Detroit Pistons

Curry Çıldırdı

Detroit Pistons koçu Michael Curry, bu akşam saatlerinde oynanan ve hakemlerin sonuca direk etki ettiği Heat maçında adeta çıldırdı.

Hakemlerin maçın son pozisyonunda Rodney Stuckey'e yapılan bariz faulü vermeyerek maçı Pistons'ın bir nevi elinden aldığı pozisyonda Curry adeta çıldırdı ve isyan etti.

Hakemlerle sert bir tartışma yaşıyan Curry, maçın bitmesine 1 saniye kala oyundan atıldı. Curry ayrıca maç esnasında yaptığı açıklamada hakemlerin çifte standartına isyan ederken ;

''Madem bizim potaaltında düdükler rahat bir şekilde çalınıyor o zaman niye biz hücum ettiğimizde aynı düdükler bize çıkmıyor ? Sürekli onları serbest atış çizgisine gönderdiler aynısı bize rakip potaaltında olduğunda ise bize düdükler çıkmıyor..'' dedi.

http://www.nbaturka.net/index.php/nba/3 ... urry-cldrd
 
Wade'in, Arron Afflalo'ya yaptığı blokta net bir şekilde Afflalo'nun koluna direk temas var adamın koluna bir dikkat edin dağılıyor futbol değil ki bu topa dokundu koluna vursa bir şey olmaz diyesiniz. Net bir faul aynı olay Kobe'ye olsa çalarlar çat diye ya da Wade'e bloğu Afflalo yapsa..

Son 20 saniyede sadece o değil son pozisyon alenen bir faul. Maçın yorumcuları dahil bunu net bir şekilde ifade ediyor. Curry'nin setinin yanlış olduğunu asla düşünmüyorum zira faul yapılmasa adam şutu sokacaktı ki faul var yahu verse Stuckey iyi serbest atışcıdır büyük ihtimal maçı alacak Pistons.

Bu sene 1 değil 2 değil her maçta saçma sapan hakem hataları bizi buluyor ve canımız yanıyor yeter artık ya. Cavaliers nasıl ağlıyor zırlıyor haksızken bile biz saygın duruş ayağına hakkımız yenirken ses çıkartmıyoruz. Takım kötü diye de hakemlerin canımızı yakmaya ne hakkı var ? Bu böyle kaybettiğimiz kaçıncı maç insan çileden çıkıyor.

Bu kadar oyuncumuzun eksikliğine rağmen aslan gibi oynadınız bravo,hakemler utansın...
 
16 maç sonra dün gece oynanan Sixers maçıyla dönüş yapan Detroit Pistons'ın All Star oyuncusu Allen Iverson, maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Ciddi bir sakatlık yaşadığını fakat beklenenden daha önce dönüş yaptığını söyleyen Iverson, yeni rolü içinde umutlu konuştu.

Iverson, benchten gelmesiyle ilgili olarak ;

''Normalde benim için zor bir durum olması gerekiyordu. Ancak ben küçük düşünmüyorum ve büyük resme bakıyorum. Takım arkadaşlarımın başarısına yardım etmek için elimden geleni yapacağım.'' dedi.

Dün gece oynanan maçta Iverson'ın, benchte takımın attığı her sayıda ayağa kalkarak takım arkadaşlarını ateşlemesi dikkat çekiciydi.

http://www.nbaturka.net/index.php/haber ... armn-baars
 
Alperen, dun gece ara sira izledim Pistons macini. Gercekten Iveronson'u kazanmisiniz. Macin sonlarina dogru yasadigi sevinc gorulmeye degerdi.
Son basket'e Rip'e sarilmasi cok hostu. Oyunu ise cok iyi oynadi.

Prince mukemmel oynadi. Will Bynum begendim. Son toplar'i cok iyi kulandi.
Kisaca iyi bir yolda yuruyorsunuz. Seyirciniz cok iyi. Son dakikalarda costular resmen.Tebrik ederim.
 
