NBA PlayOff 2014

Ginobili, Duncan, Green durunca SAS da duruyor. Leonard da vasatı aşamayınca doğal olarak SAS çöküyor. OKC nihayet kalitesini gösterdi. İşte şimdi çok güzel bir seriye dönüştü.
 
İndina 6. maça taşıdı. Bence işleri çok çok zor ancak P.G bugünkü gibi atması gerek.

Stephenson Lebron'u maddi manevi göçertti. Bir ara suratına hava üflüyordu. :)

P.G harika attı yandı resmen , West de aynı şekilde. Lebron doğru düzgün oynamadı faul probleminden dolayı. Buna rağmen zorla kazandı İndiana.
 
maçı izlemedim ama yorumlarda ''nba finali oynayacak takım 11 sayı atıyorsa direk çekilsin seriden'' yazılıyordu. evet indiana bi periyot 11 sayı atmış ama miami de ilk periyot 16 sayı atmış :) leBron en son ne zaman çift hanelilere çıkamadı acaba ilginç. PG'de bi maç patlayıp bi maç yatacaksa hiç oynamasın :) miami fazla uzatmadan alır bileti önümüzdeki maç.
 
Son periyodu açın Paul George'u tekrar izleyin. Adam periyodu tek başına oynadı resmen. Lance Stephenson ise hakikaten kahkaha attırdı gecenin bir vakti :D Lebron'un bir ''çattık ulan'' bakışı var üfleme sonrasında ama vinelara girmemiş orası :)
 
Bu Indiana'lıların sorunu da bu. 2 sene önceydi galiba Granger yaptıklarıyla uyuyan devi uyandırmıştı. Şimdi evinde ki maçı kazanmışsın deplasmanda galibiyet alman gerekli ama sen aslanın yuvasına çomak sokuyorsun.
6. maç İndiana için zulüm olabilir. Lebron James der susarım..
 
Maçın ilk yarısını izledim, dedim seri bitti, kasmaya gerek yok, yatayım yarın sınav var. İkinci yarı olaylar dönmüş, George çılgın atmış, LeBron'un faul problemi devam etmiş. Ama esas Stephenson'ın olayını gördüm, videoyu izledikten sonra aklıma ilk gelen şey LeBron altıncı maçta ortalığı dağıtır, +18'e varan sahneler yaşatır oldu.

Altıncı maçta epik bir LBJ performansına hazırlıklı olmak lazım.
 
İlk çeyrek 32-32.Maçın ve serinin gidişatı thunder'ı gösteriyor.Reggie JACKSON 5/5 ile muazzam başladı.Kazandıkları 2 maç thunder'ı havaya sokmuş ama karşılarındaki takım kolay teslim olmaz.Yinede LEONARD'ın kaptığı top sonrası DURANT'in ve WESTBROOK'un çabası maça ne kadar inandıklarını gösteriyor.Maç sonu çok şeyler vaadediyor orası kesin.
 
Eyüp Özkaya online mısın ? :)

Bu Westbrook ne ayak ? Smaçtan sonra Kawhi'ye çarpmalar ağız yüz eğmeler felan...Al sana 30 sayı...

Bakalım seri 4-2 mi bitecek yoksa 7 maça mı kalacak...
 
Eyüp Özkaya online mısın ? :)

Bu Westbrook ne ayak ? Smaçtan sonra Kawhi'ye çarpmalar ağız yüz eğmeler felan...Al sana 30 sayı...

Bakalım seri 4-2 mi bitecek yoksa 7 maça mı kalacak...

Kimilerinin böyle hava gazına ihtiyacı varken kimileri rakibine sahayı dar edip sis bulutu ardında bırakıyor.Şimdi gazda bitti soğuk duş zamanı.Aldıkları gaz yetmemiş olacakki tek çeyreklik patlama -ki spurs'ün rakibinin 32 sayı attığı ve çok daha iyi olduğu çeyrekte bir şekilde skorda kalması kritikti-meğer çakmak gazıymış ve daha büyük bir kimyasal patlamaya neden olmuş.Şimdi gazlarıyla tüttürebilirler.

Önceki mesajımda reggie jackson'ın 5/5le başladığını söylemiştim.Sonraki 5 atışta '0' çekmesine rağmen standart yüzdelerle atan DURANT ve WESTBROOK dışında çift hanelere ulaşan tek thunder'lı olması maçın son 3 çeyreğinin özeti gibi.Bu arada 5 maçta evsahibi takımların maçı erken kopartıp rahat bitirmeleri şeklinde oluştu.6.maçta thunder pes etmez ama spurste 7'ye bırakmamak için daha iyi motive olur.Serinin favorisi zaten SPURS ama 6.maç içinde bir adım önde olduğunu düşünüyorum.İyi tüttürmeler:)
 
Pacers'ta Stephenson, Oklahoma'da Westbrook'un rakiplerine yaptığı şeyler şahıslara indirgenmemeli. İki seride de takımlar arasında güç olarak uçurum olmasa da konferans final serisi için denge yok diyebiliriz. Bu teraziyi dengelemek için takım içinden bir fedai rakiplere, özellikle tehdit olabilecek oyunculara psikolojik baskı uygulamaya çalışıyorlar. Ama dediğim gibi kimsenin şahsi husumeti değil bu, tamamen takım olarak alınmış ve uygulanmış kararlar.
 
Bugün öğlen maçı banttan izliyordum tvde, Cuma nedeniyle yalnızca ilk 15 dksını seyredebildim maçın. Tahminime göre de OKC alabilir ama Spurs'ın her zaman söyleyecek sözü vardır dedim. Ama açıkcası 30 sayı fark beklemiyordum şok oldum. SAS bu sene cidden işini garantiye alıyor. Ayrıca oyun zekâsı atletizmi yener tezi bir kez daha kanıtlanmış oldu.
 
Batı Konferansı'nın 8.sinin bile rahatlıkla Doğu Finali oynayabileceği bir sezon yaşıyoruz, uçurum iyice arttı Miami de finalleri oynamaya devam ediyor doğal olarak. Batı-Doğu olayı kadar saçma bir olay yok, umarım değişir yakın gelecekte ki gündemdeymiş bu konu yeni başkanın.
 
Batı Konferansı'nın 8.sinin bile rahatlıkla Doğu Finali oynayabileceği bir sezon yaşıyoruz, uçurum iyice arttı Miami de finalleri oynamaya devam ediyor doğal olarak. Batı-Doğu olayı kadar saçma bir olay yok, umarım değişir yakın gelecekte ki gündemdeymiş bu konu yeni başkanın.

Günlük hayat muhabbetlerinde sürekli dile getirdiğim, hatta bilinçli takipçilerin dile getirdiği fakat çok fazla yazıya dökülmeyen bir nokta. Örnek üzerinden gidersek Batı'yı 8. bitiren Dallas Mavericks Doğu'da rahat final oynar hatta Doğu şampiyonu olabilirdi.

Doğu takımlarına ve oynadıkları basketbola karşı varolan antipatim Batı'da takımların birbirini kırdıkları serileri izleyince had safhaya ulaşıyor.
 
Doğu ile batı arasında ki dengesizlik hakikaten can sıkıcı. Bence bu durum doğu da olan iyi takımlar içinde bir handikap. O rekabetin içine gidememek oyunlarını geriye götürüyor.

Batı'nın 8. cisi pekala doğu da final oynayabilirdi ama o kadar. Nba'in iyi takımları batı da ama en iyisi doğu da. Miami batı sertliği ve rekabetçiliği ile beslense basketbol olarak olduğu seviyenin çok daha üst noktalarında çıkacağını düşünüyorum.
 
Tanju abi aynisini bende diyorum.Gercekten cok sacma olmaya basladi.Divisionlar karsilikli olarak eslesde super olur.Sas finale cikarsa favoridir.
 
Portland, Houston gibi bir rakibi eliyor, sonra SAS ile kapışıyor, SAS hem Dallas'ı hem Portland'ı eliyor finalde OKC ile kapışıyor. Miami ise Bobcats, Nets ve güçten düşmüş Pacers'ı güle oynaya geçiyor.
 
Batı makası bu yıl açtı bazı büyük Doğu takımlarının kötü olmaları sebebiyle ama seneye denge sağlanır.

Ben Doğu-Batı olayının değişikliğe gideceğini düşünmüyorum Play Off'ların bir önemi kalmaz.Konferanslarla güzel Nba ayrıca denge değişkendir bir yıl için bu tarz değişikliğe gidilmez.2000'lerin 2.yarısında Doğu takımları daha güçlüydü Boston-Cleveland-Orlando'nun başı çektiği iyi takımlar vardı Batıda ise Lakers fark atıyordu rekabet yoktu birkaç yılda değişti yine benzer olur.

NewYork-Chicago-Boston gibi büyük Franchise'lar toparlarsa Cavs zaten draftla geliyor.Gelecek sezon iyi bir Doğu görürüz değişiklik olmaz bence.
 
bu muhabbet sıktı açıkçası..Doğnun şanssızlığı Bulls ve Netsin sakatlıktan yanması..D.Rose ve B.Lopez sakatlanmasa(Deron williamsın sağlıklı olmadığı da aşikar) bu kadar içler acısı olmazdı..
Geçen yıl gördük,Westbrook sakatlandı Thunders final bile göremedi.İbaka sakatlandı ve az daha 4-0 eleniyorlardı..veya Lamarcus sakatlandığında Portlandın ne kadar geriye gittiğini gördük..Kobesiz Lakersı söylemeye bile gerek yok..
 

Üst