EL | Galatasaray MP 75 - 67 USK Prag

8 Kasım Perşembe
17:00 Abdi İpekçi S.S.

VICI Aistes maçından sonra, rövanş maçları USK Prag ile devam ediyor. Deplasmanda zorlu bir maç sonunda mağlup ettiğimiz rakibimiz, bu kez İstanbul'da konuğumuz olacak.

USK Prag, son şampiyonu olduğu Çek Cumhuriyeti Ligi'nde 14 maç sonunda namağlup devam ediyor bu sene de. İlk maç öncesindeki durumları devam ediyor yani ligde. Avrupa'daki gidişatlarına ise Ros Casares deplasmanından sürpriz bir galibiyet eklediklerini görüyoruz. Eva Viteckova'nın yıldızlaştığı maçı baştan sona önde götürüp, Ros Casares'e bu sezon oynadığı maçlarda ilk mağlubiyetini tattırmışlardı. Prag'da oynadığımız maçta bize de aynı sürprizi yapabilirlerdi ama 70-78 kazandığımız maçta Alba Torrens'in harika oyunu engellemişti bunu. Euroleague'de çıktıkları 8 maçta 5 galibiyet-3 mağlubiyet aldılar. Dikkat çeken yönleri, nispeten kolay rakiplerin ve büyük favorilerin olduğu bu grupta hemen her maçı son dakikasına kadar oynamaları. Kolay zor demeden her maçın yakın skorlarla bittiğini görüyoruz.

Lindsay Whalen'in önümüzdeki günlerde takıma katılması bekleniyor ama Prag onun yokluğunu kapatabilmek için Ticha Penicheiro hamlesi yapmıştı. Portekizli oyuncu, WNBA tarihinin en çok asist yapan ve top çalan oyuncusu. Tecrübesi ile takıma çok ciddi katkılar verdi bu dönemde. Ticha'nın LA Sparks'tan takım arkadaşı DeLisha Milton-Jones da takımın en skorer oyuncusu konumunda, tecrübeli uzun forvetin takımın ribaund lideri olduğunu da söylemek gerekiyor. 3 numarada Eva Viteckova'nın önemli bir skorer olduğunu ve pivot Kulichova'nın da iyi bir savunmacı olduğunu biliyoruz. Anna Montanana, Eldebrinkler, Elhotova ve Burgrova kadroya çeşitlilik katıyorlar. Belki bir süper starı olmayan ama oturmuş kadrosu ve yüksek olan takım olgularıyla dirençli bir rakip olduklarını zaten biliyoruz. Geçen sene de aynı grupta yer aldığımız USK Prag'a karşı en iyi Euroleague performansımızı göstermiş ve Sylvia Fowles'ın büyük gayretiyle bizi gruptan çıkaran galibiyeti almıştık.

Erkek Takımı'nın Siena sınavı öncesinde Kadın Takımı bu maçta alacağı galibiyet ile gerekli sinerjiyi oluşturacaktır salonda diye ümit ediyoruz. Abdi İpekçi'de basketbol şöleninde takımlarımızın yanında olup, galibiyetlerde pay sahibi olmak için taraftarlarımızı salona bekliyoruz.

Başarılar takımımıza.
 
Bu maç ve önümüzdeki hafta UMMC Ekaterinburg deplasmanı var, sonrasında yeni yıl tatili başlıyor Euroleague'de. Tina'yı yeterince gördük, ben performansından gayet memnun olan biri olarak şu iki maç için Tina'nın çıkartılıp Sylvia Fowles'ın kadroya dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında alacağımız uzunla beraber teknik heyetimiz sezonun en kritik kararını verecekler zaten, Tina mı yoksa Sylvia mı ile yola devam edileceği konusunda.

Demin bahsettiğim süreçten sonra 4 Euroleague maçı daha oynayacağız grupta, o dönemde değişiklik yapma hakkımız var nihai kararın F8 öncesi verileceğini ve İstanbul'daki maçlar süresince değişiklik yapamayacağımızı belirteyim. O yüzden son denemeleri şu dönemde yapmak gerekiyor.
 
Fenerbahçe maç kaybetmediği sürece bizim genel sıralamada birinci olma şansımız yok. Ros Casares'i deplasmanda yenip genel sıralamada dördüncülüğe atabilirsek muazzam olurdu ama. Aması var işte. Orada yenebilecek miyiz?
 
