Avrupa'dan Basketbol

Şimdi tesadüfen gördüm Wnba yıldızı Liz Cambage Mart ayı başında İsrail takımı Maccabi Ashdod takımına transfer olmuş !

Neyse biz bütçe düşürelim ne gerek var yıldız getirmeye !
 
Formalite maçında Daçka 4 sayı geride,kaçan atıştan sonra son 8 saniye tam sahadan Daçka hücum ediyor ve Wayne Cullough 3'lük denemeyip içeri drive edip çembere gidip saçma sapan bir şey yaparak maçı bitirdi.

Tam tersi olsa Tenerife 3'lüğü deneyerek maçı kaybederdi kaybedeceksede.Bu nedir ya :)
 
Aman be Telekom.Aman be Erdem hocam.Yüreğimiz ağzımızda izledik son bölümleri.Sevinçten böyle yazıyorum şu anda.Yani aynı şeyi Tofaş,Gaziantep maçlarındada takım yaşadı.Son bölümlerde yapılacak hatalar mıydı onlar ? 7 sayı önde giripte üst üste 3 kez topu çembere bile atamıyorsun,geriye düşüyorsun.

Taylor yalnız sen o kadar hata yap sonrada takımı öne geçiren basketi at.Kısmet işte.

Son olarak helal olsun size Telekom helal olsun sana Erdem hoca.Türk Telekom Eurocup finalinde !
 
Son yillarda kulupler duzeyinde Turk Basketbolunun geldigi nokta karsisinda hayretler icerisindeyim.Voleybolda da sik sik yasiyorduk bu durumu ama voleybol acikcasi futbol veya basketbol kadar yarismaci bir brans degil.

Fb 2014-2020 arasi her sezon F4 yapip bir kez de Euroleague sampiyonu oldu.Efes 3 sezon F4 yapip 2 kez Euroleague sampiyonu oldu.Pandemi yuzunden yarida kalan sezon tamamlanabilse o sezon da rahatlikla F4 yapacaklardi.

Eurocup’ta 2016 Gs,2018 Dacka sampiyonluklarinin yaninda gecen sezon Bursaspor ve bu sezon da Turk Telekom final yaptilar.Telekom bence kupayi da alacak bu sezon.Canaria ve Paris’ten iyi takim olduklarini dusunuyorum.

Gelecek sezon Euroleague’de 3 Turk takimi izleriz gibi duruyor.Kim bilir gelecek sezon Eurocup yaparsak 2024’te belki biz de Euroleague’e atariz kendimizi.
 
Türk telekom'un bütçesi bizden çok farklı değildir. Doğru yapılanma ve doğru koç ile ortaya böyle klas sonuçlar çıkıyor.
Kaldı ki Eurocup'ı alırlarsa bence bizim aldığımız sezondan daha büyük bir iş yapmış olacaklar çünkü bizim aldığımız sezon bütçemiz bu sezonki telekomdan daha iyiydi.

Ayrıca ben hep Galatasaray en kötü Eurocup'ta kalmalı demiştim. CL tercihini yapanlar ve forumda CL'yi savunanlar gerçekleri görmüştür diye tahmin ediyorum. Bu sezon biter bitmez yeniden Eurocup'a dönmeli ve orası için iddialı takım kurmalıyız eğer sonrasında EL hedefliyorsak.

Şunu da ekleyeyim bizim aldığımız sezonda hatırladığım kadarıyla daha güçlü takımlar vardı ama bu yine de Telekom'un başarısını küçültmez.
 
Euroleague'e görece sınırlı bütçeyi kullanarak geçiş hedeflenirse Eurocup, Eurocup'la Saporta Kupası-Koraç Kupası vari bir dengeyle yaşandığından ve Eurochallenge'dan üstte olduğundan; şayet farklı ve kazanılması tatmin yaratacak bir Avrupa kupası kazanılsın deniyorsa da Fiba Şampiyonlar Ligi gibi bir görüntü söz konusu tercihe dair. Salon yapılmadan ekstrem bütçe zor, salon yapılırsa da atmosfere dair Ülker Arena vari bir gerilik yaşanabilir diyerek Fiba Şampiyonlar Ligi'nden devam edilmesi benim için öncelik olurdu. Vurguladığım üzere alabildiğine göreceli bir içerik mevcut bütçe de göz önüne alındığında.
 
türk telekom'un final maçı pek ilgi görmüyor sanırım 67-62 Gran canaria önde şu anda. Telekom 17 sayı farktan geri göndü.
 
37 Yaşına gelmiş Mehmet Yağmur'un ve Semih Erden'in oynadığı bir takımın Eurocup'ı kazanmasını kim bekliyordu ki? İyi oldu Gran Canaria'nın kazanması. Boşuna Türk Telekom güzellemelerine maruz kalmayacağız. Eski dost Jaka Lakovic'e tebrikler.
 
37 Yaşına gelmiş Mehmet Yağmur'un ve Semih Erden'in oynadığı bir takımın Eurocup'ı kazanmasını kim bekliyordu ki? İyi oldu Gran Canaria'nın kazanması. Boşuna Türk Telekom güzellemelerine maruz kalmayacağız. Eski dost Jaka Lakovic'e tebrikler.
Ee bu oyuncularla buraya gelmesi büyük başarı zaten.
Erdem Can güzellemeleri devam etmeli bence
 
Diop'un serbest atış atacakken sakat numarası ile kenara gelip serbest atısları Benite'nin kullanması ?

Ben son çeyrek izlemeye başladım onu söyleyeyim fakat insanların İspanyolları sevmeme nedenlerinden birisini gördük.Genel anlamda diyorum hakemler rakip takımı yakar,çirkeflikler,basketbola yakışmayan hareketler.

İnsanların çoğu bunu sanıyor ki Eurocup veya Euroleague'de oluyor.Aksine Fiba Şampiyonlar Liginde bile oluyor.

Öncesini bilmiyorum ama son çeyrek 2 takımda çok gergindi.Telekom'a çok fazla şans,fırsat geldi fakat sürekli üçlük deneyip kaçırdık.Taylor'ın hızlı hücumda 4 fauldeyken açık alanda hücum faul yapması,yine Sestina'ydı sanırım hücum faul çalınması,öne geçebilecekken kaçırdıgımız üçlükler.

Yazık oldu fakat Telekom doğru yolda.Erdem hocayla birlikte uzun vadede devam etmeliler.
 
Erdem can ın yerinde olsam elini dahi sıkmam lakovicin, kan beynime sıçradı akşam akşam şu diop olayında. Utanmadan oyuna soktular bir de.
 
Erdem hoca sezon başında bütçe olarak Türkiye ligindeki 8 veya 9.sıradaki takımız demişti,bunuda belirtmek lazım.Ve basketbol süper liginde Fenerbahçe'nin daha fazla olmak kaydıyla bence ligdede ciddi şansları var şampiyon olmak konusunda.
 

Üst