Gündeme Dair

NBA All-Star hafta sonu etkinlikleri, eski NBA oyuncuları Shaquille O'Neal ve Charles Barkley'nin, çaylaklar ve ikinci yıl oyuncularından seçtikleri takımlar arasındaki Rising Stars Challenge maçıyla resmen başladı. All Star öncesinde tüm gözleri üzerine çeken maçta, Shaquille O'Neal’in takımı favori gibi görünse de Charles Barkley'nin takımı maçı 163-135 kazanmayı bildi.

Geçen yıl oynanan maçta da Barkley’nin takımı O’Neal’ın takımını devirmişti. Bu yıl yine kazanan Chuck’ın takımında 40 sayı, 10 ribaunt, 2 asist ile maçı kapatan Kenneth Faried MVP seçildi. Geçen yıl ise 34 sayı atan Kyrie Irving MVP seçilmişti.

Mücadelede Shaquille O'Neal’in takımı; Damian Lillard (Portland), Kyrie Irving (Cleveland), Andre Drummond (Detroit), Klay Thompson (Golden State), Harrison Barnes (Golden State), Chandler Parsons (Houston), Dion Waiters (Cleveland), Michael Kidd-Gilchrist (Charlotte), Tyler Zeller (Cleveland), Kemba Walker (Charlotte) isimlerinden oluştu.

Charles Barkley'nin takımında ise; Anthony Davis (New Orlenas), Kenneth Faried (Denver), Kawhi Leonard (San Antonio), Bradley Beal (Washington), Ricky Rubio (Minnesota), Tristan Thompson (Cleveland), Nikola Vucevic (Orlando), Brandon Knight (Detroit), Isaiah Thomas(Sacramento), Alexey Shved (Minnesota) isimleri yer aldı.

Takım savunmasından tamamen uzak olan iki takım, hücuma dayalı bir oyun ile Toyota Center’ı dolduran basketbolseverleri mest ederken, 20 dakikalık iki devreden yapılan maçta ilk yarıyı 90-66’lık skorla Chuck’un takımı önde kapattı.
Bu yarıda Kenneth Faried 19 sayı ile takımını sırtlarken, Isaiah Thomas 14 sayı ile hücum yükünü aldı.
Shaq’ın takımında ise All Star’da da izleyeceğimiz Kyrie Irving 14 sayı ile Dion Waiters ise 10 sayıyla devreyi kapattı.

İkinci devrede de Chuck’un takımının üstünlüğü devam ederken, Shaq’ın takımında 32 sayı, 6 ribaunt ve 6 asist ile oynayan Kyrie Irving, yaptığı şovlara rağmen mağlubiyete engel olamasa da alkış almayı başardı. Waiters 23 sayı, Lillard ise 18 sayı ile Irving’i takip etti.

Chukc'ın takımında ise Kenneth Faried 40 sayıyla muhteşem bir maç çıkarırken, aynı zamanda 10 ribaunt alarak double double yaptı. 5 sayı kaydeden Ricky Rubio dışında tüm oyuncuları çift haneli sayıya ulaşan Chukc'ın takımında, Kawhi Leonard 20 sayı, Tristan Thompson 20 sayı 10 ribaunt, Isaiah Thomas ise 18 sayı 10 asistlik perfomanslarıyla dikkat çekti.

All-Star haftasının Şöhretler maçından sonra oynanan ikinci maçı da sona ermiş olurken, cumartesiyi pazara bağlayan gece smaç, yetenek, ve 3 sayı yarışmaları yapılacak.
 
Varsa sağda solda oynayan bi bilgilendirme yapayım...

Smaç yarışmasının favorisi J.White olarak gösteriliyor.

Ancak White, Houston'a geldiğinden bu yana hiç antrenman yapmamış. Sebebini ise enerjisinin olmadığı ve provayı kaldıramayacağı için olarak açıklamış.

