NBA Off Season - 2013

zter hardeni salary capdan dolayı yolladılar ama 1.5 sene önce şansları vardı..orlando harden-ibaka takasını istedi ama kabul görmedi..bayağı bir eleştirmiştim oklohamayı..ki 1.5 sene önce howard bu kadar gıcık değildi ve beli sağlamdı ayrıca mvplik performansı vardı..sonra hardenı yok pahasına yolladdılar..
 
Son 2 günde biten takaslar ve transferler düşünüldüğünde kaybeden açık ara Lakers oldu. Ufak bir kazançları sadece Howard'ın sign and trade ile gitmesi olurdu sanırım bu da olmadı. Sakat Kobe, yaşlanmış Nash ve Gasol'ün dışında elle tutulur bir parçası yok Lakers'ın. Ee biraz MWP işte.

Yeniden yapılanma desen Lakers Kobe'yi bırakmaz Celtics'in Pierce tan vazgeçtiği gibi. Şu an için bir tek Bynum goygoyu dönüyor Lakers için. Kadrona katsan bir şey değişmeyecek. Batıda o kadar sağlam takımlar var ki bunların üstüne 2-3 takım daha eklendi.

Lakers belli ki çöp sezon geçirecek. 2014 free agent piyasasını kovalarlar. Bu da Kobe'ye bağlı olacak. Kobe'nin gelecek sezon sözleşmesi sona eriyor. Düşük maaşlı bir kontrata imza atarsa Lakers çok güçlü bir takım oluşturabilir. Carmelo, LeBron, Wade, Wall, George, Nowitzki gibi isimler FA olacaklar. Bu sene başlamadan bitti umarım D'Antoni de azalarak biter bu sezon.

Sakatlıktan dönüşte Kobe'nin dönüşü ve dediğin gibi yapacağı yeni sözleşme önemli. Kobe böyle bir imza atar mı ve atarsa kimi alırlar. Geleneğinde hep büyük bir Pivot olmuş takım böyle birini yine bulur mu?
 
Ülkemizde Ülkerspor (1999-2003) ve G.Saray MP (2011-12) takımlarında forma giyen Zaza Pachulia (1984- 2.10 m), eski takımı Milwaukee Bucks'a dönmeye hazırlanıyor. Daha önce 2004-05 sezonunda Bucks forması giyen Gürcü pivotun 3 yıl için 16 milyon dolara el sıkıştığı öğrenildi. Ersan İlyasova'nın takım arkadaşı olacak olan Paculia, NBA'de Orlando Magic (2003–04), Milwaukee Bucks (2004–05) ve Atlanta Hawks (2005-13)'da forma giydi.

Geride kalan sezon 52 maçta, 21.8 dakika ortalama süreye 5.9 sayı, 6.5 ribaund, 1.5 asist,0.7 top çalma ve 0.2 blok istatistiklerini sığdırdı.
 
Galatasaray Liv Hospital'ın milli pivotu Furkan Aldemir'in Houston Rockets'ta olan hakları, takas sonucunda Philadelphia 76'ers'a verildi. Ancak yıldız oyuncunun bu sezon da Sarı-Kırmızılı formayı giyeme devam edeceği öğrenildi. Bu takasta Royce White da Philadelphia Sixers takımıyla anlaştı. 2012 yılı draftlarında birinci tur, 16. sıradan Houston Rockets takımı tarafından seçilen 1991 doğumlu oyuncu yaşadığı sinir kontrol problemi ve mental sorunları çözmesi için Gelişim Ligi'nde Viper takımına verilmişti.
 
All Star pivotu Dwight Howard’ı, milli yıldızımız Ömer Aşık’ın formasını giydiği Houston Rockets’a kaptıran NBA’in güçlü ekiplerinden Los Angeles Lakers, boyalı alandaki açığını hızlı kapattı.

Lakers’ın son olarak Dallas Mavericks’te forma giyen tecrübeli pivot Chris Kaman’ı renklerine bağladığı iddia edildi. NBA’de geçen sezon 10.5 sayı, 5.6 ribaunt istatistiklerini yakalayan Kaman, daha önce Golden State Warriors, Atlanta Hawks ve Sacremento Kings takımlarında oynamıştı.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NBA’in efsane pivotlarından Shaquille O’Neal, Dwight Howard’ın Los Angeles Lakers’tan Houston Rockets’a transfer olmasını eleştirdi. ABD’de TNT kanalında yorumculuk yapan Shaq “Herkes spot ışıklarının altında olmak ister ama oraya gittiğinizde büyük baskıyı görürsünüz. Howard, Houston gibi küçük bir şehre giderek garantiye oynadı ve ben bunu bekliyordum” dedi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeniden yapılanmaya giden NBA ekibi Detrois Pistons’ta eski oyunculardan Rasheed Wallace teknik ekibe dahil edildi. Pistons formasıyla 2004 yılında şampiyonluk yaşayan Wallace, gelecek sezon koç Maurice Cheeks’in yardımcılığını yapacak. Ayrıca kadrodaki genç pivotlar Greg Monroe, Andre Drummond ve Tony Mitchell’den de sorumlu olacak Rasheed Wallace, NBA tarihinin en çok teknik faul alan oyuncusu olarak kayıtlara geçmişti.
 
Lakers, Robert Sacre ile resmi olarak anlaştı.

