NBA Normal Sezon ( Regular Season)

Veysel Kaya' Alıntı:
Semih 11 dakka 2 sayı 3 ribaunt 4 faul.. 4 faul 11 dakkada çooook fazla..

O mücadelenin içine yeni girmiş biri için normal bence Veysel,kendini sakınmayı sonradan öğrenecek şimdi bulduğu ender dakikalarda max. enerjisini sahaya yansıtmaya çalışıyor.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
pazar akşamı 23.00 de ntv de atlanta-phoenix maçı ,canlı yayın olarak görünüyor..yalnız maç yerel saatle 17 de görünüyor ve gece 00.00 a denk düşüyor.. burada bir yanlışlık var.

@gazanfer

ben demiştim diyorum.. ntvspor yayın akışında değişiklik yapmış.. maç tsi 00.00 görünüyor.. başlaması en az 00.15.. Bizim izlememiz yine imkansız..
 
phoenix: 118 - hawks:114 olmuş..
izleme şansımız olmadı ama suns'ın rotasyonu dikkatimi çekti.. Çok dengeli dağılmış dakikalar.. Hedo yine iyi değil anlaşılan.. Bu arada Nash'in saçlarına hastayım..

Houston'da "yeter bu aşkın ızdırabı" diyerekten Minnesotta'ya üşüşmüş.. Yao, ilk beş başlayıp 16 dakika oynamış görünüyor.. Yavaş yavaş.. Scola'ya da helal bu yollar.. Minnesotta'nın çilesi bitmez.. Adamım Kevin Love 16 pts, 16 reb.. Her maç böyle bir şey yapıyor mutlaka. Bu arada hla Darko Milicic'mi ya.. Adam NBA in overrated'lık tarihini yeniden yazdı..Hala NBA de oynuyor, hala ilk beş başlıyor.. Kwame Brown, bundan 10 kat faydalıdır.. Beasley de zaten baş overratedlardan birisi..Milicic'i ilk beş başlatacak kadar düşmüş takıma ancak üzülünür.. Minnesotta halkı üzülmesin.. İyi bir NFL takımları var.. Onu kovalasınlar..
 
Atlanta-Phoenix

Gercekten guzel bir mac oldu. Ilk ceyrek cok hizli basladi mac, Phoenix agirligini koydu maca baslar baslamaz. Kaan Kural'in deyimiyle acik alanda oynanan oyun Phoenix'in isine geldi. Hido ilk yarinin yildizi idi, Phoenix adina. 11 sayi ile. Atlanta'da ise Al Horford cok yuzdeli atti. Steve Nash, cok iyi oynadi, assistlerini konusturdu yine, sayi olarakda sirtladi takimi. Hido'yu daha cok beslemesini bekliyoruz, ikinci yari Hido'nun eline top degmedi. Cok guzel oynadigi ilk yari sonucunda. Kocun setler cizmesi lazim Hido icin. Bu takimin kilit oyuncularindan biri olmali Hido. Ilk yari 0-2 ucluk ile oynayan J-Rich, ikinci yari cok iyi oynadi. Takimini sirtlayan isimlerin basinda. Grant Hill cok iyi oynadi, 37 yasinda olmasina ragmen sahada ki tempoyu kaldir. Ayni sekilde Steve Nash.

Joe Johnson'in nasil 34 sayi attigina sasiyorum acikcasi. Bir ara Kaan Kural, Joe Johnson 32 sayi bilmem kac assist ve ribaund aldi diyinci sasirdim. Phoenix'in benchi super oynadi, Dragic cok sey ogrenmis Nash'den. Childress, benchten gelip cok iyi katki sagladi. Phoenix'in benchi, Atlanta'nin benchini ezdi, Atlanta'nin ilk besi ile kafa kafaya oynadi. Maci kazanmalarinin en buyuk nedeni bench. Bir ara mac koptu 18 sayilara kadar Phoenix farki acti. Bu fark Atlanta'nin 3. ceyrek cilginca ucluk atmasi ile kapandi. Ilk yari 0-7 gibi atmislardi, 3. ceyrek cilginca soktular. Mike Bibby,Jamal Crawford,Joe Johnson 3.ceyrek ucluk yagmuruna tuttu Phoenix'i. Mike Bibby'nin savunmasi felaket, savunmasi demiyelim yapamiyor. Cok zarar veriyor Atlanta'ya. Bugun Atlanta, Orlando karsisinda " sucuklu tost " olur. Nedeni ise, Atlanta'nin ilk besi epey bir sure aldi. Cok yoruldular. Sure dagilimina bakabilirsiniz.

