Galatasaray Yönetiminden Basketbol için Beklentileriniz

Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir 2018 diliyorum. Galatasaray Basketbolu için, 2018 inşallah 2017'yi aratmaz. Kupalardan geçtim, bari tarihimize yakışır bir sene geçirelim.
 
Galatasaray Spor Kulübü'nün kaderi neyse güzel Ülkemiz Türkiye'nin kaderi de birbiriyle tıpatıp aynı,dışarıdan içeriden sistematik olarak yıkılmaya çalışılıyor,kulübü yöneten ( aslında yönetemeyen ) çapsızlar ortamı çözmüşler,planlarını kopyalayıp birebir uyguluyorlar sonuç ortada,uyuta uyuta emellerine ulaşmak istiyorlar,bu yorumumu polemik yapmak için yazmadım ama bu kanaatimi ve düşüncemi de yazmadan edemedim maalesef.
 
Yeni başkanımız hayırlı olsun. Basketbolu ayırmayı planlıyor gibi görünüyor. Bu düşüncesi çok yerinde ve mantıklı.
Şahsen basketbolun doğru yönetildiği sürece, en büyük sorunu olan "sponsor bulma" nın oldukça kolaylaşacağını düşünüyorum.
Ayrıca Odeabank'a teşekkür edilmeli, hatta geçmiş yönetimler adına özür dilenmelidir. (Adamlar paralarıyla rezil oldular 2 senedir)
Basketbolun yönetimi için Lütfi Arıboğan tarzı hem eski sporcumuz hem de bu işi becerebilecek insanları istiyoruz.
Son olarak bizim hedefimiz CSKA, OLY. EKATERINBURG gibi takımları geçmek olmalıdır. Bunun için tek eksik iyi bir organizasyon.
Haydi Mustafa Cengiz başkan, sana güveniyoruz. Sen bunu gerçekleştir ve adını en az 100 sene analım.
 
Son düzenleme:
Açık net kazanacağına ihtimal vermiyordum. Yalnız şu bir gerçek ki! eğer başka adaylarda olsaydı Dursun kazanırdı.Gelelim yeni yönetimden istediğime,Özerklik istiyorum kendi yönetim kurulu olan,kendi kazancıyla dönen bir takım istiyorum.Ve bu takımın başında da Ergin ATAMAN'ı görmek istiyorum.
 
- Orta karar da olsa istikrarlı bir bütçe

- Disiplin ve denetim

- Maaşların zamanında ödenmesi

- Salon inşaatına başlanması

Bunlar hallolsun gerisi çorap söküğü gibi gelir, gelecek. Bizde bu potansiyel var.
 
Kısa vadeli olarak hedefler; şubeye ve takıma sahip çıkacak, azami başarı için mücadele verecek bir yönetici. Transfer yasağının kaldırılıp , sezon sonuna kadar en geç 1 ay geriden gelecek şekilde oyuncuların maaşlarının ödenmesi. Planlanan transfer hamlelerin süratle yapılması ve de en önemlisi seneye EL için nabız yoklanacak girişimlerde bulunulması.

Uzun vadeli hedefler ise Basketbol AŞ kurulması, salon projesi mümkünse revize edilsin. Planlanan proje son derece eksik benim fikrimce. Bu şubeye bu takıma özellikle sağlam bir sponsor bulunması en azından 5 milyon Euro gelir gelsin her sezon.
 
Dursun Özbek'in salon projesini yenileyip devam ettirmelerini istiyorum,görsel olarak daha güzel,nba standartlarında bir proje olmalı.

Büyük bir sponsor bulunsun,Euroleague'e bir şekilde yeniden girelim

Şubenin başına yakışan profesyoneller getirilsin

Ardından Sarunas Jasikevicius takımın başına getirilsin,ikinci aday Davit Blatt olsun

Kevin Pangos,Shengelia,Vidmar,Tolga Geçim,Doğuş Balbay,
Chris Singleton,Rakeem Sanders,Beaubois gibi isimler transfer edilsin
 
Sponsorlukla konusunda, taraftarin buyuk bolumunde vucut bulan "zengin Galatasaray'lilar bir araya gelsin elini cebine atsin" gorusune katilmiyorum. Bu bir kere tam anlamiyla tasima suyuyla degirmeni dondurmek olur.

