EuroCup 3.Hafta | Galatasaray 84-76 Germani Basket Brescia

Klobucar-Auguste ikilisinden biri kesilip Arapovic ligde kadroya dahil edilmeli. Bugün imkan olsa da Klobucar-Okben değişimi yapabilsek dar rotasyonla da olsa çok daha esnek bir takım olurduk. Tabii Klobucar-Auguste diyorum da arkada da Ege-Can bekliyor bunlardan birini kesince, seç beğen al yani. Göksenin her zamanki gibi sezona iyi başladı, Aralık'a kadar bu cicim ayları devam eder. Yine de hakkını yemeyelim geçen Bahçeşehir maçında Colom oluk oluk potaya yağarken ayakta kalabilen ender adamlardandı, bugün de maçı kazandıran faktör oldu. Şu an takım beklemediğim şekilde saçma salonda muazzam taraftar desteğiyle oynuyor, en azından bu salonda Brescia maçında kaybetmediğimiz için mutlu oldum. Tavanımız çok düşük o yüzden bu takımın maçın ilk yarısındaki gibi 1 devrede 5 pozisyonda yarı sahada 4'e 0 kalma lüksü yok. Ne yazık ki sadece Auguste değil, Klobucar sahada değilken her pozisyonda inanılmaz undersize kalıyoruz, yine de savunma biraz çaba işidir. Teçhizat ne kadar yetersiz de olsa doğru sıkıştırmalar, topa ataklarla savunmayı sürekli belli bir seviyenin üzerinde tutmalıyız. Şu an tek çözüm Hayes-Ayberk-Auguste gibi 3 uzunla sahada kalmak olabilir, Webster kenardan getirilebilir. Harrison da oyun kuramasa da top taşıyan oyuncu olur. Başka şekilde özellikle iş bitirici takımlara karşı şans yaratmamıza imkan yok. Zaten potayı savunamıyoruz, dışarda da her pozisyonda yenilince Brescia gibi takımlar bile nefesi bitene kadar dış şut atamadığı günde devrede 40 küsur sayı bırakıyor potamıza.

Yalnız Okben Ulubay için koç Ömer Uğurata olumlu rapor vermemiş. Ayberk takimin 7.adamı olmalı bence.
 
Pollyannacılığa gerek yok. Gruptan başka bir takımı yenebilirsek sürpriz olur bu kadro ve rotasyon delisi bu kenar yönetimi ile.
 
Golden state ilk beşini kopyalıyıp benche koysan giren oyuncuda çıkan oyuncuda aynı olsa bile bu kadar rotasyon yapmazlar . Hoca yapma gözünü seveyim.

Potadan olabildiğince uzakta topla buluşup içeri penetreler yapan pivotumuz var ki eğer bu sistemin içindeyse bir maçta uzun oyuncuya bu şekilde en fazla iki sayı attırırlar. Geri kalanında da böyle 4 e 1 sayı bulurlar.

Oyun kurucu top getiremez pivot içeriden oynayamaz 1, 2 oynar . 3 , 4 oynar. 4 , 5 oynar . 5 dışardan oynar ben ne oynadığımızı anlayamadım
 
3 maç üst üste son dakikalarda maç kaybettikten sonra tam tersini yapmak güzel bir moral oldu. Takımın seviyesi üst düzey değil, muhtemelen eurocupta bir sonraki turda eleniriz ligde de 6. falan oluruz ama bu takım bende izleme isteği uyandırıyor. Çünkü bir şekilde maçın içerisinde kalan kapasitesi ölçüsünde çabalayan güzel bir takım. Güzel takım olmak önemlidir taraftar için.
 
Yorumlara bakıyorum da, tamamen skor odaklı. Yeni bir takımız, en önemlisi son topa kadar mücadele eden bir takım var ortada. Zaten bizi rahat rahat, elini kolunu sallaya sallaya yenebilen bir takım da çıkmadı şu ana kadar. Çıkar mı, çıkar elbet. Sonuçta üst düzey oyunculardan kurulu bir takım değiliz. Tek tek takım ve oyuncular hakkındaki görüşlerim bunlar;