Phoenix ise vurup gececegi maci, biraz zorlanarak kazandi. Dun gece en cok guldugum olaylardan bir ise, Dudley'in potaya drive ederken, Teague'nin yol acmasi, kacmasi. Kaan Kural'in ise Teague neriye gidiyor demesi cok komikti. pozisyonda, childress ve Harford var, sen babasini izlerken gordunmu, " Murat Murathanoglu soruyor ". Kaan Kural kimin, Childress'in mi ? Murat Murathanoglu, hayir Al Horford'un babasi Tito Horford, Kaan Kural, hayir izlemedim vallaha, Murat Murathanoglu, oda 3 sene oynadi nba'de :). Murat Murathanoglu ve Kaan Kural'in guzel anlatimina tesekkurlerimi sunuyorum.
 
Phoenix yine mağlup, yerli-yersiz bütün maçları kaybediyorlar.. Memphi'e yenilmişler.. Zach şov yapmış.. 23 pts, 20 reb..

GSW ise beklentilerin üzerinde seyretmeye devam ediyor..Toronto'yu yenmek çok zor değil ama maç kazanmak iyi bir şey.. Monta Ellis şov sürüyor..

Orlando-Atlanta maçı da önemli bir deneme maçıydı ve kazanan Orlando oldu ama Atlanta'nın dün gece çok hırpalandığı için bir mazereti olduğu fikrine ben de katılıyorum..
 
çaylak kardeşlerimizin aldıkları sürelere bakmak lazım bu sezon...
ekstra sayı katkısı beklememek lazım...
Ömer ve Semih ki özellikle Semih benim beklediğimden çok daha iyi süreler almaya başladı, Ömer ise sezon boyunca bu ortalamada gidecektir zaten...
diğer taraftan Hidayet iyi kötü bir standart yakaladı tabi daha iyisini yapabilecek bir oyuncu ama geçen sezona göre iyi durumda...
 
Dün oynanan İndiana - Denver maçında İndiana'nın üçüncü çeyrek performansından bahsedilmemiş. Tam 54 sayı sığdırmayı başardılar 12 dakikaya 21/20 isabetle. Tekrarını izlediğimde Dunleavy'nin şut performansına diyecek kelime bulamadım. :)

Tabi bu performansta İndiana'nın etkinliği varken Denver'ında savunma yapmaması da faktörlerden biriydi. Sadece koştular desek abartmış olmayız sanırım. Durumları kötü, bakalım ilerleyen günlerde nasıl toparlayacaklar..
 
Durant %30larda atmaya devam ediyor. Dün 31 sayı atmış 16'sı serbest atıştan. 7/18 saha içi atışı varmış. Yani %38miş yüzdesi. Ki rakip Philadelphiaydı.
 
Ömer'in dün oynadığı 11 dakikayı gayet etkili kullandı. Rakamları, 8 sayı - 5 ribaund. Boozer'ın yokluğunda kadroda kendine yer edinmesi gerekiyor. Her oyuna girdiğinde aynı enerjiyi parkeye yansıttığı takdirde de formayı kapacaktır.

Chicago evinde çok etkili bir oyun sergiliyor gerçekten. Dün rakibin Goldon State olmasının da payı var elbette ama gösterdikleri performans iyi seviyede. Özellikle Deng ve Rose ikilisi çok büyük katkılar veriyor takıma. Ben iki senedir Playoff'tan ilk turda elenen Chicago'nun bu sene daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Boston - Miami maçında Ray Allen'ın müthiş bir şut performansının maçta etkili olduğu açık. 7/9 üçlük isabeti ile oynayarak 35 sayı bıraktı Miami potasına. Onun bu yıl takımın en önemli skor opsiyonu olduğunu düşünüyorum Pierce'nin varlığına rağmen. Rondo'nun bu sene inanılmaz bir asist gücü ortaya koyduğunu düşünürsek, Allen'ın 30 üstü performanslarına sık sık denk gelebiliriz. Miami adına uyum sorunu yine baş gösteriyor. Bunun üstüne sezonun şu zamanına kadar en skoreri olan Wade 8 sayıda kalınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Bu maçtaki en önemli istatistik, Rondo 16 asist yaparken, Miami 18 asist ile oynaması kuşkusuz.

Lakers 8 maçlık galibiyet serisine Denver'da noktayı koydu. Denver'ın İndiana karşısında aldığı ağır mağlubiyetin ardından bu maçı çıkış olarak gördükleri açık. Melo ve kenardan gelen Lawson'un gösterdikleri performans belirleyiciydi. Kobe'nin 26 bin sayı barajını aştığı maçta çokta iyi performans ortaya koyduğunu söylemek güç. Açıkçası Lakers'ın fikstüründeki ilk zorlu diyebileceğimiz maçta takılması onlar adına negatif nokta. Ancak her şeye rağmen çok rahat bir şekilde batı birinciliğini kazanacaklarını düşünüyorum.
 
Nba takip etmiyorum da merak ettiğim bir istatistik var. Amerikalılar kesin bunu da tutuyordur.

Malum, dün spiker NBA TV'nin de verdiği maçın sonunda Korver süreyi eritirken klasik Golden State maçı bilgisini vermekle meşguldü yani bilmem kaç x'in ( Golden State'in o günkü rakibi oluyor) bu sezonki en yüksek sayısıydı diye. Merak ediyorum son senelerde kaç kere Golden State'in rakipleri season high yaptılar?
 
Aman Tanrım !

Bu Kevin Love ribaunt rekoruna gidiyor,Şuan devam etmekte olan NewYork Knicks-Minnesota maçında 12'si hücum 19'u savunma olmak üzere 31 ribaunt ile oynuyor.Ayrıca 28 sayısı var adamın.
 
Bu sezon NBA'da hiç normal işler olmuyor. Garip garip rakamlareduyuyoruz hergün. Bence NBA yönetimi bu sezona has, sezonun adını "İrregular season" yapmalı :)
 
Kevin Love'a kelimeler yetersiz kalır hakikaten. En son iki alanda 30+ 1982 yılında Moses Malone'dan gelmiş. Özel bir oyuncu Kevin Love. Bunu oynadığı her maçta gösteriyor da burada oynadığı turnuvanın ardından bir kademe üste çıktığı kesin.

Ayrıca Kevin Love'ın insanüstü performansının yanında Beasley'in 35 sayı da var. İlginç şeyler oluyor Minnesota'da. :)
 
Minny biraz fazla ezildi basın tarafından. Biraz oyuncular kamçılanmış olabilir.
Ayrıca sayın Geoff Petrie gözünü seviyim bi guard al şu takıma. Ya hiç bir şey yapmasın sadece savunmada dik dursun yeter ya dün yine Nash 28 sayı attı Udrih'in üstünden. Vallahi içeriyi kapatıyoruz yüzdeli atıyoruz ama yok kurtulamıyoruz Udrih'în tuttuğu adam yine bi 25 atıyo en kötü. Ayrıca sayın Paul Westphal gözünün yağını yiyiyim bu Antonio Wright hastalığından kurtul ya orda Donta Greene gibi bir potansiyel var onu kullan. Adam 10 dakika oynayıp hiç bir şey yapmamıi 1 top kaybı hariç. Koşmuş koşmuş koşmuş koşmuş hepsi bu. Çözüm açık ve net ya adam gibi bir guard alınacak ya da Evans 1 oynayıp Garcia 2 Casspi 3 olarak başlayacak. Udrih sadece Evans'ı dinlendirmek için girecek yani az oynayacak. Greene ise 2 ve 3 ü yedekleyecek Head ile birlikte. 4-5 rotasyonumuz zaten Nba'de ilk 5e girer ama o lanet olası point guardımız yok. Ya bi Hinrich lazım be 2 kuruşa veriyorlar zaten adamı gidinm alın . Yazın Felton'ı almak akıllarına gelseydi şimdi playofff konuşuyor olurduk. Şimdi otur Udrih'in savunmasını izle
 
Sühan Cem' Alıntı:
Bu sezon NBA'da hiç normal işler olmuyor. Garip garip rakamlareduyuyoruz hergün. Bence NBA yönetimi bu sezona has, sezonun adını "İrregular season" yapmalı :)
Nazr Mohammed 22 sayı 20 ribaunt 4 blok yapmış,hakikaten bu sene bayağı değişik durumlar görüyoruz Nba'de.
 

Üst