EL | Galatasaray MP 75 - 67 USK Prag

Burada eleştirmek için fırsat kollayan insanlar var evet de, Gülşah'ın oyununa eleştiri getiren insanlar Aras abi, Tanju, Furkan.. Bu adamlar eleştirmek için fırsat arıyorsa herkes arıyor o halde bu forumda. Ayrıca çok merak ediyorum taraftarın göz bebeği olması için Gülşah ne yapmış 2 yılda? Kimseye hak ettiği değerden daha fazlasını vermemek en güzeli, keşke herkes aynı şeyi yapabilse.

Maçı salondan heyecan ile izleyince detayları kaçırıyorsak, televizyonda tekrarlarını yakalamak mevcut. Gülşah'ın eleştirilen savunma noktasına özellikle dikkat eden kişiler, yapılan eleştirilerinin ne denli doğru olduğunu da görecektir.

Ayşe Cora'nın savunması da ne açıdan Gülşah'ın savunmasından iyi değil? Açıklayabilir misin Utku abi.

Hocam Gülşah biraz kilolu değil mi. Bu yüzden bire birde çok zayf kalıyor gibi geldi bana bayanların maçını ilk kez salondan izlediğim için yeni farkediyorum. Mesela rakibin sonradan giren oyun kurucusu da kilolu olmasına rağmen çevikti biraz.
 
Gülşah'ın vücut yapısı böyle. Kilo sorunu olduğunu düşünmüyorum haftada ne kadar antrenman yapıyor, maçlara çıkıyor. Yüksek tempoda yaşayan bir sporcunun kilo sorunu yaşaması pek ihtimal dahilinde gelmiyor bana. Savunmada cidden yavaş kalıyor, perdelemelerde sürekli takılıyor.. Hız ve çeviklik konusunda kat etmesi gereken çok yol var ama bu vücut yapısıyla ne derece ilerleyebilir bilemiyorum.
 
Benim gördüğüm kadarıyla Ayşe Cora da gayet rahat geçilebiliyor savunmada. Ayrıca Gülşah'ın ribaund katkısı var, fizik avantajıyla. Ayşe'nin fiziğiyle daha çok top çalması beklenirken henüz bunu da tam yapamadı ama oynadığı süreye bağlı sonuçta, her pozisyonda top çalamaz. Ama ikisi de bence iyi niyetiyle mücadele ediyorlar, ben eleştiremem yeterince top çalamıyor, geçiliyor, adamının arkasından koşmaktan başka bir işe yaramıyor diye. Bence rotasyonda Gülşah'ın önüne geçmesi gerektiği kanısı yanlış. İkisi de daha fazla süre almalılar, ben ayırt etmiyorum ikisini de. Zaten üzüldüğüm konu bu, Ayşe az oynatılıyor Gülşah'a çok bile dayanıyoruz kanısı çok üzücü.

Belki de insanlar beni sevmediklerinden dediklerime bu denli karşı çıkma gereği hissetmiş de olabilirler. Saygı gösterip anlayabilirim bunu da, ortalamaya göre gıcık bir insanımdır çünkü :)

Geçen sene sonunda birçok kişi Vera zirvesinden sonra, Gülşah'ın ne kadar (hanım)efendi, düzgün birisi olduğundan bahsederken, uzun yıllar bizle kalmasını umut ediyordu. Fenerbahçe maçındaki geri dönüşün baş mimarı olarak da birçok kişi tarafından 'dişi Kobe'vari tanımlamalar yapılıyordu.
 
Utku'cum sana kim niye uyuz olsun? Sadece fikrine katılmıyoruz, "hoca Gülşah'a taktı" fikrin doğru değil bize göre, bu kadar basit.

Ribaund katkısı var diyorsun, 10 dakikada 1.0 ribaund alıyor Gülşah EL'de, Ayşe 5 dakikada 0.6 ribaund alıyor. Gülşah'ın boyu uzun, daha iri ve 3 numara oynuyor, Ayşe ise 2 numarada oynayan daha cılız bir oyuncu. Rakamların gösterdiği kadar, bizim gözümüzün gördüğü Ayşe'nin savunmada daha iyi olduğu gerçeği de var.

Gülşah'ın karakteri düzgün değil diyen var mı burada? Veya davetimizde bizi kırmadı diye eleştirmeyeceksek adam değiliz demektir. Kobe diyen kimse ona saygı sevgilerimi yolluyorum, genç oyunculara iyilik yapmak istiyorsanız pohpohladığımız kadar, kötü yanlarını da yazmak zorundayız ki kendini geliştirsin.
 

Üst