Ergin Ataman

Ergin ATAMAN'a bosuna imparator demedik. Panathinaikos'tan ayrildigi gun bize gelecektir.Bunda eminim. Hayattaki en buyuk zevk sikecileri Ergin hocamizin cildirtmasidir. Yumruklari ile iste kupa burada demesidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İMPARATOR ATAMAN İLE 5 YILIN ÖZETİ...Karşısına Avrupa'nın sözde en iyi koçunu getirdiler yendi. Bütçesinin 3 misli takımları getirdiler yendi. Karşısına baba parasıyla gelen vasıfsız yoneticiler çıkardılar yendi. Laptopsuz yendi. Kulaklıkla yendi. Ayakta yendi. Oturarak yendi. Euroleague şampiyonuyken yendi. Ataşehir'de yendi.Abdi İpekçi'de yendi. Hakem dediler yendi. Ağladılar yendi. Güldüler yendi.Koro halinde küfür ettiler yendi. Soğuk algınlığı içinde evden yendi. ARALIK 2017 DE EFES'İN BAŞINA "GELDİ... GÖRDÜ...YENDİ" Avrupa 'da hangi takım varsa yendi.Hangi koç geldiyse yendi.Hangi yönetici varsa yendi.Onlar yenilmekten bıkmadı , İmparator yine yendi...
 
Ergin ATAMAN'a bosuna imparator demedik. Panathinaikos'tan ayrildigi gun bize gelecektir.Bunda eminim. Hayattaki en buyuk zevk sikecileri Ergin hocamizin cildirtmasidir. Yumruklari ile iste kupa burada demesidir.
Ergin ataman’ın oğlu sarp yazsa bu kadar taraflı yazmayabilir. Bu nasıl bir ataman aşkı birader?
Ayrıca Avrupa’nın sözde en iyi koçu ne demek? Zeljko obradovic Avrupa’nın en büyük koçudur. Sözde filan da değildir, tartışmaya açık değildir.
bugün bu soruyu ergin Ataman’a sorsan o da zeljko der cevaba
 
Avrupa'nın en büyük coachunu bilmem de Avrupa basketbolunun seyrini değiştiren adamdır. Basketbol farklı oynanmaya başladı Euroleague'de Ataman'ın Efes'inden sonra, kadro mühendislikleri değişti.
Ligin son sırasından aldığı takımı aldığı gibi Euroleague'in zirvesine çıkaran başka birisi var mı sanmıyorum

Bu adam bizi çalıştırdığı için gururluyum. Düşünsene Guardiola önceden bizi çalıştırmış, bizimle UEFA kupasını kazanmış, ardından gelip kongre üyemiz oluyor, arada bir futbol takımımızla ilgili açıklamalar yapıyor, Galatasaraylı olduğunu beyan ediyor.

Gerçi Ataman'ın Euroleague'de Efes'le kurduğu hanedanlığı Guardiola City ile Ş.Ligi'nde kurdu denebilir mi emin değilim.
 
Son düzenleme:
2018’de geldigi Efes Euroleague sonuncusu ve Euroleague’in averaj takimiydi.Ligde de herhangi bir agirligi kalmamisti.Dunya paralar harcanip sacma sapan transferlerle milyonlari cope atan bir takimdan bahsediyoruz.

Bu durumda aldigi Efes’i bu sezonla birlikte gecirdigi 5 sezon suresinde ulke tarihinin acik ara en iyi basketbol takimi yapti.Pandemi sezonu araya girmese belki de 3’leme yapacakti.Ama o olmasa bile sonraki iki sezonda ust uste iki kez Avrupa’nin en buyugu olarak bunun tesadufi bir basari olmadigini veya bunun bir varsayimdan ibaret olmadigini kanitladi.

Efes’e aldirdigi oyunculari getirdigi nokta da ortada.Benim de Larkin Micic’im olsa ben de kazanirim diyen akli evveller var ya hani :) Yahu Larkin ilk geldiginde Euroleague’in klasik orta seviye Amerikalilarindan biriydi.Micic her zaman birseyler beklenen fakat Efes’e gelmeden once bu beklentileri hic karsilamayip son sezonunu Tofas’ta gecirmis bir oyuncuydu.Keza Simon iyi bir oyuncuydu fakat Ergin Atamanla birlikte cok farkli seviye bir guard-forvet karisimi birseye donustu.

Bunlari yaparak 5 yilda alinmadik kupa birakmadi.Yukaridaki uye icin abartmayin falan denmis ama cok abartmamis bence.Gercekten son 5 senede Avrupa’da Obra’sindan kobrasina herkesi alt etmis bir Turk antrenor bu.Keske bazi abilerimiz veya arkadaslarimiz Obra’ya gosterdigi sayginin ve sevginin 5’te 1’ini kendi ulkesinin en buyuk hocasina da gosterse.

Bence yeterince abartmiyoruz bile Ergin Ataman’i.Adam Avrupa Basketbolu’na farkli bir soluk getirerek 2019-2023 Efes’i gibi bir efsane yaratti.Ustelik bunu sifirdan insa ettigi bir yapiyla basardi.Isteyen Partizan’i tutabilir veya baska takimi ama Ergin Ataman oldugu surece benim Euroleague’deki favori takimim Panathinaikos’tur artik :) Kendisine basarilar diliyorum.Umarim istedigi calisma ortamini bulur orada.O ortami buldugunda zaten Obraymis kobraymis fark etmiyor Hocama :) Basarilar Hocam..
 

Öncelikle çok kötü video olmuş görüntü seçiminden müzik seçimine kadar. Beceriksizlik son yıllarda külüplerinin her birimine işlemiş anlaşılan. Neyse umarım Ergin Hoca vizyonuyla, ismi geçen oyuncuların da çapına bakınca, kurulacak iyi kadroyla eski günlerine dönerler umarım. Gelecek sezon çok fazla bilinmez var çünkü çok fazal değişiklik oldu ve olacak. Bu yüzden biran önce gelmesinin bekliyorum yeni sezonun.
 
EuroLigin Bug'ı bu adam Hocam yolun açık insallah son nefesini vermeden..Bizd vizyonlu biri çıkarda geri getirir Hocamı
 
Ergin Atamanin ilk senesinde Final-4 yapacagini dusunuyorum. Ligde bence iyi transferlerle sampiyon olurlar. Gelinen noktada Ergin Ataman bir yana diger yerli coachlar bir yana. Bugun bir zamanlar Euroleague'de boy gostermis,sikici basketbol oynayatan Efes,Dacka'da calisip esamesi okunmayanlar var olunca bunca sene zirvede kalmak..Yorumsuz.
 

Üst