TKBL 6. Hafta | Fenerbahçe 96 - Galatasaray 82

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sorun kesinlikle koçta ve Türk oyuncuların verimsizliğinde.Bu konuda farklı düşünen olduğunu sanmıyorum.Çözüm konusunda farklı düşünceler var sanırım.Birçok kişi koçun gönderilmesiyle sorunun çözüleceğini düşünüyor, ben en azından şimdilik buna gerek olmadığını ve bunun için erken olduğunu düşünüyorum.Basketbol şubemiz birkaç yıldır doğrusuyla yanlışıyla bir yapılanma içinde.Bu yapılanmanın önemli parametrelerinden biri de istikrar.Erkek basketbol, kadın basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarımız hem hoca hem kadro anlamında belli bir istikrarı yakalamak için uğraşıyor.Birkaç maçlık sonuçlara bakarak ani kararlar almak yanlış olur bence.

Bazen fb mağlubiyetleri sağlıklı düşünmemizi de engelliyor.Bugün Türk oyuncularımızdan yeterli verimi alamazken 1 de eksik yabancıyla oynadık bunu da unutmayalım.Bu seviye basketbol için sınırlı sayıda Türk oyuncu olduğunu söylerken, yabancıların öneminden bahsederken 1 yabancıdan mahrum olmak da önemli bir etken.Tabi bu gerekli mücadeleyi göstermemeleri için bir mazeret değil.Bundan sonraki süreci biraz daha sabırlı olarak izlemek gerekiyor bence.Eğer Ceyhun hocanın takımda belirli bir sistemi oturtamadığına ve oyuncuların performansını arttıramadığına kesin kanaat getirilirse o zaman gerekli değişiklikliğin yapılmasını başta ben isterim.Ayrıca şunu da unutmayalım çok değil daha birkaç hafta önce fb nin koçunun ne kadar başarısız olduğu, Birseli kenarda unuttuğu biran önce gönderilmesi gerektiği konuşuluyordu.

Şöyle düzgün eleştiri yazan birilerini görmek güzel, üstelik gayet güzel hatırlatmalarla. Forumda eleştiri yapmamıza izin verilmiyor diyenler bir zahmet eleştiri nasıl yapılır örnek alın. Teşekkürler Onur bey.
 
Bu branş öyle bir branş ki rakibinden üst üste 20-25 sayı fark yediğin 2 maçtan hemen bir hafta sonra Catchings'in katılımı ve 4 yabancı sınırıyla Fenerbahçe'ye 15 fark atmaya imkan veriyor.Akabinde Türkiye kupasında yenip şampiyon oluyorsun. Yabancı katkısının bu kadar keskin farklar yarattığı branşta senin belki de en önemli 2 yabancın oynamıyor.Biri deliciliği ile bayan basketbolda fark yaratan diğeri en önemli problem olan ribaund sıkıntısını ve pota altı sertliğini çözecek 2 oyuncu: Torrens-Fowles

Bu mağlubiyeti sadece yerli kalitesinin yetersizliğine bağlamak bence doğru değil. Takımdaki düşüş, rakibin form olarak bir ivme yakalaması , saha avantajı birçok etken var.Fenerin yabancıları çok sıradanmış gibi bir muamele yapılıyor ama Penny-Angel bu 2 oyuncu da çok özel oyuncular.
 
eleştiri tabiki olacak ve suan ki düzeyimizde sistematik hamlık ve gelişebilecek yol da vardır, kabul ediyorum ama neyi görmek istediğiniz konusunda bazı anekdotlarım var. öncelikle şunu bilmek gerekiyor; kadın basketbolunda full sistem basketbolu oynayabilen bir takım yoktur, erkeklerledeki gibi üstdüzey pozisyon oyununu saha paylaşımını yapabilen takım yoktur, diğer takımlara nazaran daha sistem içinde oynadığını izlediğim wnba deki san antonio silver stars ve seattle storm bile sonuna kadar gidemediler isimlere yenildiler. Kadın basketbolu isimler üzerinden yürür, ne kadar koç değiştirirsen değiştir oktay hocanın sistem takımı, obradovic in pana sı popovic in spurs u gibi sistem takımlarını kadın basketbolunda yaratamazsın, kadınlar bu düzeye çıkamaz. ha olabilecek kadar sistemlimiyiz henüz değiliz switch ler filan gelişmesi gerek bazı şeyler var ama kadın basketbolunda tam anlamıyla bir sistem takım emeli utopiktir.
 
Türk oyuncuların katkı vermediği muhakkak. Ama unutlmaması gerekn önemli bir şey var, bu takım sezon başından beri mükemmel bir ivme yakalamıştı. Kaldı ki o ivme bir yerde kitlenecekti. Ros ve Fenerbahçe maçlarına denk geldi düşüşümüz. Önemli olan bu hatalarımızdan ders almak. Klasik olacak ama doğrusu bu. Unutulmasın ki hala Türkiye Liginin ve Euroleuage'in en önemli şampiyon adaylarındanız. Bu takıma Fowles'da katılınca daha komplike bir takım olacağız. Yenilmiş olmamız mühim değil. Önümüzde hala çok uzun bir maraton var. Benim öngörüm Türkiye'de şampiyon olup, EL'de Final oynayacağız şeklinde. Bu senaryo hiçte uzak değil bize. (Taurasi bu maçta 30 sayı attı mı? )



Oturup düşünmeleri gerek, bizim değil, Işıl'ın Şaziye'nin Bahar'ın düşünmesi gerek.. Ciddi mana da düşünmeleri gerek.

Bir sözüm de FBTV'deki lavunyalara olacak, size ettiğim küfürlerin haddi hesabı olmadı. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ancak bu kadar çirkinleşebilirdiniz.
 
sizin için ne hikmetse ceyhun yıldızoğlu gitsin denmeyen eleştiriler düzgün eleştiri oluyor, bu takımda ceyhun yıldızoğlunu görmek istemeyende insanlarda var,buda onların doğal hakkı, bu maçın hesabını size değil tabiki hocaya soracağız, milletteki bu ceyhun yıldızoğlu aşkı nedir anlamıyorum, milli takımı 2. yapmış olur 2.liklerle devam edelim o zaman, hala şaziyeden çok şey bekleyen hocaya ben ne diyeyim, milli takım hocası hiçmi yerli oyuncu kazandırmaz bu takıma, birsel vardarlı gökten zembille inmedi,migrostada zaten birsel vardarlıydı gözümüzün önünden alıp gittiler, geçmişe doğru bi bakın bakalım birsel bu forumda birşeyler yazıyormuymuş zamanında hangi takım sempatizanıymış, nevriyeyi nasıl İÜ'den aldık zamanında şimdide aynısını yapacaksın, tüccar kafasıyla bu işler olmaz bastıracaksın parayı alacaksın oyuncuyu aynı hatayı kadın voleyboldada yaptık, yasemin horasan ivanka matiçten kötü bir oyuncumu yada tuğba palazoğlu savunmamı yapmıyordu, görünen bir gerçek var yerli oyuncularımız 2 senedir geriye doğru gidiyor, ayrıca şukadar maç kazandık demeyin, yabancı kadromuz bu seneki kadar güçlü olmadı daha önce, 4 süper yabancımız var, geçen seneyi saymazsak bu sayı 2'yi geçmiyordu, daha önce belirtildiği gibi bugün caferağada evsahibi fb değilde biz olsaydık, bizim tarftarımız o şekilde davransaydı o maç o seyirciyle oynanırmıydı önce kendimize bunun cevabını verelim..
 
Bu maçlık eleştiri yapıldığına inanmıyorum hocaya.Geçen sene Eurolig'te resmen ezilen bir takım vardı onu da hatırlatayım..Birde iki senede azcık ilerleme sağlayan yerli oyuncu var mı acaba..
 
eleştiri tabiki olacak ve suan ki düzeyimizde sistematik hamlık ve gelişebilecek yol da vardır, kabul ediyorum ama neyi görmek istediğiniz konusunda bazı anekdotlarım var. öncelikle şunu bilmek gerekiyor; kadın basketbolunda full sistem basketbolu oynayabilen bir takım yoktur, erkeklerledeki gibi üstdüzey pozisyon oyununu saha paylaşımını yapabilen takım yoktur, diğer takımlara nazaran daha sistem içinde oynadığını izlediğim wnba deki san antonio silver stars ve seattle storm bile sonuna kadar gidemediler isimlere yenildiler. Kadın basketbolu isimler üzerinden yürür, ne kadar koç değiştirirsen değiştir oktay hocanın sistem takımı, obradovic in pana sı popovic in spurs u gibi sistem takımlarını kadın basketbolunda yaratamazsın, kadınlar bu düzeye çıkamaz. ha olabilecek kadar sistemlimiyiz henüz değiliz switch ler filan gelişmesi gerek bazı şeyler var ama kadın basketbolunda tam anlamıyla bir sistem takım emeli utopiktir.

full sistem olmasın tamam ama periyodun bitmesine 7.5 dk var ve rakip 4 faul hakkını doldurmuş elindede taurasi, prince gibi oyuncular .. bundan sonraki yorumu size bırakıyorum.
 
