Beşiktaş:80-Galatasaray :62

Yorumlarina tamamen katilmasamda haklisin kadro konusunda.Ama ayni dertten muzdaribiz.Evet gecen senelerde Halil Uner ayni nedenlerle elestirilerimizden uzak kaliyordu ama bu sene para da var ilgide var.Ilk maca Gerets bile geldi. Para zaten var.Artik bunun bahanesi olmaz.Kimse kusura bakmasin.
Birde 4 numara olayini Burak dondukten sonraki takimla gorsek diyorum.
 
bana gore randy malik olayında randy 2 numaraya gecse daha hayırlı olcakmıs gibime geldi tabi katılana ayrıca arkadaslar halil hocaya genis kadro vermek cook buyuk bi hataymıs kadro geniğs die 2 dkkada bi gereksiz yere oyuncu degistirdi
 
-Yeneceğimize inancım sonsuzdu çünkü 5 uzun ile rakibi ezeriz diyorduk ama 2.5 uzunla oynadık neredeyse dün. Murat'ın dediği Wright-Fatih eşleşmesi için doğru ayrıca Wright kendine tam 9 faul yaptımrış. Fatih'te fundamental eksikleri çok var, yıllarca Ülker bunu kapatamadı bizim de kapatmamız zor. Fatih seyirci ile beraber coşarsa iyi oynar Mersin gibi o yüzden bizlere büyük iş düşüyor.

-Dixon iyi oyuncu ama Randy uyumları nasıl olacak o enteresan. Bir ara top Malik'te değilken ne yaptığmızı bilmiyorduk, herekes topu Malik'e vermeye çalışıyordu zaten o paslar yüzünden çok komik top kayıpları yaptık. Malik bu takımın 1. skor opsiyonu olabilir ama tek opsiyonu değildir, sıkışılan yerlerde 1. sorumluluğu o alacaktır ama tek sorumluluğu o almamalıdır.

-Hadley için ilk günden beri aynı yorumum var. Beğeniyorum, temiz net bir adam ama çok gereksiz ve yanlış zorlamalar yapıyor.

-Şemsettin atsa mı atmasa da kenara mı gelse bilemiyorum?

-Randy Malik'ten farklı bir adam gibi o iyi. Hüseyin'e verdiği asist le saha görüşünü gösterdi. Hakkında olumlu-olumsuz konuşmak için biraz beklemek lazım, 4.-5. hafta maçlarında daha net konuşulur.

-Hüseyin vasattı ama görevi gereğince iyi işler yapacak bu sezon. Umut ise çaktırmadan 11 reb.i ne ara aldı anlamadım. Bir tane inanılmaz şut kaçırdı o ara moralman geriledi.

-Valentin Kaan Kural'ın deyişiyle devre sonunda ölüyü diriltti asisti ve 3lüğü ile ama 4 için fazla zayıf, Şemso ve Gökhan yerine 3 numarada denenebilir.

5te 5 3lük yemek bir yarı başında çok ters bir oaly. 3 dakikada 15 sayı demek bu, o ara yine de kopmadık o güzeldi. Son çeyreğe de 2de 2 3lük ile başlayınca rakip artık "bugün olmayacak" havası hakim olmaya başlandı.

Yönetimden Derya Taşdelenler ve Niyazi Yelkencioğlu salondaydı dün. Onların yanı sıra Sinan Kalpakçıoğlu, Cihad Levent de vardı. Turabi Genç de maça gelmişti.

Maç öncesi dağınık otururken Ralph ile Burak'ın eksikliğini tartışıyorduk, bence çok önemli değil diyordum Garnett de rotasyonda düşünürek ama yanılmışım. Umarım Burak haftaya döner sahalara. Bu arada Burak'ın eksikliği mazaret değildir bence çünkü gerçekten güzel ve derin bir kadromuz var ama olsaydı çok daha iyi olurdu tabi.
 
Umut'un gelmesiyle Ganett'i gönderdiler heralde?? dün benchte göremedim kendisini, bence bu hafta Garnett kalmalıydı Umut'tan daha etkili olabilirdi...
 
İkinci yarının başında çok iyi oynarken Beşiktaş bir iki şut soktu; bunun hemen sonrasında niyeyse alan savunmasına döndük, haliyle fark da açıldı. Maçta taktiksel olarak başlıca anlamadığım nokta bu. Valentin şahane maç çıkarıyorken daha fazla sahada tutulmalıydı. Serhat ve İsmet niye hiç oynamadı, hiçbir fikrim yok. Maç boyunca hiç sakin kalamadık, Beşiktaş'ın tempoyu belirlemesine izin verdik, buna da müdahale edilmesi gerekirdi. Mesela Dixon kenara alınıp savunmaya ağırlık verilebilir, Kerem Hadley ve Serhat'la tutulabilir, hücumda 24 saniye kapıya dayanana kadar top pota altına çevrilebilirdi. Halil Üner kendini atmosfere fazla kaptırdı bence. Zaten Murat Didin'le arasında bir ezeli rekabet olduğu bilinir; onun da etkisi oldu belki.

Daha önce belirttiğim gibi, bu takımda bir şeylerin net bir şekilde yerine oturtulması şart. Geçen sene Boddicker ilk haftalarda kenar yönetimce bir şeye sayılmıyor gibiydi, dakikaları çok azdı; fakat 4. haftadan itibaren takımın bir numaralı adamı oldu sorumluluk verilince. Bunların hocanın kafasında netleşmesini bir beklemek lazım. Garnett'ın yerine adam gelecekse tez zamanda ve değiştirilmemek üzere getirilmesi lazım. Add-drop takımına dönmeyelim. Bir de bu Malik Dixon olayının gözden geçirilmesi lazım; seyrettiğim maçlara bakınca bizi sırtlayabilecek bir adam olarak göremiyorum kendisini. Yeni bir rol verilmesi şart. Bana kalsa Halil Üner bugün tası tarağı toplasın isterim; ama biraz sabredelim, pek de bir şeylerin oturmadığına herkes ikna olunca tribünde hep birlikte beyaz mendilleri sallayabiliriz. Müge Berkalp olayı ise benim hiç anlamadığım bir konu zaten, hemen bile gitmesi uygun olabilir. Tabii ki böyle hemen istifa gibi bir şey olmaz olmasına da, Halil Hoca giderse bir dakika daha kalmaması gerekir, onun da farkındadır umarım.
 
Şemsettin çok kötü oynadı bire birde karşı karşıya kaldığı topu bile sokamadı.Umut Yenicenin kaçırdığı bomboş bi şut var ki atamamak imkansız.Ama şu bi gerçek ki bu kadro bana umut veriyor.Sabredip görelim.
 
Moralim bozulmasın diye maçın ikinci yarısından beri foruma
girmiyordum...Yazılanlara baktım genelde herkes aynı konular üzerinde
yoğunlaşmış... Herkesin gördüğü şeyleri Halil Üner'in görmemesi üzücü...
Yalnız Valentin kesinlikle bu takımda daha fazla yer almalı... Adam boru
değil herhalde Efes altyapısından buralara kadar gelmiş... İlk yarının
sonunda oynadığı 1 buçuk dakikda da kendini gösterdi... Hiç bir şey
yapamazsa pas atmasını, perdelemeyi biliyor... Bu çocuk potansiyelli ve
bunun Halil Üner tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor...
 

Üst