Galatasaray Cafecrown

Evet ülker yerine başka bi seçeneğimiz olsaydı o tercih edilebilirdi ama sonuçta başka şansımız yok bi sponsor olmadan bu işin altından kalkamıyacağımız da belli zaten bu durumda hiç yoktan iyidir demek durumundayız :)
 
Ben bu anlasma ile birlikte Ülker klubünden birkaç oyuncuyu kiralık olrak bile olsa kadromuza katmamız gerektigini düşünüyorum.

Ilk etapta akıllara Fatih SOLAK geliyor. Ikincisi ise Cüneyt ERDEN' in Ülker' in transferiyle Ülker' de oyun kurucu sayısının 3 e yükselmesi ve birinin bize kiralanabilecegi olasılıgı ... Gönlümden gecen Cüneyt ERDEN ama Tutku AÇIK da pek ala olabilir :)

Pek tabi Umut YENİCE ve Oğuz SAVAŞ da aklıma gelen diğer isimlerden ...
 
Abi Tutku olamaz çünmkü Kerem Tunçeri gidici gibi Cüneyt Tutku 2lisi götürür 1 numarayı. Oğuz'u da vermezler ama Umut olabilir en fazla. Sonuçta Zuka Hollman Fatih Oğuz 4 uzun var, belki 4. yabancıyı da uzundan kullanırlar yani Umut gereksiz kaçar o kadroda.
 
Sanıyorum arda köseoğlunun da geldiğini düşünerek demiş. tutku belki de ardacım kiralicak olsalar niye alsınlar cüneyti...
 
hmm Yok Hakan KÖSEOĞLU' nu hesaba katmadım hic.
Kerem TUNCERİ nereye gidici gibi haberim yoktu bu hadiseden ?



Cüneyt ERDEN olayı da su sekilde. Cüneyt' i sezon başı idmanlarına alırlar; bakarlar ki Tutku ve Kerem kendisinden üstün; sezon başlamadan kiralama yoluna gidebilirler. Bir varsayım tabiki. Ben Cüneyt ERDEN ' i her ikisinden de önde tutarım şahsen ...
 
Benim Cüneyt'den pek umudum yok.Euroleague oynayacaklarına göre Cüneyt'in en azından hücum yönünden istifade edebilirler.
Umut Yenice bence çok iyi olur.Pek sert olmasa da hücum yönü bile bizim için yeter.Umut'u alsak cidden çok iyi olur.
 
Parayı doğru düzgün harcamayıp doğru düzgün bir kadro kuramaz isek seneye nah verirler bu parayı.. Bana öyle geliyor ki amele bir kadro kurup gelen parayı başka yerlerde kullanacaklar.
 
ozzy' Alıntı:
Parayı doğru düzgün harcamayıp doğru düzgün bir kadro kuramaz isek seneye nah verirler bu parayı.. Bana öyle geliyor ki amele bir kadro kurup gelen parayı başka yerlerde kullanacaklar.

bu tür bir anlaşmada paranın sadece baskebolda kullanılması yönünde bir hüküm mutlaka vardır.
en azından bir hukukçu olarak ben ülker tarafında olsaydım bunu sağlayacak sağlam maddeler koyardım anlaşmaya.
 
ahmetson' Alıntı:
ozzy' Alıntı:
Parayı doğru düzgün harcamayıp doğru düzgün bir kadro kuramaz isek seneye nah verirler bu parayı.. Bana öyle geliyor ki amele bir kadro kurup gelen parayı başka yerlerde kullanacaklar.

bu tür bir anlaşmada paranın sadece baskebolda kullanılması yönünde bir hüküm mutlaka vardır.
en azından bir hukukçu olarak ben ülker tarafında olsaydım bunu sağlayacak sağlam maddeler koyardım anlaşmaya.

Ülker için önemli olan Galatasaray'ın basketbolda öyle çok iyi işler yapması değil ki, isminin Galatasaray'la anılacak olması. Ülker'in temel reklam politikası bu. Galatasaray ligde biraz mücadele eden bir orta sıra takımı olsa yeter de artar Ülker'e. Ülker deyince İbrahim Kutluay gibi Türkiye'deki magazin dünyası dışında cilasını tamamen yitirmiş bir adama milyonlarca dolar döken takımdan bahsettiğimizi de hatırlatmak isterim.

Ayrıca yine hatırlatmak isterim ki, Ülker bu paranın sadece basketbola harcanması taraftarı da olsa, hukukçularıyla birlikte bu işi için büyük uğraş vermiş de olsa, Özhan Canaydın da böyle işleri nasıl kendi istediği noktaya çekebileceğini çok iyi bilen bir başkan. Hagi, Taffarel ve Popescu gibi tecrübeli üç dünya yıldızı alma lafı etti, hala o lafların taraftar üzerinde yarattığı etkiye teslim olmuş durumda, hala bomba transfer peşinde. Basketbolda sağlam bir yönetim yapısı da kurulmadan gelmiş bu paraya ilişilmemesi bence mucize olur. Zaten Ülker'in de amacı Galatasaray basketbolunu yükselterek isim yapmak olsaydı, Yalçın Granit ya da herhangi başka isimlerle temasa geçer ve teklifi yönetime o kişilerin eliyle götürmeyi yeğlerdi ki, sağlam bir basketbol yönetimi bu işi futbola ezilmeden götürsün.

Öte yandan ben Ülker gibi basketbol katili ve ideolojik pazarlamayla kendine tekel yaratmaya çalışan bir şirketten gelen paradan da hiç memnun değilim. Tek umudum, yaşadığımız tıkanıklığın biraz olsun geçiştirilebileceği ve gelecekte başka gelişmelerin yolunun bu şekilde açılabileceği. O yüzden koç kim olmuş çok da umrumda değil. Eğer ciddi bir yapılanma yapılacaksa Tab Baldwin gibi, Jay Triano gibi bir adam ve ekibi lazım bize. O olmadı, ama yine de uzun vadeli bir niyet var diyelim; o vakit Mete Babaoğlu ve yanına camiadan çıkmış bir yardımcı koç (hangi iki kişiyi kastedebileceğim malum). Ama bu anlaşmanın anlattığım görünümü nedeniyle tam Halil Üner'le uyum sağlayacak bir düzensizliğe mahkum olması da beni şaşırtmaz.

Hayırlı olsun.
 
bana göre...

para oldukça iyi oytun kardeşime katılmıyorum.. başarısız bir takıma bu para iyi bence..
ülkerin hedefi diğer büyük fener... ondan sonra avea futbolda ülker basketbolda hakim olacak.. ama aziz yıldırımın üstün pazarlık gücü ile bizden enaz 2- 2.5 kat para alacağını tahmin ediyorum.. bu da enaz yani.. çünkü bakın 3 yıllık imzalanıyor tüm anlaşmalar.. fener 2007 de kuracağı kadroyu kısmen hepimiz biliyoruz ve o kadroyu izlemeye basketbolu seven çok insan gidecek, (mirsad ibo ve rivayetlere göre bodiraga vs) yani ülker çok büyük oynamak zorunda.. bizim gibi fiyat ne olursa olsun anlaşırız diyecek bi takım olmayacak karşılarında..

biz bu parayla ne yapabiliriz...
yıllık 1 milyon USD ye bence doğru işletilirse çok iyi işler yapılabilir. ben paraların zamanında ödenmesi durumunda elimizdeki oyuncuların motivasyonlarını kazanacaklarını ve bir kaç iyi takviyeyle ses getirebileceğimizi düşünüyorum.. enazından para vermediğin oyuncuya koş dersen koşmadığı zaman kızabilme hakkın olacak artık.. herkesin istediği gibi bende kaliteli bi 4 alsınlar derim öncelikle buda bize 200.000 dolara mal olabilir.. el amin gibi süper star bjk de 300.000 USD ye oynamış sonuçta..
ülkerin gelmesinden rahatsızlık duymadığımı ama kahveden ve çaydan nefret ettiğimden dolayı içmeyeceğimide belirtiyim :p :p keşke rondo biskrem falan olsa :p
 
utku' Alıntı:
bana göre...
para oldukça iyi oytun kardeşime katılmıyorum.. başarısız bir takıma bu para iyi bence..
Utkucum, ben bu kisma kesinlikle katilmiyorum. :) Paranin miktarinin yeterliligini basketbol bransinin 1 senelik basarisiyla degerlendirmek çok yanlis olur kanaatindeyim .
Örnek olarak veriyorum, Samsunspor geçen sene çok basariliydi ve 1. lige çikti. Simdi Panasonic hem Samsunspor'a hem Galatasaray'a sponsor olmaya kalksa Samsunspor'a daha fazla mi para vermeli ? Sadece basarili oldugu için.. Basketbol ve Samsunspor benim geçen seneye kadar yanyana ismini duymadigim iki seydi. Galatasaray ise Türkiye'de basketbol tarihini yakin doneme kadar yazmis olan basketbol gelenegi çok güçlü bir klüp. Bu köklü basketbol tarihine isim olarak ortak olmak için 1 senelik basarisizligi öne sürerek düsük bir fiyat önermek bence kesinlikle yanlis ve bizim açimizdan kabul edilmemesi gereken bir düsünce.

Isim ortakligini sadece basketbol subesiyle de sinirlamamak lazim. Bu ülkede bir yerde konusulurken Galatasaray adini tesadüfen duysa kafasini çevirip dikkatle dinleyecek milyonlarca insan var. Ve Ülker Cafe Crown adli markasini bu isimle yanyana koymak üstelik basketbol gibi Galatasaray'in özdeslestigi bir sporda basarisina ortak olmak amaciyla sponsor olurken kendi ismini verdigi Ülkerspor'a harcadigi paranin çok çok daha azini harciyor. Ülkerspor'un bütçelerini düsünelim ve Cafe Crown ismi için Galatasaray'a önerilen parayi düsünelim. Bana kalirsa Galatasaray'in basketboldaki zor durumu ve çaresizliginden kârli bir sekilde yararlanmak istiyor Ülker.
Daha önce de söyledim isim sponsorlugu içime yüzde yüz sinmese de kaçinilmaz oldugunun farkindayim. Ama bu sekilde Ülker'e teslim olmus ne verirlerse kabul edelim mantigiyla bu olaya girersek istedigimiz hedefleri yakalayamayiz.
Ve ben bunu istemiyorum. 1 milyon dolarla çok şey yapabilir ve kuşkusuz geçen seneki kötü durumdan kurtulabiliriz. Ama hayal ettiğimiz başarıları yakalamak pek mumkun degil.
 
Bence de para iyi.. Şu şartlarda kimse basketbola bundan iyisini vermez. Hele ki bizim gibi basketbolu üvey evlat gören bir yönetime.. Para öyle veya böyle basketbol gerekçesiyle veriliyor ve cafe crown sadece Basketbolda sponsorumuz olacak.. Biraz iddialı kadrolar ve de dolu tribünlerle gelecek senelerde alacağımız paralar da artar ama bunları görebilecek üzerine gidebilcek vizyon sahibi bir yönetimimiz yok ne yazık ki..

Görün bakın lige 3 gün kala uyduruk bir kadro kuracaklar geçen seneyi bile arayacağız (geçen seneki kadromuz iyiydi bence)..
 
arkadaşlar selamlar bilen bilir beni (özellikle arda :D) gs li değilim özellikle bjk ve gs nin ülkerle yaptığı anlaşmalardan memnun değilim aynısını fb için de düşünüyorlarmış

öncelikle itirazım ülkerin de içinde olduğu bir ligde bu takımlara bu şekillde sponsor olması yanlış göğüs reklamı verse anlarım ama bu şekilde olması etik açıdan bence doğru değil..

ikincisi gs nin aldığı para 1 milyon usd allah aşkına ne olursa olsun gs spor kulübünün ismine cafe crown eklemek için 1 milyon dolar çok komik bir rakam değil mi arkadaşlar... neticede ne olursa olsun konuştuğumuz takım gs bu ülkenin basketbola yatırım yapan ilk kulüplerinden biri 100 yıllık bir kulüp bu kulübe caf crown ismini eklemek bu kadar ucuz olmamlıydı bence bu para anca göğüs reklamı için verilir...

işallah para idareli kullanılır ki zaten bu para ile anca orta sıra için mücadele eden bir takım kurarsınız düşünün ukraynalılar el amine 1 milyon $ veriyor netice de...

netice de gs nin geçen seneki halinden bir nebze de olsa kurtulacak olması o mücadelenin içine girecek olması beni mutlu ediyor ama bence bu sıkıntıdan bu şekilde çıkılması biraz ters oldu neticede hayırlısı olsun diyelim görelim gelişmeleri...

not : ülker kolay kolay fb ye isim veremicek ole 3-5 milyon $ bile olsa fb kabul etmez... şu anki kadro zaten yeterli ömer gitti haluk geldi ki bence faydalı oldu transfer 2007 için de ülkerden daha ön planda olan sponsorlar var kaldı ki ciddi ciddi ülker'e karşı bir antipati fazlasıyla mevcut yönetim de ve taraftar da
 
1 milyon doların hepsi basketbol takımına harcansa ilk 4 e oynayacak takım kurulur türkiye şartlarında.. El Amin e Ukraynalılar 1 milyon veriyor ama Türkiyede 2 senedir bunun 6 da 1 ine oynuyordu. Kaldı ki KSK nın getirdiği 50 bin dolarlık Domercantı da görüyoruz. Bence Türkiye şartlarında ilk 4 e oynayacak bir takım kurmak için öyle 3-5 milyon dolarlar harcamak gerekmiyor.
 
almighty' Alıntı:
arkadaşlar selamlar bilen bilir beni (özellikle arda :D) gs li değilim özellikle bjk ve gs nin ülkerle yaptığı anlaşmalardan memnun değilim aynısını fb için de düşünüyorlarmış

öncelikle itirazım ülkerin de içinde olduğu bir ligde bu takımlara bu şekillde sponsor olması yanlış göğüs reklamı verse anlarım ama bu şekilde olması etik açıdan bence doğru değil..

ikincisi gs nin aldığı para 1 milyon usd allah aşkına ne olursa olsun gs spor kulübünün ismine cafe crown eklemek için 1 milyon dolar çok komik bir rakam değil mi arkadaşlar... neticede ne olursa olsun konuştuğumuz takım gs bu ülkenin basketbola yatırım yapan ilk kulüplerinden biri 100 yıllık bir kulüp bu kulübe caf crown ismini eklemek bu kadar ucuz olmamlıydı bence bu para anca göğüs reklamı için verilir...

işallah para idareli kullanılır ki zaten bu para ile anca orta sıra için mücadele eden bir takım kurarsınız düşünün ukraynalılar el amine 1 milyon $ veriyor netice de...

netice de gs nin geçen seneki halinden bir nebze de olsa kurtulacak olması o mücadelenin içine girecek olması beni mutlu ediyor ama bence bu sıkıntıdan bu şekilde çıkılması biraz ters oldu neticede hayırlısı olsun diyelim görelim gelişmeleri...

not : ülker kolay kolay fb ye isim veremicek ole 3-5 milyon $ bile olsa fb kabul etmez... şu anki kadro zaten yeterli ömer gitti haluk geldi ki bence faydalı oldu transfer 2007 için de ülkerden daha ön planda olan sponsorlar var kaldı ki ciddi ciddi ülker'e karşı bir antipati fazlasıyla mevcut yönetim de ve taraftar da


Tekrar hosgeldin ... Uzun zamandır 80 e girip yazmıyorum görüsemiyoruz ...

Bununla beraber; yazdıkların mantıklı haklısın ama kimse de Turkiye sartlarında bir basketbol forması gögüs reklamına milyon $ lar vermez. Galatasaray' ın arkasına reklam almak etik açıdan ters olsa da özellikle basketbol subesi icin gerekli bir hamleydi.

Sonucta Galatasaray Euroleague ortamında mücadale etmiyor; göğüs reklamının saglayacagı reklam ne kadar olabilir ki?

İyi ya da kötü Galatasaray önümüzdeki sezon maddi gücün de etkisiyle bir atılım yapacaktır; izleyelim ve görelim ...
 
ARdaQue' Alıntı:
almighty' Alıntı:
arkadaşlar selamlar bilen bilir beni (özellikle arda :D) gs li değilim özellikle bjk ve gs nin ülkerle yaptığı anlaşmalardan memnun değilim aynısını fb için de düşünüyorlarmış

öncelikle itirazım ülkerin de içinde olduğu bir ligde bu takımlara bu şekillde sponsor olması yanlış göğüs reklamı verse anlarım ama bu şekilde olması etik açıdan bence doğru değil..

ikincisi gs nin aldığı para 1 milyon usd allah aşkına ne olursa olsun gs spor kulübünün ismine cafe crown eklemek için 1 milyon dolar çok komik bir rakam değil mi arkadaşlar... neticede ne olursa olsun konuştuğumuz takım gs bu ülkenin basketbola yatırım yapan ilk kulüplerinden biri 100 yıllık bir kulüp bu kulübe caf crown ismini eklemek bu kadar ucuz olmamlıydı bence bu para anca göğüs reklamı için verilir...

işallah para idareli kullanılır ki zaten bu para ile anca orta sıra için mücadele eden bir takım kurarsınız düşünün ukraynalılar el amine 1 milyon $ veriyor netice de...

netice de gs nin geçen seneki halinden bir nebze de olsa kurtulacak olması o mücadelenin içine girecek olması beni mutlu ediyor ama bence bu sıkıntıdan bu şekilde çıkılması biraz ters oldu neticede hayırlısı olsun diyelim görelim gelişmeleri...

not : ülker kolay kolay fb ye isim veremicek ole 3-5 milyon $ bile olsa fb kabul etmez... şu anki kadro zaten yeterli ömer gitti haluk geldi ki bence faydalı oldu transfer 2007 için de ülkerden daha ön planda olan sponsorlar var kaldı ki ciddi ciddi ülker'e karşı bir antipati fazlasıyla mevcut yönetim de ve taraftar da


Tekrar hosgeldin ... Uzun zamandır 80 e girip yazmıyorum görüsemiyoruz ...

Bununla beraber; yazdıkların mantıklı haklısın ama kimse de Turkiye sartlarında bir basketbol forması gögüs reklamına milyon $ lar vermez. Galatasaray' ın arkasına reklam almak etik açıdan ters olsa da özellikle basketbol subesi icin gerekli bir hamleydi.

Sonucta Galatasaray Euroleague ortamında mücadale etmiyor; göğüs reklamının saglayacagı reklam ne kadar olabilir ki?

İyi ya da kötü Galatasaray önümüzdeki sezon maddi gücün de etkisiyle bir atılım yapacaktır; izleyelim ve görelim ...

sende doğru diyorsun ama tutupta bjk ye 3 yıl için 3 milyon dolar veriyorken gs ye 3 yıl için 1 milyon dolar verilmesi bana saçma geldi.. hatta gazetede okudum bugün bazı gs li büyükler de yıllık 350 bin $ gibi komik bir rakama gelen bu teklife karşı çıkmışlar iyi bir gs li bile bu parayı cebinde ödeyebilir demişler...

ama madalyonun öbür yüzüne bakınca gerçekten işe yaramaz futbolc müsveddelerine ( sözüm sadece gs ye değil bjk ve fb de aynısnı yapıyor ) milyon dolarlar saçılıp kulübede oturtulurken süper iş amatör branşlara birkaç yüzbin $ vermeye gelince ortada kime yok en aızndan bu mantaliteden hala çıkamamış kulüp takımlarımız için kısa vadede bir nefes alma imkanı doğuracaktır bu şekilde daha başarılı olan bir gs fb ve bjk ilerde kendilerine daha ciddi sponsorlar bulabilecektir diye düşünüyorum türkiyede basketbolun gelişmesi için her ne kadar tasvip etmediğim bir yöntemlede olsa gelen bu kaynak olumludur neticede
 
3 yılda bir milyon USD olayı yalandı arkadaşlar.. biliyorsunuz resmi sitemiz çok güzel yalanlıyor.. bu konuda başarılılar. ve hemen yalanladılar.

rakamı ticari anlaşma gereği açıklamayacaklarmış.. ne kadar aldığımızı yani.. ama bu rakamın coook üzerinde diyorlar.. tek sevindirici tarafı bu..
ayrıca ardacım... yerim böyle etiği ben, gs adı kalır ama başına veya sonuna kinder de gelir ülker de gelir virtus da gelir.. tabi sonuna gelmesi daha mantıklı ama hiç gocunmayacağım bişey varsa gs ye para verip gelişmemizi sağlayacak insanlardır :)
 
Hazıra dağ dayanmazmış. Akıllı yatırımlar lazım. Akıl için yönetici, yönetici için genel kurul lazım. Bu kulüpte hiçbirisi yok. Herhalde 1-2 sene kör topal gidilir, sonra yine sürünmeye başlanılır. Hayırlı uğurlu olsun...
 
gelecek rakam konusunda fikri olan var mi? bir ara 3 yil icin 5 milyon USD deniyordu ama bence bu kadar yuksek degildir. Net bilgisi olan var mi?
 

Üst