• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Milli Takım ve Polonya 2011

Işıl'ın geri getirdiği Milli Takım, maalesef o ve Tuğba Palazoğlu'nun hataları sonucunda tekrar geriye düştü.

Geri gelmek artık çok zor.

Ayrıca Tuğba'yı 2 numara da görmektense, Işıl-Birsel'i tercih ederim.
 
diğer maçta babkina ve tamane coşmuş...
 
son 4dk fark 9ayı
 
nasıl kaçırıyorlar üstüste faul atışlarını, basit turnikeleri, çember dibinden boş şutları inanılmaz
 
Tuğba Palazoğlu milli takımda oynuyorsa yoldan geçen herhangi bir bayanda oynayabilir
 
Yahu son hüumunu yapıaksın ve Tuğba oyunda. Skandal resmen bu.
 
Gintare'yi görmüştür umarım Ceyhun Hoca

Tuğba ve Nevlin de ısrar etmeye devam et hoca. Takımda ne bir sistem var ne birşey koşmak dışında birşey yapmadık. Nevriye gibi bir silahın var kullanamıyorsun. Nevlin dökülüyor maç başından beri ama Baharı geç kullanıyorsun. Tuğba Palazoğlu bana sadece koşarak, enerji katarak basketbolcu olunabileceğini gösterdi. Hedefleri olan bir takımın oyuncusu olamaz Tuğba
 
Milli takıma müthiş bir oyuncu kazandırmışlar.(Nevlin),Milli takıma alınan yabancılar fark yaratması lazımdır.Zaten fb'dede yedek kalıyordu. Nevlin ve Koç malaesef maçı verdi. Nevlin torpilli sanırım oyundan daha önce çıksa skor farklı olabilirdi.Türk gençlerimize yazık ediliyor. Ceyhun hoca ile busene bizimde çekeceğimiz var. Elindeki kadroyu kullanamıyor. Maçı sürekli eli belinde izliyor. Yarınki Slovakya maçı büyük önem kazandı. Maçı alan bir üst gruba çıkacaktır. 5. olmamız baya zor, direk rakibimze yenildik.
 
su sampiyondadaki performansa göre Ceyhun hoca'nin durumu tekrar gözden gecirilmeli.
 
Pek iyi degildi performanslar ne yazik ki. Umarim bu durumlari iyilesir.
 
Ceyhun Hoca maçı ikinci periyotta kaybetmiştir. Işıl penetreleriyle oyuna hareket getirdi, durağan hücumumuz biraz olsun toparlanıyordu, hop çıkardaı birseli aldı. Çift guard oynatıp, Nevriyeyi de monte etseydi, fark 15'lere çıkmazdı. Işıl o dönem oynadığı beşte asist yapacak adam bulamadı yanına mecbur kendi çok zorlamak zorunda kaldı. Ceyhun Hoca sürekli rotasyon yapıp kadroyu diri tutmak istiyor fakat Tuğba, Nevlin gibi oyuncular gereğinden fazla süre alıyorlar ve özellikle hücumda takımda çok zarar veriyorlar.
 
Mümkünse Tuğba ve Nevlin onların yerine oynayan kişilerin başına bir iş gelmedikçe sahaya girmesinler.Öyle daha fazla yararları olur
 
İspanya, Almanya'yı 79-69 yendi. Alba Torrens 18 sayı 3 ribaund 4 asist 1 top çalma 4 top kaybı ile oynadı.
 
Gintare için benin izlediğim Gintare böyle değildi demişti bu sezonki performansı için. Demek ki oynayabiliyormuş bu kız, hoca burda iğneyi kendine batırmalı bugünkü maçtan sonra.

Kadro seçiminde hatalar olduğunu düşünüyorum. Bu konuda çok detaya girmek istemiyorum.

