Gündeme Dair

* Nowitzki, sağlığı izin verirse 2015-2016 sezonu sonuna kadar basketbol oynamak istedigini söylemiş..

* Spurs, NBDL de James Anderson ile sözleşme imzalamış.Leonar ve S-Jax sakatken kısa forvet pozisyonunu destekleyecekmiş.

* Hornets , Carroll'ı waive etmiş.

* Daha şimdiden Rockets'ın Jeremy Lin'i takasta kullanmak istediği konuşulmaya başlandı. New York'tan gelen bir Taiwan'lıya bu kadar para akıtırsan, sonra kendinden daha büyük bir enayi var mı diye sağa sola bakarsın..

* Philly'de Nick Young'ın kalbiyle ilgili bir şüphe varmış.. Bazı testlerden geçmiş, bir şey çıkmamış

* T-Mac Çin'de basketbol oynuyor.. Sahaya dalan hayranları nedeniyle macı duraklamış.. Ancak Çin'de hayrabları sahaya girer artık. 2 ay sonra sakatlandım der, basketbolu bırakır.
 
* Washington son maglubiyetinin ardından 0-10 oldu.. Bu işkenceye son verecek enayi aranıyor.. Fikstüre bakmadım ama yakında Sixers maçı varsa, ilk galibiyet geliyor demektir.. Rekorları tersten kıran takım ; Sixers.

* Ryan Gomes, Alman ligine gidiyormuş..Gaziantep Bld'ye de gelebilirdi.
 
Wizards ilk galibiyetini almaya çok yaklaştı ama yine olmadı..Charlotte maçını iki uzatma sonunda kaybedip 0-11 olmuşlar.. Aslında maçı kazandıracak son top ellerine gelmiş ama sokamamışlar.. Kabus devam ediyor.
 
*Andrew Bogut haftaya cumartesi sakatlıktan dönüyormuş.. Golden State beklenenin üzerinde bir performansla gidiyor.. Bakalım Bogut da bu dereye su taşıyanlardan olacak mı..

* Ricky Rubio'nun da sahalara dönecegi gün çok yakın demiş doktoru ama gün yok.Beklenenden de yakın deniyor.

* Allen Overson da hayatını yazıyormuş. Bu saatten sonra yapacak daha iyi bir iş yok zaten. Yaz da okuyalım, bizim paramızı kazan.

*
 
* Gasol'un New York'a gideceği söylentisini D'Antoni yalanlamış ama bu işte yalanlamak da çok inandırıcı olmuyor, yarın bakmışsın Amare Hollywood'da.

* Toronto Calderon ile sözleşme mi ne yapacakmış. NBA de olmaması gereken bir takım. Calderon da oyuncu ahlakı olmayan, şahsiyetsiz birisi.. Tencere kapak.

* K.Sampson, Ömer Aşık'ın hücumu için, buraya geldiğinde yoktu demiş ki çok haklı. Yalnız Ömerin hücum gücü bir şekilde patladı Rockets'da.. Maç başı sayı 3.1'den 10.4'e, maç başı ribaund 5.3'ten 12.4 , hücum ribaundu da 3,4 ten 8,4 e çıkmış.. Daha ne yapsın bu çocuk. Mehmet Okur gibi 10 metreden top sallamıyor,savaşıyor kazanıyor.

*
 
Ömer Aşık 13 sayı-18 Ribaund ile oynadı Toronto maçında.OKC maçında ise 17 sayı-12 ribaund .MIP ödülünü alıcaktır bence tabi bir süpriz olup Harden'a falan vermezlerse o da 16 sayı olan ortalaması 24 civarına yükseltti.
 
Ersan ilk beşteki yerini ve sürelerini hızla kaybetmişti. Dün gece hiç oynamamış. Bir sakatlık olsa coach's decision yazmaz isminin karşısında herhalde.. Var bir anormallik.
 
Varejao NBA dünyasında en nefret ettiğim adam olabilir gelmiş geçmiş. Dün Portland maçında yine bir sürü hayvanlık, bir sürü kasti faul falan var.. Top ellerindeyken 2. uzatma sonunda Batum'un attıgı üçlükle kaybetmelerine çok sevindim.. Bruce Bowen gibiler sevinmesin.
 
Enes ile Ömer'i karşılaştıran maçı doğal olarak Rockets kazanmış.. Ömer Aşık bu sene 9. double-double ile sahadan ayrılmış. Nazar değmesin. Enes yine parçalı bulutlu ama Jazz da önünde o uzunlar varken zaten sıra gelmeyecek.. Oynayabileceği bir takıma giderse işler değişebilir.. Ömer , Noah denen balondan kurtulduğundan beri değişimi ortada..

Kendisi ve basını bir yalan balonundan ibaret olan New York'un ürünü Jeremy Lin de gündemden hızla düşüyor.. Texas çölleri, Manhattan'a benzemiyor tabii. Yaptığın işe bakılıyor..
 
Abi yalnız bu maçta Favors yokken bile 13:33 süre almış. Millsap-Jefferson ikilisi 22,5 dakika vermişler benche sadece. Enes Kanter de belki Ömer gibi şans yakalayabilir. Ömer için o para çok demişti birçok kişi ama adamlar bu istatistikleri yapacağına inanmışlar ve güvenmişler ona demek.
 