Alperen gercekci ol :) Cavs'i nasıl yenecek bu takım topu alan gidiyor :p Neyse büyükte konusmayalım :)
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Erdal Icelli":316ddwcn]Alperen gercekci ol :) Cavs'i nasıl yenecek bu takım topu alan gidiyor :p Neyse büyükte konusmayalım :)

Erdal Abi olur mu yaa? :)
Neyse az kaldı az... :p Er meydanına az kaldı..[/quote:316ddwcn]

Evet umarım Cavs ile Pistons eşleşirde tatlı bi rekabet yaşarız
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":1ebzapxj]Play-Off olmaz belki ama önceden Quicken Loans Arena'da bir boy ölçüşüyoruz...

Mızıkçılık yok,er meydanı play-off... :)[/quote:1ebzapxj]
Karşılaşırsak bizim için sorun yok...
Aynı tarifeye devam... :)
 
***İki takımda kötü şut attı -bunda savunmaların etkisi çok büyük- Pistons (35.4%), Cavaliers (38.6%).

Ribauntlarda bariz bir Pistons üstünlüğü (53-43) varken, asist konusunda takım halinde Pistons'ın 9, Cavaliers'ın 19 olması ve maçı Pistons'a kaybettiren en büyük etken olan top kayıplarında ise durum 14-5'di.

Pistons adına olumlu olan nokta savunmayı iyi yapması yani hala play-off sertliğinde bir savunması olduğunu ispat etti.

Fakat hücum berbat. Organize bir tek hücum göremedim. Bunda Cavs'in yaptığı savunmanın payı yok muydu elbette vardı ancan sadece Cavs'in savunmasıyla açıklanamaz bu durum. Bariz bir şekilde oyun kurucu eksikliği var. Rodney 1 numara gibi oynamıyor maç içinde Hamilton 1 gibi oynuyor o da bu kadar üst düzey maçlarda bir yere kadar oyun kuruyor.

Curry hala rotasyonu oturtmuş değil. Iverson'ı oynatacksan oynat oynatmayacaksan oynatma. Adamı bir ara aldı oyuna sonra kenara çekti aradan geçmiş 20 dakika tekrar oyuna alıyor vs vs böyle saçma sapan rotasyon mu olur. Sheed iyiyken çıkarttı tam ritim bulmuş 3 tane üçlük sallamış aaa o da ne Sheed kenarda. O ara farkı amıştı Pistons ilk devre bir anda fark kapandı.

Son çeyrek rezaletti zaten.

Adamlar son çeyrekte James'le falan oyuna başlıyor, biz benchle çoluk çocukla oynuyoruz. Sonra skorda geriye düşünce aslara dönüyoruz. Böyle bir mantık mı var yahu illa son çeyreğe benchle başlanacak diye.

Hücumda balans ayarı yapılırsa play-off'lardan ümitliyim yok yapılmazsa işimiz Allah'a kaldı.

(Son olarak bir organizasyon bu kadar antipatik olabilir, bir koç (M.Brown) bu kadar çirkef olabilir. Hani bir laf vardır ''Görmemişin çocuğu olmuş tutmuş ..'' o hesap. Maç öncesi şovları geçenlerde Murat Kosova'nın dediği gibi antipatik ve sinir bozucu. Biz şampiyon olduk finaller yaşadık bir sezon olsun rakibe saygıda kusur etmedik. Bizim saha kenarında koçumuzda ne şampiyonluk zamanında ne finaller zamanında her hakem düdüğünde ağlamadı sızlamadı. Böyle kazanacaksanız ancak kazanırsınız ama büyük olamazsınız. Birazcık Boston, Detroit ve San Antonio gibi organizasyonları örnek alın.)
 
Sheed:James Lehine Aptalca Düdükler Çalınıyor

Detroit Pistons'ın asi çocuğu Rasheed Wallace yine NBA'deki bir çok oyuncunun dillendiremediği gerçeği açık bir şekilde dile getirdi ve Cavaliers maçında James'in aldığı düdüklerin aptalca olduğunu söyleyerek isyan etti.

Maçın 3. çeyreğinde Tayshaun Prince lehine çıkması gereken karar James lehine çıkınca Wallace çıldırdı. Hakem kararını protesto eden Wallace maç sonrası yaptığı açıklamada neden teknik faul aldığını açıkladı ve ;

''Süper starlara çalınan aptal düdüklerden biriydi. Hakemede bunun aptalca bir düdük olduğunu söyledim. Ama gerçekleri söylediğinde teknik faul alıyorsun.'' dedi.