Nevlin hazırlık maçlarında en iyi oyunculardan biriydi. Fenerbahçedeki yumuşaklığı da gitmiş sertlik kazanmış milli takımda. Bugün şutları girmedi şanssızdı, hep böyle oynamayacaktır. Şu anki kadroda ilk beş için direk yazılması gereken bir isim.

Bugünkü maçın daha 4. dakikasında twitterdan mesaj attım. Işıl Birsel beraber oynamalı hiç organize olamıyoruz diye. Ancak son periyot denedik bunu ve iyi olduğunu gördük.

Işıl hazırlık maçlarına nazaran daha hızlanmış fakat hazırlık maçlarında kenarda çok oturtulduğu için maç kondüsyonu azalmış belli. Penetreleri iyiydi bugün ama sonlarını pas yada sayı ile çok iyi bitirdiğini söylemek zor. Tabi yaptığı güzel bir kaç pas sonrası şutlar girmediği için asistleri yenmiş oldu. Savunmada ise bildiğimiz gibi canını dişine takarak oynuyor, maça ortak olabildiysek onun enerjisi sayesinde oldu. Bugünkü performansıyla yarın beş başlamayı haketti.

Nevriye de uzun süre idman yapmamanın sıkıntılarını yaşıyor, oynadıkça açılacaktır. Tabi belindeki sorunla oynadığını unutmamak lazım.

Şaziye bizim adımıza maçın oynucusu oldu. 15s 5r 4a 4 tç ile gayet iyi oynadı. İnşallah bu performansı bizim takımda da görebiliriz.

Yarın 13.30 da Slovakya ile oynuyoruz.
 
Ah Sophia Young olsa şu milli takımda nasıl fark ader. İspanyollar gidip Sancho Lyttle devşirme oynatıyorlar, Ruslar Epiphany Prince-Becky Hammon'u oynatıyor biz de Newlin'i oynatıyoruz işe bak. Burda şu koçun değil federasyonundur.
 
Millet devşirme olarak kimleri kullanıyor biz Nevlin'i kullanıyoruz bu mantıklı mı?

Işıl oyuna girdiğinde onun asiste edeceği oyuncuları çıkarmak?

Takımın birbirini tanıması amacı ile en azından bir periyot aynı oyuncularla sahada yer alamamak?

Ceyhun hoca bizi iyilik yapma zamanı geldi. Ne yazıkki o iyilik Milli takımda olmayacak bari GS için olsun.


NOT: btün bunları diyorum yenildiğimiz için dğeil. Zaten güçlü bir gruptayız işimiz zor.
 
b seneki kadromuz ceyhun hocaya emanet edilmemeli kesinlikle.Bu kadar bariz hatalar yapan bir antrenör görmedim.
 
Çok da ilginç bir sonuç değil, tarihinde 3 kez final gruplarına kalabilmiş, en iyi olarak da 8. olabilmiş (o sene de 12 takım vardı) bir ülkeyiz. Yurt dışından bakınca Türklerin kısaları öyledir, uzunları şöyledir, çok iyi şutör yetiştirirler gibi oturmuş bir düzen de yok. Yıllardır yedeklenemeyen, yerine kimse konulamayan bir avuç oyuncuya tutunmuş bir şekilde oynuyoruz işte.

Bugün maça Işıl, Birsel, Bahar, Nevriye, Nevlin oyuna kötü başlayınca hiçbir ihtimal kalmadı takım için. Menfi manada kariyer maçını oynayan Nevlin çok büyük bir hayal kırıklığı oldu bugün. Işıl oyuna ilk girdiğinde fark yarattı sonrasında o da sıradanlaştı. Maçın sonlarında savunmasıyla çok iyi işlere imza atsa da hücum da doğru tercihleri yaptığını söyleyemeyiz. Bahar da beklentileri karşılayamadı bugün. Birsel 3. çeyreğin sonlarında oyunda olduğunu anca hatırlayabildi. Işıl-Birsel'in birlikte kullanılmasıyla takım kimlik değiştirdi belirgin bir şekilde. Umarım bunu daha sık kullanırız. Nevriye de son dakikalarda oyuna ağırlık koydu ve bitmiş maçı tekrar canlandırdık.

