Dream Team Belli Oldu

ABD dağıttı...
2008 Pekin Olimpiyatları hazırlıklarına Çin'in Macau kentinde yaptığı özel maçlarla devam eden ABD Milli Takımı, milli takımımızın ardından basketbolda Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden Litvanya'yı 120-84'lük skorla geçerek kolay bir galibiyet daha aldı.

Bir önceki gün Milli takımımızı farklı bir skorla mağlup eden ABD Milli Takımı, Litvanya karşısında da karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. İlk dakikalarda 6-0'lık bir seri yaklayan ABD, ilk çeyreği de 31-15 üstün bitirdi.

İkinci çeyrekte daha iyi bir oyun sergileyen Litavanya, ABD'li oyunculara kolay sayı şansı tanımadı ve NBA'in yıldızlarıyla başa baş bir oyun sergileyerek çeyreği 25-24, ilk devreyi de 56-39 geride tamamladı.

İkinci yarıya üç sayılık basketlerle hızlı giren Litavnya, savunma sertliğini de artırarak farkı 9 sayıya kadar indirdi. Rakibine Carmelo Anthony ve LeBron James'in sayılarıyla cevap vermekte gecikmeyen ABD, kontrolü yeniden ele geçirdi ve dördüncü çeyreğe 91-66 önde girdi.

Farkın açılmasıyla birlikte son çeyrek antrenman maçı havasında geçerken, olağanüstü smaçlarla şov yapmaya başlayan ABD Milli Takımı, aradaki farkı açmaya devam etti ve sahadan da 120-84'lük sonuçla galip ayrılarak rakiplerine göz dağı verdi.

ABD Milli Takımı'nda Türkiye maçının yıldızlarından Dwyane Wade 19 sayı ? 4 asist ? 3 ribauntluk performansıyla takımına önderlik eden isim olurken, Dwight Howard 17 sayı ? 5 ribauntla, Michael Redd ise 16 sayı ? 3 ribauntla oynadı. LeBron 15 sayı 6 asist 5 ribaund, Kobe 13, Melo 11 ve Paul ise 6 sayı 7 asist ile oynadı...

Güçlü rakibi karşısında beklenen mücadeleyi sergileyemeyen Litvanya'nın en skorer ismi, ABD potasına 17 sayı bırakan Kaukenas olurken, tecrübeli oyuncular Siskauskas ve Javtokas 11'er sayıyla çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular.
 
bu takım hiçbir zaman 1992 barcelona olimpiyatlarındaki efsaneyi yakalayamaz sayı farkı olarak yakın olsalar bile karakter olarak daha şımarık ve kendini büyük gören bir kadro bu
 
ABD, Rusya'yı da geçti...
Pekin Olimpiyatları'na hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri, en ciddi hazırlık maçında Avrupa Şampiyonu Rusya'yı zaman zaman zor anlar yaşasada farklı geçti ve maçı 89-68 kazandı.
Amerika karşısında zaman zaman iyi direnen ve savunmada rakibine nefes aldırmamak için elinden geleni yapan Rusya, hücumda pasif kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Amerika ise dış şutlardaki etkili oyunu ve yıldızlarının zamanı geldiğinde aldığı sorumlulukla maçı almasını bildi.

Dwyane Wade 16 sayı - 7 ribauntluk bir performans ortaya koyarken maçın ilk devresinde etkili oldu. 2. devrede sazı eline alan Kobe Bryant 19 sayı yaparken, LeBron James 10 sayı ile oynadı.

Carmelo Anthony 17 sayı, Deron Williams 5 sayı - 5 asist ve Michael Redd 6 sayı yaptı.

Rusya'da Andrei Kirilenko 18 sayı - 8 ribauntla oynarken farka engel olamadı. Jonn Robert Holden 17 sayı - 6 ribaunt ve Sergey Bykov 6 sayı yaptı.

l_james_300_20080730.jpg
 

Üst