Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray MP 103 - 97 Fenerbahçe Ülker

zaza nın kardroda yer alması 3 numara opsiyonu için cevher i kullanmamız konusunda müthiş bir koz kazandırdı bize özellikle emir in 3 numarada kullanıldığı dönemlerde gordon 2 oynayarak cevheride 3 kullanarak emir opsiyonuna karşı 2.05 lik boy eşitliği kazanıp macth up sorununu çözeriz bu çok kritik bi durum zaten 4-5 numara için zaza furkan luksa songaila ve artı şampi reyizi düşündüğümüzde elimizi çok rahatlattı zaza transferi müthiş bi hamle oldu bu anlamdada...

Genel bi değerlendirme yaparsakta 1 ve 2 numara konusunda 4 kare asımızla sorun yaşamayacağımızı düşünürsek kalan 3-4-5 numara opsiyonları için 1.96lık shipp 1.98 lik şampi reyiz 2.05lik cevher 2.06 lık songaila 2.07lik furkan 2.10 luk luksa ve yine 2.10luk zaza düşünüldüğündede artık savunma eşleşmesinde boy dezavantajınıda ortadan kaldırmış oluyoruzki bu harika oldu bence...
 
Serkan Akcan
Serkan Akcan isimli Üye şuanda online konumundadır

Üyelik tarihi
Oct 2011
Yaş
24
Mesajlar
22
Basket
500

Emir'i Cevher ile tutmak intihar olur.Emir her pozisyonda yer Cevher'i.

Kardeş yavaş yesin :) yerken söylesinde bizde görelim. Nedir bu sizdeki karşıyakanın basketbolcularını jordan kobe yada lebron yapma huyunuz:) emir dediğin adam boş şut bulduğunda iyi yüzdeyle atan bi oyuncu eğer shipp le maçın tamamında savunursak el üstünden 3lük denemeleri yerine daha rahat boş üçlükler bulabilir. Ama cevher in 2.05 lik boyuna rağmen atletik yapısı ve hızlı ayaklarıyla emir e en fazla bi tane boş 3lük attırıp (belki onuda attırmaz) diğer hepsini el üstünden atması demektir.. Sen cevher konusunda fikrini belirtirken geçen seneki bjk kadrosunda hücumda eline topu alıp 3lük sallayan savunmada ise aman bee deyipte savunma yapmayan cevher i bilinçaltından hortlatmışsın:) ama unuttuğun şey şu cevher ne savruk sadece hücum yapan koş koş basketbolu oynayan savunma özürlü bjk de oynuyor nede mahmuti gibi koçla çalışıyordu bjkde. Şuan için kendini savunma anlamında mahmuti hocayla çok daha iyi bi seviyeye çekmiş cevher den ve artık takımın skor opsiyonu ilk 3te yer alan cevher den eser yok arkadaşım. Cevher senin farkında olmadığın bir şeyin farkında: burası bjk değil GALATASARAY galatasaray atarak kazanan değil savunarak kazanan bi takım ve cevher biliyorki bu takımda atmakla değil tutmakla oluyor... cevher bu nedenle emir savunmasında bugün özel bi görev alacak bence günün mahmuti süprizi bu olacak ve buda tutacak çünki cevher farkında herşeyin (mahmuti farkına varması için yeterince etken olmuştur) :)
 
Alıntı Serkan Akcan 'dan Alıntı Mesajı göster
Emir'i Cevher ile tutmak intihar olur.Emir her pozisyonda yer Cevher'i.

Abdullah Ozdemir
Katılıyorum.
Cevher'in bu ayak çabukluğuyla -yavaşlığıyla- Emir'i tutması bence de mümkün değil.

Yaşayarak öğreneceksiniz :)
 
Bu maçı alacağımıza yürekten inanıyorum ama zazanın bu maçta oynaması gerektiğine inanıyorum çünkü uzun konusunda sıkıntı yaşayabiliriz andriç her anlamda iyi ama sert savunmada yetersizgibi geliyor bana bu yüzden zazanın bu maçta kullanılması taraftarıyım.
 
Galatasaray, seneler sonra ilk defa bir kupa kazanmaya çok yakın... Euroleague biletinden sonra sezonu Cumhurbaşkanlığı kupasıyla açmak ekstra bir moral olacak ve son yıllarda Türkiye'yi domine eden Fenerbahçe Ülker'e ciddi bir mesaj niteliği taşıyacak. Galatasaray geçen sezon savunmasıyla final oynadı ama, oyun sıkıştığında maça ağırlığını koyacak skorer eksikliği yaşıyordu. Lakovic, Songaila, Cehver gibi hücum yönü güçlü ve Jamon Gordon, Ender Arslan gibi savunma dengesini bozabilecek takviyelerle seviye atlayan kadro, önemli bir sınav verecek...
 
eyup yıldız zazanın linsansı buyuk ihtimalle yetismeyecek demis.Bu durumda sertaç rotasyonda biraz fazla sure alabilir.Gecen sene fülker maclarında iyi isler cıkardıgını hatırlıyorum ins zaza oynar ama oynamazsada sertaça biraz guvensek iyi olur
 
zaza muhakkak oynamalı bunun içinde gerekli ne varsa yapılmalı, muhakkak yönetimde bunu düşünüyordur. elinden geleni yapıyordur.
 
CUMK 725 1 Fenerbahçe (h) v Galatasaray - - 1,50 2,50 155,50

iddaa 2,5 sayı ile bizi favori göstermiş..aklın yolu 1 :)
 
Bu macin yayinlanmasini teknik ekibin istedigine kesinlikle inanmiyorum. insanlari burda manipule etmek ne kadar dogru? Teknik ekip bu maclari istedigi zaman istedigi sekilde seyreder zaten, Ntvspor a hic mi hic ihtiyaclari yok cok sukur.

Basketbol penceresinden baktiginizda Maccabi-Milan maci her basketbolseverin ilk tercihi olacaktir. Ama basketbolu fanatiklik cercevesinden takip edenler icin durum baska tabi.
 
Ben de maçı kazanacağımızı düşünüyorum ancak bir iki kritik nokta var. Değinelim hemen:

-Lakovic'in kullanımı çok önemli olacak bu maçta. Sahada olduğu sürece muhtemelen başında Ömer Onan olacaktır ve Ömer onun etkisini minimuma indirmeye çalışacaktır. Özellikle Lakovic'in biz de topu getirmediğini düşünürsek Ömer en iyi yaptığı iş olan top aldırmamayla Lakovic'i oyundan düşürebilir. Burda Lakovic'in şut seçimlerine dikkat etmesi gerekiyor. Onun dışında Ender(Tutku)-Jamon-Shipp üçlüsüyle oynamak daha faydalı olacaktır gibi geliyor, böylece kritik anlarda Lakovic hem daha diri olacaktır, hem de o dakikalarda Lakovic'in tecrübesinden faydalanabiliriz. Hem de Bogdanovic, Ömer, Emir gibi iyi skorerleri Shipp-Gordon ikilisinin baskısıyla yıldırabiliriz.

-Geçen sezonki final serisinin aksine özellikle bu maçta pota altında ağır basacağımızı düşünüyorum. Fener'in Kaya-Gist-Vidmar-Oğuz uzun rotasyonunu düşününce sakatlıktan yeni dönen Vidmar, zayıf halka Kaya ve bizim tempolu hücum sistemimize karşı çok zorlanması muhtemel Oğuz'u görüyoruz. Kaya ve Oğuz'un fark yaratmalarını beklemiyorum, Gist'in karşısında da Songaila olacak. Bu da maçın en kritik eşleşmelerinden biri olacak. Songaila oyun bilgisiyle, Gist ise atletikliği ve enerjisiyle ön plana çıkıyor. Terazinin hangi isme doğru kayacağı maçın kaderini belirleyebilir ancak -Zaza oynayacak mı bilmiyorum- Cevher, Shumpert, Songaila, Furkan, Andric beşlisinin Fenerbahçe uzun rotasyonuna ağır bastığını söyleyebilirim.

-Şüphesiz en büyük kozumuz geniş rotasyonumuz ve ikili oyunlarımız olacak. Fenerbahçe'de Ukic, Vidmar ikilisinin sakatlıktan çıktığını, Hakan ve Kaya'nın etkisiz elemanlar olduğunu düşünürsek biz çok daha hazır gözüküyoruz. Umarım geçen sezon çok sıkıntısını çektiğimiz rotasyonun ekmeğini bu sefer biz yiyebiliriz.

-Guardlarımızın hücumda göstereceği performans da çok önemli olacak. Ender ve Tutku ile hem pick-and-roll'lerle etkili olabiliriz hem de Ukic'i savunmada mümkün olduğunca yıpratabiliriz.

-Toparlıyalım; daha hazır gözüken ve daha geniş rotasyona sahip olan takım olarak 1 adım önde gözüküyoruz. Umarım taraftarımızın da desteğiyle sezonun ilk kupasını alabiliriz.

Maçın Kritik Bireysel Performansları: Lakovic, Vidmar
Maçın Kritik Eşleşmesi: Songaila-Gist
 
Maça 1 gün kaldı denilebilir. Teknik analizi geçmiş sayfalarda yaptım. Romantik bir yazı yazmayı da beis görüyorum açıkçası bu noktada.

Bütün teknik analizin, yeteneğin, verimliliğin dışında, ben sadece savaşmalarını istiyorum. Parke üzerinde atlayıp zıplamalarını..Savaşın yeter. Nasıl olduğu, neden olduğu olduğu açımdan pekte önemli değil. Formanın gerçekten isteyerek ıslandığını anlarsam benim için yeterlidir.

Bu sene bir efsaneden bahsedilecekse, o efsane sizlersiniz. O efsane sizin eseriniz. Bu takım bize parayla değil de gururla, sorumlulukla, gerçek bir takım olabilmekle saadete ulaşılacağını geçen seneden başlayarak bu sezon başında da göstermiştir. Büyümenin, gelişmenin sadece paranın fonksiyonu olmadığını kanıtladı bu ekip, bu oyuncular bize, amprik olaraktan.

Para babalarının bir servet harcamalarına rağmen var edemedikleri gerçek sportmenliğe, gerçek mücadele azminesahip olduğumuz için ben çok gururluyum. Paul Dawkins'lerden, Michael Scearce'lere..Nihat Izıclı'lerden bugün Sarı - Kırmızı'lı formayı taşıyan aslanlara bir kutsal yadigardır bu krallık.

Paul Dawkins'in Basketbol'A atfettiği tüm güzellikler, sporun bile para hırsının lekesiyle kirlendiği bu zalim zamanlarda Galatasaray'da tecessüm ediyor. 1905'te Mekteb-i Sultani'nin sportmen talebelerinin/öğrencilerin kurduğu Sarı- Kırmızı sadakat krallığı dün doğmuş kadar genç, aylarca para almadan oynayacak kadar amatör ruhlu...Biz buna Galatasaray'lılık ruhu diyoruz. Bu ruh çarşamba akşamı, Kayseri'de azmin doruklarını yaşacağına kesin eminim!

Paul Dawkins ve Nihat Iziçli, Çarşamba akşamı, müsterih ve bilge tebessümleriyle izleyecekler sarı kırmızılı formayı.. Emanet ettikleri delikanlıları...Hissediyorum.
 
Bu tarihte saha içini öngörmek zor.Euroleague elemeleri bizim için testti,onlarsa henüz testten geçmedi.Biz testi başarıyla geçtik,onlarınsa -kupada tat vermeseler de- bu seviyedeki alışkanlıkları malum.Kısacası ben bu başlığın içini dolduramıyorum,güzel analizlere de şüpheyle yaklaşıyorum. :)
Takım alıştırdı bizi bulutların üzerinde yürümeye.Bir yenisi ve fazlasıyla kalıcısı...Neden olmasın?
 

Üst