Öncelikle maça bakarsak, zaten yüksek tansiyonda geçeceği belliydi. Maçtan önce takım otobüsüne saldırmaları beni şaşırtmadı. Şike operasyonu sürecinde yaşananlar ve Taurasi'nin kuyruk acısını unutmadılar. Böyle çirkeflikler karşı kıyıya yakışır. Şimdiden ikinci maç için "biz de onlara saldıralım" demek bizler için ne kadar makul bir düşünün ?
Saha içinde de istenen oyunun oynanamadığı çok açık. Sene başından beri 96 sayı yediğimiz tek maç bu. Özellikle ribaundlarda Fowles'ın eksikliği bariz göze çarptı. Hücumda da Torrens'in yaratcılığından yoksun kaldık. Haliyle ortaya da böyle bir skor çıktı. Rövanş maçı için Torrens ve Fowles isimlerinin konuşulması da garip. O maçta da başka eksiklerimizin olmayacağının garantisini kim verebilir? Farkındaysanız sene başından beri sadece yabancılara bağımlı bir şekilde oyunuyoruz. Yerli oyuncular da bu duruma alışıp sorumluluk almaktan kaçınıyorlar. İşte bu noktada Ceyhun hocanın devreye girmesi gerekiyor. Takım içi dengeleri sağlamak onun görevi. Bu noktada bence hocayı eleştirmek gayet doğal. Yerli oyunculardan verimi başka türlü nasıl arttırabiliriz sorusu ise birçok cevbı içinde barındırıyor. Bunun için 2 yol var: İlki transfer, ikincisi ise altyapı. İlk opsiyonu gerçekleştirmek şu an için zor görünüyor. Çünkü, bu takımda ilk 5'i zorlayabilecek oyuncular ligimizde sadece fenerbahçede bulunuyor. Diğer takımlarda gelecek vaadeden oyuncular varsa bu da araştırılmalı tabii. İkinci opsiyon ise, daha çok emek isteyen altyapı. Burda da, uzun vadeli düşünmek bizleri hedefe ulaştırır. Sadece yabancı oyuncu transferiyle istikrarlı bir takım yaratamazsınız.
Bundan sonrası için ise, takım bu 2 mağlubiyeti atlatır, bundan kimsenin şüphesi yok. Önemli olan ve herkesin görmek istediği şey sahada herkesin aynı oranda sorumluluk aldığı, kenar yönetiminin aciz kalmadığı bir Galatasaray izlemek.
 
Ortalık biraz sakinleşmişken bir kaç bişey yazayım dedim..Aslında bazı zamanlar düşündüğünü hemen belirtmek zarardır..anında dışa vurmak bazen doğru bir hareket olmayabilir..O yüzden fazla bişey söylemek istemiyorum..

Ama kişisel anlamda uzun süredir sabırla beklediğim bazı şeyler vardı fakat bugün için dile getirmeliyim ki umudumu yitirmek bir kenara artık hiçbir beklentim dahi yok o şeylerden..yani demek ki olmayınca olmuyormuş

Yalnız tek birşeye üzüldüm bugün..Maçı kaybetmişiz felan umrumda değil açıkçası..ama Koskoca takımda bunu aşağılamak için yada değişik bir anlam için söylemiyorum asla ; elin amerikasından gelmiş 1.5 sene öncesine kadar galatasaray fenerbahçe nedir bilmeyen bir taurasi, belki biraz da kişisel nedenlerden birazda yapısından bilinmez ama onun kadar bu maçı isteyen bir tane daha oyuncu yoktu(tina ve epi ayrı tutuyorum)..

