Galatasaray Yönetiminden Basketbol için Beklentileriniz

Liseli kontenjanından beceriksiz vizyonsuz Murat Özyer ile yollar ayrılsın. Dursun Özbek seçim öncesi vaatlerinde Galatasaray'da işini iyi yapmayan kişilerin gözünün yaşına bakmayacağını söylemişti. Görelim bakalım ne kadar doğru. Murat Özyer 3 senede basketbol şubesine maddi manevi inanılmaz zararlar verdi ve vermeye de devam edecek.
 
-Murat Özyer'in görevden alınması.

-Ortalama bir bütçe ile oyuncuların maaşlarının zamanında ödenmesi.

-Hakeme ve federasyona sessiz kalınmaması.

-Ergin Ataman'la yola devam edilmesi.
 
1-Murat Özyer ve ismini anmak istemediğim Ergin Ataman'ın ayağını kaydırmak isteyen o yöneticiyi bu şubeden uzak tutsun.
2-Ergin Ataman ile yeni sözleşme imzalansın.
3-Her iki Basketbol Şubesi'ne de gerekli destek verilsin. Sponsorluklar bulunsun.
4-Maddi anlamda sorunsuz bir sene geçirilmesi için gerekli önlemler ve çalışmalar yapılsın.
 
1-Ergin Hoca'nın önüne seçenek koyulmalı Ya Milli Takım ya da Galatasaray diye.
2-Bir kaç arkadaşın istifa etmesi
3-Kerem ve Ender gitmeli
4-Alınacak oyuncu değil 3 33 defa izlenmeli.
5-Gerekirse bir alt kalibre oyuncu seçilmeli ama maddi sorun yaşanmamalı.
 
1- Öncelikle Ergin Ataman'ı ve getirdiği tüm yabancıları kovmaları.
2- Sponsor konusunda daha dikkatli davranmaları.[gerekirse birer yıllık anlaşmayla sponsor alsınlar ama sponsorlar sezon ortası bütçeyi düşürmesin]
3- Jure Zdovc ve Jasmin Repesa gibi Türkiye'de başarı kazanmış bir yabancı koçla anlaşmaları.Olmuyorsa İspanya'dan bir koçla anlaşmaları.
4- Koçun tam kafasına göre kadro kurmasına izin verilmesi ama bunun için bütçenin kesinlikle aşılmaması. [Bu seneki Galatasaray takımının bütçesi , Euroleague şampiyonluğunu kaçıran Olympiakos'un bütçesiyle denkti.Hiç Ergin Ataman ağlamasın]
5- Yerli diye oyunculara hak ettiğinden çok daha fazla para verilmemesi. [Ender Arslan ,Kostas Sloukas'ın 2 katı kadar para kazandı bu yıl.Kerem Gönlüm'ün aldığı para Bryant Dunston'la denk.Furkan Aldemir sezonu Galatasaray'da tamamlasa Ante Tomic,Nenad Krstic'den sonra Avrupa'nın en çok kazanan pivotu oluyordu]
6- Aslantepenin etrafı daha fazla inşaat ve iş makinasıyla çevrilmeden salon işine bir an önce başlamaları.
 
Hocam ile yeni sözleşme yapıp onu artık ''basketbol'' düşünmek zorunda bırakmaları, basketbol dışı meseleler yaratılarak takımı hiç etmemeleri.
 
Ergin Ataman ile sözleşme yenilenmesi.

Yerli iskelet kadro konusunda hocaya danışmanlık yapabilecek bir izleme ekibi kurulması. Ergin Hoca Milli Takım koçu da olsa ne yazık ki sağlam bir yerli rotasyonu kurma konusunda Oktay Hoca nın başlattığı iş yalan oldu.

Takımdaki genç oyuncuları takip edebilecek bir şube sorumlusu bulunsun ki Furkan-İlkan olayları yaşanmasın. Bulunamasa da Murat Özyer in takımla ilişiği kesilsin ve yerine bir sebil konsun. En azından hayır duası alırız da belki maçlarda kısmetimiz açılır.

EL de olmayacak oluşumuz göz önüne alınarak transfer yapılması.
 
Ergin hoca ile sözleşme yenileyip ona sadece basketbola odaklanabilmesi için gerekli ortamı yaratması.

