Chicago Bulls

Dün maçın başına biraz baktım da Ömer oyuna girdi. Uzun süre gitti geldi, gitti geldi hiç top vermediler :) Çaylak olmak ne kötü bir şeydir yahu :)
 
Joachim Noah ve Derrick Rose güzel bir başlangıç yapmış.
Boozer'ın yokluğunda Taj Gibson'da gayet iyi istatislikle başladı..

Sert bir takım gibi gözüksekte bench'ten gelen oyuncular bu sertlik seviyesini biraz düşürüyor gibi,tek eksik bu geldi bana .
 
Rose 39 sayı 7 asist. 21 sayı geriden gelip Detroit'i 10 farkla yenmek.

Her topu aldığında bir fırlayışı var ki, avına doğru fırlayan yılan gibi. Helal olsun.
 
Adamım James Johnson iyi başladı sezona. 8-9-4 yaptı ki kolay bi istatisti değil. 2 top çalma 3 bolğu var. Üzerinde durulursa potansiyeli mükemmel derecede
 
luol deng 40 sayı atmış.. boozer'a dışarıdan istikrarlı bir destek gelirse bulls yürür diyorduk sezon öncesi.. deng beklenenin üzerinde.. taj gibson falan da iyi başladı.. bir de bulls'un büyük coaching avantajı var. iyi şeyler olacak.. ömer aşık'ın da süreleri artmaya başladı..düm de fena oynamamış..
 
Dun gece ilk yarisina yakin izledim maci, Bulls'u cok begendim. Muthis bir savunma yapiyorlar, Noah muthis bir uzun, ribaund canavari adeta, adam topun nereye dusecegini hissediyor, Inzaghi golu nasil kokluyorsa, Noah'da topun nereye dusecegini biliyor. Omer Asik, girdi oyuna muthis bir savunma yapti Noah ile beraber, bir tane blok vurdu, ribaund cekti. Ofans alaninda pek bir top gelmedi ona, Luol Deng'in eli sicak olmasindan dolayi. Omer'in mucadelesini begendim. Luol Deng'in eli sicak idi, Rose'e da akilli bir guard oldugu icin onu iyi besledi. Rose'e cok begeniyorum, hizli, iceri drive ettigi zaman kimse yetisemiyor hizina, ve bitiriyor her pozisyonu. Bencil degil dun 13 assist ile oynamis, attigi zaman ise attiyor. Bunun yani sira iyi savunma yapiyor Bulls ve derin kadrolari var, Kyle Korver, epey katki sagladi, keza Brewer. Unutmadan dun Boozer'da yoktu, rakip guclu Portland olmasina ragmen onlara oyuna girme sansi tanimadilar. Savunmalari ile bezdirdiler. Brandon Roy oyuna bir turlu giremedi, onun kotu oynadigi maclarda cok zorlanir Portland. Bence bu takim cok basaraili olacak. Ozellikle kendi sahasinda cok can yakar. En onemlisi oynadiklari oyundan zevk aldim.
 
bulls'un koçu bu konuda çok üstün kalıyor.. savunma anlamında..
daha önce de konuşmuştuk buralarda..
adamın hayatı bu.. bulls , del negro ile bile neler yaptı..
bu coach ile başarılı olma ihtimali çok yüksekti, öyle de olacağa benziyor..
 
Boozer gelince hücum anlamında takım seviye atlayacak ama savunma anlamında nasıl değişme gösterecek o önemli asıl. Bu arada Boozer ne zaman dönüyor?
 
Kerem Seçer' Alıntı:
Boozer gelince hücum anlamında takım seviye atlayacak ama savunma anlamında nasıl değişme gösterecek o önemli asıl. Bu arada Boozer ne zaman dönüyor?

eli ilk kırıldığında aralık demişlerdi..
boozerın diğer uzunlar gibi savunma yapmasını zaten coach da beklemiyordur.
biraz gayretli olsa, biraz kendi standardını yukarı çekebilirse yeterli olur..
 
Dallas maçında izledğim Bulls'u beğendim ve Boozer gelince hüum gücü biraz daha artacak olan Bulls,Heat ve Celtic için Doğu'da tehdit unsuru haline gelecek...
 
Gerçekten sevimli bir takım oldu Bulls ama Boozer dönünce Ömer zor süre alır. 3 dakika oynamak da pek hoşuna gitmeyecektir.
 
Günün geyiği Bulls üzerinden dönüyor anlaşılan..
Chicago, sahasında Orlandoya farklı yenilirken Noah'ın sahadan 0 ribaunt ile çıkması herkesin dikkatini çekmiş..
Noah gibi adam, 25 dakika oynayıp ribaunt alamıyor..
Bir daha böyle bir şey olmaz herhalde kariyerinde..
 
Deniz Baskın' Alıntı:
Gerçekten sevimli bir takım oldu Bulls ama Boozer dönünce Ömer zor süre alır. 3 dakika oynamak da pek hoşuna gitmeyecektir.
Önemli olan kendini kısa süreler içinde kanıtlaması.Görev adamı olduğunu sadece takımına değil tüm takımlara göstermesi.

Gelişimini kendi antrenmanları ile sürdürdükçe daha ilk sözleşme sonunda onu 20+ dakika kullanacak bir takıma gitmesi işten değil açıkçası. Yetenekli bir oyuncu,her zaman beğenmişimdir kendisini bu anlamda, eksiklerini kapayacak,kendini gelişterecek bolca vakti olacaktır orada değerlendirsin bu zamanları.

Ayrıca Chicago şehir olarakta,basketbol bilinci olarakta,takım tecrübesi olarakta önemli bir takım bu anlamda Ömer'in mental gelişimi içinde büyük faydası olacak bir takım bence.

O yüzden hoşlanıp hoşlanmamaya bakmadan takım içinde kalmaya baksın.
 
Bu akşam 7.30'da Newyork-Chicago maçı her ne kadar diğer 2 maçın gölgesinde kalsa da,erken saatte 2 büyük ve ayağa kalkan şehrin zevkli mücadelesini izleyin derim..Noah'ta yokken Amare pota altını kevgire çevirir :))
 

Üst