• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Galatasaray 58-75 Fenerbahce

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Coach
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:23
Re: Galatasaray-58-75-Fenerbahce

Fırat Aydın' Alıntı:
Özgür Ayten söylediklerinde sonuna kadar haklı maalesef.

Bunun realistik triplerle, ateş püskürmekle ya da onu bunu karalamakla alakası yok. Zaten karalanan kimse de yok; ortada bir basketbol gerçeği var.

Bizim takımımızın beyni yani bir diğer deyişle guard pozisyonundaki oyuncusu Işıl Alben iyi bir oyuncu olabilir, mücadele ediyor olabilir, zaman zaman delici olabilir, penetresi kuvvetlidir şudur budur ama söylediğim gibi guard olmak takımın beyni olmaktır. Işıl'da bu vasfı yüklenebilecek kadar yüksek bir basketbol zekası yok. Kimse alınmasın, gücenmesin. Ben de sizler kadar seviyorum Işıl'ı ama bu böyle.

Hal böyle olunca iş Özgür'ün söylediği kısma geliyor. Akıcı hücum yapamamak, süreyi değerlendirememek, hücumda winnerın eline bakmak vs. vs. bunlar hep iyi savunmalara karşı kitlenmemize sebep oluyor.

Bu atışlar niye girmiyor? diyenleri gördüm. Basketbolda bir atışın isabet bulması için şartlar yaratılmalıdır, bireysel çabayla sayı atmak taşıma suyla değirmen döndürmeye benzer. Burada coaching ve takımın pas trafiğini sağlayabilme yetisi devreye giriyor.. Bunu da bizim takımda çok yetersiz bulduğumu söylemeliyim..

Tabi felaket tellallığına gerek yok, fenerbahçeli oyuncular belli bir sistemin parçası olarak oynarken bizim takımımız henüz alışma sürecini atlatma yolunda ilerler durumda. Sabretmek lazım, sabretmek. Ammavelakin şu da bir gerçek ki; mevcut manzara hiç iç açıcı değil.

Fırat bey unutmamız gereken bir şey var.

2 Sene önce ki finalde aynı Işıl aynı rakiplerle oynadı.Yine Birsel yine Meral vardı karşısında.Olay liderlik vasıfları ile ilgili değil bana göre.
Tamamen sakatlığın getirdiği çekingenlik yüzünden parkeye performans koyamama.

Tribün de iyiydik.

Maçta ise Fenerbahçe uzunlarına idman yaptırdık.

Bu arada başkanı olduğu Spor kulübünü haklarını savunmak konusunda pasif kalıpta,Rakibinin başkanına küfredilince aslan kesilip kendi tribüne trip atanlara selam olsun...

Ama önce okuduğunu anlamak şart. Ayda yılda bir ortaya çıkıyorsunuz dediği şey forumdur, maça gitmek değil. Bir diğerinin hey maşallah uzun zamandır görünmeyenler yerden yere vurmak için gelmiş demesi gibi. Ben kim miyim, bende uzun süredir ortalıklarda görünmeyen bazılarını! sobelemek için uzun süredir ortada görünmeyip ortaya çıkanım.

Takıma yetenek olarak inanıyorum. Fizik ve güç olarakta. Yeni kadro, yeni hoca biraz zaman lazım. Ama daha ötesinde gerçek bir destek, yardım, bütünlük lazım. Hem yönetimden hem tribünden. Birazda psikolojik destek. Kötü mana da değil, en zor ortamda kendi benliğini ve takım kimyasını üst seviyede tutmak için. Sağlık olsun demeyi sevmem hele rakibin adı bugünkü ise. Ama bugünlük özürleri var diyerek umarım bu takım için eğitici bir gün olmuştur diye iç geçiriyorum.

İşin taktiğini basketboldan daha çok anlayanlar yaparlar.

Yahu bir takım 4 senedir BİRSEL-NEVRİYE-ESMERAL'E nasıl çözüm bulamaz bunun cevabını allah aşkına birisi bana versin lütfen versin ?