Çok büyük bütçelere gerek yok ama düzenli ve istikrarlı bir mali yapı yapılmalı.

Son olarak uzun vade de olsa bi salon için gerekli altyapı hazırlanmalı.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1)Güçlü ve Uzun vadeli bir sponsor
2)İyi bir bütçe
3)Güzel bir Salon
4)Ataman konusunda ise kararsızım,bana sanki misyonunu tamamlamış gibi geliyor.Ergin Ataman başarılı evet ama Ergin Atamanın olduğu bir şubenin artıları kadar eksileri de var ve dahası sanki heyecanını da kaybetmiş gibi geliyor bana ki haklı sebepleri de var eğer öyleyse.
 
Mutlak olması gerekenlerin başında Murat Özyer'in yerine takımlara sahip çıkacak, haklarımızı koruyabilecek, oyuncuların saygı duyduğu bir isim getirmek. Büyük hedefler koyuyorsak Murat Özyer ile asla olmaz.
 
1-Patrick young kalsa iyiydi ama yapacak bir şey yok maalesef gitti bundan sonra pota altı olarak yapılacak şey yeni bir atletik oyuncu bulmak.
2-murat özyer'in derhal takımla ilişkisinin kesilmesi gerek.
3-ergin ataman ile yola devam edilmeli. Ergin hocanın eski heyecanını kaybettiğini söyleyen arkadaşlara bir çift lafım var. İş yeri yönetiyorsunuz işler iyi gitmiyor. İşçilerinize para ödeyemiyorsunuz herkes sizi iş bırakma eylemi ile tehdit ediyor siz bu durumda nasıl mutlu olursunuz.
4-Oyuncuların parasını ödeyebilecek sağlam bir mali plan oluşturulmalı.
5-EL de ol(a)mayacağımız düşünülerek, oyuncu seçiminde daha dikkatli davranılmalı. Hem parasal hem de diğer konularda seçilen oyuncuların kulübe uygun olması.
6-Basketbolu amatör şube olarak lanse eden zihniyetten kurtulunmalı.
7- Dursun Özbek'e sonuna kadar güveniyorum bu güven ortamının devam edilmesi sağlanmalı.
 
Galatasaraylı bir iş adamından sponsorluk, Salon yapımı ve salon isim sponsorluğuda bu şirkete verilebilir bunu yapabilecek tek şirkette ya PEGASUS ya TÜRK TELEKOM
 
Ataman: İyi yapılanmayla, futbol gibi ayrı basketbol şubesiyle bu işin olabileceğini düşünüyorum. Görüş birliğindeyiz, detayları konuşmadık.
Demiş sanırım Ergin Ataman.Futbol gibi ayrı bir şubeden kastedilen özerkleşme filan mı.? yani mevcut durumdan farkı nedir tam olarak
 
Öncelikle Ergin Atamanın kontratı bitmiş durumda yeni başkan Dursun Özbekin hocayla devam etmek istediğini biliyoruz ki zaten sponsorların hepsinin hazır oldugunu kendi ağzıyla söyledi.Erkek takımının tarihindeki en büyük sponsorluk olacağını belirtti bu da demektir ki çok çok iyi bir bütçeyle yeni sezona gireceğiz.Bundan sonrası Ergin hocaya düşüyor transferlerde nokta atışı yapmalı hata lüksü neredeyse yok.Hoca bu yıl oyuncular,sakatlıklar,maddi imkansızlıklar yüzünden çok yıprandı biz taraftarlar gibi.Bizim istediğimiz bütçemize göre takım kurulması kesinlikle bütçe dışına cıkılmaması cıkılırsa bile kaynak sağlanması ki diğer olumsuz haberleri duymadan sadece basketbola konsantre olmuş bir takım izleyebilelim bize en çok zarar veren oyunculara paralarının ödenmemesi ve ya geç ödenmesi böyle olunca hoca,oyuncular,taraftarlar basketbola olan konsantrasyonunu,ilgisini kaybediyor malesef.Bu takım belki 2 gömlek düşük oyunculardan kurulu olsun ama maddi olumsuzluk haberleri çıkmasın istiyoruz.
[video=youtube;xjq1Ipje6z0]https://www.youtube.com/watch?v=xjq1Ipje6z0[/video]
 

Üst