Sinan Güler

33 yaşındayken ve bu kulübün efsanesi olabilecekken para için en büyük rakibine gitmek... Arkadaşına küfürler edilince, oh çekilince eşkıya kılıklıları alkışlayan, mehtiye düzen başkası kaldı mı? Kaldıysa tez vakitte tekrar buluşmaları dileği ile.
 
950k'ya anlaştığı söyleniyor. büyük kaptan be. karakter be. yüreğiyle oynadı be. yalnız şöyle birşey var eğer böyle bir kontrat alabiliyorsa bizde aldığı süreler sayesinde oldu. sinan'a bu kadar süre kimse tahammül edemez.
 
Bizden aldığının iki katını teklif etmişlerken niye dursun ki adam bu duygusal şovenizmi bırakın, iki sene bizde oynayıp basketbolu bıraksa kimse Sinan şöyle efsane basketbolcu falan demezdi, yıl olmuş 2017 hala oyuncuya kızıyorsunuz. Adamlar 30 M bütçe kuruyor ezeli takibimiz, biz 4 M bütçe koyup bütün iyi oyuncuları kaybediyoruz, kızılacaksa aynı çapta sponsor bulamayan yönetime kızılacak Sinan' değil, adam da ailesinin geleceğini düşünmek zorunda.
 
Bizimle yolları ayırması iyi oldu.Bizim bütçe durumumuz takım durumu kendisine o paraları vermeye uygun değildi.

Elinden geleni yapan bir oyuncuydu.Yeteneği,çapı belli.Bu adamdan hem savunma hem penetre hem oyun kuruculuk beklemek hataydı.Bu hataya son 2 yılda düşüldü.Eurocup seviyesinde sırıtmadı ama Euroleague'de çevresindekilerinin de yetersizliğiyle iyice göze battı.Anadolu Efes veya Fenerbahçe Doğuş takımlarında benzer paralara daha düşük rolde rotasyonu genişleten bir isim olarak daha verimli olması muhtemel bir isim.

Muhammed Baygül,Göksenin,Can,Ege,Emir yerli rotasyonu şimdilik yeterli ve ucuz.Parayı yabancılara yatırmak için iyi bir fırsat oldu.
 
Ayrılmasına kına yakacağım neredeyse. Kötü performansından, umarsızlığından sonra mükemmel oldu.

Ama o bizim kaptanımız, ama o en iyi Türk oyuncu, ama o çok efendi, ama çok iyi bir karakteri var diye savunup gerçekleri görmeyenler düşünüp bu durumdan ders alırlar umarım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Adamlık başka birşey işte. Bu forumda nefret de edilse, yerin dibine de sokulsa herkes bir Ergin Ataman olamaz. Sinan'a bu zamana kadar bize kattıkladı için teşekkürler. Mümkünse bir daha bu kulübün kapısından içeri girmesin.
 
Bizden aldığının iki katını teklif etmişlerken niye dursun ki adam bu duygusal şovenizmi bırakın, iki sene bizde oynayıp basketbolu bıraksa kimse Sinan şöyle efsane basketbolcu falan demezdi, yıl olmuş 2017 hala oyuncuya kızıyorsunuz. Adamlar 30 M bütçe kuruyor ezeli takibimiz, biz 4 M bütçe koyup bütün iyi oyuncuları kaybediyoruz, kızılacaksa aynı çapta sponsor bulamayan yönetime kızılacak Sinan' değil, adam da ailesinin geleceğini düşünmek zorunda.

Cenk bey, bi oyuncu mutlaka bi takımdan başka bir takıma(ezeli rakibine) transfer olabilir çok doğal bu. Ama bu eğilime sahip bi oyuncu bi zahmet kendisine kaptanlık teklif edildiğinde kabul etmesin onu.

Duygusal şovenizm de şu; eurocup kupasının ellerinde kalktığı adam bi sezon aradan sonra fenerbahçe'ye transfer oluyor. 10 sene sonra bakılınca böyle net bi tablo belirecek ki ben burada tepkiler bağlamında bi duygusal şovenizm göremedim. Ailesini düşünmeli demişken de aklıma hawkins geldi. Acaba napıyodur şimdi reis?

Yönetim konusunda hem fikiriz ama aslında o durum yönetimden bağımsız olarak Galatasaray camiasının(liseliler) amatör sporlara bakışıyla alakalı benim gördüğüm. Ve bence kulübün en büyük defosu bu. Ünal Aysal ve yönetimi bu açıdan bizim için ekstraydı.
 
Ailesini düşünmeli ne demek ya? Sanki karın tokluğuna oynuyor da yetmiyormuş gibi konuşuyorsunuz. Sadece bir sezon feda edecekti onda da yine en az 500 k alacaktı, ha ben kupalar için gidiyorum dese yine anlarım belki kariyerinde EL kupası görmek istiyordur ama para için gidiyorsa -ki haberler bu şekilde- Galatasaray kaptanını geçtim sıradan bir oyuncusuna bile asla yakışmayacak bir hareket.

Ne demiş Metin Oktay: "Fenerbahçe 20 bin teklif ederken, ben Galatasaray'la yıllığına 8 bine anlaştığım gün mutluluktan uçuyordum"

Artık sen de herkes gibisin.
 
pro oyuncu, kariyeri ve maaşı düşünecek tabiki. bizelere de daha iyi bir kariyer ve maaş sunulsa çalıştığımız şirketi değiştiririz.
sene sonu sözleşmesi bitmiştir, teklifleri masaya yatırıp daha akla yatkın olanını seçmiştir, olaya böyle bakmak gerekli.
kulübün hedefleri ve bütçesi daraldığı için büyük oyuncular ayrılacaktır.
 
Hala Galatasaraylı diyen var bu adama. Galatasaraylı olmak fenerbahçe gibi paranın peşinden koşmak demek değildir. Metin Oktay'ın bir sözü var: "Galatasaray'dan gitmek isteyen herkes gitmiştir. Kalmak isteyen de her zaman kalmıştır." olay bundan ibaret. Artık tüm fener sporcuları gibi ondan da nefret ediyorum umurumda değil artık. Onlar daha güçlü olabilir ama biz daha büyüğüz iki sene parayla güçlü oldular diye Galatasaray Basketbolundan büyük değiller. Allah'a şükür Galatasaraylıyım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Umarım yeni kaptanımız ataşehir de doğranirken reaksiyon göstermeyen, itiraz edenleri de geri çeken birisi olmaz. Denge politikası gütmeyen, G.saray değerleri için çirkefleşebilecek, profesyonellik falan umrunda olmayan G.saraylilarin duygularini savunacak birisi olur.
 
Son düzenleme:
Başka takıma gitmek ayrı bir şeydir, kaptanı olduğun kulüpten ezeli rakibine gitmek çok başka bir durumdur. Bunun profesyonellikle, maaşla falan bir ilgisi yoktur. Bu, karakter meselesidir.
 
Sinan Güler artık çeker bir vlog, aklar kendini. Onun Fenerbahçe'ye gitme profesyonelliğini göstermesi hakkıysa, kaptanının bu profesyonelliğine tepki göstermek de Galatasaray taraftarının hakkı. Ben Melih Mahmutoğlu gibi sataşmaktan başka bir işe yaramayanların kaptanlığını da, Sinan Güler gibilerin kaptanlığını da istemiyorum. Kendisini oyuncu olarak çok sever ve beğenirim ama Ülker Arena'da klasik Fenerbahçeli çirkefliği ile üzerine oynanan Göksenin'e etmedik küfür bırakmayan Fenerbahçe seyircisine teşekkür ettiği gün kaptanlığı bitmişti. Bu hareketiyle Fenerbahçe taraftarını hak edene küfrediyor, hak etmeyene hakkını teslim ediyor gibi bir konuma sokmuştu. Gerçeği ise hepimiz biliyoruz.

Bundan sonraki kaptan için aklıma gelen ilk örnek Hüseyin Beşok olur. Futboldan aklıma ilk olarak Bülent Korkmaz geliyor tabi ki ama basketbolda onun muadilini bulmak imkansız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
üzüldüm ve kırıldım...
Evet profesyonel bir sporcu olarak istediği takıma gidebilir, evet geçtiğimiz 4 senede elinden geleni yapmıştır, evet kariyerinin sonuna gelmiş bir sporcu olarak Euroleague şampiyonluğunu da yaşayıp o şekilde emekli olmak istiyordur, evet kendisine bu seviyede bir ücretle başka bir teklif de gelmemiş olabilir, evet takımımızın bütçesi yetersiz olabilir vs. Bu bütçe yetersizliğinden dolayı takımdan da ayrılabilir.

Ancak Galatasaray basketbol takımının kaptanlığını yapmış, erkek basketbol tarihindeki en büyük kupa ellerinde yükselmiş kişinin Galatasaray kaptanlığından hemen sonra ezeli rakibine gitmiş olması için çok şey söyleyebilirim ama özetle üzüldüm ve kırıldım.
Rahmetli Metin Oktay ne kadar güzel söylemiş "Sevenleri üzmeyelim baba" diye. Sinan sevenleri kırdı ve üzdü....
 
ABD'de hangi bölümden mezun olduğunu bilmiyorum ama ABD'ye gitmeden önce Türkiye'de halka iliskiler bolumunde ogrenlm gormeye baslamis PR bolumunde yani bana gayet manidar geldi benim acimdan FB'ye gltmesinden daha onemli nokta sudur ki bizdeki kariyeri boyunca,yaptiklari ya da yapmadiklari ile FB'liler gozunde muazzam bir kisisel PR yapti GS'in kaptaninin olasili transferini cosku ile karsilayan cok ama bu coskunun gerekcelerinde sportif nedenler cok fazla degil Sinani istemeyen FBliler ise sportif nedenlerle istemiyor.Simdi soru su GS kariyerinden once FB'liler Sinanı bu kadar cok sevıyor muydu tamam antipati duydukları bir oyncu değildi muhtemelen sempati duyuyorlardı ama sempati bu düzeyde değildi.GS'da oyle bir kaptanlık yaptı ki! FBliler gözündeki imajını iyiden iyiye olumlu yönde geliştirdi.Şimdi de FB'ye transfer olacağı konuşuluyor.PR bölümlerinde tez konusu falan olabilir sanırım bu "başarısı".
Bir an önce resmileşsede bu başlıkta olması gereken yere gitse
 

Üst