Solomon Milli Takim'da oynamak istiyor

Solomon u günahım kadar sevmem kişilik olarak yada başka özellikleriyle.Ama şu bir gerçekki milli takıma vites arttıracaktır.Sorun çıkarır diyorsunuzda zaten takım tamamen zorunlu.Adam gibi bir koçla Solomonda adam olur diğerleride.
 
Re:

Turgut Sahin' Alıntı:
Federasyon gerek futbolda gerekse basketbolda fenerli yabancıları türk yapmaya bayılıyor herhalde.Yakında ıra clark ı falan da yaparlarsa hiç şaşmam
abi kusura bakma ama sırf eleştiri olsun diye yazmışsın sanki bunları...şu federsyonu ve tanjevic'i öyle yanlış eleştiriyoruz ki adamların gerçek eksikliklerine sıra gelmiyor....
mesela biz srekli tanjevic'i eleştiriyoruz.fenerlileri topladı takıma diyoruz.ama mirsad bu takımda yok.geçen senenin en iyi savunmacısı bu takıma göstermelik çağırıldı.bunları hiç düşünmüyoruz.bence 'tanjevic fenerlilere kıyak geçiyor' demek olaya düzgün bakamamaktır.bunun yerine kadro seçimi genel olarak eleştirirlmelidir.tanjevic fenerlilere değil , bazı oyunculara kıyak geçmiştir...mesela cenk ve hakan burada olmayı haketmemiştir.ayrıca feneri kayırıyor dediğiniz tanjevic, bu turnuvada 5 para etmez bir oyun oynayan ermal'in yerine oğuz'u almayarak bence çok büyük bir saçmalığa imza atmıştır.oğuz ise f5 in oyuncusudur tıpkı ömer gibi.tanjevic kayırsa bu adamları kayırırdı.tanjevic'i zerre sevmememe rağmen yanlış eleştirdiğimizi düşünüyorum.
ayrıca kadro seçimi için tanjevic'i suçlamak pek doğru değil.tamam büyük saçmalıklar yaptı ama kadronun en az yarısını turgay demirel'in oluşturduğunu,her turnuva öncesi tur'gay' beyin yasaklı basketbolcular listesi oluşturduğunu biliyoruz.fakat biz turgay demirel'i yeterince eleştirmiyoruz.tanjevic bence f5-federasyon üçgeninde sadece bir piyon...federasyonun eleştirilmesi gereken nokta tanjevic'i kovması ya da kovmaması değil, bir koçun kadrosununseçebilecek kadar dandik bir yönetim göstermesidir.dünyda basketbol konusunda en katı kurallara sahip çinde bile bu olmamaktadır.işler tamamen bilen adamlara bırakılmıştır.
son olarak efsane oyuncularımız, şimdi ise antrenör yardımcısı olarak görev yapan orhun ene ve harun erdenay'a değinmek istiyorum.takımda arkadaşlığı üst düzey tutuyor olabilirler fakat bu kadar pasif olunmaz maçın içinde.tanjevic'in pasif kaldığı dönemlerde kontrolün rakibe bırakılmaması için göreve getirilen bu ikili yedeklerle birlikte maçı izliyor sadece.buna örnek olarak almanya maıçını verebilirim.maç gidiyor,seri üstüne seir yiyoruz fakat harun ya da orhun gidip hoca'ya 'hocam bi mola alalım bi kendilerine gelsin çocuklar' diyemiyor.orhun ene kafayı eğmiş oturuyor üzüntülü.oysa yardımcı antrenörün görevi o anda takıma enerji getirecek formüller üretmktir.koçla sürekli bağlantı halinde olmaktır.2001 de özyer-çetin ve örs arasında bu bağlantı süperdi.ynı şekilde israil ' in de teknik ekibi gayet iyi çalışıyor.
bence bu konulara dikkat etmeliyiz...bana göre yapılması gerekenler
1-federasyon kesinlikle değişmeli
2-tanjevic'in ya da yerine getirilecek koçun işine karışılmamalı...hele ki oyuncu seçimlerine müdahale edilmemeli.sadece tavsiyede bulumulmalı.analiz yapılmalı.
3-takım için bir sistem hazırlanmalı.
4-oyunun içinde etkisi olan yardımcı antrenörler bulunmalı.(inanın ki türkiye'de bu tip kişi çok var)
5-mümkünse tanjevic de turgay bey le birlikte aynı uçakla gönderilmeli.hollanda'da kendilerine yüzük takmalı ve nikah şahitleri de aziz yıldırım ile mahmut uslu olmalı.hakan demirel de onlara çocuk olarak verilse iyi olur.tanjevic cenk'i de isteyebilir...
6-takıma alınması yasak olan oyuncular listesi kesinlikle olmamalı...her oyuncu milli takım kapısının başaıya aç ve kaliteli oyunculara açık olduğunu bilmeli.
7-koç olarak getirilecek adam mehmet'in hidayet'in yeteneklerinin farkında olmalı.mehmet'in malone hido'nun jordan olmadığını bilmeli ve buna göre setler çizmeli.sıkışınca ver hido'ya o bizi kurtarır mantığıyla hidayet'i öldürmemeli...
8-solomon eğer illa alınacaksa alınmalı ve kerem ile rotasyon yapılmalı.ender ve hakan gibi pervasız adamlar milli takımda olmamalı.3. guard da gelecek vaad eden biri olmalı.onu da her maç 4-5 dakika oynatıp takıma alıştırmalı...
9-sistemlerle ilgili pek bilgim yok ama top bir kere olsun içeri inmelidir bence...
şimdilik bu kadar.bütün turnuva boyunca düşündüklerimin hepsini yazdım nerdeyse.... ;)
 
Ben Solomon'ın formayı giymesini isterim.Büyük oyunudur.Çok yarar sağlar.Aurello Milli takım da olduktan sonra Solomon'un da olmasında sakınca görmüyorum.
 
Bu resmen çifte standart...Bu şekilde Solomon da Türk statüsünde oynayacak...Solomon-Mrsiç-Preldziç-Vidmar...Normalde zaten 4 yabancıları var...Mrsiç ve Solomon Türk statüsünde...3 yabancı hakları daha oluyo demek bu...Futboldaki işe döndü bu da...Oooof of....
 
Mevlüt Ziya Çekinmez' Alıntı:
Bu resmen çifte standart...Bu şekilde Solomon da Türk statüsünde oynayacak...Solomon-Mrsiç-Preldziç-Vidmar...Normalde zaten 4 yabancıları var...Mrsiç ve Solomon Türk statüsünde...3 yabancı hakları daha oluyo demek bu...Futboldaki işe döndü bu da...Oooof of....
Tabi o konuda ayrı bir "gıcıklık"...
 
fbnin bu yabancı olayı cıgrından cıkıp haksız rekabete girdi artık.Ornek olsun diye futbol yazacagım.
Aurelio'nun Turk oldugu yazın basında, yururlukteki yasaya gore 5 yılını aynı takımda gecirmis yabancı oyuncular Turk vatandaslıgına gecebiliyordu.Aurelio fbde henuz 5 yılını doldurmamıstı,yani gecemiyordu. Peki kimler gecebiliyordu Mondragon,...vb.
Ne olduysa bir anda Turk vatandaslıgına gecme sartları BİR ANDA degisti.
Oyle bir degisti ki 1 yıl sonra tekrar degisti -gecici degisiklik niye yapılır-
Oyle bir degisti ki fiilen ligimizde oynayan yabancılardan aurelio dısında kimseyi kapsamıyordu.
Oyle bir degisti ki eski yasaya gore vatandas olabilen Mondragon artık olamıyordu.

Yani sonuclar onceden dusunulmus, bu sonucları verecek yasa sartları ozenle dusunulup konulmustur.Yani,
*aurelio ulkemizde 5 yılı doldurmustu ama farklı takımlarda = aynı takımda doldurma zorunlulugu kalktı.
*ama 5 yıl kalmalıydı diger yabancılar gecmesin diye, aurelio ne de olsa bu sartı saglıyordu ya,
*Mondragonun onu kesilmeliydi? ama nasıl? Milli olmama sartıyla, aurelio zaten bu sarta da uyuyordu.Peki gercekte bu yasa genel-gecer bir yasa olacaksa,milli olamayan bir oyuncunun takımna katkısı nasıl olurdu?daha dogrusu hangi ulkenin oyuncusu milli olamadan da kaliteli olup katkı saglayabilirdi? Neredeyse bunun tek bir cevabı var futbolda Brezilya (baskette abdnin oldugu gibi)
*Hal boyleyken Devlete akraba bjklilerin tepkisi uzerine ilave sarttan Nobre'yi Turk vatansdaslıgı verildi.
*Bu tanıtma gerekceli 2.yol da soyle bi cıkmaz yok muydu?
Nobre 5 yılı doldurdu mu? hayır.
Oyleyse 1.yoldaki sartları ihlal etmis olmuyor mu? evet.
Oyleyse bu iki yontem birbirinden bagımsız mı? mantıken evet.
Bundan yola cıkarak 1.yolda aranan milli olmama sartı da gecersizdir diyebiliriz degil mi? federeasyonun cevabı : HAYIR
Butun kanunları kurumları kendi cıkarlarına gore bir gunde delebilen degistirebilen bu kulube karsı sesimiz cıkaramıyoruz.Bjk bu konuda daha becerikli.
Gecen yıl kurek subesinde son gunde turk vatandası yaptıkları ukraynalı sporcularla basarılı olduk diye seviniyorlardı fbliler.Buna dur demeli artık!
 
Valla 3 tane yabancı daha alırlarsa Tanjeviç bile engel olamaz şampiyon olmalarına :( Şu kadroya baksanıza 12 kişiyi nasıl seçecekler o bile meçhul...

PG: Damir Mrsiç--Will Solomon--Hakan Demirel

SG: İbrahim Kutluay--Ömer Onan--(buraya sağlam bi yabancı düşünüyolar)

SF: Emir Preldziç--Serhat Çetin--Rasim Başak

PF: Mirsad Türkcan--Semih Erden-- [Yaroslav Korolev(geldiği söylenen isim)]

C: Oğuz Savaş--Gasper Vidmar--Ömer Aşık

Tüm bu adamlara rağmen bi tane daha yabancı hakkı veriliyo adamlara...Gülsem mi ağlasam mı bilemedim...Futbol federasyonunu şikayet edip duruyolar "Kutsal İttifak" yalanlarıyla...Asıl ittifakı basketbolda Turgay'la kendileri kurmuşlar...Ayıp be ayıp :roll:
 
Bilmem hiç dikkat ettiniz mi eoruleague ve 2007 İspanya resmî sitelerinde Ermal KURDOĞLU ismi nasıl yazılmış. Futbol millî takımımızda oynayan Aurello ismi nasıl yazılıyor. Ben söyleyim.
ERMAL KUQO ve MEHMET AURELLO Ayrıca benim için hiç önemlide değil.

http://www.euroleague.net/main/teams/sh ... ubcode=IST

Ermal, Mirsad, Ersan, Hidayet hatta Mehmet köken olarak nereli? Bir zamanlar Valentine Pastal bile oynamafı mı millî takımda.

Turgay Demirel ve federasyonun Mrsic ve Harun Erdenay'ın eşi (branzova idi galiba) için verdiği kararlar düşünülünce Solomon'a itiraz yersiz olur. Tesadüfe bakın ki Tanjeviç, Mrsic, Harun Erdenay ve eşi fülkerliydi değil mi? Solomon herhalde derisinin renginden mi kaybediyor acaba. Bir oyuncunun kökleri ya da rengi gibi şeyler bu ülkede sorun olmamalı bence. Tek sorun Solomon gerçekten Türk olmak ve millî takımda oynamak istiyormu buna bakmak lâzım.
 
Bencede sorun orda. Solomon Milli takıma birşeyler katar ama aynı zamanda birşeyler alır götürür. Solomon'u kontrol edicek bir koçumuzun olması lazım bu asla Tanjevic olamaz. Solomon kendini ne kadar Milli Takıma verebilir...
 
Bakalım kendi arasında dahi sorun çıkaran(öyle söyleniyor) dışardan gelen bir oyuncuyu kabullenir mi? Ona daha fazla ilgi gösterilirse bunu hazmedebilirler mi?
 
saçmalığa bak sen. . . damir mrsic türk oldu damir kaan olarak solomon türk olacak 'x' olarak acaba fb türk olmaları için kadrolarında yabancı kontenjanını böyle bir zihniyetle genişleten fb bu oyunculara ne kadar para veriyorlar sonrada türk olmayan para için türk olan insanlar KANIMIZ CANIMIZ olan A MİLLİ takımda kadroda yer alacak. . . O kadar Türk gerçekten bileğiyle oynayan basketbolcumuz varken bunlar yanlış şeyler!!
 
ya beyler dündar siz'İ hatırlamıyor musunuz rezillikti...yani bunlar futbolda var basketbolda var bakın travis hansenbu sene rus milli takımında oynayacak :)
 
Fenerli diye düşünmeyin bnce bu takımı solomon direk avrupa nın en iyi 4 takımı arasına elini kolunu sallayarak sokar bn şahsen isterim çok büyük oyuncu

solomon
hido
ersan
memo
ömer diye başlasak biraz uzun kaçtı takım ama tanjevic böle başlar.Çatır çatır yeriz herkesi
 
Semih TİYANŞAN' Alıntı:
Fenerli diye düşünmeyin bnce bu takımı solomon direk avrupa nın en iyi 4 takımı arasına elini kolunu sallayarak sokar bn şahsen isterim çok büyük oyuncu

solomon
hido
ersan
memo
ömer diye başlasak biraz uzun kaçtı takım ama tanjevic böle başlar.Çatır çatır yeriz herkesi
üf be takıma bak ispanyayla başa baş oynarız 8)
 

Üst