NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Valla Muhammet bey katılamıcam.Miami'nin final oynamasını beklemeyen yoktu demişsiniz ama bu takım her yerde sezon başlamadan şampiyon ilan edildi.

Haklisin boyle bir uclu kurulunca herkes sampiyon ilan etti ama saglikli dusunen buyuk kesim bu senenin gecis donemi olacagini tabi sampiyonluk gelirse mukemmel olacagi fikrindeydi. Tabi ki finale gelipte kaybetmek basarisizlik ama asil sinav bi sezon olacak bence.

birde alakasiz ama bey gibi terimleri kullanmasakta olur:)))
 
Miaminin bu pota altıyla buralara kadar gelmesi bile mucize bence.2 oyuncunun gücü anca bu kadar yetti.Big Three diyen arkadaşlara önerim Big Two desinler.Miami seneye şampiyon olabilir ama adam gibi bir pivot almadan olmaz bu iş.Ben olsam Boshtan kurtulup sağlam bir pivot alırdım.Emre Abiden sağlam bir yazı bekliyorum.:)
bosh gönderilmeden marc gasol'un alınma ihtimali varsa alınsın..yalana gerek yok..ilk iki maçtan sonraki hiçbir maça bakamadım onun için seri hakkında 2-3 dakikalık özetlere bakıp da yorum yapmak istemiyorum..öncelikle nowitzki'den önce bu yüzüğü kidd hak etmişti ve şimdi gönül rahatlığı ile basketbolu bırakabilir..dallas'ı tebrik ediyorum..şimdi sabırsızlıkla cuban'ın yorumlarını bekleyeceğim..bu arada ben dahil herkes lakers dallas'ı süpürecek derken dallas süpürdü ve miami rahat kazanır derken dallas rahat kazandı gibi..ve bunları butler yokken yaptılar..gerçekten efsanevi bir şampiyonluk bu...tebrikler...
 
Bu arada Lebron,Bosh ile Wade adam değil demiş :D Birazdan basın toplantısında açıklıcakmış yeni takımını.Boston'a gitmek istiyormuş.Paul Pierce,Ray Allen,Kevin Garnett ve Lebalon James.. Big 4'la bu sene yüzük takmayı hedefliyormuş :D Umarım James'i Kobe-Jordanla karşılaştıranlar ilk önce başka isimlerden başlarlar.Bir Wade bile asla değil Lebron. Çok çok müthiş yetenekli bir oyuncudur aksini iddaa eden çarpılır.Ama overrated kelimesinin tam karşılığıdır.Bunu da bir kere daha görmüş olduk.
 
Daha iyi takım olan, ayakta kalan, daha çok hak eden kazandı. Açıkçası çok da üzüldüğümü söyleyemem. Zira burda hep söyledim, Nowitzki kariyeri boyunca bunu hep hak etti. Basketbolun doğruları için de kazanması gereken takım kazandı. Daha yeni kurulmuş, bütün rotasyonları, temel taşları değişmiş bir takım. 2000'li yıllardan beri üstüne koyan, buralara oynayan ama belli bir eşiği atlayamayan, 2006'da finalde kaybeden, 2007'de lider bitirip ilk turda elenen ama pes etmeyen bir takıma kaybetmek, adlında basketbolun doğrusudur. Ne kadar yeni kurulsak da, takım olamasak da hedef şampiyonluktu. Sezon boyu iyi savunma yapan bir takım olduk, ama bir türlü hücumda homojen bir takım olamadık. LeBron'u, Wade'i, Bosh'ı gerektiği gibi kullanan bir takım olamadık.

Bu sene belki şampiyon olamadık, ama bu kadro şampiyonluklara oynayacak ve istediği yüzükleri alacaktır. Bundan pek bir şüphem yok. İlk senesinde bile millete ne kadar korku verdiyse, final serisinin sonuna kadar kimse çıkıp tek kelam edemedi, ne zaman mağlubiyeti gördüler, o zaman ortalık birden kalabalıklaştı. Olsun önemli değil, zaten eğer büyükseniz, her zaman sevmeyeniniz de fazla olur.

LeBron bu seride felaket oynadı diyemeyeceğim. Çünkü LeBron bu seriyi oynamadı. Serinin ilk maçını çıkarırsak, LeBron'un kafaca sahada olduğu bir anı hatırlamıyorum. Ama gel gelelim kantarın topuzunu da iyi ayarlamak lazım. Boston ve Chicago serilerinde de bu takımı taşıyan, bugün milletin yerin dibine soktuğu, damdan saymadığı kişiydi. Herkes bir frene bassın, insanları tahrik etmeden ne yazacaksa öyle yazsın. Mağlubiyet sonrası zaten burda sinirleri bozulmuş taraftarları, daha da hassas hale getirmesinler.

Son olarak Dallas'a şampiyonluk anasının ak sütü gibi helaldır. Nowitzki Reis'e de selamlar olsun, büyük saygı duyuyorum. Tüm Dallas'lılara tebrikler, Anti-Miami'lilere de bir kına adresi veririm, lazım olucak baya.
 
hala bosha laf edip lebron için tek olumsuz söz söylemeyenler var. boshdan ne bekliyordunuz ki? çok iyi şütör savunma yapmaz klasik oyunu yani. esas başarısızlık nedeni lebrondır büyük oyuncu kafası yok hala adamda.dallas serisinde sindi resmen dünkü maçı izlemeyen lebron iyi oynadı zanneder ama leş oynadı onsuz dönemde miami farkı kapatıyordu.
 
4vimug.jpg


=)

sene başında ki resimleri geldi birden aklıma canlarım benim :)
 
Overrated diye adlandırdığınız takım veya 3 lü finalde elendi ve süpürülmedi ilginçtir :) Yenildiğimiz takım şampiyonluğu terinin son damlasına kadar haketmiş Dallas hani Lakersı süpüren Dallas..

Nowitzki gerçekten büyük oyuncu o kadar düşük yüzdeyle oynuyodu ama son çeyrek nerdeyse şut kaçırmadı tartışmasız playofflarda her oyuncudan 1 kademe üstte oynadı.. Bir sözde Terrye playofflarda 10 sene sinse bile bu playoff hepsine bedeldi hele son maç.. Dallas haketti kazandı tebrik etmek lazım Dallası ve Dallası destekleyenleri :)
 
LeBron'u Kobe'nin üstünde tutanlara kendisi vermiştir cevabı en güzel şekilde.Özgüven ve cesaretin ne kadar önemli olduğu tekrar ortaya çıktı bu seride.Sadece 'bir takımın' en iyi oyuncusu olabilir ama EN İYİSİ olamaz.27 yaşında ve takım başarısı yok diyebiliriz sanırım. Dirk gibi 32 yaşına geldiğinde 1 yüzük alsın artık diyeceğiz kendisine bu gidişle.
 
Dallas'ı tebrik ediyorum. Çok istediler bu şampiyonluğu. Herkese inanılmaz katkı verdi ve zoru başardılar. Butler ve Beabuis rotasyon dışında kalmışken, bench de final serisinde iyice daralmışken oynayan herkes üzerine düşeni yaptı. Tabiki bu şampiyonluğun sonunda insanı mutlu eden nokta Nowitzki'nin bu müthiş kariyerine tek eksiği olan yüzüğü eklemesiydi, kendisini yürekten tebrik ediyorum ...

Miami'ye gelince.. Wade sorumluluk almaya çalışıyor, bütün seri oynamayan Eddie House bile olduğu kadarıyla 3lükleriyle sorumluluk almaya çalışıyor. Ama her zaman ki gibi Lebron ortalarda yok. Her zamanki hali Lebron'un boşa eleştirmiyorlar. Bosh da istenilen seviyede değildi bu sene zorlu maçlarda... Bu 3lü seneye bozulur mu, pek zannetmiyorum açıkçası. Chalmers da bu maçta hatalarıyla belirleyici oldu ancak yaşı daha genç olduğu için normal buralarda tökezlemesi.. Miami'nin seneye takımda olacak yan parçaları önemli. Muhtemelen bu kadrodan bazı isimler emekliliklerini ilan edecek, bakalım yerlerine kimler gelecek... Miami'yi de tebrik ederim finale kadar geldikleri için..
 
Where determination happens derim ben bu şampiyonluğa. Sonuna kadar hakettiler şampiyonluğu Terry'si Kidd'i Stojakovic'i sezon boyunca hiç süre almayan fakat final serisinde bile takımın ve başarının parçası olan Mahinmi ve Cardinal'ı ve üstün Alman teknolojisi Dırk Nowitzki. Maç sonunda napacağını şaşırdı adam.

Scottie Pippen çıksın bir an önce özür dilesin Jordan'dan Lebron ile majestelerini kıyaslamak gibi büyük bir hata yaptığı için. Dırk bütün maçlarda son periyodda 39 derece ateşle bile maça ağırlığını koyarken Lebron hep sorumluluktan kaçarak Wade ile buluşturdu topu. Chalmers bile son maç daha çok sorumluluk almıştır.

Bu takımda Rick Carlise, Kidd, Peja, Marion ve Nowitzki hep şampiyonluğu kıl payı kaçıran oyunculardı ve bu sefer gerçekten çok inanmışlar. İyi bir euroleague takımı gibi mükemmel bir saha paylaşımı ve paslaşma örneği vardı tüm maçlarında. Herkesin görevi nerede ne zaman ne yapacağı belliydi. Çok hakettiler kısacası.
 
Valla bir Miami taraftarı olarak şunu söyliyebilirim ki bu seriyi hak eden kazandı. Miami bu seride hiç bir karakter emaresi gösteremedi.

Öyle ki Dirk gibi Kidd gibi inanılmaz saygı duyduğum ve sevdiğim oyuncuların kariyerlerinin sonunda bu yüzüğü almalarından ötürü üzülmedim bile.Hatta sevindim diyebilirim.

Şunuda ayrıca belirtiyorum Lebron daha Jordan'la bir ömür kıyaslanamaz kapandı o perde. Kobe ilede kıyaslarken önce bir düşünmek lazım günaha girer miyim diye. Gerçek anlamda Lebron bugün için tam bir ' LOSER' dır. Şampiyonluk kazandırmadan bu veya herhangi bir takıma sezon içinde yaptıkları sayı ortalaması beni hiç ilgilendirmiyor artık.
 
Jordan gibisinin gelmesi imkansiz bence. Ayrica bende oyunculari kiyaslamamak lazim. Her oyuncu farklidir. Boyle kiyas yapilinca oyuncular olumsuz yonde etkileniyor. Sezon da izledigim Dallas asla sampiyon olamaz derdim. Ancak play off serisinde iyi oynadilar. Benim icin MVP Jason Kidd. Kac yasinda bu performans bu basari super. En cok onun icin sevindim. Sonunda bir sampiyonluk yasadi.
 
Final serisine kadar genelde beklentilerim gerçekleşti ama finalde tam yamuldum. Ben önce Dallas'ın rotasyon avantajı ile şampiyon olacağını düşünüyordum ama ilk 3 maçtan sonra kesin Miami alır gibiydi.. Oradan sonra lebron veya Bosh'un değil ama Wade'in vermeyeceğini düşünüyordum, Nowitzki ağır bastı..

Maçların hiç birini izleyemediğim için yorum yapmak zor.. Yalnız Heat bence haksızlığa maruz kalıyor.. Hiç bir zaman bir şımarıklık, bir ukalalık yapmadılar.. Önce savunma dediler.. Bu takım Boston'u ezdi geçti.. Finali kaybetmiş olmaları bir şey değiştirmez.. Ben Lebron hayranı değilim ama Heat saygı duyulacak bir başarı gösterdi..

Bir de şu dikkatimi çekti; ilk 4 maçta 100 sayı atamayan Mavs, son iki maça J.J.Barea'yı ilk beşe alıp Stevenson'ı kenara çekerek girdi ve bu son 2 maçı +100 atarak kazandı..Stevenson hücum gücü çok kısıtlı bir oyuncu.. Kidd'i off-guard gibi kullanıp, Barea'nın drivelerından ve hücum gücünden yararlanıldı muhtemelen.. Kidd'in Lebron ve Wade gibi isimleri savunabilmesi inanılmaz.. Hele bu yaşta..

Nowiztki bir şampiyonluk haketmişti ama Kidd de daha az haketmemişti.. Dirk bir final kaybetmişti ama Kidd iki.. Bence ikisi için de iyi oldu.. Stojakovic, Marion gibi isimler kariyerlerinin sonuna yakın bir ünvan kazandılar.. Terry de yıllardan beri süregelen play off oynamaz savını yıktı.

Coach Carlisle için çok sevindim. Pacers'ta Tinsley, Jermaine ve Artest gibi ruh hastalarıyla başarılı olmuş ama bu başarı görmezden gelinmişti.. Boş adam olmadığı çok belliydi, inanmayanlara da ispatladı.. Şu Barea'yı ilk beşe alma hamlesi bile yeter.

Yaz çok olaylara gebe.. Heat'in önemli bir cap esnekliği yok.. Bu üçlüyü bozmalarını beklemek fazla hayalcilik olur.. Bu takım başarız değildir.. Bir tane pivotu yok, bir tane PG yok.. Tesadüfen Chalmers oynayacak da üçlüye destek gelecek.. Ufak tefek değişiklikler olur ve rotasyon genişletilmeye çalışılır ama o genişletilmiş rotasyon bile yine dar kalır bence..

Takım başlıklarında konuşuruz.
 
argoda çok sık kullanılan " pulling benedict arnold " diye bir laf vardır ,birini satmak hainlik yapmak arkasından vurup yüzüstü bırakmak anlamına gelir artık bu deyimin yeni şekli "dont lebron me" olmuş cümle içinde ""u lebroned me last week "" :=)

tam bir saçmalıksın lebron bunu kıçımın üzerinde a4tech dandik klavyeyele yazan ben senden daha saçma görülebilirim ama en azından benim adım ingilizce de hain sıfatı yerine geçmiyor,seni eskiden epey severdim sayardım ama bana bile bıkkınlık verdin
 
Lebron çok bozdu, bayagı bozdu yani öyle böyle değil. inanılmaz bozdu. cok fazla bozdu yani. öyle b.. o kadar bozdu, önünü alamadık öyle kötü bozdu yani. bozdu, bozdu, bozdu, bir yerden sonra bozmaz diye bekledik, daha da bozdu. artık bozmasın dedik, iyice bozdu. artık inanamadık, bozdu, bozdu gitti yani.. :D
 
hahahahahaha güzelmiş bu aferim Tugay yan gelip yatma ensendeyim , süprüldük diye pes etmek yok :)

seneye bi Orlando veya Chicago denemesinden yanayım ben Lebron'un Wade ile olmadı yüzük belki Howard veya Rose ile olabilir sanki :) onlarla (dilimin ucundaki kelimeyi Emre'nin hatrına söylemiyorum :)) ortak olması belki bu sefer yüzüğe yaklaştırır olmadı artık hepsini bi araya getirip oynatırız =))
 

Üst