Gerald Fitch

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Röportaj : Gerald Fitch (Ntv)

Fitch: Şampiyon olacağız
Galatasaray Cafe Crown'ın ABD'li oyuncusu Gerald Fitch, NTV'nin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye şampiyonluk hedefiyle geldiğini belirten Fitch, buna inancının hala tam olduğunu söyledi.



NTVSPOR
Güncelleme: 21:05 TSİ 12 Nisan 2007 Perşembe




BEKO Basketbol Ligi'nde gösterdiği performansla sayı krallığı yarışında ilk sıraya oturan Galatasaray Cafe Crown'un başarılı oyuncusu Geral Fitch, NTV Spor Servisi'nden Irmak Kazuk'un sorularını yanıtladı. Türkiye'ye şampiyonluk için geldiğini ifade eden Fitch, birlik oldukları takdirde başarının geleceğini söyledi.



Gerald artık normal sezonun neredeyse sonuna geldik ve play-off'lar yaklaşık 2 hafta sonra başlayacak. Sezonun şu ana kadar olan periyodunu nasıl değerldiriyorsun?



Sezonda inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Hala eksiklerimiz var. Bir arada oynamayı öğrenmemiz gerek. İlk bir araya geldiğimiz zamanla kıyaslarsak önemli yol katettiğimizi söyleyebilirim. Bu da çok önemli. Gelişme kaydettiğimiz sürece herşey iyi.



İstatistiklere baktığımızda ligin sayı kralısın. Bireysel olarak kendini nasıl değerlendiriyorsun?



Benim de inişlerim çıkışlarım oldu. Her maçı ayrı değerlendirebilirim çünkü her maç farklı oynadım. Takımın kazanması için her maç daha farklı şeyler yapmaya çalıştım. Yani aslında performansım takımınkiyle paraleldi.



Sezon içinde şanssız dönemlerim oldu. Elinden bir sakatlık geçirdin. Sakatlığın şu an ne durumda?



Çok iyi değil ama duruma alışmaya çalışıyorum. Çünkü daha önce hiç sakatlanmamıştım. Sakat sakat oynamamıştım. Herşey yeni. Sadece acı çektiğim halde oynamayı öğrenmeye ve bir yandan da kendimi sağlıklı tutmaya çalışıyorum.



Geçtiğimiz hafta Darüşşafaka karşısında uzun bir aradan sonra oynadın. Sanki 100%'üne ulaşmak için zamana ihtiyacın var gibiydi...



Evet, dediğim gibi sakat oynamaya alışık değilim. Ama acı çekmeme rağmen bir yandan da oynamak istiyorum. Büyük maçlar çıkarmak istiyorum. Çok farklı. Fakat bu duruma kendimi alıştıracağım. Yapmam gereken bir çok şey var ve bunlardan ilki kendimi sağlıklı tutmak.



Hayatındaki yeniliklerden bahsetmişken İstanbul'a değinmemek olmaz. İstanbul'da hayat nasıl? Alıştın mı?



Evet, hem de çok alıştım. Herkes bana çok iyi davranıyor. Çok eğleniyorum. Burada çok rahat ve mutluyum. Hiçbir şikayetim olamaz. Gerçekten herşey çok güzel.



Ve play-off'lar... Ligi muhtemelen 4. sırada bitireceksiniz ve muhtemel rakiplerden biri Beşiktaş Cola Turka. Bu eşleşme için ne söyleyebilirsin?



Söyleyebileceğim tek şey kazanacağımız olur. Rakip Beşiktaş da olsa, Efes Pilsen de olsa hedef kazanmak. Onlar çok iyi bir takım ama biz daha iyiyiz. Sanırım bunu play-off'larda ispatlayacağız. Ancak hala önümüzde 2 maç var. Şu anda onları düşünmeliyiz. Önce Alpella maçını kazanmamız gerek sonra play-off'larda iyi birşeyler yaparız.



Ligin ilk üç sırasındaki takımları nasıl buluyorsun? Fenerbahçe Ülker, Türk Telekom ve Efes Pilsen. Sence bu üç takım ve diğer takımlar arasında bu kadar büyük uçurum var mı?



Zannetmiyorum. Sadece o takımlarda iyi oyuncu biraz daha fazla. Ama baktığımızda tüm takımların neredeyse aynı seviyede olduğunu görüyoruz. O üç takım da iyi ama diğer takımlardan çok farklı olduklarını düşünmüyorum.



Takım arkadaşların Darren Mitchell, Jeff Graves ve yeni transfer Denham Brown'ı nasıl buluyorsun?



Her biri takım için çok önemli ve iyi de anlaşıyoruz. Zaten şu anda ihtiyacımız olan bu. Sahada bir bütün olup daha iyi bir takım olmak.



Eğer bahsettiğin "takım" olursanız şampiyon olabilir misiniz? Yani bu sene olmasa bile...



Hayır, gelecek sene değil. Şu anda bu yıldan bahsediyoruz. Buraya ilk geldiğimde hedefim şampiyonluktu, hala da düşüncem aynı. Bence play-off'lar başladığında bunu göreceksiniz. Şampiyon olacağız.



Daha önce şampiyonluk yaşadın mı?



Hayır ama çok yaklaştım. Yani gençken lisede yaşadım, kolej ve NBA'deyse olmadı. Ama Galatasaray'ı şampiyon yapacağız.