İşe bak adam tüm Lakers maçlarını en iyi yerden izleyecek.Nash-Gasol-Kobe ile falan aynı ortamlarda olacak.Üstüne 988 bin Dolar maaş alacak.

24 Yaşına girmiş koca sene benchte havlu sallayan bir oyuncu garanti kontrat alıyorsa Lakers'in niye bu kadar umutsuz olduğu ortaya çıkıyor.
 
Sakatlıktan dönüşte Kobe'nin dönüşü ve dediğin gibi yapacağı yeni sözleşme önemli. Kobe böyle bir imza atar mı ve atarsa kimi alırlar. Geleneğinde hep büyük bir Pivot olmuş takım böyle birini yine bulur mu?

Abi görünürde böyle bir pivot görünmüyor. NBA artık değişti bu çok belli. Euroleague gibi sistem ve takım uyumu eskisi kadar mühim değil. Heat pivotsuz şampiyon oldu. İyi bir LeBron'un yanında Wade-Bosh benchte babalar gibi Ray Allen. Düşük kontrata anlaşılan ve maksimum verim alınan Andersen gibi isimlerle tam bir 5 numara olmadan sezonu zirvede bitirdiler. Celtics'in 3lüyü kurmasından sonra artık herkes aynı modele yöneliyor. Lakersta buna benzer olur heralde.

Şu an bence NBA'de süper yıldız denilebilecek adam yok Kobe ve LeBron dışında. Hatta Kobe bile yıldız statüsüne düştü düşüyor ufaktan. Nefret etsem bile James bu fizikle en tepede. He basketbol dendi mi biraz klaslık olacak. Kobe toplamda hep üstün olacak gözümde James'e karşı. James Kobe ile yüzük sayısı için kapıştığından sanmıyorum ki Lakers'a gelsin. Muhtemelen sadece iyi bir skorer olan Carmelo gelecektir 2014 yazında. Kobe ve Gasol'ün maaşlarında yapacağı indirimle olacaktır bunlar. Hep beraber feda denirse güzel yan parçalarda bulunur. İyi bir koçla Lakers 2015 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlar. Nerden nereye geçtim ama velhasılıkelam o pivotu bulabileceklerini sanmıyorum.
 
Andrew Bynum Cleveland Cavaliers'ta 2 yıl/24.5 MD kazanacak.

Irvıng-Waiters-Bennet-Thompson-Bynum gibi bir ilk 5 var.

Benchleri de çok iyi oldu. Jarett Jack-Alonzo Gee-Sergey Karasev-Clark-Zeller-Varejao falan hiç hiç fena bir kadro yok Cavs'ta.

Chicago Bulls Rip Hamilton'u serbest bıraktı ve dolu olan Cap'inde 5 Md yer açtı.
 
Andrei Kirilenko Brooklyn'de.

İlginç kısmı 10 Md kontratı varken kendisi serbest kalıp 3 Md Brooklyn'e gitmesi.

Brooklyn ilk 5 D-Will-Joe Johnson-Pierce-Garnett-Brook Lopez

Bench Jason Terry-Kirilenko-Teletovic-Blatche-Reggie Evans muhteşem bir kadro oluştu ama 98 Md Salary Cap demek.

Ve 70 Md'ı aşan her 1$ için 3.25$ Lüks vergisi ödemeyi göze aldı Brooklyn.Ben olsam Kidd'i de sahaya döndürürdüm yüzük gelmek zorunda çünkü fazla vakitleri yok.
 
son yılların en hareketli off season'larından biri oluyor gerçekten.

Lakers, "amnesty clause" hakkını kullanıp, Metta World Peace'i serbest bıraktı. Nick Young ve Chris Kaman ile sözleşme imzaladı.

Cleveland, Andrew Bynum'u aldı ancak, Bynum'un diz kıkırdaklarındaki durum önemli, eğer bir sorun olmazsa, Cavs için büyük değer olacak.

Pelicans, Tyreke Evans ve Jrue Holiday'ı kadrosuna katarak önemli bir iş yaptı. Pistons, Billups ve Smith'i alarak güçlendi.

Golden State, Igoudala'yı aldı.
 
Brooklyn Nets'te

deron-joe johnson-pierce-garnet-brook lopez

shaun livingston-jason terry-kirilenko...şeklinde 8 kişilik bir rotasyonu var ve bunların yanına benchten gelip katkı verek bir uzun oyuncu ekleyebilirlerse konferans finali görürler..aksi takdirde kenardan gelecek Reggie Ewans'la falan olmaz o iş..
 
Nets'te 5 numarada Blatche ve yeni draft ettikleri Plumlee var.Zaten Cap nedeniyle daha fazlasını yapamazlar.

Ben Kirilenko'yu 3-4 Rotasyonunda bench'ten getirip en az 30 dk üstü kullanacaklarını düşünüyorum.Garnett 5'te de süre alacaktır.
 
Hem Reggie Evans da 10 dk falan süre alabilir geçen sene ilk 5 çıkıyordu bazen müthiş ribaunt katkısı veriyordu.. Bence harika bir kadroları var.
 
NBA'de aynen benim düşündüğüm doğrultuda haber var..Prokhorov, bence el altından ödeme yapıyordur..Kirilenko'nun 10 milyon dolarlık sözleşmesi varken 3 milyon dolara tav olması şüphe uyandırıcı..
 

Üst