Şuan ikinciliğimiz garanti gibi birşey oldu UMMC ye yenilsek bile averajla önlerinde bitiririz(20 fark yemeyiz heralde).Grup liderliği için İspanya deplasmanı çok büyük önem taşıyor.Genel liderlik içinde Fenerbahçenin en az 2 maç kaybetmesi gerekiyor bana göre.
 
Final 8 İstanbul da ve hala sıralama hesapları yapılıyor bunu anlamıyorum. Hatta bize özel bir grup oluştursunlar finalde Ros Casares gelirse hükmen galip sayılıp kupayı alalım. Eğer bu kupayı istiyorsak kim gelirse gelsin farketmez.
Bu maça gelince önemi 1 kat daha arttı. Fowles'i kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Takımın onunla oynadığında ki verimini görmek açısından iyi olur düşüncesindeyim.
Bir de biz bu Bourges ve Vici yi deplasmanda yenmiştik değil mi? Demek ki neymiş iki kötü sonuçla çıkıp karamsarlık yapmamalıyız.
 
Ben hetürlü Fowles'i tercih ederdim ama takıma biraz daha alışması için 1-2 lig maçı daha oynatıp öyle alalım Fowles'i. Bu maçı rahat alırız bence. Bizim için önemi olan grup liderliği değil de galibiyet sayısı. Onun için bundan sonraki bütün maçlarımızı takım ismi ayırt etmeksizin kazanmaya çalışmalıyız. UMMC, Ros Casares, Prag demeden yenmeye çalışmamız lazım.
 
sıralama şu açıdan çok önemli bence eğerki f8de çeyrek finalde 3yada 4 olursak 5 yada 6. sırada bir rus takımı ummc yada spartak moscowa olursa prince dan yararlanamıycaz o biraz sıkıntı olacak fenerin 1. olması çok ta önemli değil isterlerse yarı finale kadar hiç yenilmesinler onlar ummc biz ve caseres takımlarına oranla daha güçsüz ki f4 için bu 4 takım favori görünsede en güçsüz olanı fener 4. olsakta yarı finalde eleriz onları finalde ben caseres i istiyorum çünki kapanacak bi hesabımız var:) avrupalı uzunla takımızız tam olarak f8 için kusursuz bi kadroya dönüşecek..
 
sıralama şu açıdan çok önemli bence eğerki f8de çeyrek finalde 3yada 4 olursak 5 yada 6. sırada bir rus takımı ummc yada spartak moscowa olursa prince dan yararlanamıycaz o biraz sıkıntı olacak fenerin 1. olması çok ta önemli değil isterlerse yarı finale kadar hiç yenilmesinler onlar ummc biz ve caseres takımlarına oranla daha güçsüz ki f4 için bu 4 takım favori görünsede en güçsüz olanı fener 4. olsakta yarı finalde eleriz onları finalde ben caseres i istiyorum çünki kapanacak bi hesabımız var:) avrupalı uzunla takımızız tam olarak f8 için kusursuz bi kadroya dönüşecek..

Asıl kötü senaryo yarı final gruplarında Ros Casares ve Spartak ile aynı guruba düşmek olur ki malesef şu anda öyle bir görüntü var. Fenerbahçe genel sıralamada birinciliği garantiledi gibi. Ros en kötü 3. bitirir genel sıralamayı. Bu durumda bizim 4 veya 5 bitirmemiz gerek. Ancak bu hesaplar için henüz erken. Son iki maça gelinsin hele bi.
 
9-4 geçtik ilk bölümü yalnız ribaunt larda özel bi çalışmamı yaptık ne 5 hücum 2 savunma ribauntu ilk 5 dakikada toplam 7 ribaunt rakip sadece 2 defansif ribaunt aldı:D
 
tina yine bir yıldız gibi başladı 10-4 13 kez hücum kullanmışız rakip sadece 7 kez devam ribauntlarda ezmeye
 
2 dakikadır iki taraftan da sayı gelmedi. Dee'den top kaybı.
Ve Elhotova'dan üçlük geldi. 15-9
Dee'den cevap : 18-9
Dee show started: 20-9
 

Üst