Kalici bir basari adina mutlaka ve mutlaka iki tarafinda kazanc saglayabilecegi bir ortamin yaratilmasi gerekmektedir. Yani sponsorumuzla iliskimiz mutlaka simbiyotik olmalidir. Zira firmalarin da sponsor olma sebeplerinin aslinda karini arttirmak oldugunu unutmamamiz gerekir.

Bir firma icin, sponsorluktaki basari ve kazancin olculmasi konusunda birkac yontem vardir. Bunlardan biri sudur: Sizin sonucta yazili, gorsel ve sosyal medyada reklam yapabilme imkaniniz var. Parasini vererek isminizi duyurabilirsiniz. Eger bir takim sponsor oldugunuzda odeyeceginiz bedel, bunu parasiyla yaptiginiz durumda odeyeceginiz bedelden daha dusukse, sponsorluk basariya ulasti demektir. Yani esit veya daha fazla sayida, sponsorun isminin bu mecralarda gozukmesi gerekmektedir. Bunun icin de elbette basari gerekmektedir.

Dolayisiyla yonetimin aslinda, hatirla gonulle belirli kisileri ikna etmek yerine, boyle bir sponsorun gelebilecegi ortami yaratmasi lazimdir. Bunun da en onemli ayagi, bir "ev", yani salon. Bunu yaparken de, mutlaka basketbolun dinamiklerini hesaba katip, biraz daha calisan ve ust gelir grubuna hitap eden, futbol seyircisinin minimal duzeyde barinabildigi bir ortam yaratabilmemiz sarttir.

Artik Aslantepe'de yapilacak salonu iptal edebilmek mumkun mu bilmiyorum ama ben oraya yapilacak bir salonun, gercek basketbol seyircisini salona cekebilecegini pek dusunmuyorum. Bundan oturu de kombine gelirlerimiz dusuk kalacaktir. Belki Abdi Ipekciye gore bir tik yuksek olabilir ama hicbir zaman, bizi tatmin edebilecek duzeyde olmayacaktir.

Ben onun yerine, Volkswagen Arena'ya cokulmesini daha dogru buluyorum. Sezon icinde 1-2 bilemedin 3 mac dolma ihtimali olan 15 bin kisilik bir salon yerine, en azindan hafta ici oynanacak Euroleague veya Eurocup maclarinda full cekecek, yuksek fiyata kombine satabilecegimiz 5200 kisilik "butik" VW Arenayi tercih ederim.
 
Son düzenleme:
Çok değil 1 ay içinde kulüpte cok önemli değişiklikler oldu. Milyonlarca Galatasaray'lının isteklerine en sonunda kongre üyeleri de destek oldu. Çok güzel şeyler bunlar.
İnşallah yönetim başarılı olacaktır. Artık buradan dönüş yok. Önümüz açık. Bize düşen elimizden geldiğince destek olmak.
1-2 ay içinde basketbolun ayrılması ve başına değerli insanların getirilmesi islemi tamamlanmalıdır.
Artık geçmişte kaldığını farzettiğimiz asalakları bu işe bir daha karıştırmadığımız sürece, kendi bütçesini de yaratacaktır basketbol a.ş.
Haydi Başkan, müjdeni bekliyoruz.
 
" Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, Ben artık şarkı dinlemek değil, Şarkı söylemek istiyorum. "

Böyle demiş büyük şair Nazım Hikmet.Bizler için Galatasaray basketbolunun zirvede olduğu günleri düşünmek güzel şey,ümitli şey,Galatasaray basketboluyla ilgili hayaller kurmak Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey,fakat artık bize bu günleri düşünmek ve hayal etmek yetmiyor,biz artık zirve hayalleri kurmak ve o gelecekteki iyi günleri düşünmek değil,biz artık şampiyonluk şarkıları söylemek istiyoruz.Biz laf,vaat,temenni duymak istemiyoruz,biz artık icraat istiyoruz icraat


 
Belediye takımları bile pekala sponsorlar bulabilirken, Galatasaray gibi basketbolu ülkeye getirmiş, namağlup şampiyonluklar yaşamış, Avrupa kupası getirmiş bir takıma nasıl sponsor talip olmuyor anlamış değilim. Nerde bizim Galatasaraylı iş adamları?

Ünal Aysal ve Nef salona sponsor olsun. Muhtar Kent ve Cemal Özgörkey'in desteğiyle Coca Cola forma sponsoru olsun. Ali Sabancı'nın desteğiyle Pegasus isim sponsoru olsun. Yine formaya ufak tefek reklamlar alınabilir. Senelik 10 m $'a çok iyi takım kurulabilir. Zaten siz destek verdikten sonra Galatasaray taraftarı unutmaz. Kaldı ki Galatasaray taraftarı Türkiye'nin en fazla ve etkili taraftarıdır. Hem biz kazanırız hem onlar kazanır bu kadar zor mu ya?
 
