• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Kadın Voleybol Milli Takımları (2025)

Alexia rezerv kadroya giremiyor yabancı kuralından dolayı. Temmuza kadar sadece 1 devşirme yazılabiliyor ona da ilk hafta Alexia ikinci hafta Vargas yazıldı.Temmuzdan sonra iki bu seneden sonra 3 devşirmemizi birden yazabilicez.

Alexia rezerv kadroya giremiyor yabancı kuralından dolayı. Temmuza kadar sadece 1 devşirme yazılabiliyor ona da ilk hafta Alexia ikinci hafta Vargas yazıldı.Temmuzdan sonra iki bu seneden sonra 3 devşirmemizi birden yazabilicez.

Yazık olmuş. Öyle söylentilere ben de rastladım bazıları oynayabiliyor dedi bazıları da Temmuz'un 2 veya 5 inde kadroya girebiliyor dedi. Prosedürlere göre 2 yıl olmasına bir şey diyemiyorum ama bu turnuva da bu yazı kapsıyor bu turnuvada oynanması sağlanmalıydı bir şekilde FIVB tarafından. Sonuçta bu turnuva 2 yıl sonrasının turnuvası sırf 1 ay önce oynanıyor diye oynamaması yazık. Esnetilmeliydi o kural.

Yazık olmuş. Öyle söylentilere ben de rastladım bazıları oynayabiliyor dedi bazıları da Temmuz'un 2 veya 5 inde kadroya girebiliyor dedi. Prosedürlere göre 2 yıl olmasına bir şey diyemiyorum ama bu turnuva da bu yazı kapsıyor bu turnuvada oynanması sağlanmalıydı bir şekilde FIVB tarafından. Sonuçta bu turnuva 2 yıl sonrasının turnuvası sırf 1 ay önce oynanıyor diye oynamaması yazık. Esnetilmeliydi o kural.
Keşke oynayabilseydi bizim içinde çok iyi olacaktı gelişimi içinde. Ama en azından gelecek sezondan sonra her zaman mt sezonunda bu kadro ile daha çok gelişme şansı olacak.

Mehmet Sevinç:Yasemin kesinlikle olması gereken bir oyuncuydu geçen sezonda kesin olması gerekiyordu. Ama onun milli takımda olmasını istemeyen biri var öyle o kadar söyliyim ben.
Mehmet Sevinç bu tarz bir açıklama yapmış milli takım ile en içli dışlı olan kişilerden böyle bir şey deme riskini alıyorsa boşuna demiyordur. Bende iki senedir kadroya alınıp neden antremanlara dahi çağrılmadığını merak ediyordum. Geçen sezon lig de blok rekoru kırmış bir kız sadece eleştiri olmasın diye kadroya alındı antremana bile çağırmadılar. Bu sezon da aynı senaryo oyuncumuzu koruması lazım yönetimin.

Son düzenleme:
3. Hafta Ayçin Eylül ve Alexia yüksek ihtimal kadro da olacakmış. Alexia ve Eylül zaten artık bu milli takımda gelecekte değişilmezlerden olacaklarını gösterdiler. Umarım Ayçin de kendini gösterebilir 3. hafta.DŞ içinde Alexia’nın önü açıldı 2 devşirme girebiliyor elit tek ayakçı yok Snead Vargas olur o yüzden diye düşünüyorum. Ama Eda DŞ den sonra mt’yi bırakacak deniyor. Eğer öyleyse Eda as olur son turnuvası diye Eda Deniz gidilir devşirme olarak Alexia Vargas yaparlar gibi.

Son düzenleme:
🇹🇷Daniele Santarelli

"Alexia ilk hafta harika iş yaptı ama devşirme oyuncularla ilgili kuralı hepimiz biliyoruz. Şu an yazlnızca tek devşirme seçebiliyoruz. Bu hafta için Melissa Vargas'ı seçtim. Alexia kararı anlayışla karşıladı ve çalışmalarını sürdürüyor."

🏆 Kadınlar Milletler Liginde En Çok Seyircili 10 Maç

🏟️ 15420 🇹🇷 TUR - ITA 🇮🇹 ( Ankara, 2022 )
🏟️ 14487 🇹🇷 TUR - DOM 🇩🇴 ( İstanbul, 2025 )
🏟️ 13920 🇹🇷 TUR - BEL 🇧🇪 ( Ankara, 2022 )
🏟️ 12970 🇹🇷 TUR - CHN 🇨🇳 ( Ankara, 2022 )
🏟️ 11740 🇹🇷 TUR - SRB 🇷🇸 ( Ankara, 2022 )
🏟️ 11050 🇹🇷 TUR - THA 🇹🇭 ( Ankara, 2022 )
🏟️ 11000 🇹🇷 TUR - ITA 🇮🇹 ( Antalya, 2024 )
🏟️ 10978 🇹🇷 TUR - ITA 🇮🇹 ( Antalya, 2023 )
🏟️ 10905 🇹🇷 TUR - USA 🇺🇸 ( Antalya, 2023 )
🏟️ 10853 🇧🇷 BRA - USA 🇺🇸 ( Rio, 2025 )
Gerçekten voleybol ülkesiyiz kadın voleybolunu en çok takip eden ülkeyiz. Hem milli takım hem lig olarak da en iyi seviyeyi izletiyorlar zaten onlarda bize hak ediyorlar.