Takımın mücadelesi gayet iyi, ne olursa olsun sonuna kadar savaşıyorlar. Ancak genç bir takım olmanın dezavantajları var. Son anları düne kadar oynayamıyorduk. Umarım dün başlangıç olur.
Webster, Hayes ve Harrison gibi Euroleague seviyesine çıkabilecek yetenekte oyuncular var takımda. Ancak hiçbiri şu an o seviyede değil.
Aguste'da Giannis'in top sürme yeteneği ve atletizmi var. Ama başka bir silahı yok. Oyun içerisinde büyük konsantrasyon problemleri yaşıyor. Umarım yakın zamanda bunu aşar. Konsantre olduğu zaman ise atletizm, top sürme ve takipçiliği ile zevk veriyor.
Arapovic sahada olduğu zaman basketbol bilgisi ve skorerliği ile fark yaratıyor. Zaman geçtikçe ve kondisyon kazandıkça ben takıma çok daha fazla katkı vereceğine inanıyorum.
Ayberk Olmaz hazırlık maçlarındaki görüntüsünden uzakta, ama mücadelesi iyi. Daha çok oynamalı.
Göksenin son 2 maçtır yükseliyor. Kaybettiğimiz Bahçeşehir maçında da çok iyiydi. İstikrarı yakala artık Göksenin...
Kolubacar inanılmaz istikrarsız ve son maçlarda serbest düşüşte. Skor bulmayı geçtim, yaptığı top kayıpları onun tecrübesinde birine yakışmıyor. Şu ana kadar oyunda olduğu anlarda takımı aşağı çeken bir oyuncu. Düzelmezse değişim şart.
Ege'ye çok ihtiyaç var. Ama kendisi ortada yok !! Dün fiziken de yoktu zaten.
Caner - Erolcan sadece benci ısıtıyor. Umarım sadece uyum aşamasındadırlar.
Can Korkmaz dünkü maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Son maçlarda yedek oyun kurucu olarak beğeniyorum.
Ertuğrul Erdoğan : Takıma iyi bir mücadele gücü aşılamış. Ancak 2 temel sorun var, bunlarada çözüm bulacak olan kişi koç. Biri top kayıpları. Diğeri geri koşma. Herhalde basket attıktan sonra fast break ile en çok sayı yiyen takımlardan biri biziz. Diğer bir olayda rotasyon, koç görülüyorki Harrison, Hayes ve Webster'dan en az biri belki de ikisi mutlaka sahada olacak. Yoksa diğerleri ile sayı atamıyorsun.

Sonuç olarak;
Eksikler : Yedek uzun, tecrübe, saha içinde lider oyuncu eksikliği, konsantrasyon, oyuncuların birbirini tanımaması
Artılar : Mücadele ruhu, maç kazanma isteği, yetenekli yabancılar

Eksiler şu an artılardan çok daha fazla. Şu ana kadar eksileri özellikle Eurocupta bir şekilde kapatabildik. Bütçede göz önüne alındığında, bu takımdan büyük işler beklemek anlamsız zaten. Ama ben inanıyorumki, hem ligde hem Avrupa'da başarılı olacağız (kupa kaldıracağız demiyorum, bu seneki başarı kıstası şampiyonluk olamaz)
 
Şu an en büyük sorunumuz Klobucar olarak gözüküyor. Sonra Webster için büyük beklentimiz vardı sezon öncesi -ki hala da var- o şimdilik beklentilerin altında kaldı. Üçüncü olarak da hocanın çok erken yaptığı rotasyonlar. Ben kendi açımdan en büyük sorunları bunlar olarak görüyorum. Klobucar harici bunlar düzelebilir. Webster zaman içinde forma girer hoca da takımı oturtup biraz daha dar kadroyla devam edebilir. Ama Klobucar gönderilmeden nasıl düzelecek bilmiyorum. Adam bu çünkü, kalite, kapasite bu.
Hayes ve Harrison gayet iyi çıktı. Arapovic de o sinyalleri veriyor, zaten adamda potansiyel var. Auguste ise tam beklediğim gibi zıp, zıp atletik bir amerikalı, başka bir numarası yok. Arkasında onu biraz yedekleyebilecek bir yerli olsaydı daha verimli olurdu sertaç gibi mesela. Böyle çok sırıtıyor. Ama esas sorun 1 ve 2 numarada bizde. Oradan istediğimiz verimi alamıyoruz. Şu Klobucar'ın yerine iyi birini bulsak inanıyorum Webster da oyununu düzelecek. Tüm takımı etkiler. Yerliler hakkında konuşmuyorum konuşacak bişey yok çünkü.
Klobucar işini düzeltirsek takımdan umutluyum.
 
Kizilyildiz yine rahat kazandi, grubu domine edecekler gibi gozukuyor. Biz ise bu galibiyetle beraber 2.lik icin Monaco ile beraber en guclu aday oldugumuzu gosterdik.
Arapovic'in katkisi sezon boyu cok kritik olacak bu belli, bence teknik kadro dogru bir risk almis.
Diger taraftan belki de kocun en yakindan tanidigi oyuncu olarak transfer ettigi Klobucar ise hala umitvar gorunmuyor. Umuyorum ki yanlistan hizli donulur.
Son olarak takimimizin en potansiyelli yerli oyuncusu Ayberk'i daha verimli kullanabiliriz umarim, rotasyon icin rolu cok kritik.
 
Rotasyonun altını kısacağız, kısmak zorundayız. Dünyada çok az basketbol takımı bu kadar sık değişen beşlerle başarılı olabilir.

Değerli galibiyetti ama soru işaretleri de dolandı durdu kafamızda maç boyu.
 

Üst