TKBL 6. Hafta | Fenerbahçe 96 - Galatasaray 82

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Torrens yedek kalmayı sorun yapabilir. Bence Tina ve Fowles birbirlerini yedekleyecekler. 20 şer dakika oynayacaklar. Dee ve Alba sahada sürekli olacak. Alba dış adam savunmamız konusunda en iyi oyuncumuz. O'nun 25 dakikadan az süre almaması gerekir bence.
Basketboldan bahsediyoruz,yedek kalmak ne demek?Bu sezon oynadığımız maçların birçoğunda kenardan geldi Alba.Kaldı ki Euroleague MVP'si olduğu geçen sezon bile neredeyse tüm maçlarda kenardan gelerek 28-30 dakika süre aldı. Onun dışında her ne kadar hücum anlamında ters gelse de ben de Fenerbahçe maçlarında Prince'ın dışarıda kalmasından yanayım.Nasıl Işıl cezalıyken Sariye'yi kullandıysak ya da zaman zaman Dee topu getirdiyse Işıl'ı kenara aldığımızda yine aynı şeyi yapabiliriz.Alba'nın Angel üstünde yapacağı savunma Fenerbahçe maçlarında çok belirleyici olacaktır.Boy ve kol uzunluğu avantajıyla Cumhurbaşkanlığı maçında Angel'ın penetrelerini oldukça iyi savunmuştu.Dee-Alba-Tina-Sylvia 120 dk.yı paylaşacağına göre hepsinin her iki yarıda 5'er dakika civarı dinlenme fırsatı olacak.Üst üste 2 mağlubiyet biraz hayal kırıklığı yaratsa da(benim için özellikle içerideki Casares maçı) henüz kaybedilmiş hiç bir şey yok,umarım gelecek maçlarda mücadelemizi sahaya daha iyi yansıtırız.
 
Yedek kalmaktan kastım Sahada Fowles ve Tina'yı aynı anda kullanmaktan bahsediyordum. İkisi birden sahada ne kadar çok kalırsa Alba o kadar az kalacak demektir. Bunu kastetmiştim. Tabii ki yedeklik diye bir şey olmadığını biliyorum. :D
 
Sylvia-Tina-Dee-Alba ile çıktığımız her maçı eze eze yeneceğimizi düşünüyorum..fb taraftarları şuan sevinsinler ama şunu unutmamaları lazım bu 4'lü yabancı kadro ile çıktığımız her maçda bunların kafasına kafasına vururuz.fb maclarında Prince yedek kalmasından yanayım.Alba'yı da yedek oturtamayacağımıza göre bu 4'lü fenerin perişan edecek 4'lü dür.ne sayı attırız nede ribaunt veririz bunlara.
 
Maçla ilgili söylenebilecek çok şey var, biri FB taraftarının maç öncesi ve içindeki taşkınlıklarının cezalandırılmaması, Işıl'a ve Taurasiye maç boyunca küfredilmesi, bu salonda saha güvenliğinin sağlanamaması,Türk oyuncusu katkısı olmadan maç kazanılamayacağı gibi gibi.. Beni bir insan olarak en çok utandıran bu organize edilen küfürlerdir, bu muameleyi hangi takım taraftarı yaparsa yapsın ciddi cezalar verilmelidir. Özellikle kadın maçlarında bunlar engellenmelidir.

Evet daha kaybedilmiş hiçbirşey yok, ikinci devrede sahamızdaki maçı kazanır diğer maçları kaybetmeyerek geçen seneki gibi lider bitirebiliriz. Tabi onlarda maç kazanacaklar (tabiki özellikle kendi sahalarındakileri) ancak sarı-kırmızı renge gönül veren taraftarlar olarak zorumuza giden Coach Yıldızoğlunun 2 sezondur özellikle türk oyuncuları maça hazırlayamamasıdır. FB ve Avrupa maçlarında bu görüntü çok daha açık ortaya çıkıyor, konuşulması gereken transfer falan değil budur.

Elimizdeki Türk oyuncular 6 sayının üstüne çıkamayacak kadar kötüler midir? Asıl soru bu? Bence değil ve daha fazla süre bulmaları ve cesaretlendirilmeleri gerekmekte.. Bunu başardığımız zaman geleceğe daha umutla bakabiliriz.
 
Çarşamba akşamı kimi zaman hor görülen futbol taraftarının önünde bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi oynandı. Küfürsüz, olaysız, sahaya herhangi bir şey atmadan maç tamamlandı. Kimseden madalya beklemiyoruz da, bir de Fenerbahçe'nin seyircisinin önünde oynan şu kadın basketbol maçında olanları hatırlamak lazım.

Kendileri de kabul eder, -son dönemde bizden daha başarılı olabilirler ama- sporun hemen her branşını bizden öğrendiler, aslında şike yapmak hariç bildikleri her şeyi bizden öğrendiler, şimdi sıra insanlığa geldi. Onu da yerleştireceğiz inşallah Türk sporuna.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst