Dream Team Belli Oldu

2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalya mücadelesi verecek olan ABD Erkek Basketbol Takımı'nın 12 kişilik kadrosu belli oldu.
Mike Krzyzewski'nin teknik patronluğundaki takımda sezonun sayı kralı LeBron James ve MVP'si Kobe Bryant da yer alırken dizindeki ağır sakatlığın ardından son iki sezon sorunsuz olarak ligde mücadele eden Amare Stoudemire dinlenmek için affını istedi.

12 kişilik kadroda Carlos Boozer (Utah Jazz), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Chris Bosh (Toronto Raptors), Dwight Howard (Orlando Magic), Jason Kidd (Dallas Mavericks), Tayshaun Prince (Detroit Pistons), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Chris Paul (New Orleans Hornets), Michael Redd (Milwaukee Bucks), Deron Williams (Utah Jazz) ve Dwyane Wade (Miami Heat) yer alıyor.
ABD milli takımının head coachluğunu yapan Duke Üniversitesi coachu Mike Krzyzewski'nin yardımcılıklarını Mike D'Antoni (New York Knicks), Nate Mc Millan (Portland Trail Blazers) ve Jim Boeheim (Syracuse Üni.) yapacak.

ABD milli takımı genel menajeri Jerry Colangelo 28-29 Haziran'da yapılacak mini kampta tüm ekibin bir araya geleceğini açıkladı.

Dream Team hazırlık dönemi kapsamında 31 Temmuz'da Çin'in Macao kentinde Türkiye, 1 Ağustos'ta ise Litvanya ile hazırlık maçı yapacak.

Ardından Şangay'a geçmeyi planlayan ABD, 3 Ağustos'ta Rusya, 5 Ağustos'ta ise Avusturalya ile karşı karşıya gelecek.
 
Bence seçilebilecek en iyi kadrolardan biri. Takım oyununu becerebilirse rahat şampiyon olurlar.
 
Bencede seçilebilecek iyi kadrolardan biri. Fakat sadece 3 uzunun bulunması sıkıntı yaratabilir. Ama bunu diğer oyuncuların fizik üstünlüğü ile kapatırlar. Takımı oynatmayı beceribilen Paul, Kidd ve Deron gibi guardlar sayesinde iyi iş yapabilirler. LeBron ve Kobe gibi iki oyuncu bunların yanında Milli takım'da iyi oynayan Carmelo gibi oyuncularla takım kimyası oluştururlarsa çok rahat bir şampiyonluk alırlar...
 
Kadroya baktığımızda herşeyden biraz almışlar. Redd ve Kobe gibi iyi şutörler. LeBron gibi NBA'de bile gücünün karşısına kimsenin dayanamadığı bir isim. Carmelo ve Wade gibi iki önemli skorer ve hareketli oyuncu. Deron, Kidd ve Paul gibi NBA'in en iyi guardları. Bu isimler takım kimyası için dediğim gibi çok önemli olacaklar. Hepsi takımını oynatmayı seven guardlar. Prince gibi bir savunmacı. İçeride de Bosh gibi orta mesafe şutu olan, Howard gibi dominant ve agresif bir oyuncu, Boozer gibi de pota altı etkinliği çok yüksek bir oyuncu var.
Kerem SEÇER' Alıntı:
Ona dikkat etmemişim bak Uğur. Sanırım Amare olsaydı sorunsuz bir kadro olacaktı. :)
Ama bence o açığı kapatırlar. Zira LeBron yeri geldiğinde 4'e kayar orada oynar. Zaten bu oyuncuların hepsi pozisyonlarına göre çok güçlü oyuncular. Howard'ı Kobe'yi LeBron'ı Carmelo'yu Boozer'ı kim tutacak diye düşündüğünde zaten ortalık karışıyor. Ama basketbol bu kadar basit değil. önemli olan takım olmak.
Ama Dream Team, onlar için biraz uzun süren şampiyonluk hasretine son vereceklerdir...
 
Hüseyin Karaçil' Alıntı:
kadrodaki diğer oyunculara bakınca tayshuan prince çok sönük kalıyo.
Her kadroda pis işleri yapacak, geri planda kalabilecek oyuncular olmalıdır. Yoksa sorunlar çıkabilir. gerçi Prince'e de sönük diyoruz. Ne takım be??? :)
 
Alper Gülgen' Alıntı:
eski arjantin ve ispanya olsaydı görürdüm ben 3 uzunla dream team i :) :)
Ama isimleri görünce insan bi afallıyor :).Maçda farklı olur ama şu isimler hepimizin ideal 5'inde bu oyunculardan en az 2 tanesi var :).Bencede bi Amare olsaydı iyi olurdu.Uzun olarak iyi işler yapabilirdi.
 
dün kaan kural da aynı şeyi söylemişti 12 kişilik takımda 3 uzun saçmalık kumar oynamak demişti amare olsaydı bence kesin şampiyonlardı ama diyorum ya eski arjantin ispanya olmadığı için kupayı bencede alırlar alamazlarsa disappoinmend team olurlar :)
 
Kadro olabilecek en iyi kadro sadece pivot yok.Ama Howard'ın inanılmaz fiziği ve atletikliği ile ve çok kaliteli guardları ile o açığı kapatırlar.Yanlış anlaşılmasın o çok kaliteli guardlar Howard'a smaç vurma rekorları kırdırır o bakımdan dedim :) Üstelik Kobe ve Lebron faktörü de varken şampiyon olamazlarsa benim için çok büyük süpriz olur.
 
bi kısa bir pf bir ince pf ve bir howard ki faul problemine çokça giren bir adam...ince guardlar konusunda akıllanmışlar ki deron'u aldılar ama 3 uzun filan hakikaten aptallık bunun adı başka bişiy değil...dilerim şampiyon olmazlar ya da howard ufak bir sakatlık geçirse zatn şampiyon olma ihtimalleri yok iç dış dengesi sıfır dream team cream olmuştu ama bu resmen çocuk oyuncağı
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Alper Gülgen":3ka4nz4x]eski arjantin ve ispanya olsaydı görürdüm ben 3 uzunla dream team i :) :)

İndianapolis'teki dünya şampiyonunu unuttunuz sanırım.. :)

Yugoslavia..[/quote:3ka4nz4x]
Daha çok şike ve Yugoslavya diyelim, bu bakımdan unutulmaz.

Bir de Arjantin'in Amerikaya acı çektire çektire ezmesi unutulkmaz elbette.
 
2002 deki yugoslavyayı hiçbirşeye değişmem gelmez öyle bir takım
 
jason kidd
tayshaun prince
micheal redd
deron williams
carlos boozer gerisi japonyadaydı zaten
2006 da fatura demek brad miller,kirk hinrich,joe johnson,elton brand ve antawn jamison a kesildi..
kobe gitmez gene bişey bulur!
 
dreamteamuy3.jpg


dream team diye ben buna derim arkadaş :)
 

Üst