Başka da sözüm yok, ya o 3 kız basketbolu bırakacak ya da onlar bizi hep ezecek.

Bu maçın yapılıcak çok analizi var ama Adnan Polatın bu akşamki tavrından sonra analize gerek yok.

Takıma da bu taraftara izlettirdikleri güzel oyun, maçın sonuna kadar ortaya koydukları üstün mücadele için çok teşekkür ederim.

Fb li oyuncular kupa alırken yine yazılı t shırt giymişlermi

Off.. Dağıtın şu kara bulutları artık. Ne umutlarla gittik salona.. Hayal kırıklığı ile döndük. Yediğimiz yağmur da yanımıza kar kaldı.

Usandım artık, illallah geldi ya. Yeter!

Okan BAKIR' Alıntı:
Bu arada başkanı olduğu Spor kulübünü haklarını savunmak konusunda pasif kalıpta,Rakibinin başkanına küfredilince aslan kesilip kendi tribüne trip atanlara selam olsun...

Maçın olayı budur benim için.. Adnan beyin ardından polis bizim tribünümüze daldı haberi var mı acaba ?

Burak Barut' Alıntı:
Yahu bir takım 4 senedir BİRSEL-NEVRİYE-ESMERAL'E nasıl çözüm bulamaz bunun cevabını allah aşkına birisi bana versin lütfen versin ?

Başka da sözüm yok, ya o 3 kız basketbolu bırakacak ya da onlar bizi hep ezecek.

Evet.Zaten kilit nokta burası.2 takımın yabancıları 10 maç yapsa 5-5 biter.Ama yerliler 10 maç yapsa onlar 10-0 alır.Bütün mesele bu.

Bir sonraki FB bayan maçına kadar taraftar yeni strateji geliştirecektir diye düşünüyorum. Bayanalr Erkekelrden daha duygusuz oldukalrı için bu tarz toplu tezahuratlardan etkilenmiyor. Bu yüzden nokta atış yapıp FB'de oyuncuların üzerine oynamak lazım. Penny ve Diana başta olmak üzere. Özellikle Dİana'nın tribünden etkilenen biri olduğunu düşünüyorum. Ona yapılacak anti tezahuratlar yüzünden yanlış şut tercihlerine gidebilir.

Takım için ümitsiz değilim. Çünkü sistem takımı kurmaya çalışıyoruz (ne sistemmiş yahu! her branşda sistem sistem) :)) Takımda taşlar oturduğunda daha farklı oalcağımız kesin. Sonuçta şutör oyunundan ziyade içeriden oynayacağız bu sene büyük ihtimalle. Bu da ona göre bir oyun yapısının oturması gerektiği anlamına geliyor. Maçı da seyredemedim işlerimden dolayı. Ama büyük ihtimalle FB maçı dış şutörlerle koparmıştır diye düşünüyorum. Simeone ihtiyacı olan özgüvene kavuştuğunda takım farklı bir moda gececektir.

Yazmadan geçmeyelim. Fener makine düzeninde takım olmuş. Bu sene final four hatta şampiyonluk rüya değil bu takım için. Basketbol nasıl oynanılır dersi verdiler resmen.

Ve unutmadan. Bir takım guardı kadar konuşur.

Üzerimizdeki yenilginin üzüntüsünü atmak için : Bu arada hani arada kaynamasın diye söylüyorum.Onur Abi(Onur Yavuz,Mr.Yavuz maçtaymış)...Kıssadan hisse :)

yenilmeyi bekliyordum ama fark fazla oldu. bizim takımda birbirini tanıyan 2 kişi bile yok, onlarda birsel nevriye taylor işi bitirdi yoksa onların yenilerinin de pek katkı yaptıkları söylenemez. normalde o kadar fark yok zaman lazım, ilk yarıdakini bilmem ama ikinci yarıdaki mac ve playoff maçları kafa kafaya biter.

Yenilgiyi bekliyordum ama bu farkı beklemiyordum. Sahada açıkça görülen o ki takımımız birbine çok yabancı. Fenerbahçeli oyuncular birbirlerini iyi tanımanın verdiği avantajı çok iyi kullandılar. Bazı pozisyonlarda gözü kapalı bile pas verdiler nerdeyse.

