Kobe mi? Lebron mu?

kobe mi? lebron mu?


  • Kullanılan toplam oy
    56
Re: kobe mi? lebron mu?

dedin ki

Neden Lebron kim diyorsunuz peki?

üstüne dedim ki

1-Ben Lebron kim demiyorum ?

tekrar dedin ki

Ben Lebron kim diyenlere yazmıştım. Cevap vermek zorunda değildin o zaman


neyse çokta önemli değil..batı ile doğu ayırımını vurgulaman önemli ve güzel bi detay..zira Lebron bu sene Batı'da olsa play off'a kalamıyordu..lakin bunları geçtim bu galibiyet yüzdesini de alamazdı batı da..buldu doğu'yu oynasın bakalım..
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Böyle karşılaştırmaların olması bile çok saçma.2003 de yani 5 yıllık bir oyuncu(lebron) 10 yıllık bir oyuncuyla(sevenlerinin tabiriyle tanrı yavrusuyla)karşılaştırılıyorsa bu geçen sürede Lebron daha büyük bir atılım gerçekleştirmiştir.Ama ikisi arasında 5-6 senelik fark var.Eğer bir karşılaştırma yapılacaksa terazinin diğer faktörlerininde dengeli olması gerekir.MEsela takım,yardımcı oyuncu,koç faktörü gibi.

Bir diğer noktada Lebron maçı nerde izliyor esprisi.Geçen sene içindeydi.Bu sene evinde izliyordur.Kobe bu sene içindeydi geçen sene evden izliyordu.Kobenin yanında Gasol vs gibi üst düzey ve yetenkli oyuncular olmasa yine evinde izlerdi.Lebrondan-Kobeden öncede Dwayne oynuyordu.Bu tartışma Wilt Chamberlaine kadar uzanır gider.

Ayrıca kim ne derse alttaki mesajda onu çürüten bişey mutlaka gelmiş.Böylede hiç bir sonuç alınmaz.Zaman kaybından başka hiç bişey değil.
 
Re: kobe mi? lebron mu?

nba de bana göre yıldızlar dış oyncu olarak sıralarsak ;en üstte kobe vardır onun yanına zaman zaman ivy ve t-mac gelmiştir şu anda ise orada chris paul oturmaktadır...şu an ivy t-mac biraz daha alttadır orada kalıcı olamamışlardır onlardan sonra 2003 draft kuşağı gelir wade lebron ve melo eşşeği(bu adamı seviorm ama o melo eşeği inanın ki kötü anlamda demiyorum) fakat wade biraz daha öndedir..aşağıda bir türlü yukarı çıkamamış pierce allen carter,nash ve kidd gelir kidd in yeri ayrıdır bir de pierce şu anda üstlere doğru çıkmaktadır...bunların arasına bu sıralar boozer ve bigshot chaunsey de katılmıştır ki kalıcı da olmuşlardır benim gözümde...sonra ise jj,richard jefferson,rashard lewis,deron williams gibi adamlar gelir bu gruba bazıları bi sene için de olsa girer mesela bu seneki hidayet gibi arasıra shawn gibi formdayken peja gibi marbury gibi...genel olarak toparlarsak kobe olsun t-mac ve ivy olsun bir destanla değil sürekli destan yazmayla anılırlar...chris paul ise hızla yükselendir bundan 3 sene sonra kobe nin yanını gelip üstüne bile çıkacaktır lebron wade ve melo ise yetenek kuşağıdır fakat wade hariç winnerlık gösterebilmiş biri yoktur wadein ise şampiyonluğu bi daha görebileceği muammadır , lebronun ise şampiyonluğa uzaklığı aslında tek başına gitmeyeceğini anlamasıyla alakalıdır,tanrı ona baya cömert davranmıştır yetenek konusunda melo ise başarısızlık serisine girmesi halinde ne kadar iyi oynarsa oynasın overrated damgası yiyebilir...pierce nash kidd vs adamlar genel olarak istikrarlarını bozmazlar winnerlıkları tartışılır ama potansiyelleri tartışılamaz aslında carmelo da buraya düşmek üzeredir...jj ,lewis,jefferson,jason terry ise daha çok istikrarlı yardımcı skorer ya da küçük takımın büyük skoreri rolündelerdir bu ti ouncular bu sıralaracaip piyasa yapmışlardır en önemli özellikleri ise her daim taliplerinin olmasıdır.peja ,starbury,stack gibi adamlar ise rolünü benimserlerse hala daha kullanılabilecek 2. veya 3. opsiyon olacak extra işler yapacak adamlardır(şimdilerdeki peja)...fakat rollerini kabul etmezlerse çejkilmez olurlar ve takas piyasasına malzeme olurlar bazıları ise devasa kontratı yüzünden takımın elinde patlar(starbury) ya da rezizyondaki takımlara takas edilerek buy out edilirler(bad 3 point walker)
baya uzun bir mesaj oldu ama okumanızı tavsiye ederim
 
Re: kobe mi? lebron mu?

lebron winner özelliğini keşfedemedi dikkat edersen yok demiyorum keşfedemedi ...winnerlığı atarım kazanırım sanıyor ama winnerlık şutör dışarda boşken 2 uzunun arasına girmek değil tıpkı jordan'ın yaptığı gibi şutörü bulmaktır...leborn ise içeri dalmayı yeğliyor bir de bişeyleri ispat edemedi tıpkı melo gibi...aslında kobe ve jordan'ın bir benzerliği de başlarda süperstar olamayacaklarının düşünülmesiydi bu onları biraz dha rahatlattı fakat melo daki ve lebrondaki medya yükü onları şu an winnerlıktan mahrum bırakıyor verirdikleri yanlış karararla...mesela lebron son 12 sayıyı attığı maçı bir hücum faulle kaybettirdi çünkü kendi atmak hissetti buna kendini zorunlu hissetti oysa potaaltına eric snoww koşmuştu ve pası verse turnike ile bitecekti...lebron bu baskıyı yenemediği sürece hep birşeyler eksik olacak
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Nasıl o zaman her maç 10'a yakın bir asist ortalaması yakalıyor, bu kadar bencil de?
 
Re: kobe mi? lebron mu?

demek istediğim o değil gerektiği yerde vermiyor...saplantısı var medyatikliği ve medyayla erken tanışması yüzünden sanki herşeyi kendisi atmalymış gibi hissediyor pası düşüneceği yeri öğrenemedi ve geliştikçe asist ortalaması düşüyor ve birileri ona bazen attırarak a kahraman olunacağını her zaman atmanın yetmediğini bunu iyi ayarlaması gerektiğini öğretmeli ve bu kişi de mike brown değil
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Ee deniz aynı Lebron playoff ilk turunda geçmiş yıllarda kendisine ikili sıkıştırma geldiğinde Damon Jones'u bulmamış mıydı? Yani sutörü. Yahu birşeyleri savunun güzelde bu kadar üstün körü, bilincsizce olmayın lütfen.
 
Re: kobe mi? lebron mu?

ya tamam da horry ve duncan ın üstünden smac vurmaya kalktı nooldu hücum faul...lebron kendi yeteneğini farkıda bile olmayan bir adam ...farkında olsa nolur o ayrı bir mesele ama şu anda mike brown filan bu iş olmaz adam gibi ko bulup lebron'a nasıl olumlu oynaması gerektiğini öğreteceksin...yoksa thurmond gibi olur atar atar atar ve unutulur fakat yanındaki earl the pearl monroe daha az atsa da daima hatıırlandı lebron da böye giderse thurmond gibi uutulcak ya da şampiyo olamadan gidecek...ama biraz bi arkadaşlarının da aynı oyunu oynadığını farketse aslında kendi de rahat edecek
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Şimdi şunu anlatim. Yanında ki insanların yetenekleri ne kadar üst düzeye çıkıyorsa o zaman şampiyonluk gelme ihtimali yükselir. Lebron James son 3 yılda Cleveland gibi vasat bir takımı alıp Doğu da iddaalı konuma getirmiştir. Ama yanındakiler ne kadar iyi olursa basamakları okadar iyi çıkar. Hayır sanki Delonte West bir Derek Fishermışta, Ilgauskas bir Pau Gasolmuşta, ne bilim Damon Joes birr Steve Kerrmüşte, Drew Gooden bir Robert Horrymişte adama yükleniyorsunuz. Son saniyede Pavlovic'e topu verse ne olur vermese de ne olur o iutu sokabilecek mi? 7. maçta verdi damon Jones'a ne oldu potaya zor değdi. Öyle kolay değil bu işler. Nba de final oynamayı filan heralde siz kolay sanıyorsunuz. Sistem işi bu biraz. Kobe Bryant da daha düne kadar belli aralıklı yıllarda takımına hiçbir başarı kazandıramadı, tur atlatamadı. Elendi diye winner olmuyor mu bu herif.

Son şutlar karar verme makinazması işler. Takımın yıldızı ister kendi kullanır, ister boş adamı bulur kullandırtır. O an ki hissine, yapabileceklerine göre değişir. Seçim kendisinindir kazandırabilir de kaybettirebilirde. Jordan da kaybettirdi, zamanı geldi kazandırdı. Daha genç bir adam merak etme kimse unutmayacak. Allen Iverson da unutulmaz, Charles Barkley de unutulmaz, Lebron da unutulmayacak.

