Galatasaray:85-Mersin:77 / Tebrikler..

Arkdaşlar baskette başarı geldikçe o salon dolacaktır.Bende mersin maçındaki seyirci azlığını görünce şaşırdım.Daha çok bekliyordum.Ama unutulmasınki yıllardır GS seyircisi basketten soğudu.Maalesef Türkiyede herşey başarı ile orantılı.Ayrıca birde bunun ekonomik boyutu var.Abdi İpekçi'ye herkez gelemiyor.GS taraftarının büyük kısmı anadolu yakasında oturuyor.Oranın bazı yerlerinden o salona gitmek için 4 vasıta kullanmanız lazım.Buda kolay birşey değil.Birazda burdan bakmak lazım.Ama takım başarılı gittikçe bu oran mutlaka artacaktır.Özellikle bu hafta Bjk'ıda yenersek bir sonraki maç çok daha fazla seyirciyle olacağından eminim.
 
10 dakika kala salona girdiğimde şok oldum.en az 2000 kişi beklerken yaklaşık 450-500 kişi vardı.gerçi fenerin beykoz maçında 13 tane fenerli seyirci 40 tane de beykozlu varmış.yine katladık onları o ayrı.kaynak antu.com-fener-beykoz maç topiği.
 
onemlı olan onları katlamakmı yane
onlar her maca 15 kısı gıderse bızde 100 olunca sevınecekmıyız?

gecen sende herıfler nerdeyse abartmayayaım ama kapalı gıse oynadılar keza bu haftakı rakıbımızde oyle
 
sence amaç onları katlamak mı arkadaşım.bunumu anladın yazdığımdan.
yazımın başında salona girdiğimde ne olduğumu oku bi daha.en azından bi züğürt tesellisi bizim için.hiç yoktan 400 kişi.ben bi kaç katını bekliyodum sırf bu ve futbol forumlarında geliyoruz diyen gruplara binaen.
şahıs demiyorum bak ordan burdan şu grup bu grup diyen grupların sayısını toplasan gelen seyircinin 3 katı olurdu.bi de o grupların içindeki insan sayısını düşününce.
 
bu seyirci sayisi konusuna fazla takilmayalim.

neredeyse her sezon yasadigimiz bir durumdur salona girip hayal kirikligi yasamak.

sitelerde her maç topic'i sayfalarca post alir, ama buna bakip tahminde bulunmamak gerekir. önceden de söyledigimiz gibi en fazla 3000-3500 seyirci çekebiliyoruz salona. buna göre tahmin yürütmek lazim. derbiler haricinde 50-100 kisi ortalamaya oynadik gecen sezon.

bu yüzden mersin maçi iyi baslangiçtir. "bu sayi nasil yükseltilebilir"i düsünmek gerekir.

bu ay Galatasaray dergisinin kapagina basketbol takimimiz tasinmalidir. camianin dikkatini biraz daha takimimiza çekmek gerekir.

ikinci olarak mutlaka m.köy ve taksim'den servis organizasyonu yapilmalidir. bu seyirci sayisini önemli miktarda artirir.

servis organizasyonu tamamlanirsa birkaç hafta, maç günleri gazetelere ilan verilmelidir. çünkü maç programindan haberdar olmayan pekçok taraftar var. gazetelerde de küçücük bir yazi olarak geçiyor maç programı.

hayıflanmak ve serzeniste bulunmak yerine biraz bu tip seyleri tartisalim derim...
 
hayal kırıklığı bende de full'dü..4-5 bin kişi beklerken..bjk'yi yenersek diye bir şart olmamalı önümüzdeki maçta en az 3-4 bin kişi olalım ki takım da sahipsiz olmadığını hissetsin..bi de bilet olayını dert etmeyin, hele tek maç varsa atlayın gelin..

bi de tezahürat olayına artık bi çözüm gerekiyo bence, futbol maçında değiliz biraz oyunla ilgilenmemiz lazım...
 

Üst