Chicago Bulls

Lakers'i 95-83 yenmiş Chicago.Lakers'in play off yapma hayalleri gittikçe düşüyor.Çok zor şu an büyük ihtimal play off'un dışında kalacaklar.

Bullsta Kirk Hinrich 22 sayı-7 Ribaund-8 Asist-Marco Belinelli 15 sayı-Hamilton 13 sayı-Boozer 14 sayı 6 Ribaund-Noah 6 sayı-13 Ribaund-6 Blok ile oynadı.Luol Deng maçta oynamadı.

D.Rose kesin olarak 19 şubatta dönecekmiş.Şu an smaç basıyor temaslı antremanlara başladı ama riske edilmiyor.
 
Bulls şu an Doğu konferansında 3.Sırada 26-17 lik galibiyet oranıyla ama takımın ne yaptığını anlayabilen varsa yardımcı olsun bana.

Son 1 aylık dönemde 11 maç kazanıyor.Yendiği takımlar New York-Miami-Boston-Lakers-Atlanta(40 sayı farkla ve rakibi 58 sayıda tutarak)

Ama yenildiği takımlar.

Bu maça kadar 17 maç yenilgi serisi bulunan Charlotte Bobcats.

Koçunu kovmuş.Kötü giden Milwaukee Bucks.

Batıda 14.sırada bulunan Phoenix Suns.

Ve Doğuda 14.sırada bulunan Washington Wizards.Takım çok saçma mağlubiyetler alıyor.Güçsüz rakiplere konsantre olamıyor sanırım.

Bu arada Luol Deng ve Joakim Noah All-Star oldular.
 
Bulls konferans yarı finaline yükseldi.

Bilinen sakatların yanına birde Deng ve Hinrich eklenince Brooklyn'i yendiği son maçtaki kadro Nate Robinson-Belinelli-Butler-Boozer-Noah ve Bench'ten Taj Gibson-Teague-Nazr Mohammed-Dequan Cook gelmiş bu kadronun Yarı Final yapması bile bir basketbol mucizesi bence rakip Miami oldu Deng-Hinrich falan dönmezse iş çok kötü olacak ama takımın liderliğini alan Noah müthiş oynuyor.24 sayı-14 Ribaund-6 Blok falan yapıyor Miami Noah'ı durduramaz.
 
Bulls Miami'yi deplasmanda 93-86 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Hadi Rose-Richard Hamilton'a falan alıştıkta Deng ve Hinrich olmadan da kazanıyor Bulls.

Bulls saha avantajına rağmen Hala favori değil ama Miami bence çok zorlanacak bu seride.
 
Bullsun bir periyodda 35 sayı atmasının tek bir sebebi var benim iddia oynamam yatsınlar kalksınlar bana dua etsinler :) 30 atsalar bile kazanıyorduk beraber halbuki..
 
Arkadaşta kalmasaydı aklımdaydı Miamiye oynamak ama fırsatım olmadı oynamaya ki farkıda attılar :) Bu seri bence 4-2 biter Miami alır Chicagonun sakatları da iyileşmeyi düşünmediklerini borsaya bildirmiş.
 
Ilginc gelismeler oluyor.
- Cok sukur bugun Teague'in takas haberi geldi. Shengelia 91 dogumlu. Nets onu takas ederek hayatinin yanlisini yapti. Iyice ihtiyarlastilar.
-Bu transferden sonra bence Boozer'a da gule gule diyecekler yakinda.
-Derrick Rose'un sakatligi yuzenden para harcamak istemiyorlar takima.
-Deng'i de takas edip maliyetinden kurtuldular. Ayni sekil Bynum'm yillik masrafi 6.3 milyon olacakti kalsaydi.
-Ciddi sekilde takimi genclestirmeye calisiyorlar.
-Tony Snell ve Butler gibi gelecegin super star adayi var. Ozellikle Tony Snell. O da daha 91 dogumlu.
-Insallah Rose seneye kusursuz bir sekilde doner.
-Bu arada seneye Carmelo gelirse Bulls'a sasirmayin.
-Noah, Gibson, Butler, Snell ve Rose'a dokunmasinlar yeter ki.
 
