Gündeme Dair

Bu gece oynanacak 4 maçla hazırlık karşılaşmaları başlıyor. Bizim Sixers da Wizards ile oynuyor.. NBA TV, Digiturk'ten gitti.. Kabloda duruyor mu bilmiyorum.. Bu sene NBA, Türkiye'de yayınlanacak mı bilmiyorum.Belirsiz.
 
Memo,2015 2.tur draft hakkı karşılığında New Jersey Nets'e gitmiş.Brook Lopez'in sakatlığından dolayı aldılar ama Memo'nun sıradan bir draft hakkı karşılığında yollanması resmen içimi acıttı şu an.
 
Andrew Bynum hızlı arabaları çok severmiş.. Yeni bir Ferrari almış sanırım. Dünyanın en overrated ve overpaid oyuncusu olarak, bir Ferrari alıp bunu daha da gözümüze sokmak istemiş herhalde.
 
Dwight Howard'ın takas için adının çıkmadığı takım kalmadı.. Şu anda da Knicks ile çok sıcak ilişkileri olduğu söyleniyor.. Knicks'ten neden nefret ettiğim bu ayrıntılarda gizli işte.. Tam bir Fenerbahçe.. Herkese sulanır, herkese salça olur. Söylediklerinin onda birini ancak alır, o onda bir ile de gider ligin dibini süpürür.. Sonra da NBA in en büyük takımı diye anılır..
 
Atlanta Hawks başlığı bulamadım. Belki vardır diyerekte yeni başlık açmadım. Bu sene NBA'de doğuda finalist adaylarım Bulls ve Hawks demiştim daha önce Miami başlığında. O sırada pek inandırıcı bulunmadım ya da Zaza'dan sebep bunu dediğimi düşünenler oldu ama 5 günde 4 maç yapmanın zorluğu ve yorgunluğu eşliğinde önce Miami'yi yendiler ardından çok kötü bir günlerinde olmalarına rağmen deplasmanda Bulls'a maçı son anda kaybettiler. Atlanta bu sene çok şey vaat ediyor bence. Joe Johnson biraz daha kafasını kullanırsa çok daha farklı bir takım olacaklar ki Pargo gibi bir sürprizleri de var :)
 
Bizim bu Sacrmento koçunu anlamak mümkün değil. Yahu arkadaş Denver maçında adamlar Koufos - Mozgov ile çıkmışlar maça. Sen ise bu tırt uzunlara karşı Hayes ve Hickson ile çıkmışsın. Jason Thompson ve Cousins ise yedekten gelmişler. Bu derece aptallık olamaz artık. Koufos bile 20 dakkada double double yapmış. Arkadaş senin elindeki esas oğlanlar Cousins ve Evans . Hadi biraz da Thornton olsun. Evans'ı oynatmıyor doğru dürüst ve Evans'ı kaybetmek üzereyiz. Cousins gibi pivot yok nba'de artık. Ama paşamız oynatmıyor tabii. Ondan sonra takımın içinde sorun çıkar tabii ki. Benim yerime de bi sene önce Dalembert , bu sene Chuck hayes oynasa ben şehri yakarım komple. Ya bu iki oyuncuyu ederi varken takas edip düzgün bi adam alın. Ya da bi zahmet bu adamları oynatın. Sg- sg- sg- c- c dizilimiyle çıkıyoruz sahaya. Evans - Thornton - Salmons üçlüsünden asist özelliği olan bir tane adam yok. Hatta asisti geçtim oyun bile kuramıyoruz. Bu takımda 1 tane oyun kurucuya benzer adam var o da fredette. Ve o oynamak zorunda. Ama biz sanki bi bokmuşuz gibi adamı yedekten getiriyoruz. Westphal lütfen ya adam gibi iş yap ya da çek git. Bu takım artık o kadar da yetersiz bir takım değil. Elin Memphis'i en önemli yıldızından yoksunken playoffta san antonio eliyor. New york'lar adam oldu , Atlanta'lar playoffa oynuyor her sene. Euroleague kadrosu seviyesindeki Denver bile 30 çakıp gidiyor bize.
Bak Paul Westphal. Fredette - Evans - Greene - Thompson - Cousins'tir senin ilk 5in. Salmons ve Thornton bu ligin her benchinde rahatça süre alacak adamlar zaten. Uzunlar için Hayes ve Hickson da standart yedekler. Oyun kurucu yedeği olarak da Garcia'ymış Outlawmış(hangi kafayla aldıysa ; hadi new jersey salak da biz daha salağız ) , ısıah Thomas'ın aptal oğluymuş göndertip bunları aldır bi tane yedek guard. Sadece pas versin ve savunma yapsın razıyım. Bi Earl Watson bile bulamıyorsak giderim Eurochallenge'da Milangaz'la oynayalım daha iyi. Yıllarca bekledik ve elimizde Fredette - evans - cousins gibi üç adet hücum gücü muazzam bir üçlü var. Şunları oynatıp yanlarına 2 tane sağlam oyuncu koyamıyorsak yazık bize. Şu takım hiç bir maçta 83 sayıda kalacak takım değil.
 
