Galatasaray Yönetiminden Basketbol için Beklentileriniz

Gelirlerinin basketbol şubesine aktarılacağının üstüne basa basa belirtileceği küçük bir Eurocup maketi çıkarılsın. Tabi ki bu belirtilmese de bu taraftar bu ürünü alır ancak bu kadar odaklanılmışken eğer paranın şubeye gideceğinden emin olunulursa saçma sapan rakamlara ulaşabiliriz. :)

Bu tarz ürünlerin maliyetini bilmiyorum ama kulübün eline her üründen 30 lira bile kalsa 100.000 satışla 3 milyon tl(1 milyon dolar) gibi bir rakama ulaşabiliriz ki 100 bin satış Galatasaray taraftarı için çok az bir sayı olur heralde. Umarım önceki başarılarımızda yapılan hatalar yapmaz da taraftarın şubeyi sahiplenmesi ve geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız sıkıntıları bertaraf edecek maddi kaynakların oluşturulması sağlanır.

Unutulmaması gereken bir şey var. Bu şube Galatasaray taraftarının desteği oldukça ayakta kalacak. Dün bizim zaferimizdi ve gelecek yıllardaki zaferlerimizde bizim olacak.
 
Takım şampiyon olduktan hemen sonra, bu taraftar neden bize "yönetim istifa" diye bağırdığı için düşünmelerini istiyorum. Biraz da gurur varsa çekip gitmelerini istiyorum.
 
Mümkünse istifa.Olmaz ise,ek bütçe erkek basketbol takımına.Futbol takımından kısıp,tasarruf edip,Odeabank'ın verdiği 6-7 m euroya yada dolara bir o kadarda kulüp kasasından konulması.
 
EC şampiyonu takımımız var ve seneye EL'de mücadele edecek. Ve en az 15 EL iç saha maçı yapacak.
Yani seneye 5000 kombine satılmazsa taraftarın ne yönetimden ne de parkedekilerden bir şey bekleme hakkı bence yoktur.
Önce biz üstümüze düşeni yapıp kombine döneminde yönetime mesajı vereceğiz.

Taraftarın kulübü ne kadar sahiplendiği sezonun geri kalanında ve kombine döneminde ortaya çıkacak.
Ek olarak biz ne kadar kombine alırsak beleşçilere ve rantçılara o kadar az yer kalacak.
Sezon boyu destekledik bu maça yer bulamadık, yeri rantçılara verdiler diyenler sezon boyunca bilete verdikleri para ile rahatça kombine alırlardı mesela.
Öğrenci 200 TL, yetişkin 350 TL olan kombinelerden 1000 tane bile almayıp bir şeyler beklemek de doğru değil.
 
Aziz fenere ne yaptıysa aynısını yap sağlam bir-iki sponsor franchise gibi kullandır armanı lan 70.000 bilet talep eden taraftarın var 4 maçtır avrupada 12.000 kişiye oynuyorsun sonra para yok
 
Taraftarın üzerine düşen görevler:

- GSstorelarda basketbolla ilgili ürünleri maksimum şekilde temin etmek
- Yeni sezon kombinelerine yoğun ilgi
- Lig ve Avrupa maçlarında salonu en az 10.000 kişi ile doldurmak

Yönetimin üzerine düşen görevler:

- Ana sponsor ile daha yüksek bütçeli bir sponsorluk anlaşması
- Yan sponsorluk modelleriyle ek gelir kalemleri oluşturmak
- Düzenli + Yeterli bütçe oluşturulması ve düzenli ödeme akışının sağlanması
- Abdi İpekçi Arena'nın maç günü gelirlerini arttıracak projeler üretilmesi
- Kombinelerde her kesimi düşünerek uygun fiyat belirlenmesi
- GSstorelarda uygun fiyat skalasında çeşitli basketbol ürünlerinin yer alması

İlk etapta basitçe aklıma gelenler bunlar.
 
Gs storlerda ürün artışı konusuna ben de katılıyorum.Bir de Abdi İpekçi önüne store tırı getirileceğine Federasyondan otopark da bir yer kiralanıp eski Mecidiyeköy^deki çadır benzeri bir store açılmalı bence.Maç günü özellikle derby ve avrupa maçlarından sonra satışlarda çok artış olacaktır.
Kombinelerin 4 Mayıs'da satışa çıkacağını söylediler.Talebin çok yoğun olacağını düşünüyorum ancak bunu kullanıp fahiş fiyatlardan satış yapılmamalı ve aile ortamının artması için Ultraslan kesinlikle pota arkasına alınmalı.Yaptıkları baskıda bir azalma olmayacaktır.Sonuçta derby ve Avrupa maçlarında 12,000 kişi her tezahürata katılıyor zaten.
Sponsorluk için ana sponsorla kadın ve hatta tekerlekli sandalyeyi de kapsayan bu senenin en az 3 katı bir anlaşma yapılmalı.Elimizde Eurocup ve Euroleage kozu varken istenilen rakamın alınmasının çok zor olmayacağını düşünüyorum.

Devre aralarında özel showlar olmalı çekilişler yarı sahadan atış yaptırmalar bilet numarasına göre küçük hediyeler verme gibi şeyler olabilir.

bir de kural nedir mümkün olur mu bilmiyorum ama görüntü açışından İpekçi'nin zemininde kenarların mavi değil kırmızı olması.Yönetmeliklerde bununla ilgili bir kanun var mı bilmiyorum mümkünse renk uyumu açışından kesinlikle yapılmalı
 
Buradaki arkadaşların yazdıklarına ek olarak söyleyecek birşeyim yok. Herşeyden önce erkek takımına ek olarak minimum 2-3 M daha bütçe çıkmaları gerekiyor. Ayrıca kadın basketbol takımına da üvey evlat muamelesi yapmayı bir an önce bırakmalılar !
 
AMACIM, bazı gerçeklerin bilinmesi, akıllara kazınması… Kupayla poz vermek kolay… “Hayatında hiç kupa almamış insanların” kupanın yanında yalandan gülücükler atmasını gerçekten anlayamıyorum…


O kupaya inanmayanların, Ergin Ataman’la nasıl bir diyalog içine girdiklerini yazacağım ama gerçekten yüreğim sızlıyor… Ama yazmalıyım… Duygun Yarsuvat Başkan... Can Topsakal basketboldan sorumlu yönetici… Murat Özyer Genel Menajer… Can Topsakal düğmeye basar, önce Murat Özyer’i, sonra Burçin Badem’i gönderir…


“Yeni bir yapılanma” senaryosuyla ortalığı tozu dumana katar Can Topsakal… Sonra Ergin hocayı karşısına alır ve şöyle der: “Ne sana ne de takımına inanmıyorum… Bu kupanın gelmesi de mümkün değil…”


Ergin hoca susar, Can Topsakal devam eder:


“Çok yüksek ücret alıyorsun, senin aldığın paranın üçte birine hoca bile getiririm, hatta buldum bile… Sinan Güler de dahil tüm takımı da değiştireceğim.” Ergin hoca yıkılır ve üslubunu bozmadan cevaplar vermeye çalışır…


Sonra, araya Cem Kınay, Ural Aküzüm, Lütfü Arıboğan, Necati Demirkol ve başka hatırlı dostlar girer ve Başkan Duygun Yarsuvat’ı ikna eder Ergin Ataman da kalır… Coach ile yöneticiler arasındaki “güven” ritmi bozulmuştur ama Ataman “O kupayı her zamankinden daha çok ister…”


Ve 27 Nisan 2016 gününün gecesinde Galatasaray’da bir ilke imzasını atar ve şampiyonluk kupasını kazanır…


Taraftarlar çıldırmıştır ama Ataman’a inanmayan yöneticiler Abdi İpekçi’de VIP salonunda “ağızlarını bıçak açmaz…” Eğlenmeye çalışan tek isim Başkan Dursun Özbek’tir…


Sonuç; Ataman’a inanmayanlar, pişkin pişkin kupayla bol bol poz verin şimdi, ama sakın kırmayın hatta kaybetmeyin o kupayı…
Bahri Havadır

Hemen her şubede büyük skandala imza atan bu vasıfsız yönetimden tek isteğim var; İSTİFA!
 
Atatürk havalimanı freeshoplarda Gsstore olsa ne forma satılır, ne forma satılır. Geçen birisi bana dış hatlardayken burada forma alabileceğim yer varmı diye sordu hatta.
 

Üst