Ilginc gelismeler oluyor.
- Cok sukur bugun Teague'in takas haberi geldi. Shengelia 91 dogumlu. Nets onu takas ederek hayatinin yanlisini yapti. Iyice ihtiyarlastilar.
-Bu transferden sonra bence Boozer'a da gule gule diyecekler yakinda.
-Derrick Rose'un sakatligi yuzenden para harcamak istemiyorlar takima.
-Deng'i de takas edip maliyetinden kurtuldular. Ayni sekil Bynum'm yillik masrafi 6.3 milyon olacakti kalsaydi.
-Ciddi sekilde takimi genclestirmeye calisiyorlar.
-Tony Snell ve Butler gibi gelecegin super star adayi var. Ozellikle Tony Snell. O da daha 91 dogumlu.
-Insallah Rose seneye kusursuz bir sekilde doner.
-Bu arada seneye Carmelo gelirse Bulls'a sasirmayin.
-Noah, Gibson, Butler, Snell ve Rose'a dokunmasinlar yeter ki.
Snell ve Butler çok sıkı çocuklar harbiden ama süperstar mevzusu biraz abartı değil mi ? Bence ikisi de süper yıldız etrafını donatabileceğin kaliteli parça şeklindeki oyuncular. Ama Rose ile çok uyumsuz olacaklar 3ü de yanyanayken. Çünkü yayın gerisinden felaketler 3ü de. Ama Taj'ı da dahil edersek 3ü de çok sıkı parçalar bence de
 
Snell ve Özelliklede Butler'a organizasyonun geleceği olarak bakıyorum Butler geçen yılki Miami serisinde çok iyiydi ama sakatlık dönüşü kötü durumda.

Boozer'dan kurtulmadıkça Bulls'un işi kolay değil yaz aylarında ilk iş Boozer amnesty edilmeli.Taj'ın kalitesi belli ilk 5 çıkabilir zaten Mirotic'lede anlaşıldı.

Melo içinse onu alabilecek sınırlı takımlardan biri Bulls bence Knicks'te kalmayacağını düşünüyorum ya Clippers ya Bulls olacak bence diğer alternatifler bana gerçekçi gelmiyor.Tabiki fedakarlık yapması gerekicek.

Melo olmazsa Lance Stephenson ve Evan Turner'a kontrat önerileceği haberlerini gördüm ama Stephenson işi zor gibi.

Melo kadar önemli birşey varsa buda bench olacak son 2 yılda lüks vergisi ödememek için çok değerli parçalar kaybettik CJ Watson-Brewer-Korver-Ömer-Nate Robinson-Belinelli ilk aklıma gelenler.Bu yılda Dunleavy ve DJ Augustin iyi ama sonları aynı olur muhtemelen.
 
Rose sapasaglam bir donebilse aslinda cok iyi olacak. Gecen sene o yok diye Nate Rabinson'u aldi Bulls. Tek basina kac tane kazandirdi gecen sene. Hic beklemiyordum ondan oyle bir sey. Bu sene o var diye Nate'i tutmadilar. Keske Marco Belinelli'yi tutabilselermis. Ben en cok bu sene onu ariyorum. Saydigim isimlerin yaninda bir de Deng olaydi kesinlikle sampiyonuga oynardi Bulls. Snell bence muthis bir oyuncu. J.Butler gecen seneki gibi degil. Sakatliklarla ugrasti biraz bu sene. Ben ikisinden de cok umitliyim. Umarim Tom Thibodeaou sene ye de takimin basinda kalir. Seneye Carlos Looser olmayacak buyuk bir ihtimalle. Hatta yakinda bile gidebilir. Carmelo buyuk ihtimal yazin Bulls ile imzalar. Clippers'a gidecegini sanmiyorum. Bu aralar United Center'e gidesim yok. Heyecan vermiyor Rose'suz, Deng'siz.
 
Nikola Mirotic ve Melo'nun olma ihtimali yuksek. Hadi hayirlisi. O degil de D.J Augustine ile kesinlikle sozlesme uzatmasi lazim Bulls'un. Masallah'i var son maclarda. Bir de top eline cok yakisiyor yahu..
 
Rose bu saatten sonra "süperstar" performansına geri dönebilir mi, ben pek zannetmiyorum. O yüzden yeni bir yapılanma gerekliydi. Rose'un içinde olacağı ama her şeyin ona bağlı olmayacağı. Bu açıdan Carmelo hamlesi Bulls adına çok iyi olur. Ayrıca Lance Stephenson'ı da istiyorlarmış sanırım.
 
