EuroCup 3.Hafta | Galatasaray 84-76 Germani Basket Brescia

Harrison ve Arapovic gercekten kaliteli oyuncular, Nigel Hayes de iyi ama istikrar yok, Zach Auguste'nin pivotlukla uzaktan yakindan alakasi yok. Zaten Undersize hem de Pivot felan degil kesinlikle. Guarrddan bozma 3 numara adini boyle koydum ben.

Hocanin notunu ilk yari ozelinde vermek gerekirse, 10 uzerinden koca bir 0 yaziyla da sifir. Boyle taktik olmaz olamaz. Saydim tam 11 defa 4-1 ve 4-2 yakalandik, bu kabul edilemez.
 
Şu takıma Patric Young'dan beri adam akıllı bir pota savunucusu almamak zaten sizin savunmanızın tavanını %50 aşağı çekiyor. Dış oyuncular da savunma yapmayı bilmeyince her maçın devresinde, rakip fark etmeksizin 40-50 arası sayıyı potanızda görüyorsunuz. Adamlar doğru düzgün dış şut atamadıkları günde 42 sayı attılar devrede. Rakip de Brescia yani. Millet 2-3 tane savunma ağırlıklı 5 alırken bizim 1 tane bile almaya tenezzül etmememiz gerçekten çok iyi. Bu ligin seviyesinde olmayan o kadar yeni transferimiz var ki, bunlardan 2-3'ü alınmayıp eli yüzü düzgün bir kesici alınsa ne kaybederdik bilemiyorum. Ege'ye gömüyoruz filan da Can da onun tam kısa versiyonu. Beşiktaş'ın genç guard'ı Ömer Utku Al Karşıyaka'ya karşı son 2 dakikada sahada kalıp sorumluluk alırken Ekim'in 21'inde 26'sını görecek bu ''genç'' arkadaşımız topu yere vurmayı ne zaman öğrenecek çok merak ediyorum.

Bu takıma hemen hiçbir şey için kızmam. Çıkıp bir maç 50 atarlarsa çok bağırmam. Ama savunma çoğunlukla da gayret işidir. Ve biz daha sezonun 5. maçında, ağır da bir kamp geçirmemize rağmen 1 devrede 5 pozisyonda kendi yarı sahamızda 3-0, 4-0 fast break yedik. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ne yazık ki yine sahada başı kesik tavuk gibi koşan bir Galatasaray. Özellikle savunmadaki tembellik, gayretsizlik sezonun selameti açısından da önemli ipuçları veriyor. Olmayacak maalesef bu takım da, anbean Trabzonspor gibi sona doğru ilerliyoruz, kurtuluş da odur belki.
 
Kapadım maçı birazdan PUBG oynayacağım. Vallahi o daha zevkli maçı izlemekten. İlk 3 çeyrek izlenimlerime gelirsek;

Savunmayı yine unutup gelmiş takım. Takımda savunma yapanı boşverdim savunma yapmayı düşünen bir oyuncu bile yok. Herkes topu elime alayım şut kullanayım diyor da kim savunma yapacak bu 5. maç oldu hala düşünen yok.

Zach Auguste bu takımın 5 numarası olamaz. Hem kısa hem de undersized kalıyor bir pivot için. 4 numara kullanalım desek şutu yok. 3 numara kullanalım desek bu sefer de takımda uzun yok. Çok iyi bir tamamlayıcı olabilir ama işte en fazla o kadar olur bu takımın as pivotu olamaz isterse bu maçta 20 sayı 10 blok yapsın.

Nigel Hayes yetenekli ama mental problemleri var bu çok açık. Bir maçta Kobe modunda oynuyor diğer maçta Russ Smith gibi. Oldukça istikrarsız. 20 dakikadır sahada sadece 3 sayısı var.

Göksenin iyi oynuyor. Basit oynasın yeter ondan oyun kurucu olmasını beklemiyoruz veya topla içeriye girsin sayı bulsun istemiyoruz. Boş şutları kaçırmasın biraz da savunma yapsın yeter.

Bu maçı kazansak nolacak takım umut vermiyor hoca hiç umut vermiyor. Tamam bu takımla zaten şampiyon oluruz gibi bir beklentim yok ama en azından çeyrek final, yarı final falan görelim.
 
Bu maçı da Webster kaybettirmese bari. O kenardayken farkı kapadık, girince yine geriye düştük. Her maç bir oyuncumuz saçmalıyor. Bence antrenmanlarda Webster hangi beşle sahada verim veriyor önce onu bulmak lazım. Savunmada Erceg etkisi yaratıyor. Klobucar bile eksik yakalanmamıza sebep olan şu saçma üçlükleri denemese rebound ve asist katkısıyla üçüncü çeyrek epey iyiydi.
 
Takım biraz savunma yapınca rakip takım afalladı. Üst üste top kayıpları, zorlama atışlar geliyor ve kaçınca da faul yapıyorlar. Şu Abass'a 5. faulü aldırsak iyi olacak tek başına maçı domine etti herif.
 
Hayes'in çok iyi bir patlayıcı gücü var. Atınca gerçekten durdurulması zor oluyor birden 8-10 sayı üst üste atabiliyor. Atamayınca da hiç çekilmiyor.
 
son topa kadar:) bizi kanser ediyolar falan saçma sapan hata yapıyorlar bazen ama geçen seneyi gördükten sonra bu çocuklar son topa kadar mücadelesini bırakmıyor iyi galibiyet kolay bir rakip değildi bence.
 
Son 5 dakika da kontrolü Harrison'a verince farkı 10 a çıkardık.
84-76 kazandık.
3 mağlubiyetten sonra güzel bir galibiyet.
Tebrikler...
 
Savunma biraz toparlaninca neler olacagini gorduk. Ertugrul Hoca bu macin ilk yarisini ders niteliginde izlesin izlettirsin, cok sey degisir bu takimda. Tebrikler takima.

Harrison cok ozel oyuncu - Arapovicin kalitesi belli. Nigel Hayes bu adama top yakisiyor. Goksenin extra sayilar buldu. Diger oyuncular icin hicbirsey soylemeyecegim.
 
Savunmayı yükseltince ve sahada sakin oynayınca aldık maçı Harrison gerçekten iyi bir oyuncu ama onun dışında saha bir lider daha bulmamız gerek.
 
Kazanmak harika ama Yasin'in dediği gibi takım umut vermiyor. Grubun en zayıf 2 takımına karşı son 2 maçı oynadık birini kaybettik birini seyirci desteği ile zar zor son anda koparttık. Zaman geçtikçe rakip takımlar bizi çözecekler. İleride bu zayıf rakiplere bile bundan da iyisi gerekecek. Biz Ege olmadan bu haldeysek ileride ne oluruz...

Monaco maçına kadar iyi antrenman yapmak lazım.
 
Son düzenleme:
Bence savaşan bir takımın başında kenarda da savasan maçı seyretmeyen bir koç lazım.Uzun lafın kısası Ertuğrul Erdoğan yerine Oktay MAHMUTİ kenarda olmalı onun setlerini savunmasını gectim Oktay Hocanın disiplini bile bu takıma seviye atlatabilir.
 
GALATASARAY ISTANBUL
ReboundsBlocksFouls
#PlayerMinPts2FG3FGFTODTAsStToFvAgCmRvPIR
0WEBSTER, TAI31:01102/42/6 321 228
2HARRISON, AARON29:21142/62/74/5 4441 4312
3ARAPOVIC, MARKO24:4094/8 1/233622 12213
7HAYES, NIGEL31:51123/62/2 4711412 4120
8KORKMAZ, CAN12:3261/21/31/2 11211 335
11ARAR, EGEDNP---------------
12ERDENIZ, CANER6:1321/1 1 1
15CINKO, EROLCAN2:01 2 -2
22OLMAZ, AYBERK3:31 0/1 2 -3
24KLOBUCAR, JAKA12:4960/30/16/72132 2 1168
30AUGUSTE, ZACH15:0841/5 2/24151 3 1244
61KOKSAL, GOKSENIN30:53214/44/91/2134 1 2117
Team 235 1 4
Totals200:008418/4011/2815/201623391871103252287
45%39.3%75%

<thead style="box-sizing: border-box;">
</thead><tbody style="box-sizing: border-box;">
</tbody><tfoot style="box-sizing: border-box;">
</tfoot>
 
Marko'nun performansi cok sevindirici onun disinda hicbir sey oynamadik. Jordan Hamilton'a yatip kalksin dua etsin hoca.

Kadrodaki her oyuncuyu dusunmenin iyimser oldugunu dusunebiliriz ama 14. dakikada 11 oyuncu sure alamaz bu hazirlik macinda bile olmaz. Yine ivmeyi aldigimiz anda bench verdi devreyi. Buna son vermesi gerek artik.
 
Klobucar-Auguste ikilisinden biri kesilip Arapovic ligde kadroya dahil edilmeli. Bugün imkan olsa da Klobucar-Okben değişimi yapabilsek dar rotasyonla da olsa çok daha esnek bir takım olurduk. Tabii Klobucar-Auguste diyorum da arkada da Ege-Can bekliyor bunlardan birini kesince, seç beğen al yani. Göksenin her zamanki gibi sezona iyi başladı, Aralık'a kadar bu cicim ayları devam eder. Yine de hakkını yemeyelim geçen Bahçeşehir maçında Colom oluk oluk potaya yağarken ayakta kalabilen ender adamlardandı, bugün de maçı kazandıran faktör oldu. Şu an takım beklemediğim şekilde saçma salonda muazzam taraftar desteğiyle oynuyor, en azından bu salonda Brescia maçında kaybetmediğimiz için mutlu oldum. Tavanımız çok düşük o yüzden bu takımın maçın ilk yarısındaki gibi 1 devrede 5 pozisyonda yarı sahada 4'e 0 kalma lüksü yok. Ne yazık ki sadece Auguste değil, Klobucar sahada değilken her pozisyonda inanılmaz undersize kalıyoruz, yine de savunma biraz çaba işidir. Teçhizat ne kadar yetersiz de olsa doğru sıkıştırmalar, topa ataklarla savunmayı sürekli belli bir seviyenin üzerinde tutmalıyız. Şu an tek çözüm Hayes-Ayberk-Auguste gibi 3 uzunla sahada kalmak olabilir, Webster kenardan getirilebilir. Harrison da oyun kuramasa da top taşıyan oyuncu olur. Başka şekilde özellikle iş bitirici takımlara karşı şans yaratmamıza imkan yok. Zaten potayı savunamıyoruz, dışarda da her pozisyonda yenilince Brescia gibi takımlar bile nefesi bitene kadar dış şut atamadığı günde devrede 40 küsur sayı bırakıyor potamıza.
 
Kesinlikle. Takimda 4 numara yok 5 de Zach gibi undersize olunca iyice zaafiyet oluyor savunmada. Belki rakip uzun sayi uretemiyor. (Ki bugune kadar dunston disinda yuksek profilli uzuna karsi oynamadik. O da form olarak berbat durumda) kisalara cok rahat alan aciyorlar. Once klobucar'i sonra da zach'i degistirmemiz gerek. Baska caresi yok bu işin
 
Arkadaşlar bu takımdan bişe olmaz...Orta sıra takımı kurmuşuz orta sıralarda kalırız playoff yapamayız...Eurocup da bişe yapamayız...Bayanlarda da küme düşmemeye oynayacak kadro kurmuşuz kümede kalırız İNŞALLAH...Yönetim istifa..
 
Marko Arapovic'in bu performansı hem takım adına hem bizim adımıza çok önemliydi. Yavaş yavaş kendine güveni gelecektir. Fiziken de daha iyi duruma gelmesi biraz daha zaman alacaktır. Kadromuz kısıtlı ve hoca eldeki yetenekli oyuncuları elinden geldiğince dinlendirmek istiyor ama rotasyonda ortaya koyulan sahadaki beşler saç baş yoldurtan cinsten. Birinci beş ve ikinci beş gibi oynuyoruz resmen. Bu beşlerin daha homojen olması lazım. Bir de Ayberk Olmaz bu takımda çift haneli süre alacak bir oyuncu. Hem uzun sıkıntımız var hemde eldeki en yetenekli genç Türk oyuncu. Caner'in 6, Can'ın 12 dakika süre aldığı yerde Ayberk'in sadece 3 dk alması hiç mantıklı değil. İçeride grubun en zayıf takımlarından Bresica'yı, maçın daha erken vakitlerinde kırmalıydık.
 

Üst