Ceyhun Yıldızoğlu'na çok iş düşüyor. Bu takımın çok ama çok çalışması gerekiyor. Sylvia, Seimone, Işıl, Bahar gibi önemli yıldızların olduğu bir kadro biraz zamanla iyi işler çıkaracaktır. Ayrıca Işıl' ı ilk maçında göstermiş olduğu yürekli mücadeleden dolayı kutluyorum. Belki çok fazla birşey yapamadı ama en azından sakatlığın etkilerini atmış gibi göründü, mücadeleden kaçmadı.

Saygılar.

Sühan Cem' Alıntı:
Bir sonraki FB bayan maçına kadar taraftar yeni strateji geliştirecektir diye düşünüyorum. Bayanalr Erkekelrden daha duygusuz oldukalrı için bu tarz toplu tezahuratlardan etkilenmiyor. Bu yüzden nokta atış yapıp FB'de oyuncuların üzerine oynamak lazım. Penny ve Diana başta olmak üzere. Özellikle Dİana'nın tribünden etkilenen biri olduğunu düşünüyorum. Ona yapılacak anti tezahuratlar yüzünden yanlış şut tercihlerine gidebilir.

Takım için ümitsiz değilim. Çünkü sistem takımı kurmaya çalışıyoruz (ne sistemmiş yahu! her branşda sistem sistem) :)) Takımda taşlar oturduğunda daha farklı oalcağımız kesin. Sonuçta şutör oyunundan ziyade içeriden oynayacağız bu sene büyük ihtimalle. Bu da ona göre bir oyun yapısının oturması gerektiği anlamına geliyor. Maçı da seyredemedim işlerimden dolayı. Ama büyük ihtimalle FB maçı dış şutörlerle koparmıştır diye düşünüyorum. Simeone ihtiyacı olan özgüvene kavuştuğunda takım farklı bir moda gececektir.

Sühan abi nasıl Penny ve Diana'ya anti tezahürat yapcaz ki nasıl bir şey yapabiliriz tavsiyelerini alabilir miyiz :)

Maçı izleyemedim ancak Fenerbahçe'yi kendi düzenledikleri turnuvada izlemiş ve çok beğenmiştim. Geçen yılki oyunlarıyla bu yılki arasında dağlar kadar fark var. Takım oyununu iyi oynuyorlar, savunmayı iyi yapıyorlar ve çok hızlı hücum ediyorlar. Bu maça fazla takılmayıp Euroleague için hazırlanmaya başlayalım. Hazırlık sürecinde hep basit rakiplerle karşılaştık. En zorlu maça da belli ki dağınık bir halde çıktık. Bir an önce takım olmak zorundayız.

Alperen, iki kafa bir kafadan her zaman iyidir. Hepimizin bu anlamda düşünceleri olacaktır. Şu an için bilmiyorum. İngilizce tezahuratta olabilir. Ya da misal o gün hangisi daha iyi oynuyorsa onun üzerine gidilir topu eline her aldığında ıslık başaltılır bilemiyorum. Ama nokta atış çalışmamız lazım. Gerçi istatistiki açıdan Taurasi bugün iyi oynamamış sanırım.

Sonuca üzüldüm ama sevindiğim şey artık fenerle yarı yarıya maçlarda üçte ikisini biz dolduruyoruz her yerde.Sadece voleybolda öndeler bizden.Abartısız bugün iki kat daha fazlaydık onlardan.Takım farklı geride olmasına rağmende tribünde hep ezdik.Aptal aptal bakışları hala gözlerimin önünde.
Takıma gelince zaman ihtiyaçları olduğu belli.Fener oturmuş kadrosunun avantajını kullandı.Hocamız iyi,bir süre sonra takımı iyi yerlere getirecektir.Moral bozmaya gerek yok.

Bence düşünülecek tek şey
daha sıkı çalışıp rakibi geçmektir
gerisi boş.....

Geri