Ünal Aysal zamanı futbol başta olmak üzere şortundan bilmem neyine kadar birçok sponsorumuz vardı. Ne hikmetse Yarsuvat ve özellikle adını anmak istemediğim zat döneminde tabiri caizse kimse bizi adam yerine koymadı. Umarım yeni yönetimle Galatasaray markası iyi temsil edilir ve Galatasaray’ın kim olduğu hatırlatılır.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Haftaya Mali Genel Kurul'da önümüzdeki sezon erkek basketbol takımımız için ayrılan bütçe 4.900.000-5.000.000 milyon dolar. Oktay hoca bu bütçeyle maksimumu çıkaracaktır.
 
Haftaya Mali Genel Kurul'da önümüzdeki sezon erkek basketbol takımımız için ayrılan bütçe 4.900.000-5.000.000 milyon dolar. Oktay hoca bu bütçeyle maksimumu çıkaracaktır.
o toplam bütçedir. oyuncu bütçesi değil. tahmini olarak oyuncu bütçesini 2.7-3 milyon dolar olarak filan öngörüyorlar demek ki ama kabul edilemez kusura bakmasınlar. Burası Galatasaray, bütçe düşürmek, küçülmek, küçülmeye çabalamak yerine proje üretsinler.
 
o toplam bütçedir. oyuncu bütçesi değil. tahmini olarak oyuncu bütçesini 2.7-3 milyon dolar olarak filan öngörüyorlar demek ki ama kabul edilemez kusura bakmasınlar. Burası Galatasaray, bütçe düşürmek, küçülmek, küçülmeye çabalamak yerine proje üretsinler.

Amiyane tabirle kemiksiz bütçe bu. Geçmiş dönem borç vs hariç Oktay hocaya verilecek oyuncu bütçesi. Bana ilk ağızdan söylenen bu. Haftaya netleşir zaten :)
 
Amiyane tabirle kemiksiz bütçe bu. Geçmiş dönem borç vs hariç Oktay hocaya verilecek oyuncu bütçesi. Bana ilk ağızdan söylenen bu. Haftaya netleşir zaten :)
oyuncu bütçesi 5 milyon dolar olacaksa bir nebze belki kabul edilebilir olur. en azından biraz daha küçülmemiş olurlar ama ben bu zihniyetteki yöneticilerin 5 milyon dolar oyuncu bütçesi koyabileceklerini daha doğrusu koymak isteyeceklerini hiç sanmıyorum. adam yerlilerden kadro kurmaktan 1-2 yabancı ya alırız ya almayız gibi şeylerden bahsediyordu. o yüzden de bu yöneticilerden bunu beklemem ama diğer taraftan da Mahmuti anlaşırken özbek yönetiminden 5 milyon dolarlık bir oyuncu bütçesi sözü almıştır gelecek sene için fakat ben yine de bu arkadaşların özellikle de Cansever'in bunu uygulayacağını sanmıyorum.

Haftaya rakam netleşir ama mali genel kurulda geçecek rakam toplam bütçedir, oyuncu bütçesi değil onun da altını çizelim.

Ayrıca benim için Galatasaray erkek basketbol takımının oyuncu bütçesi her sezon minimum altını çiziyorum minimum 7-8 milyon dolar olmalıdır. üstü olmalıdır, üstü için çalışılmalı, proje üretilmelidir, çoklu sponsorluklar denenmelidir vs filan ama altı benim için kabul edilemez. O rakamın altı için yöneticilik yapmaya filan da gerek yok bence. Bu bütçelerin bu vizyonların üstüne çıkabilecek, her gün daha iyisi için emek harcayacak yönetimler seçilmeli.
 