Adamı kovdurmuşuz iletiden 2 saat sonra. Aradım Petrie'yi söledim. Benim gibi bu camianın en büyük duayenini kıramazlar zaten. Bu gece keith Smart çıkcakmış takımın başında . Bizimkiler bayılır asistandan devam etmek gibi absürt işlere. Smart devam ederse şaşırmam.
 
Sezon öncesi beklediğim gibi Doğu erkenden şekillenmeye başladı.Beklediğim 8 takımda play off yapıcak gibi.Sıralamayı bilemem ama Heat-Bulls-Magic-Hawks-76'ers-Pacers-Knicks-Celtics bu takımların dışına çıkması güç.

Batıda da 1 sürpriz belki. Lakers-Thunder-Mavs-Nuggets-Spurs-Blazers-Clippers-Jazz batıda 1 sürpriz olabilir.Ama doğu erkenden koptu :)
 
NTVSpor'da dün çok güzel bir belgesel vardı, Reggie Miller'ın Knicks ile olan rekabetine dair. Keşke boş boş konuşup, FB'ye yalakalık yapacağına, bu tarz belgeselleri çoğaltsalar.
 
Josh Howard hala kendine takım arıyormuş.. Indiana olacak deniyor

Kenyon Martin de Çin'e Quingdao'ya gidiyor diye bir şey okudum.. Panathinakos'a gidecek de yazılıyordu.. Ne alaka anlamadım. Çin'de para vardır kesin. İyice saçmaladı insanlar.

Delonte West de takım arıyormuş.. Çok umut yok gibi..
 
Dün geceki mağlubiyetler sonrası Wahsington 0-5, Detroit 0-7, Toronto 1-5 oldu.. Doğu sizinle güzel..Bu sene doğuda play off yapmak istiyorsan 10 takım arasında 8. olmak zorundasın en kötü.. Wahsington, Toronto, Detroit, Cleveland ve Orlando ömrübillah play off yapamaz.. Charlotte'un son durumunu bilmiyorum.

Miami kesin 1. olur.. Chicago için son seneler kadar parlak olamayacak deniyor.. Boston'da kesin bir geriye gidiş oldu.. New York'un saman alevi de yakında sönecek.. Atlanta, Philadelphia ve Brooklyn de yukarıya yakın kalmaya çabalarlar..
 
NBA Allstar oylamaları başlamış.Ömer ve Ersan adaylar arasında Ömer Aşık için ciddi bir toplu oy veriliyor.Houston gücüyle beraber bir mucize olursa çok iyi olur.
 
* D.Howard kısa zamanda Deron Williams ile aynı takımda olacagız,kendisiyle konuştum falan demiş. Nasıl olacak bu iş anlamadım.. Etrafta enayi GM ler cirit atıyorken olabilir tabii. O da Lakers'a gelir.. Ya da beraber Beşiktaş'a gelsinler..

* Nash, kendisine Dallas, Toronto ve Knicks'in de teklif götürdüğünü ama kendisinin Lakers'ı istediğini söylemiş. Doğru olan da bu zaten. Naapsaydı, Toronto'ya gidip Bargniani ile mi oynasaydı..
 

Üst