Can Topsakal

Galatasaray Kulübü Basketbol Şubesi'nde sular durulmuyor...

Mali sorunlar ve koç Ergin Ataman'ın, genç oyuncu Göktürk Ural'a tokat attığının ortaya çıkmasıyla uzun süredir gündemi meşgul eden sarı kırmızılılarda bu sefer de istifa krizi yaşanıyor.

Galatasaray'ın basketboldan sorumlu yöneticisi olan Can Topsakal, geçtiğimiz hafta yapılan yönetim kurulu toplantısında, 'şube yöneticiliği' görevinden ayrılmak istediğini açıkladı. Topsakal bu kararının gerekçesini de şöyle anlattı:

'Oyuncularla konuşur musun dedim, dinlemedi'

"Oyunculara yapılacak ödemelerle ilgili Ergin Ataman'dan bir ricada bulunmuştum. Kendisine 'oyuncularla konuş bize biraz daha zaman tanısınlar' dedim. Fakat kendisi uyarımı dikkate almadı. 'Ben daha ne konuşayım' dedi. Sözümün dinlenmediği bir yerde idarecilik yapmamın anlamı yok. Artık basketbola bakmak istemiyorum."

Ancak Can Topsakal'ın bu talebi yönetim kurulunda kabul görmedi ve göreve devam etmesi istendi.

Topsakal yine geri adım atmadı. Galatasaray Liv Hospital'ın dün İstanbul'da Torku Konyaspor ile oynadığı karşılaşmayı izlemeye gitmedi. Sarı kırmızılıların büyük zorluklarla 81-80 kazandığı mücadeleyi sarı kırmızılı yönetimden Cem Kınay ile Ural Aküzüm izledi.


Umarım bu haber doğru çıkar.
 
"Oyunculara yapılacak ödemelerle ilgili Ergin Ataman'dan bir ricada bulunmuştum. Kendisine 'oyuncularla konuş bize biraz daha zaman tanısınlar' dedim. Fakat kendisi uyarımı dikkate almadı. 'Ben daha ne konuşayım' dedi. Sözümün dinlenmediği bir yerde idarecilik yapmamın anlamı yok. Artık basketbola bakmak istemiyorum."

Sen adama demediğini bırakma sonra sözümü dinlemiyor de.
Adam kimbilir kaç kere istemiştir onu basketbolcularımızdan.
Yüz mü bırakıtınız ki adamdan da tekrar istiyorsunuz bunu.
Umarım Murat Özyer gibi çıkmaz da kesin gider bu şubeden.
 
Kesinleşmeden kutlamayalım.
:Bu arada eğer "oyuncularla konuş biraz daha süre iste" demişse Ergin Ataman'a ve Ataman'da "daha ne konuşayım" demişse helal olsun Ataman'a. Delikanlıysan çıkar sen konuşursun.
 
Herkes Murat Özyer gibi karaktersiz değil, istifa etme onurunu gösterebiliyor.
 
Ergin Ataman'ın görev tanımında böyle bir şey olabilir mi acaba? " Biz oyuncuların parasını ödemediğimiz zaman sen gidip oyuncularla konuşacaksın bize zaman verecekler." O zaman kendisine ne gerek var ki? Murat Özyer'e ne gerek var? Ayrıca Ergin Ataman'ın kendisinin sözünü dinlemesi gerektiği kanaatine nasıl varmış?
 
Yönetime Ataman'ı kötülemek için bir taktik de olabilir. Tokat olayı da tutmadı, yeni yollar peşindeler. Taraftar bu dönem niye her durumda hocanın arkasında denklemini bile çözseler epey mesafe alırlar.
 
Bence problem görev tanımlarıyla ilgili. Şube sorumlusu olan bu zat koç ve takım ile yönetim arasında irtibat sağlayacakken kendini şubenin patronu sanıp koçtan oyuncularla kendi arasında köprü olmasını bekliyor, üstelik oyuncuları idare et dediği koç da parasını alma konusunda muhtemelen en fazla mağdur edilen kişi.

Şu ana kadar çizdiği görüntü atm den hesaba para yatırmayı beceremeyen bir adam profili. Takımın mağdur olduğu, oyuncuların şikayetçi olduğu konularda üç maymunu oynuyor; tokat olayı bile adamı pas geçip federasyona intikal etti, sen necisin hacı demezler mi adama?
 
Bence istifa etmek istemesinin sebebi Abdurrahim Albayrak'ın her şartta Ergin Ataman'ın arkasındayım demesiyle oluştu. Baktı ki bu iş olmayacak yavaştan kaçayım dedi. Nerden bulurlar senin gibilerini anlamıyorum.
 
İstifa ettiğini sanmıyorum. Etse bile kabul edilmeyeceğini bildiği için istifa etmiştir ve/veya sadece basketbol şubesinden sorumlu yöneticilik görevinden ayrılmak, yönetim kurulu üyeliğine devam etmek istemiştir.

Tam olarak basına yansıyan açıklamasına bakarsak istifa gerekçesi olarak Ergin Ataman'dan oyuncular ile görüşüp biraz daha sabretmelerini istediğini ve Ergin Ataman'ın bunu yerine getirmediğini söylemiş.

Can Topsakal sanırım Galatasaray Basketbol Şubesinde görevli isimler ve görev alanlarını bilmiyor ya da aklında başka şeyler var.

Galatasaray Basketbol Şubesinde Ergin Ataman'ın görevi takımı sportif anlamda karşılaşmalara hazırlamaktır.

Şube Koordinatörü Murat Özyer'in ise oyuncuların taleplerini yerine getirmek, yönetim kurulu ile takım arasında köprü vazifesi görmek vb. nitelikte idari ve yönetimsel görevleri vardır.

Dolayısıyla Can Topsakal Yönetim Kurulu üyesi olarak bu görüşmeyi talep edeceği kişi Ergin Ataman değil Murat Özyer'dir.

Bu talebi yerine getirmedi diye zaten aylardır maaşını ödemediği ve görev alanına girmeyen Ergin Ataman'ı sorumlu tutuyorsa ben bunun arkasında başka şeyler ararım.

Mesela Ergin Ataman'ı yıpratmak gibi. Zira yaşanan son olaydan sonra Can Topsakal'ın basın önünde Ergin Ataman aleyhine yaptığı açıklamalar, Murat Özyer'in sessizliği, haberin sızdırıldığı internet sitesinin 3puan olması, Basketdergisi/Basketfaul gibi internet sitelerinde belirli bir amaç doğrultusunda yapıldığı çok açık olan haberler/yazılar hedef tahtasına Ergin Ataman'ın koyulduğunu net olarak gösteriyor.

Ama bilinçli Galatasaray taraftarı bu oyunu bozdu, sosyal medyadan Ergin Ataman'a gönderilen destek mesajları ne yapılan akıl oyunlarına ne de açıklamalara itibar edilmediğini net olarak gösterdi.

Bu istifa da bu doğrultuda yapılan son hamlelerden biri olarak görünüyor.

Onlar adına üzülerek belirtmeliyim ki; Galatasaray Basketbol takımlarını takip eden taraftar profili oldukça bilinçli ve bu tür akıl oyunlarına itibar etmeyecek kişiler.

Can Topsakal ve diğer idareci ve yöneticilere tavsiyem mesailerini bu tür akıl oyunları yerine şubenin sorunlarını çözmek için harcasınlar.

Bu tür işlere her giriştiklerinde işlerin iç yüzünü yazmaya devam edeceğiz elbette.
 
Can Topsakal Ergin Ataman karşısında koskoca bir HİÇ, bunu kafasına koysun evvela.

Hakeza Murat Özyer de. Hatta öyle ki Murat Özyer bir hiç bile değil bizim için. Tamamen zararlı, şubeye en ufak faydası dokunmayan çıkarcının teki.

Sözün özü, Ergin Ataman kiiiiim siz kim ey beceriksizler.
 
Kendisinin bu şubeye adım attığından beri bir tane bile olumlu hareketini görmedim. Ergin Ataman'ı haklı ya da haksız sürekli eleştirirken oyuncu maaşlarında hala kalıcı bir çözüm bulamamışken bir de suçluymuş gibi başkalarını gösterip istifa etmesi adeta bir orta oyunu. Zaten takımlarla sıkıntılısın bir de işi saha içi olan bir adamı şikayet ediyorsun. O zaman sorarlar sizin vasfınız nedir diye.
 
Bu şubenin rüzgarı o kadar kuvvetli ki, sizin yapmaya çalıştığınız rüzgar anca bu kadar olur. Ast-Üst ilişkileriniz burda sökmez dedik dedik, dinletemedik.
 
"En azından şerefiyle istifa etmiş" diye düşünen arkadaşlar size inanamıyorum. Basına verdiği her demeçte ya Ergin Hoca'ya ya oyunculara haksızlık etti, ayıp etti. Şimdi istifa edeceği zaman bile Ergin Ataman'ın kucağına bi bomba daha bırakıp öyle gidiyor. Neymiş "Koç sözümü dinlemiyor"muş. Ergin Hoca sezon sonu pes edip bırakırsa bizi, arkasından yazılacak hikayeler için altyapı oluşturuyorlar hep.

Hele haberde tırnak içinde yazılan bi laf var ki kanımı dondurdu. " Artık basketbola bakmak istemiyorum. "
Basketbola bakıp da ne yaptın? Yönetim zaafiyeti, hatta yoksunluğu herkesin malumuyken hem de böyle bir şeyi nasıl söyleyebilirsin?
Oyuncular ve koç sürekli şapkadan tavşan çıkarmak zorunda kalıyorlar, yapamazlarsa zaten kazanamıyoruz. Şu an takımın durumuna en çok köstek olan şey yönetimdi maalesef.
 

Üst