Martyna Lukasik x Amerika ( 4 Set )

18/41 %44h, 1 hata, 3 bloklanma
2 blok, 6 ace
%53 pm, %41 mm ( 17 manşet )
26 sayı, +22 WL

📌 Polonya karşılaşmayı 3-1 kazandı
Form tutmaya başladı komple smaçör’e çok ihtiyacımız vardı.

Lukasik yaklaşık 10 dakika boyunca bir smaçör nasıl olmalı dersi veriyor.Bizde şu oyunu oynasın Li falan yalan 2023 Lukasik modunu açmış.

Milli takımın şuan ki hali içler acısı.İtalya Brezilya ve Türkiye kalite olarak en iyi üçlü bence ama o kadar seviyemizin altında oynuyoruz ki.Hande İlkin Simge Elif Cansu Alexia.Bu oyuncular eklenince yine bence eski mt takımını izletmeye yaklaşırlar ama şuan ki hal içler acısı.Alexia Dş de çok çok fazla süre alacaktır Vargas’ı durduruyor şuan oynadığımız her takım Alexia’nın oyuna girip hücumu çeşitlendirmesine. İlkin Hande Ve Simgenin manşet gücüne. Cansu’nun pas kalitesine çok ihtiyacı var bu takımın. Bu oyuncuların önemini bu hafta çok iyi anladık.

Vargas çok kilo almış oyununa da yansıyor. Dinlendirmek lazım.

Alexia gelince Vargas'ta yükselecektir.Şuan yetersiz kalıyor durduruluyor oda farkında onun stresini de yaşıyor bence birşeyler yapmak istiyor ama yapamadıkça stresleniyor doğal olarak.Alexia gelince en azından arkamda düştüğüm de toparlayabilecek biri var rahatlığıyla oda yükselecektir diye düşünüyorum.Vargas 8 maçta 95 sayı alırken Alexia 4 maçta 91 sayı aldı şuan kesinlikle Jack yerine onun alınması lazım DŞ ve VNL finalerin'e.

Son düzenleme:
Snad Jack ilk defa gördüm kendisini Milli Takımda

İlkin Aydın'ın mt için ne kadar önemli olduğunu dün görmüş olduk.Ne kadar malum kişiler tarafından topa tutulsa da dün olsa şuan yarı finaldeydik.Uğruna 850 bin euro gibi bir maaş verildiği söyelenen Hande Baladın 4.5 sette 0 sayı ile oynadı daha kötü bir smaçör istatistiği hatırlamıyorum.Aynı şeyi İlkin yapmış olsa herkes İlkin'in neden bu takımda olduğunu sorgulayıp dş gitmesin diye tag başlatmışlardı.Gerçekten de son yıllarda gördüğüm en kötü istatistiği gördüm bu takımın İlkin'e ihtiyacı var.

Milli Takımın durumu hiç iç açıcı değil. Son 6 maçın 5 tanesini kaybetmişiz. Kazandığımız tek maç Hollanda'ya karşı ki tam kadro olsalar o maçı da alabilir miydik emin değilim. Santarelli yerine gerçekten ligi takip eden bir hocayı getirmek gerekiyor. Velasco İtalya'da her takımın maçına gidip oyuncu takip etmeye çalışıyor. Ze Roberto Brezilya'da çalışıyor ve oyuncularla kamp yapıyor. Ferhat Akbaş Japonya'ya konsantre oldu. Çin zaten yerli bir antrenörle çalışıyor. Bizde de ligi takip etmeyen ithal bir İtalyan antrenör var. Kibirli ve egoist bir antrenör.

Antrenörden de fazlası var. Eskiden hırsla her top için savaşan bir takım varken şuan kolej havasında bir takım var gibi duruyor. Oyuncu kalitesi olarak İtalya Türkiye ve Brezilya en hazır en iyi üç takım bence ama kalite olarak ilk hafta yedek takımla gittiğimiz hafta hariç hepsi hayal kırıklığıydı asla milli takım ruhu göremedik.

* Hoca için bu yorumlar biraz erken, bence DŞ öncesi VNL'i hazırlık turnuvası yapmak istedi ama sonuç kötü oldu.
AS kadro özellikle savunmada ağır çekim hareket ediyor. Çok yorgun görünüyorlar. Hücumda bir kaç sayı takımı ateşliyor ama müdafada istek azdı.
* Elif pasör değil diyenler özellikle son 5-6 maçtı izlemiştir umarım. Dilay müthiş yetenek ama daha çok toy. Cansu belki dünyanın en iyisi bile olabilir ama Elif takıma hücumda hız ve çeşitlilik katıyor, blok boyunu arttırıyor. Birinci pasör olmasa bile İkinci pasör olarak kadroda olmalı. Sakatlığı çok etkiledi bizi.
* Japonya maçında Zehra-Aslı ikilisi pek çok defa biri file önünde diğeri ise üç metre çizgisi arkasında kalacak şekilde kullanıldı. Bu oyuncuların el mekaniği ve tüm vücut koordinasyonu blok üzerine. Bu nedenle arkadaki oyuncu amatörce manşet hataları yaptı, daha manşet pozisyonu alamadan top çarpıp tribüne kadar gitti. Plaselere karşı orta çok boş kaldılar, bırakın topa atlamayı pozisyon bile alamadılar. Bu ikili mutlaka file önünde kalmalı.
* Rakipte manşet sorunu olan smaçör veya pasör çaprazını yakaladınmı üzerine oynayacaksın. Biz ise bir kaç servis sonrası hemen liberoya dönüyoruz. Japonya maçında 3 iyi servis sonrası 6 veya 7 defa üstüste liberoya attık ve sadece 1 blok sayısı alabildik, 3'ü blok aut ile sürekli sayı verdik. Rakipler ise bizim liberolara çok daha az servis atıyor. Bu seviyede her libero topu bir şekilde pasöre veriyor. Eğer iyi verirse de sayı geliyor. Belki liberoya atmanın bazı taktik gerekçeleri var ama liberoya bu kadar çok servis atmamalıyız.
* Bizim Vargas-Ebrar-Alexia'nın potansiyellini kullanabilmemiz için pasöre iyi manşet getirmemiz lazım. Son maçlardaki savunma anlayışı ile bu asla mümkün olamaz. 2023 dönemi gibi çift liberolu sistemi tekrar denemek lazım.
* Hande için hep söylerim gol atamayan gölcü gibidir. Ortalama üstü savunma yapar servis atar ama hücumuna asla güvenemezsin. Maalesef şaşırtmıyor beni.

Benim halla dş için bu takımdan şampiyonluk umudum var.Eğer sakat olmadan hazır gidersek çok çok kaliteli takımız 2023 havasını yakalarsak önümüzde durabilecek takım yok.Ama bizde 2023 havasına çok uzağız oyuncular aynı ama o dönem son topa kadar savaşan takım önüne düşen topa hareket etmez oldu.

Bahsettiğiniz tüm bu sorunları çözmesi gereken hocayken boşa tartışıyoruz. Eğer federasyondan kendisine yönelik bir baskı veya kararlarına karışma durumu yoksa bütün faturayı hocaya keserim. Kadroyu kendisi seçiyor. Kendi kararlarını sorgulayan, kendisine verilen görevi yapmayan oyuncuyu kadrodan çok rahat çıkarabilir.

Bir de şunu belirtmek gerekiyor. Sanıyorum bir tane taraftar söylemişti. Milli Takımımız Hollanda etabında bir maçtan önce ısınmaya da gelmemiş. Yani maç öncesi 1-1.5 saatlik maç önü ısınmalı oluyor takımımız onu da yapmamış. Çekya maçı öncesiydi galiba. Santarelli'nin antrenmanları zaten eğlence havasında geçiyormuş. Bunu da yanılmıyorsam Meliha söylemişti. Hal böyleyken Santarelli'nin antrenmanlarının da yeterli olduğunu düşünmüyorum. Dün staffının nasıl çuvalladığını hep beraber gördük challenge yerine mola butonuna bastıklarında.

Ayrıca bugün zamanında kulüp sezonunda çalışırken Milli Takıma getirdiği geçen sene kulüpten gönderdiği tacizci bir istatistikçiye sahip olduğu ortaya çıktı. O da ayrı bir konu. Santarelli ve ekibinin o kadar çok hatası var ki yazsam 1 sayfa tek bir mesajla dolar bu konuda. Fark ettiyseniz maç içi değişiklik hatalarına falan girmedim bile.

O yüzden tüm suçluyu hoca olarak görüyorum.

Geri