Coach
0
Re: Galatasaray-58-75-Fenerbahce
Fırat bey unutmamız gereken bir şey var.
2 Sene önce ki finalde aynı Işıl aynı rakiplerle oynadı.Yine Birsel yine Meral vardı karşısında.Olay liderlik vasıfları ile ilgili değil bana göre.
Tamamen sakatlığın getirdiği çekingenlik yüzünden parkeye performans koyamama.
Fırat Aydın' Alıntı:Özgür Ayten söylediklerinde sonuna kadar haklı maalesef.
Bunun realistik triplerle, ateş püskürmekle ya da onu bunu karalamakla alakası yok. Zaten karalanan kimse de yok; ortada bir basketbol gerçeği var.
Bizim takımımızın beyni yani bir diğer deyişle guard pozisyonundaki oyuncusu Işıl Alben iyi bir oyuncu olabilir, mücadele ediyor olabilir, zaman zaman delici olabilir, penetresi kuvvetlidir şudur budur ama söylediğim gibi guard olmak takımın beyni olmaktır. Işıl'da bu vasfı yüklenebilecek kadar yüksek bir basketbol zekası yok. Kimse alınmasın, gücenmesin. Ben de sizler kadar seviyorum Işıl'ı ama bu böyle.
Hal böyle olunca iş Özgür'ün söylediği kısma geliyor. Akıcı hücum yapamamak, süreyi değerlendirememek, hücumda winnerın eline bakmak vs. vs. bunlar hep iyi savunmalara karşı kitlenmemize sebep oluyor.
Bu atışlar niye girmiyor? diyenleri gördüm. Basketbolda bir atışın isabet bulması için şartlar yaratılmalıdır, bireysel çabayla sayı atmak taşıma suyla değirmen döndürmeye benzer. Burada coaching ve takımın pas trafiğini sağlayabilme yetisi devreye giriyor.. Bunu da bizim takımda çok yetersiz bulduğumu söylemeliyim..
Tabi felaket tellallığına gerek yok, fenerbahçeli oyuncular belli bir sistemin parçası olarak oynarken bizim takımımız henüz alışma sürecini atlatma yolunda ilerler durumda. Sabretmek lazım, sabretmek. Ammavelakin şu da bir gerçek ki; mevcut manzara hiç iç açıcı değil.
Fırat bey unutmamız gereken bir şey var.
2 Sene önce ki finalde aynı Işıl aynı rakiplerle oynadı.Yine Birsel yine Meral vardı karşısında.Olay liderlik vasıfları ile ilgili değil bana göre.
Tamamen sakatlığın getirdiği çekingenlik yüzünden parkeye performans koyamama.