İsmet Hacıoğlu

Re:

turgut sahin' Alıntı:
Arkadaşlar haklısınız belki İsmet fazla şans bulamadı ama oynadığı anlarda çok ürkek davrandı.Açıkcası ben onda pek fazla gelecek göremiyorum.Zaten cüneyt ve avery nin yanında çok fazla şans bulamayacaktır.Böyle bir durumda kalmasına gerek yok,ben ayrılması gerektiğini düşünüyorum


galatasaray altyapısından yetişmiş daha doğru düzgün maç yapamayan bir adama yargısız infaz yapma play-out oynadığımızda guardımız ismetti ve iyi işler çıkardı destek yerine köstek olmayalım
 
Benim ismet e köstek olmak gibi bir derdim yok.Tamam iki sene önce play out maölarında başarılı oldu.Bir itirazım yok.Ama bu takımın cüneyt,avery,mithat gibi guard ları varken ismet kalmasının takıma bir yararı olmayacak.Aynı zamanda kendisi için de ayrılmasının yararlı olacağı düşünüyorum.Çünkü maç oyanamadan iyi basketbolcu olmak imkansız.Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki bu forum karşılıklı düşüncelerimizi söylemekten çok birbirimize cevap vermeye dönüştü.Bundan vazgeçelim ve farklı düşüncelere saygı gösterelim
 
ya kardeşim ismet kaç senedir A takımda bişe yapamamış da bu yaştan sonramı yapcak gerçekler acıdır maalesef artık onu takımda düşünmesek iyi olur
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Elbet kabahati vardır belki İsmet'in az çalışıyor da olabilir fakat asıl suçlu 5 yabancı diye tutturup İsmet gibi Can Mutaf gibi aslan parçalarını yedeğe zincirleyen zihniyette.

Türk oyuncular konusunda haklısın bencede..Ama ha 5 yabancı olmuş,ha Ermal,Ersan,Can Mutaf gibi oyuncular TÜrkleştirilmiş hiç bi farkı yok.Bildiğim kadarıyla 88 dogumlu Can Mutaf ama 91 li olarak gösteriliyor.5yabancı olması mı engelliyor sence Türklerin öünün yoksa Türklerle ilgilenmek varken yabancıların Türkleştirilmesi mi?
(Kesinlikle tartışma amaçlı yazmadım)
 
Re:

Ali Emre' Alıntı:
Türkleştirilme konusunda ise iyi oyuncular yetiştiremiyorsanız iyi oyuncuları Türk yapmak şu sistem ve yapı içinde çokda zararlı bir şey değil.


Bunun adına Türk Basketbolu denmemeli o zaman . Şimdi basket oynuyorum dışardan gelenlerde , ona yapılan yatırım Türk çoçuguna yapılmalı olduğunu düşünüyorum.Örnek=Mehmet Okur,İbrahim Kutluay vs.
Açıkcası ben pek sevmiyorum devşirme basketçileri.1-2 tane yaparsın lafım olmaz ama her sene 10larca oyuncu devşirme olduğu belli oluyor. Eminim ki Gaziantep'te ki oyuncuların epey bir kısmı Devşirme diye nitelendirdiğimiz oyuncular. :?
O zaman Aurellio Türk oldu diye kızmamak gerek :? Ya da Solomon Basket takımında oynamasında sorun yok :?

Her ne kadar yanlış düşünüyor gibi görünsemde benim içim raha t etmiyor :?
 
Halen yürürlükte mi bilmiyorum;ancak hatırladığım kadarıyla geç yaşlarda vatandaşlık alan oyuncuların en fazla 1'ini oynatılabiliyordu milli takımlarda.Altyapı seviyesinde Türk olmuş oyuncuların milli takımda oynamasında ise bir sakınca görmüyorum ben.

Yani Solomon gibi oyuncuları niye Türk olmak istedikleri ortada sonuçta;ancak çok genç yaşlarda ülkemize gelip,basketbollarını burada olgunlaştıran oyuncuların milli takımda oynamasının bize ne gibi bir zararı olabilir ki?
 
Re:

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Yani Solomon gibi oyuncuları niye Türk olmak istedikleri ortada sonuçta;ancak çok genç yaşlarda ülkemize gelip,basketbollarını burada olgunlaştıran oyuncuların milli takımda oynamasının bize ne gibi bir zararı olabilir ki?


Elimizde ki basketbolculardan yararlanmamak gibi , Anadolu'da basketbolu söndürmek gibi. Karadeniz'den oyuncu alınıyor ama bu taraftan değil karşı kıyıdan alınıyor. Bu da basketbolun ikinci plana atılış sebepleri arasına girebilir açıkcası.
 
İyi de devşirilen oyuncu sayısı fazla değil ki.Ayrıca Türkmenistan'dan oyuncuları bulup getirenler Samsun'daki, Trabzon'daki yetenekleri bulamazlar mı sence?Bence sayısı fazla olmadıkça devşirme oyuncuların basketbolumuzda rol almasının zararı yok.
 
Sorun orda zaten ; Trabzon'da ki yetenek yerine o kolayını bulup getiriyor. Yani sen ve Türkmenistanlı yanyana olsun . O seni yetiştirmek yerine onu tercih ediyor. Futbolda böyle birşey yok. Gurbetçi oyuncularımız var onlarda TÜRK oğlu Türk . Valla ben hazır oyuncu bulmak yerine yetiştirmenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum.
 
İyi de bahsettiğimiz oyuncular gelişimlerini tamamlayıp buraya gelmiyorlar ki.Sonuçta küçük yaşlarda gelip altyapı seviyesinde milli takım formasını giyerek,kulüplerinde basketbollarını olgunlaştırarak profesyonel oluyorlar.Ayrıca Türkmenistanlı eleman benden az yetenekli olsa bile,daha çok çalışıyorsa ya da daha potansiyelli oyuncuysa elbette kulüp onu tercih edecek.Sonuçta kulüpler de A takımlarına oyuncu yetiştirmek için oyunculara yatırım yapıyorlar.

Ermal Kuqo Arnavutluk kökenli bir oyuncu;ancak izlediğimiz zaman gerek milli takımda olsun,gerek Efes'te iyi de oynasa kötü de oynasa kazanmak adına elinden geleni yaptığını görüyoruz.Halbuki biz bazı oyuncularımızı kazanma arzularının eksikliklerinden,egolarına yenik düşmelerinden dolayı eleştirmiyor muyduk?Milli takımda bile bize katkı yapabildiklerine göre böyle oyuncuların basketbolumuza kazandırılması çok doğal.
 
Senin söylediklerinde doğruluk payı var , benimkilerde de var o yüzden konuşmanın sonu gelmez diye düşünüyorum ;)

Zaten Felsefeye göre Dogru tek değildir :) Dogru herkesin bakış açısına göre değişir :)
 
Bu seneki kadroda kalamıcak ne yazıkki...
+Muratın durumuda kesinlik kazanmadı

Evet ya Mithat dicektim.Yanlış yazmışım.
Mithatında kalma ihtimali varmış.
Bu da demek oluyoki İsmete bu takımda en azından bu sene için yer yok
Yinede son söz Coach Murat Özyerindir.
Bencede İsmet 2.ligde devamlı oynayabiliceği bir takıma giderse ilerki senelerde Galatasaray için iyi şeyler yapabilir...
 
Kiralık gidip,başka bir takımda oynaması onun için daha iyi olur.Birinci ligdeki takımlarda belki fazla şans bulamaz ancak ikinci ligteki takımlarda rahatlıkla süre alır
 
Aslında bu öneri İsmet için de çok ideal. Ama gideceği takım kesinlikle 2. ligde olmalı. Bugün bütün 1. lig takımlarının hep yabancı, topla çok oynayan yabancıları var ve yine İsmet arka planda kalacaktır böyle takımlarda. Bu yüzden sürekli oynayabileceği bir takıma giderse, kaç senedir bulamdığı kendini geliştirme fırsatını bence bulabilir.
 
Re:

Ömer Horzum' Alıntı:
Aslında bu öneri İsmet için de çok ideal. Ama gideceği takım kesinlikle 2. ligde olmalı. Bugün bütün 1. lig takımlarının hep yabancı, topla çok oynayan yabancıları var ve yine İsmet arka planda kalacaktır böyle takımlarda. Bu yüzden sürekli oynayabileceği bir takıma giderse, kaç senedir bulamdığı kendini geliştirme fırsatını bence bulabilir.


ömer kulağına bir bilgi geldimi kiralık gideceğini dahil bir haber varmı?
 
Gelecekte iyi olacak diyoruz... Ama yakında geçmişte şu isimde genç bir oyuncumuz vardı diyeceğiz... Kendi jenerasyonu Doğuş BALBAY Milli Takım aday kadrosunda.. İsmet altyapılarda Doğuş BALBAY dan çok daha iyi bir oyuncuydu.. Altyapı maçlarında 50,60 sayılar attığı görüldü.. Çok maç kazandırdığı görüldü.. Doğuş nasıl oldu da ismetten daha iyi poziyona geldi.. Federasyonun getirdiği 2 genç oyuncunun kadroda bulundurulması zorunluluğu, gençlerin bench e çivi çakmasını sağlıyor.. Bu kuralın belli bir dk. oynama süresi ile değiştirilmesi taraftarıyım. Ayrıca kulüp yöneticilerimizin takımın altyapısından çıkan yetenekler konusunda... Yanii ürünün geliştirilmesi konusunda çaba sarf etmeleri lazım.. Eğitim, özel antreman, fiziksel gelişim, kulis Milli Takım ve diğer mevkiiler için... Ürün elimizde paslandıkça, paslanıyor...
 

Üst