Wallace ayrıca Nets maçında 16. teknik faulünü aldığı için cezalı duruma düştü.

http://www.nbaturka.net/index.php/haber ... kler-ckyor
 
Aynı tarifeye devam ettik Detroit karşısında...
Alperen bu maç öncesi şovlar zaman zaman abartılı kaçıyor olabilir. Antipatik geliyor olabilir. Bunları zaman zaman ben de kabul ediyorum. Fakat şimdi bana Boston'ın, Spurs'un masum olduğundan söz edip, onları örnek gösterme...
Biz değildik heralde geçen sene Lakers final serisinde arkadan havlu sallayan, ikide bir ayağa kalkıp şov yapan, biz değildik heralde Spurs gibi dik görünen ancak alttan alttan bütün işlere başbuvurup, hakemlerle uğraşan... Bunlar hep olmuştur ve olacaktır. Bunları ilk kez biz yapıyormuşuz gibi davranmak çok doğru değil. Biz de yapıyoruz. Çok mu doğru? Hayır. Ancak söylemek istediğim bu yolda bu tip şeyler hep olmuştur, olacaktır da...
Ben de sorarım Detroit organizasyonu hiç mi bu tarz şeyler yapmadı? Hiç mi Rasheed hakemlere oynamadı?
LeBron gibi Wade gibi Kobe gibi süperstarların ayrıcalıkları hep olmuştur, olacaktır da...
 
Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Erdal Icelli":245lxtwl]Alperen gercekci ol :) Cavs'i nasıl yenecek bu takım topu alan gidiyor :p Neyse büyükte konusmayalım :)

Erdal Abi olur mu yaa? :)
Neyse az kaldı az... Er meydanına az kaldı..[/quote:245lxtwl]

NBA'de çarşamba sabaha karşı oynanan karşılaşmada Cleveland Cavaliers sahasında Detroit Pistons'ı 79-73 mağlup ederek üst üste 13. galibiyetini elde etti.

Alperen kardeşim selamlar olsun ;)
 
Pistons konusunda bize saldırıyorlar,medet Göker Abi medet!!! :)

Şimdi bu mücadeleyi saymam diye demiştim maçtan önce,ama oynanan oyun beni memnun etti.

O yazının başındaki üç yıldız yazının benim olmadığı manasına geliyor Uğur,alıntıları genelde o şekilde kullanıyorum ama daha önce burada kullanmamış olabilirim;net hatırlamıyorum.

Spurs'un yaptığı bambaşka birşey yalnız,sapla samanı karıştırmayalım.

Bunun yanı sıra Sheed'in yaptıklarını tüm takıma maletmek yanlış,ayrıca Sheed o hareketleri hakemle oynama düşüncesiyle yapmıyor,kendine hakim olamadığı için yapıyor. Sap-samandan bahsettik burada da elma-armut diyelim. :)

Hepimiz biliyoruz ki bu sezon çok canımız yandı hakem hatalarından,biz asaletli duruşumuzu koruma açısından ses etmedik. Bunun yanında Sheed de bu ligin en dobra oyuncularındandır,belki de en dobra oyuncusudur ve öyle ayak oyunlarına başvuracak adam da değildir.
 
Zaten o süperstarlar hakkındaki yorumu ben haberin üzerine yaptım.
Benim söylemek istediğim belliydi aslında. Şampiyonluğa giden yolda takımlar bu tip davranışlar hep yapmışlardır. Bizde şu şov işini zaman zaman abartsak ve itirazlar konusunda aşırıya kaçsak da bu tip takımların şampiyonluğunu saha içindeki oyunların yanı sıra saha dışı faktörler de belirler. O yüzden bu tip davranışlar doğru olmasa da olur.
Neyse Alperen önemli değil. Bu seneki aleyhine oluşan durumlar karşısında arasıra böyle patlamalar olur... :)
 
Uğur haklısın,gerginiz doğal olarak;şu İverson da iyice boğulması gereken adam oldu gözümde. :)

Ama benim demek istediğim bu şekilde hareket ederseniz tek sene buralarada kalırsınız,ya da iki-üç sene sonrasında yavaş yavaş aşağı inersiniz,olmadı çekilirsiniz. Ama biraz daha sağlam davrandığınız takdirde oralarda kalıcı olmanız olası,bundan bahsediyorum.
 

Üst