Sadece üzüldüğüm konu budur..gerisi fasa fiso
 
eleştiri tabiki olacak ve suan ki düzeyimizde sistematik hamlık ve gelişebilecek yol da vardır, kabul ediyorum ama neyi görmek istediğiniz konusunda bazı anekdotlarım var. öncelikle şunu bilmek gerekiyor; kadın basketbolunda full sistem basketbolu oynayabilen bir takım yoktur, erkeklerledeki gibi üstdüzey pozisyon oyununu saha paylaşımını yapabilen takım yoktur, diğer takımlara nazaran daha sistem içinde oynadığını izlediğim wnba deki san antonio silver stars ve seattle storm bile sonuna kadar gidemediler isimlere yenildiler. Kadın basketbolu isimler üzerinden yürür, ne kadar koç değiştirirsen değiştir oktay hocanın sistem takımı, obradovic in pana sı popovic in spurs u gibi sistem takımlarını kadın basketbolunda yaratamazsın, kadınlar bu düzeye çıkamaz. ha olabilecek kadar sistemlimiyiz henüz değiliz switch ler filan gelişmesi gerek bazı şeyler var ama kadın basketbolunda tam anlamıyla bir sistem takım emeli utopiktir.

Geride bıraktığımız sene -ve hatta şu sene de- Avenida'nın da sistem takımı olduğunu söyleyebiliriz. Gökhay Bey'e teşekkür ediyorum, çoğu kişinin fark edemediği bir noktaya parmak basmış.

Maça gelirsek; şahsen beklediğim bir mağlubiyetti. Ros Casares maçının sonundaki üzgünlüğü yaşamıyorum kesinlikle, o maçta Euroleague şampiyonluğunun, uzak R.Casares'in de yenilmez olduğunu hissetmiştim kendi evimizde, bu sefer öyle olmadı benim için. Ama Fenerbahçe mağlubiyeti olduğu için, Ros Casares maçından sonra canınız sağ olsun diyen insanların tepki göstermesi gayet normal. İnsanların beklentisi bu maç sonuçta.

İlk yarıda sert bir savunma ile gerektiğinde iyi faullerde yaparak iyi götürdük maçı, ikinci yarıda rotasyonun darlığı ve faullerin artması yüzünden aynısını sahaya koyamadık. İlk yarıda 40, ikinci yarıda 56 sayı yedik ama savunma o 16 sayılık farktan da daha kötüydü. Onun dışında 3 yabancı ile çıktığımız herhangi bir Fener maçını kazanmamız 40 maçta bir olacak güzel bir tesadüf olur zaten.

Yerli oyuncular konusundan aşırı derecede sıkıldım artık, 5 yıldır böyle bu. Kim kazanırsa onun yerlileri aslan-kaplan olur, kaybedenlerinki yerin dibine sokulur. Gereksiz uçlarda geziyoruz, o yüzden şu gün kimsenin yorumuna şahsen karışmıyorum. Saygısızlık, terbiyesizlik etmediği sürece kim ne dese haklı, Işıl ile Bahar gibi daha iyisini yapabilecek oyuncuların istatistik kağıdını bu kadar az rakamla dolduramamaları gibi bir hakları yok sonuçta.

Ceyhun Hoca'ya gelirsek, Tina'nın Taurasi kadar top kullandığı günde, "sadece topu Taurasi verdiriyor, başka bir şey yok" diye veya tek uzunumuz 3'lemişken "alana niye döndük" diye ezbere eleştirmeyeceğim yine kusura bakılmasın. Fakat bu takım berbat bir alan savunması yapıyor ve yerli oyuncularından hücum katkısı alamıyor. Bunları düzeltmesi gereken kişi kendisi.

Taraftarından sıyırıp Fenerbahçe'nin takımını tebrik ediyorum, sonuçta haklı bir galibiyet aldılar. Bir tebrik ve özellikle teşekkür de Taurasi'ye. En çok sayıyı attığı için değil, en karakterli oyunu o oynadığı için.
 
Şöyle düzgün eleştiri yazan birilerini görmek güzel, üstelik gayet güzel hatırlatmalarla. Forumda eleştiri yapmamıza izin verilmiyor diyenler bir zahmet eleştiri nasıl yapılır örnek alın. Teşekkürler Onur bey.

Ben teşekkür ederim.Burda sürekli birilerinin kellesini istemektense daha zihin açıcı tartışmalar yapabiliriz.Her konuda herkes eleştirilebilir ama biraz da sağduyulu olmalıyız bence.Bu takım bu sezon Cumhurbaşkanlığı kupasını aldı, avrupada 1 ve ligde de sadece 1 yenilgi aldı.Ayrıca hemen gönderilmesi istenen Ceyhun Yıldızoğlu Avrupa şampiyonası finalisti olan bir milli takımın koçu.Tamam ben de bazı eksliklikler olduğunu görüyorum ve bunları eleştirelim tartışalım diyorum ama bir basketbol antrenörünün bir kulüp ve taraftarları gözünde biraz da olsa kredisi olabilmesi için daha ne yapması gerekiyor? bunu sormak isterim.Şu anda Ceyhun hocayı göndermenin hiçbir gerekçesini göremiyorum.fb ye yenildik hocamızı yolladıkmı diycez.Ben hala milli takımda olduğu gibi Türk oyuncuların performansını arttıracağına ve çok daha agresif savunma yapmalarını sağlayacağına inanıyorum.Belki ilerde yanılabilirim de ama şu anda gerçekten Ceyhun hoca daha fazla sabrı ve güveni hakediyor.
 
Ortalık biraz sakinleşmişken bir kaç bişey yazayım dedim..Aslında bazı zamanlar düşündüğünü hemen belirtmek zarardır..anında dışa vurmak bazen doğru bir hareket olmayabilir..O yüzden fazla bişey söylemek istemiyorum..

Ama kişisel anlamda uzun süredir sabırla beklediğim bazı şeyler vardı fakat bugün için dile getirmeliyim ki umudumu yitirmek bir kenara artık hiçbir beklentim dahi yok o şeylerden..yani demek ki olmayınca olmuyormuş

Yalnız tek birşeye üzüldüm bugün..Maçı kaybetmişiz felan umrumda değil açıkçası..ama Koskoca takımda bunu aşağılamak için yada değişik bir anlam için söylemiyorum asla ; elin amerikasından gelmiş 1.5 sene öncesine kadar galatasaray fenerbahçe nedir bilmeyen bir taurasi, belki biraz da kişisel nedenlerden birazda yapısından bilinmez ama onun kadar bu maçı isteyen bir tane daha oyuncu yoktu(tina ve epi ayrı tutuyorum)..

Sadece üzüldüğüm konu budur..gerisi fasa fiso

bence yapısından kaynaklanıyor öyle olaylara takılıp kalacak gibi gözükmüyor, wnba'dede rusyadada aynı karekteri koyuyordu sahaya,buda doğup büyüdüğü yer olan chino'dan dolayıdır, kısaca belirtmek gerekirse tarlabaşı Chinonun yanında etiler gibi kalır, birazda magazin yapalım..
 
İzlemedim.İzlemeden de söyleyebileceğim tek şey,Bahar çok belirleyici.Takım beş günde bir buçuk ayın kredisini yedi bitirdi.
 
valla begüm var tarsusta beğendiğim bir oyuncu. bizde ben melekten umutluyum yani. şutu olan bir uzun. tabi kısa bir süre izledim uzun süredir meleği takip eden varsa bilgilendirsin. yasemen saylar var gülşah gümüşay. ayşe cora. bunlar önemli olabilecek oyuncular. bunlara neden fark açıldığı zaman lig maçlarında görev verilmiyor
 
Ee şimdilerde alaya aldığınız Michelle Campbell (Melisa Can ) zamanında Ceyhan Bld. takımında ligin sayı kraliçesiydi ! Bahar Çağlar için yamulmuyorsam eğer bonservis ödemiş olmamız lazım gene Ceyhana (yanlışsam biri düzeltsin lütfen). Yani Ceyhan ile Tarsusun farkı ne ?? Orda yıldız olanlar bizde rol oyuncusu bile olamıyorlar işte , Yani geçeceksin Begümü zartı zurtu falan ; )
Yasemen daha yeni ağır bir sakatlıktan çıktı, öyle pat diye koyarsan sahaya zamanında Işılın yaşadığı gibi tekrardan koparır bağları ; )

Ayşe Cora daha gencecik bir oyuncu, hala altyapılarda forma giyiyor . Öyle pat diye süremezsin onu da sahaya . Mental olarak şişkinlik yaratmasın diye ; )

Uzun lafın kısası; Şu anda ligin en iyi yerli kadrosu Fenerbahçe ve bizde, formda gününde olan da kazanıyor , buna da yapacak birşey yok ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst