Enes Kanter

Enes 16 yasında sanırım,Fenerbahcede oynuyor,Omer Asıktan bence kat kat daha faydalı olacak A takıma cıkınca.

Zaten bu sene Tanjevıc onu A takımla antremanlara cıkardı,kendınden daha ust sevıyelerde acaıp maclar cıkarıyor(22s 26r gıbı).Pota altında komple ve 3 sene ıcınde kendını daha cok gelıstırırse mıllı takım adına ıyı bı uzun kazanacagız,emınım Nba scout lerı onu lısteye coktan almıslardır.Alaattın Yakan zaten usstunde duruyor(du),ama Trabzon durumlarından sonra ne olur bılemem.

Keske bır bosluk bulunabılsede bnyemıze katabılsek...
 
Enes 92 doğumlu ama tahmin edileceği gibi nüfusta küçük yazılmış gibi bir durum yokmuş. Takip ettiğim turnuvalarda olağanüstü performanslar gösteriyor. Fenerbahçe gibi bir rakibimizde de olsa inşallah harcanmaz ve milli takımımıza da büyük katkıda bulunur diye dua ediyorum. Sanırım çok üst sıralardan seçilmesi muhtemel gelişimini devam ettirirse.
 
insan değil, türkiyede çok iyi uzunlar yetişiyor. Enes,Oğuz,Semh,Ömer hepsi birlikte NBA de oynayacaklar gibime geliyor. Mehmet, Ersan ve Hidayet´i de ekledik mi NBA tadından yenmez 2 3 sene sonra.
 
Oğuz NBA'de oynayamaz. Bunun nedeni kötü olması değil NBA'e uymaması. Pivot hareketleri ve oyun bilgisi oldukça iyi. Onun Avrupa Kariyeri oldukça iyi olacak.
Semih-NBA :?
 
uğur doğru diyor oğuz klasik avrupalı stilinde olduğu için nba'de çok zor...draft edilir ama bodiroga gibi yapmalı bence
 
enesi gençler turnuvasında diyarbakıra geldiklerinde izledim gerçekten çok iyi bir ribauntçu süper bir sezisi var kalıbı falan da süper bu sene fenerde yavaş yavaş dakika da buluyor inşallah kısa sürede nba de görürüz fener formasıyla görmeyelim de
 
Tam anlamıyla inanılmaz bir yetenek. İzleyince insan heyecanlanıyor.Ömer Aşık'tan çok umutluydum , geç kaldı basketbola kendini geliştirince daha da iyi olacak diye Enes'i görene kadar.Enes o süreyi daha hızlı geçecektir. Çok iyi bi uzun kazanacak umarım Türkiye.Fenerbahçe alt yapısından yetişse de inşallah en iyisi olur onun için..
 
Enes tutulmuyor


Eğitimini ve profesyonel basketbol hayatını ABD'de sürdürmek için Fenerbahçe Ülker'den ayrılan 18 yaşındaki milli basketbolcu Enes Kanter, Yeni Dünya'da da başarılarını devam ettiriyor. Stonerigde Hazırlık Okulu'nda forma giyen Kanter, CBAC maçında 36 sayı, 26 ribaund, 5 blok ve 3 asist ile oynarken, günün ikinci maçında ise Belmont Shores önünde maça damgasını vurdu: (45 sayı, 30 ribaund, 3 blok ve 4 asist). Bu arada Kanter'in takım arkadaşı ve bir dönem Fenerbahçe alt yapısında oynayan Kevin Kaspar'da CBAC (15 sayı, 4 asist, 4 ribaund, 5 top çalma) ve Belmont Shores (10 sayı, 7 asist ve 3 ribaund) maçlarında göz doldurdu.
 
ABD Enes'i konuşuyor!




ABD'de geleneksel olarak düzenlenen ve Uluslarası oyuncularlardan kurulu takım ile liselerden seçilen oyuncuların oluşturduğu milli takımı karşı karşıya getiren maçı ABD lise milli takımı 101-97 kazanırken en çok konuşulan isim sezon ortasında Fenerbahçe Ülker'den olaylı bir şekilde ayrılan Enes Kanter oldu.

2011 draftında seçilmesine kesin gözüyle bakılan 17 yaşındaki Enes Kanter, benchden geldiği bu karşılaşmada 24 dakika süre alırken 21'de 13 şut isabetle 34 sayı üretip, Dirk Nowitzki'nin 33 sayılık rekorunu kırdı. 13 ribauntla maçın en çok hava topu alan oyuncusu olan Enes herkesi büyüledi. 2008'de de Jordan Brand Classic'de uluslararası takımla 21 sayı, 17 ribauntla oynayarak 'geliyorum' diyen Enes Kanter, gösterdiği performansla izleyenleri şaşkına uğrattı.

Kentucky Wildcats'in kadrosunda yeralan ve Nike Hoop Summit rekorunu kıran Enes Kanter , "Takımımla birlikte oynadım. 34 sayıyı takımımım sayesinde attım" diyerek mütevazi bir tavır sergiledi. Hoop Summit'de yeralan 7 oyuncu geçen yılki draftta ilk 20 arasında seçilmişti.
 
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb ... enDocument

Linki Salsa'dan aldım.

Murat Murathanoğlu Enes'i, koçunu, menejerini ve kısacası herkesi yerden yere vurmuş. Kendisini severim ama Fb'de kalmadı diye bir oyuncuya bu kadar yüklenilmez. Neymiş Fb'de kalsaymış kendini kanıtlar daha iyi yerlere gelirmiş. Ve kendini geliştirirmiş.

Vidmar, Preldzic, Oğuz, Hakan Demirel, Semih, Ömer Aşık gibi sanırım.
 
Başka hesaplar var o yazının altında bence. Enes, Nowitzki'nin rekorunu kırdığında siteye tek satır ekleme, böyle bir maç hiç olmamış gibi davran ama sonra Enes'le alakalı, onu yerden yere vuran yazı yaz. Ne kadar samimi olduğu ortada.
 
Saim Karakuzu' Alıntı:
[quote="Sezai Saçak":ppvk963n]Bir sorun var o kural kalksın 2011 draftında 1.sıradan girecek.
o sorun nedir tam olarak ?[/quote:ppvk963n]
ben de merak ettim çok :) zaten top ten yapacak bu adam.
 
"Oyuncu Veritabanı" bölümünden buraya taşıdım. Konuşulması gereken bir konu kesinlikle.

Enes'e NCAA'de oynaması için izin verilmedi.

İnşallah bu sene sırayı umursamadan seçilir de elinde patlar Ülker'in.
 
Kerem Seçer' Alıntı:
"Oyuncu Veritabanı" bölümünden buraya taşıdım. Konuşulması gereken bir konu kesinlikle.

Enes'e NCAA'de oynaması için izin verilmedi.

İnşallah bu sene sırayı umursamadan seçilir de elinde patlar Ülker'in.

Seçilmezse ne olur Avrupa'da başka bir takımda oynama şansı yok mu ?

Birde Kentucky itiraz edecekmiş sanırım oda olmazsa gelişim ligi alternatifi var.
 
Avrupa hakları Fenerbahçe'de imiş..
Fenerbahçe izin vermezse başka takımda oynayamaz deniyor..
Enes'in draft edilmeme gibi bir durumu olamaz.. NCAA de oynasaydı tabii kendi gelişimi, takip edilirliği, scoutlar tarafından bilinirliği artardı..
NBDL de oynarsa daha gözden uzak olur ve draftte geri düşebilir ama Enes çok yetenekli bir UZUN.. Uzun olması çok önemli.. H.Thabett gibi adamlar nerelerden seçildi.. Enes mutlaka seçilir ve oynar.. Şüphe yok..

Fenerbahçenin de Türk basketboluna hizmetleri bitmiyor.. Sağolsunlar.. Milli takım bu işten zarar görecek ilk yer.. Neredesin Turgay Demirel.. Aydemir Akbaş'ın bir filmdeki repliği ile "safi rüzgar ".. Ancak rüzgar yapıyor.. Çıkıp bir ara yol bulsana, çözsene işi.. Kurtarsana milli takımının geleceği olan adamı.. Aziz Yıldırım'a bir erkeklik yapsana.. Tanjevic'i kilitlerken adamlara nelerden taviz verdin, söylesene..Er meydanı orada.. Ama pardon Er Meydanı'nda Turgay Demirel'in işi olmaz..
 
Burda Fenerbahçe'nin bir suçu yok bana kalırsa kendilerinden belge isteniyor onlarda belgeleri veriyorlar.Enes menajerlerin gazına gelerek en faydalı şekilde gelişimini sağlayabilecegi euroleague'de oynamak yerine 1.5-2 sene basketbol oynamamayı tercih etti kendi kaşındı ve cezalarınıda çekiyor şimdi.Şu saatten sonra ncaa'de oynayacagını sanmıyorum fb ülkere'de geri dönmeyecektir nbadl'de 1 sene kalıp ilk 10 dan draft edilir.
 
Enes ile FB arasındaki süreci tam bilemiyoruz. Ama FB elindeki malzemeyi kullanarak çok baskı yaptı bu konuda. Murat Murathanooğlu bile TRT'deyken bu konuda sabah akşam Enes'e gider yapıyordu. Enes bu saatten sonra hayatta gelmez avrupaya veya TR'ye. D-League de oynar. Ama önümüzdeki haftalar Türk basketbol bsını etkisi ile gene bir baskı oalcaktır. "Lan oğlum aklını kullan gel FB'ye bir sene oyna bak Euroleague tecrübesi de edinirsin kafanı çalıştır" gibilerinden..
 

Üst