Ben bütçemiz asla 10 milyon $ 'ın altı olmamalı diyorum,10 milyon $ 'da en alt limit yani.Buraya yazmak,istemek kolay elbette,bunu kabul ediyorum ama Galatasaray'ın marka değeri ortada,potansiyeli ortada,ayrıca en büyük rakibimizin basketbolda geldiği yer ortada.Biz demiyoruz ki 30 milyon $ bütçemiz olsun,yapabiliyorlarsa olsun tabi ama en azından rakibimizin böylesine dev bütçeyle ortaya çıktığı bir yerde biz en azından 10 milyon $ bütçeyle yola çıkalım ki yarışabilme şansımız olsun,yoksa 4-5 milyon $ lık bütçelerle rakibe daima ezilirsin ve bunu Galatasaray'a yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur
 
Ben bütçemiz asla 10 milyon $ 'ın altı olmamalı diyorum,10 milyon $ 'da en alt limit yani.Buraya yazmak,istemek kolay elbette,bunu kabul ediyorum ama Galatasaray'ın marka değeri ortada,potansiyeli ortada,ayrıca en büyük rakibimizin basketbolda geldiği yer ortada.Biz demiyoruz ki 30 milyon $ bütçemiz olsun,yapabiliyorlarsa olsun tabi ama en azından rakibimizin böylesine dev bütçeyle ortaya çıktığı bir yerde biz en azından 10 milyon $ bütçeyle yola çıkalım ki yarışabilme şansımız olsun,yoksa 4-5 milyon $ lık bütçelerle rakibe daima ezilirsin ve bunu Galatasaray'a yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur

Fenerbahçe bu sezon EL'yi kazanamazsa ki şahsi fikrim kazanamaz çok ciddi bir küçülme yaşayabilir. Hepimiz biliyoruz ki 30 milyon euro da olsa 20 milyon euro da olsa tarihi zararla ilerleyen bir şubeye sahipler. Salondan da zarar ediyorlar. Amatör branşlara devlet desteği diye sürekli söyleniyor zaten. Doğuş grubu versin versin 10 milyon Euro destek versin. 20 milyon zarar yazar.

Kulübümüzde keşke 7-10 milyon dolardan bütçeler başlayabilse ama mümkün değil maalesef. Hep söylüyorum buradaki vizyon henüz şubemizde yok. Sponsorluk bulabilsek şahane olur önümüzdeki sene için bu bütçeye ek.
 
Benim bundan sonraki herhangi bir yönetimimizden, herhangi bir şubemize dair tek beklentim maaşların günü gününe yattığı, illa bir yabancıya satılmadan dahi şirketleşme politikasını yerleştirmiş bir Galatasaray'ı temsil etmeleridir. İsterlerse 1 milyona takım kursunlar, isterlerse 10 milyona ama maaşını dahi düzenli ödeyemedikleri, Galatasaray'ın yüzünü yere düşürmek mecburiyetinde bıraktıkları insanları müşkül durumda bırakmasınlar. Ve emin olun o maaşlar bir devlet kurumu ve özel şirketceymişsine düzenli yatınca bugüne kadar arka planda pek çok sorununu bilemeyip binbir dertle uğraşan kağıt üzerindeki pek çok değerli kadromuz da 1'in 5'ini verecek potansiyeli kendilerinde bulacaktır. Aç ayı oynamaz diye bir nahoş ama çok yerinde atasözü var arkadaşlar. Bana da 5 ay para vermezseniz ben de sizin için canımı dişime takıp işimi yapmam. Herkesin az ya çok emeğinin karşılığını aldığı ortamda hem insanların yüzü güler, hem de performansları ve kulübe inançları artar. Bunu başarmak ne kadar kolay görünse de bilhassa Fenerbahçe'yi ayrı tuttuğum hemen her dernek kulübünde yıllar yılı büyük sorun olarak seyir ediyor.

Ben de artık açıkcası Şubat ortaları, Mart başlarında Galatasaray'da maaş krizleri görmekten, antrenmana çıkmayan oyuncu haberlerinde usandım. Bundan sonraki tek dileğim Galatasaray'ın her şartta şampiyonluklara yürüyebilen kulüp yapısının yanında çalışanını hiçbir şartta mağdur etmeyecek bir işveren konumunda insanların hafızasını yerleştirmesidir. Bunu yapamadıktan sonra isterseniz dünyanın en iyi stadyumu, salonunu yapın, işinin en iyi insanları takımlarınızın başına, oyuncu kadrolarınıza getirin, yine de istikrarlı bir başarı elde etmeniz söz konusu olamaz. Öyle salon, tesis, yıldız filan beklentim yok. Tek beklentim Galatasaray'ın elin yabancısına satılmaya mecbur bırakılmadan adam akıllı bir şirket politikası kazanmasıdır. Zaten bu azami şartlar da en yakın sürede yerine getirilmezse 10 yıl öncekinden çok daha kısa vadede bunu bize yapmaya mecbur edecek şartlar ortaya çıkacaktır.
 

Üst