Her gün Gasol'un yeni bir takas dedikodusu. Hawks ile Josh Smith üzerinden mi dersin ihtimal olmasa da Celtics ile Terryli Greenli takas mı dersin. Spurs ve Knicks ile alakalı dedikodu mu dersin her gün bir dedikodu var. Son olarak Hornets ile Anderson ve Aminu üzerinden birkaç haber var. Artık gidecekse gitsin de Lakers napar neder görülsün. Herkesin kafası rahat olsun.
 
Enes ile Ömer'i karşılaştıran maçı doğal olarak Rockets kazanmış.. Ömer Aşık bu sene 9. double-double ile sahadan ayrılmış. Nazar değmesin. Enes yine parçalı bulutlu ama Jazz da önünde o uzunlar varken zaten sıra gelmeyecek.. Oynayabileceği bir takıma giderse işler değişebilir.. Ömer , Noah denen balondan kurtulduğundan beri değişimi ortada..

Kendisi ve basını bir yalan balonundan ibaret olan New York'un ürünü Jeremy Lin de gündemden hızla düşüyor.. Texas çölleri, Manhattan'a benzemiyor tabii. Yaptığın işe bakılıyor..

Joakim Noah'ın nesi balon ,Emre abi ?Son 3 sezondur düzenli olarak double-double ortalamalar yakalamış ,savunması da hücumuda Ömer'den çok daha iyi ve Ömer'de olmayan hücum zekasını barındıran Noah nasıl balon oluyor anlayamadım doğrusu.
 
Gasol kesin ayrılacak geçen yıl elendikleri seride 13 sayı ortalaması yaptıktan sonra hemen takaslarlar diye düşündüm...hala da takaslamak için uğraşıyorlar ama işleri de zor Amare -Gasol olabilir ama Josh Smith-Gasol hayal gibi birşey asla olmaz demiyorum Lakers Gm'si varken ama Hawks böyle bir kazık yemez diye düşünüyorum.
 
Lakers, Magic'e de 113-103 yenilmiş. İyice cılkını çıkardılar artık, Orlando çok kötü takım değil, ama onu da yenemiyorlarsa kapatsınlar dükkanı daha iyi.

Her şeyi bir kenara bıraktım, Howard iyice itici olmaya başladı. Bir kere, Vucevic'in 4 blok yaptığı maçta Howard'ın hiç blok yapmaması, ne kadar ciddiyetsiz ve maça olan dikkatinin az olduğunu gösterir. Sen o takıma pota altını karartmaya geldin, bir maç çıkıp 3 blok yapıyorsun, bir maç hiç yapmıyorsun.

Ayrıca maçlarda bu sürekli şebek tavırları da hiç hoş gelmiyor göze. Tamam Nba şov dünyası, ayrıca maç içerisinde gülmek eğlenmek de normal, ama Howard sürekli gülmenin eğlenmenin peşinde. 30 sayı 15 ribaunt almasının bir önemi yok benim için, onları zaten fiziksel avantajlarıyla rahat rahat yapıyor, önemli olan adam gibi emek vermesi, o konudan da şu yılışık haliyle oldukça uzak.
 
Yazılmamış, yazalım.

Geçen hafta maç takviminden ötürü NBA yönetimini protesto etmek amacıyla Duncan&Parker&Manu üçlüsünü Heat maçında oynatmayan Popovich'in takımı Spurs'e, "NBA çıkarlarına aykırı hareket" sebebiyle 250.000 Dolar para cezası verdi David Stern Reyiz.
 
Calderon ve Bargnani'nin olası bir Gasol takasıyla Lakers olma ihtimali var.

Kings-Jazz takası gündemde. Marcus Thornton'un Paul Millsap ile takaslanacağı haberleri günden güne artıyor. Millsap'i kabul ederse Kings, olacak bu iş.

Kings'ten başka bir oyuncu Tyreke Evans'ın başta Rockets olmak üzere birçok takımla takasta adı geçiyor.

Buckslı Drew Gooden, 76ers'e gidiyormuş galiba. Kimi verecekler karşılığında acaba.
 
New Orleans Hornets isim değişikliği yapacak ve takımın adı New Orleans Pelicans olacakmış.

Değişim sebebi takım ismiyle şehrin uyuşmaması Hornets(Eşek arısı)Charlotte şehrine ait bir simge bu yüzden takım ismini değiştiriyor.

Bu isim değişikliği olursa Charlotte Bobcats'in de Hornets adını almak için girişimlere başladığı konuşuluyor.

Rockets ve Kings takas için görüştüğü yazılıyor.Rockets Tyreke Evans için James Harden'ı gönderip Evans+ birkaç parça daha almak istediği yazılıyor.
 
@erdalavcı

Erdal, bence Noah overrated'ın önde gideni. Ömer , Noah'tan iyi demiyorum ama arkasında bu kadar kalacak adam da degil. Noah'tan 10 bekleyip 6 alıyorlar, Ömer'den 7 bekleyip 5 alıyorlar diyeyim.. Anlatmak istedigim buydu.. Noah 10 beklenecek adam degil.
 

Üst