Behzat Ç.

Bu dizinin topici bu zamana kadar açılmaması çok büyük bir kayıptı, haftalardır açacaktım ama bir türlü kısmet olmamıştı.

Bugün 16. bölümü ile tamamen efsane ve kült olmuştur. Söylenmeyeni söyleyen, bir çok diziden kat ve kat kaliteli, doğal ve "bizden" bir dizi Behzat Ç. Bugünde Hrant Dink katliamına selam çakmış, Ogün Samast'a ise çok güzel bir tokat atmıştır.

Ankara jargonu, ağzı ve mekanlarına hayran oluyorum. Gına geldi artık genel İstanbul görüntülerinden, millet birazda Sıhhıye-Kızılay Meydanını, Anıtkabir'i, Atakule'yi, Sakarya'yı, Kızılay sokaklarını görsün..

Hasıl-ı kelam Behzat Ç. candır, canandır.. Seviyoruz Behzat Amirimi!

Bugünkü bölümden alıntı;

"-seviyorum merkez
+ anlaşılmadı
- biriniz de anlayın ...
+ gereksiz anons yapmayın, kodunuzu söyleyin
- kodu! söyleyim ben sana kodu.. kodu hayatımın ... ....!!"

Not: Söylenmeyen her olayı büyük bir cesaretle söyleyip, sonra selam çakmıyorlar mı bayılıyorum şerefsizim. Kitabın yaratıcısı Emrah Serbes'e bir selam yollayalım burdan.. =)
 
-----Spoiler-----

Feride, kocasını öldürdüğünü karakola gidip itiraf etti. Sonra Hayalet'e telefon geldi ve o da ekibe söyledi, sonra hepsi s..tık moduna geçer gibi birbirine baktı ve orada bitti Tugay.

-----Spoiler-----
 
Polis klişelerinden nefret ederim ve bu dizi de öyle durduğu için hiç izlememiştim. Bir-iki bölüm göz atınca yanıldığımı anladım ve şuan takip ettiğim tek yerli dizi. Göndermeleriyle, sıcakkanlılığıyla keyif veriyor..
 
şu ana kadar her bölümünü izlediğim tek türk dizisi diyebilirim.Çekim kalitesi Türkiye standartlarının üzerinde bence. Hikaye ve diyaloglar harika.10,20 ve 30. bölüm senaryolarını Emrah Serbes yazacakmış.Bu bölümlere dikkat diyelim.10. bölümün kalitesini zaten görmüştük.
 
Her geçen gün daha da mükemmelleşiyor bu dizi. Kalitesi, gerçekliği ve "biz"den oluşu sebebiyle efsane oldu gözümde. 19. Bölüm de güzeldi, Harun'un "vosvos'u sattım deme" diye haykırışı çok iyiydi.

20. bölüm fragmanı da yayınlandı.. http://www.startv.com.tr/BehzatC/behzat-c-bir-ankara-polisiyesi-108.html

Şu fragman bile ne kadar mükemmel ve kaliteli bir yapım olduğunu gösteriyor Behzat Ç.'nin. Bu bölümde de Güven Kıraç konuk oyuncu oluyor, bir de Erkan Can'ı alsalar mükemmel olacak.
 
Fuck Buddy, Belediye Binasını yıkma hayali, sınırsız göndermeler ve tonla şey. Dünkü bölüm resmen tavan yaptı, olayı biraz farklı boyuta taşıdılar ve resmen gülmekten kırdı geçirdi 20. bölüm.

Abi saymaya kalksam bitmez ama dünkü bölüm bombaydı, Emrah Serbes'in yazdığı bölümler gerçekten efsane oluyor. Bu arada Ercü'nün çorapla sevişmesini de çok ayıpladık, o kadar forslu adam çorapla mı sevişir yahu? :D

Neyse her geçen gün efsaneleşiyor gözümde.. Son olarak, İstanbul sınırında tuvaletlerini yapmaları da ayrı bir bombaydı, büyüksünüz! :)
 
Maçlarımıza denk gelmediği sürece izlemeye çalışıyorum ama kaçırırsam -Ezel´de olduğu gibi- internette kaçırdığım bölümün peşinden koşmuyorum.

Diyaloglar samimi, Ankara´nın bilindik mekanlarını görmek hoşuma gidiyor ekran başında. Onun haricinde Arka Sokaklar´ın aksine polis teşkilatını şirin gösterme çabasında değiller, neyse o!

Son bölümde ekibin İstanbul´a gidişinde de kendimden bir şeyler buldum ama ıslak hamburger, kaşarlı dürüm varken tost yenir mi be Behzat Ç. : )

İstanbul´un en çok Ankara´ya dönüşünü seviyorum sözü ise sırıttı bayağı. Neyse ufak şeylere pek takılmamak gerek.
 
24. bölümüyle yine tavan yaptı be. Festus Okey cinayeti, ırkçılık, derin adamlar konulu bir bölümdü. Ayrıca Memduh Başgan ne güzel de giriyor sınıfa, bir de araba kullanırken Bahar'a laf söylemesi yok mu bombaydı.

Her geçen bölümü iyice efsaneleşiyor gözümde. Süper Baba ve İkinci Bahar'dan sonra ilk defa bir diziye bu kadar öve öve bitirmek istemiyorum. Nejat İşler ve Güven Kıraç iyi ki dahil olmuşlar, artık Erkan Can'ı da görelim şu dizide. O da gelsin, Ankara'nın tozunu alsın biraz. :) Dizi öyle bir gerçekçi olmaya başladı ki neredeyse Behzat Ç. gibi şaşıracağım. Hani şu vay diye başlayan kelime. Aslında söylenebilecek yer de söylüyorum itiraf edeyim ama söylenmeyecek yerde de içimden söylüyorum. =)
 
Dizide gün değişikliği gelebilir. Total reytingleri oldukça kötü dizinin epey zamandır, büyük hayal kırıklığı yaşatmış durumda. AB reytingleri ise gayet iyi durumda
 
Star'ın dizi için hamle yapacağını önceden de belirtmiştim. Ufak çapta bir hamle geldi dizi için. Saati 20:00'dan 21:00'a alındı. Aradaki 1 saatlik dilime de bir önceki haftanın bölüm özeti konulacak
 
Star TV'deki "Behzat Ç." dizisinde sevişme sahnesiyle olay yaratan Nejat İşler, Esquire dergisine o sahnenin nasıl çekildiğini anlattı.

İşler "Dizideki o sahnede çıplak olduğunuz doğru mu?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Üzerimde şort vardı. Kız da ten rengi mayo giymişti" Nejat İşler çıkarmadığı siyah çorapları için şunları söyledi: "Normalde çorapla asla sevişmem ama o sahnede özellikle çıkarmadım"
 
Ben bu diziye karşı aşk belirtileri gösteriyorum galiba.
Sürekli ondan bahsetmek istiyorum, sürekli onu görmek istiyorum. adını gördüğüm an heyecanlanıyorum, gülümsüyorum filan...

...Dedim. gene diyorum. behzat amire ve harun'a haksızlık ettiğim düşünülmesin ama hayalet ve akbaba ikilisi candır ya.

Sitcom izlerken bu kadar gülmüyorum bu nasıl dizidir. hayalet ve harun özellikle kopardı bu bölüm.

Uzun zaman sonra, tv başında yerlerde yuvarlanmama neden olan dizi,

An itibariyle gülmekten göz pınarlarımı kurutmuş dizidir.

İçimizden biri olan dizi.

26. bölümünde Hayalet'in döktürdüğü dizidir.


Pazar günleri hep lise günlerimizden kalma banyo buğusu, Ütü kokusudur ve ömür boyunca ruhtan silinmez ya, Behzat Ç de öyle bir şey olacak..

Behzat Ç gene muhteşemdi. Dört çılgın adam.Hepsi de müthiş.

Behzat Ç deki gercekligi seviyorum

İZLEYİCİ YORUMLARINDAN... :D
 
Pazar günü dönüş çilesinin tek güzel tarafıydı Behzat Ç.

Dönüş çilesi diyorum çünkü belki son 10 yıldır bu kadar kötü bir otobüsle yolculuk yapmadım hayatımda. Koltuklarda TV yok, müzik yayını yok, wireless yok... Yoksa çok şükür takımımız yense de yenilse de huzur içinde yolculuk yapmamızı sağlıyor.

Akbaba´nın tekila sahnesinde; limon tuz filan çok teferruatlı lan bu, sevmedim ben bunu...
 
Polisiye bir dizide, hele de cinayet büro olarak sınırlandırılmış bir diziden ne beklersiniz? Zekice işlenmiş bir cinayet ve polisin bunu çözme çabaları...

Sizi bilmem de ben ekran başına, işlenmiş bir cinayetin aydınlanma hikayesi için geçmiyorum. O ikili diyaloglar, usta oyunculuklar bağlıyor beni ekran başına.
 

Üst