Rose'un sakatlığı çok ciddi birşey değil sezonu da kapatmaması gerekirdi aslında ama kendi kararı sanırım Play off'a kadar dönebilir falan haberleri vardı ama Deng takası sonrası yapmaz böyle birşey.

ACL sakatlığıyla pek ilgisi yok diye biliyorum ve aynı bacağı değil. Menisküs'ten 10-15 günde dönen oyuncular bile vardı ama Rose'un olayı psikolojik gibi duruyor.

Ben eski performansını göstereceğini düşünüyorum sakatlıktan döndüğünde kariyerinin en iyi şut performansını gösterdi 10 maçta.(3 sayılık)Eski atletikliği olmaz ama oyununu değiştirebilir.

Melo için ona daha iyi şartlar sunacak takım maalesef yok gibi ve 30 yaşında belkide yapacağı son büyük kontrat.Bulls'un elinde Boozer amnesty'siyle Cap 46 Md civarı olacak ve inanılmaz bir boşluk olacak.

Lance Stephenson'da olabilir Pacers'ta seneye Paul George max alıcak ve Cap boşluğu yok Stephenson ayrılabilir.

Herşey Melo'nun elinde daha düşük bir rakamla gelirse yıllık 17 civarı falan Bulls'ta iyi bir takım olabilirler.
 
Zaten işin en zor kısmı psikolojik tarafı, o bilinç altı eski tarzından ve oyunundan muhakkak kayba uğratacaktır. Ve boşa giden iki sezon da buna eklenecektir. MVP olduğu sezon yakaladığı ivme ve performansa ulaşırsa benim açımdan müthiş bir geri dönüş olur. Ama benim düşüncem oraların bir tık altında kalacağı yönünde. Ama tüm bunlar onu mental açıdan olgunlaştırıp, çok daha farklı bir oyuncuya da dönüştürebilir.
 
Evet Lance Stephenson soylentileri de var. Rose' un sapasaglam donecegini bilsem ben Stephenson'i daha cok isterdim. Eski gunlerine donmesi icin en az 2 sene daha lazim. Sirf moral olsun diye milli takima davet ettiler.Bu yuzden takimin Carmelo gibi birisine daha cok ihtiyaci var. Bekleyip gorecegiz bakalim neler olacak. Bir baskmissiniz Lebron'i almis Bulls. Boozer Abi de son maclarda sacmalamaya basladi. Clippers'a 22 sayi attigi macta bile cok kotuydu bence. Dunku Chorlattte macini soylemiyorum bile. Savunma 0. Umarim en kisa zamanda paket ederler kendisini. kotu bir oyuncu degil ama eskisi gibi oynayamiyor bu bir gercek. Bulls'un ona verdigi paraya yazik gunah. $15,300,000 aliyor. (Butler + Snell + Dunleavy + Augustin + Shengelia) Bu saydigim 5 oyuncunun maliyetinin toplami Bozeer'in tek basina kazandigi paranin yarisi bile degil. Bu arada Bulls ile ismi anilan Melo, Lebron ve Stephenson. Bu ucunu de pek sevmez Bulls seyircisi. Ben de guya Lebron'dan nefret ediyorum ama yolda gorsem fotograf cektirmek icin yanina ilk kosan ben olurum
 
Bu basligin asagilarda kalmasina gonlum razi degil. Melo icin cok ugrastik olmadi. Hayirlisi diyelim. Gasol, Mirotic, Brooks, McDermott, Bairstow takima yeni katilan isimler. Boozer'dan kurtulduk cok sukur. Rose tamamiyle iyilesirse cok umitliyim bu sezondan. Bizim coach dunyada bir tane. Tom Thibodeau. Last name'ini yazarken cok zorlaniyordum ilk geldigim zamanlar Chicago'ya.
 
miroticin memphis deplasmanındaki 27 saylık performansı ve galbiyetin gelmesi güzeldi bir sonraki maç yarın gece united centerde toronto bu kadro ile daha yukarılara çıkacağımızı düşünüyorum yukardaki takımlar toronto washington atlanta
 

Üst