Bu yıl sadece 2 kez smaç basmış normal sezonda ve dizleri de oldukça kuvvetsizmiş. Dikkat etmek gerek:)

Ayrıca S.Curry'nin üç sayı yarışması provasından...

VIDEO: Warriors' Stephen Curry showing his 3-point prowess - CBSSports.com

Son 15 atışta 14 isabet.
 
Smaç yarışmasında bence White'ın şansı çok olmaz eskisi gibi olacağını sanmıyorum.G.Green kazanıcak gibi duruyor.

3 sayıda ise S.Curry ve Novak favoriler.

Bu arada Allstar maçının ilk 5'inde Rondo yerine C.Bosh yer alacakmış.Spoelstra Bosh'u seçmiş resmen torpil var.Irvıng'ın hakkı yenicek.Batı da Doğuyu daha rahat yener.Kadrolar çok dengesiz oldu.

Doğu=Wade-Carmelo-LeBron-Bosh-Garnett
Batı =C.Paul-Kobe-Durant-B.Griffin-D.Howard

Nba'de yavaş yavaş takas gününe yaklaşıyoruz 20 Şubata kadar çok ilginç takaslar göreceğiz gibi duruyor.Özellikle Boston Celtics'in çok aktif olacağı ve Garnett-Pierce üzerinden bir takas yapmaya uğraştığı biliniyor.
 
D-Rose, sezonu kapattı iddialarının gölgesinde bugünkü idmanda 5'e 5'te yer almış takımlar birlikte:)

Tom-Thi, ilk kez Rose ile ilgili sorulara cevap verirken bu denli mutlu ve güleryüzlüymüş.

Şahsen 1-2 haftaya döneceğine inanıyorum. Yani aynı sakatlığı geçiren Shumpert, Billups falan döndü ama bu adam dönemedi çok enteresan. 1 dakikada 13 fark olan sakatlandığı Sixers maçında onu kenara almayan koça da nefretim büyük arkadaş:)

Dön be evlat...
 
İlginç takaslar var gündemde.

J.Smith'in maksimum kontrat almayacağı ve takas edileceği neredeyse kesinleşti. Önümüzdeki günlerde Smith'i Suns, Nets, Bucks formalasıyla falan görebiliriz.

Bargnani'nin de takas olması gündemde. Jennings-Ellis ikilisini de Bucks'ın iyi bir teklif gelmesi halinde elden çıkarabileceği konuşulmakta.
 
Son yılların en sessiz takas dönemi oldu. Josh Smith takımda kaldı. Boston Celtics en karlı çıkan takımdı. Sezonu kapatan Barbosa yerine Wizards'tan Crawford'u aldılar. İyi iş. Wizards cap açmak istemiş başka açıklaması yok.
 
Sezon sonunda kontratı sona erecek olan şutör guard J.J. Redick, Milwaukee Bucks'a gönderildi.
Orlando, Redick'in karşılığında Doron Lamb, Tobias Harris ve Bano Udrih'i kadrosuna kattı. Gustavo Ayon ve Ish Smith, Redick ile birlikte kontratı dengelemek adına gönderildi.
 
Orlando, Lakers ve Nets'ten sonra en çok maaş ödeyen takımdı.

Bu takasla beraber Redick'in kontrattan kurtuldular. Seneye de Hidayet, opsiyonunu kullanmazsa onun da kontrat yükünden kurtulmuş olacaklar. Takımın genç parçaları Nicholson, Vucevic, Harkless, Moore gibi isimler zaten düşük maaş alıyorlar.

Kısacası bir şekilde Hidayet'ten de kurtulurlarsa önümüzdeki yaz önemli 1-2 hamle gelebilir Orlando'dan; başta J.Smith olmak üzere.
 
Oyuncu istedi diye antrenör yollayan takımlar başarısızlığa mecburdur.
Spor branşı fark etmez.
Orlando sahip olabileceği en iyi koça sahipti, Howard istedi diye yolladılar.
Sonra Howard'dan da kazığı yediler, daha çok sürünürler.
 

Üst