He ayrıca Mike Brown Cleveland'ın başına gelmiş en güzel şeylerden biridir. Süpeer bir coachtur kendisi benim gözümde.
 
Re: kobe mi? lebron mu?

mike brown hücumda hiçbir sistemi olmayan bir adamdır savunma da savunma diye didinen fakat hücumda doc rivers'tan dabeter bir coach'tur...cleveland doğru yönetilseydi ve lebron doğru yönetilseydi cleveland bu sene şampiyondu
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Hücumu 0 olan bir antrenöre sahip olan hiçbir takım Nba de final yapamaz, Doğu da Boston gibi Lakers'ı darma duman eden bir takımı son saniyeye kadar zorlayamaz. Neyse uzatmayacağım konuyu dediğim gibi Mike Brown benim gözümde çok iyi bir koçtur.
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
LeBron'un yaptıkları tartışılmaz tabikide NBA'e yeni bir boyut kazandırdı diyebiliriz.Fakat şu an NBA'in en iyi oyuncusu Kobe'de NBA'e çok şey katan bir oyuncu.Bunun örnekleride çok.Mesela 81 satı attığı Toronto Rapters maçı gibi ;)
81 sayı attı diye Lebron dan daha iyi oluyorsa yazık. Kobecilere sorularım olacak;

Shaq dan sonra Kobe ne yapmıs.

Yanında Odom, Gasol gibi oyuncular olamasa görebilirmiydi Nba finalini söylemenizi rica ediyorum.

Peki Lebron ne yaptı; Cleveland'ın o kadar kısıtlı kadrosu olmasına rağmen kritik anlarda attığı sayılar, yaptığı asistler sayesinde takımı final oynattı + bu sene de doğu finali oynattı.

Ayrıca tüm NBA de aktif 3 numara oyuncuları arasında Pierce ile birlikte en iyi pasör ve en çok asist yapan oyuncudur. Buna rağmende sitede Lebrona bencil deniyor, inanamıyorum
 
Re: kobe mi? lebron mu?

ya ne kısıtlısı ilga gibi pivotları vardı kimse beğenmese de gayet iyi bir gooden'ları vardı yedekten gelen uzunlar arasında -tartışması bile komik- en iyi şutör marshall vardı varejao vardı...uzun rotasyonu bile gayet iyiydi...kısalarda ise final görmüş snow genç şutör gibson vardı öyle çok da kötü kadro değil...
pat burke
zendon hamilton
dermarr johnson
allen ray
royal ivey türünden bi beşleri yok ya da yedekleri...bence gayet iyi bir kadroydu ama kullanamadılar...bir de ben olsam lebron ile yeşerecek bir kadro kurardım eski oyuncular yerine yani beraber büyüyecek beraber terleyecek beraber yaşıyıp aynı şeyi paylaşacak yani tplama oyuncular yerine bu daha iyi olabilir...bunu gibson örneğinden de anlayabiliriz
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Lebron Lebron olalı böyle işkence görmedi. :) :p
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Kesinlikle LeBRON JAMES...K1NG
 
Re: kobe mi? lebron mu?

siz konuşun durun benim spordan nefret eden 12 yaşındaki kuzenim sepetopçu olarak sadece tracy mcgrady i tanıyor
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Erdal Avcı' Alıntı:
siz konuşun durun benim spordan nefret eden 12 yaşındaki kuzenim sepetopçu olarak sadece tracy mcgrady i tanıyor
ii o zaman spordan nefret eden alakasız kuzenin tv de ilk t-mac'i görüyor diye t-mac süper olsun hatta david stern insin tahtından kuzenin çıksın... bizim mahalledeki çocuklar da shaq müslüman abi diyorlar ve onların gözünde en büyük adam shaq sırf bu yüzden...dediğininden tek çıkan sonuç saçmalık olduğu burdaki bir çok insan yıllarını nba'e vermiş buraya bir görüş yazmış ama senin alakasız kuzenin mi gerçeği bilecek
 
Re: kobe mi? lebron mu?

Erdal Avcı' Alıntı:
siz konuşun durun benim spordan nefret eden 12 yaşındaki kuzenim sepetopçu olarak sadece tracy mcgrady i tanıyor
Erdal kardeşim,kuzenine söyle bu yoldan devam etsin o da doğru yolu bulmuş ;) Hatta tanıştırsan da hiç fena olmaz hani. :) Helal olsun valla kardeşimize.
 

Üst