NBA'e dönecek olursak, Miami ve Houston'da forma giydin. Neden orada kalmadın? Ne oldu da Avrupa'ya geldin?



Miami'deyken Houston'a takas oldum. Üzücüydü ama sonuçta bu bir iş. Hala NBA'e gitmek istiyorum. Bu yıl orada olamadım, umarım gelecek sezon yeniden NBA'de oynarım.



Yani NBA'i takip ediyorsun; bu sezon sence nasıl sonlanacak?



Miami'de arkadaşlarım var ve bu yüzden Miami'yi destekliyorum. Umarım Dwyane Wade eski sağlığına kavuşur ve yeniden şampiyon olurlar.



Kendisiyle konuşuyor musun?



Hayır, bu sezon konuşmadım. Yazın konuşmuştuk. Ama siz de tahmin edersiniz kendisi biraz yoğun. O yüzden konuşma fırsatı bulamıyoruz. Ona hak veriyorum.




Ne diyelim inşallah Fitch'in dediği gibi şampiyon oluruz. :?
 
şampiyon olamayiz belki ama yarın finale cıkmamız şart fitch biraz abartılı konusmus türkiye kupasında final oynarsak ben bu senelik tatmin olurum gibi yeni bir takımız türkiye kupası finali ve play off da beşiktası elemek bu sene için basarı sayılabilir ama her sey inanmaktan gecer ve güvenmekten takıma güvenelim arkadaslar zatan güveniyoruz yakında istediğimiz basarıları yakalayacagız
 
Takım olarak oynuyoruz sözüne katılmıyorum..öle oynasaydık bu kadar yenilgi almazdık!Seneye gideceği kesin ona lafım yok...Bide takıma değil seyircilere oynayan basketbolcu!Eğer böyle oynarsa şampiyon olamayız buda bir gerçek...çok abartılı konuşmuş..!Takımın iyiye gittiği konusunda katılıyorum hergün daha iyi basketbol oynayan bir ekip var.tek isteğim Fitch'in şampiyon oluruz sözünün gerçek olması!!!
 
beyler konuyla alakası yok ama belki topic acılmıstır görmedim ya da siz acın bjk dacka maçı dacka lehine sonuçlandı ama bjk fibaya basvuracak bu iş uzayacaga benziyor play off lara kadar cözülse bari...
 
fitch açıkça gideceğinin sinyallerini vermiş bile... Takım olma yolunda çok yol kat ettiğimiz doğru ancak bence şampiyon olacak kadar hazır değil takım çok çabuk dağılabiliryor ve konsantre sorunumuz bazı zamanlarda nüks ediyor. Fitch ii deiş şampiyon olacağız diye ama kendi bile inanmamıştır bence... tamamen tribünlere oynamış.. Bence isterlerse beşiktaşı elerler. Tabi sakatlığının etkisinden tamamen kurtulmuşsa yoksa tek elle çok verim saglayamıyor. ama ben inanıyorum beşiktaşı eleyecekler..... :atki :atki
 
kariyerinde hiç şampiyonluk yaşamadığı belli,şampiyonluğun kolay olduğunu zannediyor


seneye bizi düşünmediğini zaten galatasaray dergisinin kasım 2006 sayısında da açıkça belirtmişti
 
fitch her ne kadar abartmiş olsa bile bu takıma inanalım bjkyi rahat geçeriz sonra telekom gelirse onuda geçeriz ama efesle ülker zor çünkü özellikle ülkerin el üstü atan çok adamı var
 
beşiktaş'ı elemek fazla önemli değil hatta bizim için olağan bir olay olmalı çünkü daha iyi durumdayız onlara oranla asıl önemli olan ondan sonraki turda eşleşeceğimiz takımdan bir maç dahi olsa kazanmış olmak bu telekom mu ülker mi efes mi olucak onu bilmiyorum ama bu takımların birine karşı bir maç kazanıp elensek bile ilerleme kaydettiğimizi gösterir.
 
eee adam NBA de kazandığı parayıda düşünmüyor değildir oyüzden şaşırmadım nediyim bu sene biz gelicemiz en iyi noktaya gelelimde Fitch'inde yolu açık olsun seneye
 
Okumadım röportajı.Sadece ilk 2 yorumu okudum ve geçen röportaj topicinde yazdıklarım ve sizlerin yazdıkları geldi aklıma. ah ah :)
 
zaten sorun Fitch'in parasını alıp işine bakmasından kaynaklanıyor , hiç kendini Galatasaray kulübünün büyüsüne kaptıramamış bir oyuncu , Ben Mitchell gibi olmasını isterdim onun da düşüncelerinin , ama o galatasaray ı nba için bi üs olarak görüyormuş , kısmet..
 
galatasaray dergisine verdiği demçte buna benzerdi yani gidiceği yönündeydi beni düşündüren gravesin geleceği cünkü fitch gibi adamları hep buluyo takımımız gecen seneki malik dixonu hatırlatıyım yine bunlardan biri gibi birini bulup graves KALIRSA!!!yanına bi uzun bulup yerlilerden de çok az bir fireyle işte o zaman seneye sampiyonluga oynarız ve besiktas gibi takımları yenmek rutin hale gelirr!!!sevgiler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst