Errick McCollum

İki maç kötü oynayanın kadro dışı bırakılarak 3 maç cezalandırıldığı bir takıma geldi. Vizyonu Çin e gidecek kadar düşüktür filan bilmem ama turnikede ikinci adımını farklı yöne atarak veya yavaşlatarak attığı şutlarla neredeyse durdurulmaz bir oyuncu McCollum. Ayrıca geçtiğimiz sezon geldiğinde hangi konuda eleştiriliyorsa, sezon sonlarına geldiğinde aynı konularda belki takımın en iyisiydi.

Benim için asıl önemli olansa FBÜlker serisinde bile son ana kadar savaşan kişi oluşuydu. Ergin Hoca bile maçı bırakmışken bu adam sonuna kadar savaştı. Umarım koç ve tüm oyuncular gider de McCollum, Pleiss ve gençlerle seneye kalır.
 
Seneye yanına Stefan Markovic'i koyup öyle devam edebiliriz inşAllah.
Ama muhtemelen seneye bütçe çok düşecek.
Ondan dolayi zaten sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.
 
McCollum'un Çin'de oynadığı maçlardan 2'sini izledim. Sistem çok net; savunmada McCollum saklanıyor 4 kişi savunma yapıyor, hücumda McCollum ne isterse o oluyor. Dribbling üzerinden şut atıyor, potaya gidiyor ya da adamını geçtikten sonra double team varsa asist yapıyor. Tamamen onun keyfine kalmış. Savunmada saklanması da çok sırıtmıyor çünkü Çin'de oynanan oyun genelde öyle, savunmada kimse kimseyi sıkmıyor. Daha çok "hadi at da bize geçsin top" kafası bi nevi :)

Şimdi geçen yılı düşünüyorum da. Hücumda bazen çok kritik işler yapsa da üst düzey maçlarda savunma gayreti çok önemliydi. Kimi zaman bire birde kısaya tepeden yenilmeyip bıktırarak, kimi zaman da adam değiştikten sonra atletizmi sayesinde yaptığı beklenmedik blok ve top çalmalar.

Çin'de sezonu tamamladı geldi ve çok önemli bir maçtan önce kadroya dahil oldu. Ben şahsen çok merak ediyorum geçen sene Avrupa basketbolu bakış açısıyla kaldığı yerden devam edebilecek mi yoksa bi adaptasyon süreci geçirecek mi? Yani kısacası niyeti ne olacak? Cidden çok merak ediyorum. Çok istiyorum savunma gayreti ortaya koymasını çünkü bu seviyede savunma olmadan olmuyor. Örnek Bruno. Fitipaldo eğer savunmada sağlam durabilen fiziken yeterli bi gard olsaydı hücumda eli soğuk maçlarda bile oynardı. Ama bu özellikleriyle hücumda atabildiği maç oynayıp atamadığı maç oynamaz.

Haydi Errick, bu sene şampiyon olmak çok önemli. Belki şampiyon olsak da Euroleague'e gidemeyiz ama biz şampiyon olalım bombayı onların kucağına atalım.
 
McCollum'un stilini Houston Rockets forması giyen Patrick Beverley'ye benzetiyorum..Tabi bizim takımda onu tamamlayan bir oyuncu olmadığı zaman her zaman çıplak kalacak basketbolcudur!! İşte takım kimyası da burada devreye giriyor..Bugünde gelir gelmez katkısını yaptı..Keşke daha iyi yönetilseydik de takımda kalsaydı..
 
Çok önemli yerlerde inanılmaz saçma tercihler yaptı ama katkısı yaptıklarını tolere edebiliyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
sene başından beri aldığımız ilk savunma yapabilen guard. alışmışız sahada durduğu her an yağmur gibi sayı yediren oyunculara, errick'in gelmesiyle basketbolun kara deliksiz de oynanabildiğini hatırlamış olduk. çin'de savunma yapmayı unutmamış ama step back jumperlarının kesilememesine fazla alışmış gibi geldi. o konuda da biraz akıllanırsa gayet olumlu katkı yapacaktır.
 
McCollum'un skorer bir güç olduğununu düşünsemde savruk ve kontrolsuz yapısından ötürü sezon başında gitmesine sevinmiştim ama gelenler kendisinden daha savruk ve kontrolsuz çıktı daha dengeli bir guard beklerken iki tane sokak basketbolusunu alınca ister istemez McCollum'u mumla aradık...
 
Playofflardaki en buyuk guclerimizinden biri Errick McCollum... Kendisine guvenimiz sonsuz.Finale kalma yolunda normal standartlarinda oynarsa ve maclarda birebir faul aldirma ozelligini kullanirsa beklenenden kolay olur finale cikmamiz.
 
her oyununcunun kötü günleri vardır. Bir oyuncudan her maç,bir takımdan her sene şampiyon olmasını beklemek saçmalık olur. Mccollum en değerli silahlarımızdan birisi.
 
Zaten vasat bir oyun kurucu. Bizim ve herkes için onu özel yapan skor gücü ve her an skor üretebilmesi, faul yaptırarak tempoyu yavaşlatabilmesi.

Sezon ortası problemli bir takıma gelmiş adamdan beklentilerimizi abartmasak şu ana kadar genel performansı gayet yeterli. EL de oynayamadığı için play off a kadar ancak ritim bulur. Geçen sezon Micov undan Schilb ine herkes Eurocup sonrası bitse de gitsek moduna girmişken, Ergin Hoca FBÜlker serisini kaybedince ne bahane bulsam diye ortamı gererken McCollum son maçın sonuna kadar zorlayan tek oyuncumuzdu. Eurocup için de takımın en fazla katkıda bulunan oyuncusuydu, gerek filande, gerekse de turnuva genelinde.
 
Geçen yıl Courtney Forston Banvit'te ne haltlar yediyse, aynısını Mccollum bu yıl bizde yaptı. İsterse her maç 40 sayı atsın, verilen paraya yazık oldu. Suç Mccollum'da değil deyip işin içinden sıyrılmak da kolay tabi ama Mccollum geçen seneye göre zaten bireysel olan oyununu daha da bencilleştirmiş.
 

Üst