Hedefler açısından moral bozucu bir mağlubiyet alsak da, son çeyrek bir umut ışığı oldu. Bahar ile Nevlin bir daha böyle oynamaz diyoruz, Işıl'ın savunması ve kritik bölümde Birsel ile Nevriye'nin kendine gelmesiyle bu şekilde devam edeceksek önümüzdeki maçlara umutla bakabiliriz. Fakat takımın yıldızı, kaptanı ve ablası olan Nevriye'nin çok daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Bugün sahadaki 4 oyuncunun Nevriye'den başka kimseye güvenmediğini ve topu paylaşmadıklarını gördüm. Benim adıma en üzücü şey bu oldu. Nevriye'nin hem performans olarak hiç aşağı inmemesi gerekirken hem de boyalı alandan oyunu kurması yönlendirmesi gerekiyor. Son çeyrekte Şaziye'ye bile top geçmedi, gerektiğinde Nevriye çıkarsın o topu da.

Şaziye bugün iyi filan oynamadı, tam anlamıyla harika oynadı. 3 senedir bir şeyler yazıyorum kadın basketbolu ile ilgili, Şaziye için ilk defa bu şekilde bir ifade kullanıyorum. Ribaund aldı, top çaldı, uzuna top indirdi, eli de iyiydi bugün. Yapabileceği her şeyi yaptı yani. Onun bu çabası ilk yarıdaki karmaşa ve telaşe basketbolumuz içinde kaybolmasa iyi olacaktı.

Şu Gintare olayını anlayamadım, niye aldılar diye dövündüğümüz Gintare ekstra motivasyonla oynadığı bir maç sonrasında dünyanın en iyi uzunu mu oldu şimdi? Turnuvayı bir bekleyelim nasıl devam edecek, gerçekten doğru transferse kontratı var gelir devam eder zaten.

Daha fazla hücum ribaundı aldığımız, daha az top kaybı yaptığımız, toplam ribaund ve asist sayılarında kafa kafaya oynadığımız bir maçta, berbat bir iki sayılık ve serbest atış yüzdesi yüzünden, bir dönem 17 sayıya kadar geriye düşmek ve maç sonunda da kaybetmek üzücü oldu bugün için. Daha akılcı bir sistemde, daha iyi bireysel performanslarla ve topu birbirleriyle daha iyi paylaşan oyuncularla yarından itibaren daha iyi bir Türkiye izleyebiliriz inşallah.
 
Şu Gintare olayını anlayamadım, niye aldılar diye dövündüğümüz Gintare ekstra motivasyonla oynadığı bir maç sonrasında dünyanın en iyi uzunu mu oldu şimdi? Turnuvayı bir bekleyelim nasıl devam edecek, gerçekten doğru transferse kontratı var gelir devam eder zaten.

Anlayamadığımız şey hocanın bu kadar eleştirdiği Gintare bu muydu? Yoksa hoca mı kullanamamış? İnşallah hoca bunu düşünür milli takımdan sonra. Gintare geçirdiği trafik kazasının etkisini mi üstünden atmış yoksa hocaya göre?

Uzun oyuncumuz yokken 40 dk Fowles oynarken, Melisa Can sakatken biz Gintareyi yetersiz diye kullanmıyorduk. Ama Gintare bugün takımını taşıyan isimlerden biriydi. Gördüğümüz Gintare katkı verirdi önceki sene bize.

Bizim hocanın en büyük zaafı oyuncularını kullanmayı bilmiyor. Koca sezon Fowles sayılarının yüzde 80'ini kendi çabalarıyla riboundlarla, kendi zorlayarak buldu. Bugün de Nevriye için yapılmış en ufak birşey göremedim. Hem Galatasarayımız'a hem Milli takıma yazık oluyor kısacası
 
Geri
Üst