TKBL 6. Hafta | Fenerbahçe 96 - Galatasaray 82

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tuğçe canıtez diye bir oyuncu vardı yanılmıyorsam amerikada üniversitee okuyordu bu sezon okul bitiyordu herhalde uzun oyuncu olarak ona bir el atsak fena olmaz aslında
 
)

Uzun lafın kısası; Şu anda ligin en iyi yerli kadrosu Fenerbahçe ve bizde, formda gününde olan da kazanıyor , buna da yapacak birşey yok ...

Yazınızın sadece burasına katılmıyorum. Türkiye'nin en iyi yerlileri bizde demek Birsel ile Nevriye'ya haksızlık olur. Özellikle Birsel ile Işıl arasındaki kalite farkı muazzam. Birsel bugün Avrupa'nın en iyi oyun kurucularından biri. Hatta WNBA'e gitse orada bile sırıtmaz. Nevriye ise bel sakatlığı nedeni eski günlerinden uzak. Ancak yine de hem tecrübesi hem de bileğinin düzgünlüğü ile Bahar'dan çok öte bir oyuncu. Bahar henüz çok genç ve ben onda çok ciddi bir Nevriye potansiyeli görüyorum. Yalnız bu Ceyhun Hoca ile olmayacak gibi görünüyor. Öte yandan Işıl'dan ümidi kesmiş durumdayım.
 
Cumhurbaşkanlığı kupasında da Birsel ve Nevriye dökülmüştü yalnız, ben de bunu hatırlatırım . Ben lafımın arkasındayım , Türkiyenin en iyi yerlileri Fb ve bizde . Ve yerlileri daha formda olan taraf kazanıyor :)
 
Bugün maçı salonda izledim. Bir kere Fenerbahçe kulubu bu rezil salonda sırf maç kazanayım diye oynuyor, klima havalandırma yok, maça girmek için saatlerce bekledik. Futbol taraftarlarına yönetim önceden biletleri dağıtmış, basketbol için gelenler bilet almakta zorlandı, karaborsadan aldık. Bir çok kişi maça giremedi bile, bu kepaze salon ve biletlerin gişede bu rezillğe rağmen böyle satılması final four oynamaya aday bir kulup için skandal. Yeni salon olayı bir çare olabilir ama bu artık kabul edilmez bir durum.

Gelelim maça; Galatasaray maçı kazanmak için gerekli sayıları attı ama genelde bireysel hücümlarla taurasi çok şut denedi bir kısmı girdi, fakat fenerbahçe hep organize hucüm yapıp pota altını mükemmel kulandı. Tina Charles'ın savunma zaafına yönelik pick & roll leri çok iyi oynadılar. Bunun üstüne kısaların da kötü savunulması gelince hep boş atış buldular.

Fenerbahçe açıkcası bu stratejyi gecen senede spartak moskova maçına kadar çok iyi oynamıtı. Tina charles çok mücadel etti ve ikinci yarı çok yoruldu, çok oyundu kaldı mecburen ama çok büyük savunma zaafiyetine sebep oldu. Charles Fowles geldği zaman bu tarz maçlarda fowles oynayacak, galatasaray 70 sayı atsın ama 65 sayı yetip maço alsın türk oyuncular katkı sağlamıyor bunun sebei bence bireyse performanstan çok coacın oyun stratejisiyle alkalı ceyhun hca maalsef savunmada hiç tedbir alamaı oyun a müdahalesiyer ve maçı alır. Fenerin hücüm setleri çok iyiydi ama bildik tarz kısalar kat ederken screene gelen oyuncu içeriyi devriliyor o sırada tina kısaya çıkıncı ya içeri boş oyuncuya top iniyor ya da kısa uzunla kalınva matovic şutu kulanıp pozisyonu değerlndiriyor.

Şu an için durum iyi değil önce euroliguede grup liderlği için ekaterinburg ve casares dplasmanlrını almak gerek ki bu çok zor grup 3.lüğü ise çok kötü olur. Şu andan itibaren bir transfer sorunu çözmez. Siz dünaynın nerdeyse en iyi 4 5 oyuncusunu bu takıma alıyorsunuz sonra diyorsnuz ki tarsusta begüm var yok efendim stepanova alınsaydı. Bunlar çok komik bu kadro avrupa her takımını yenebilir. ben de mesela bu kadar tarnsferden sonra ratgeber fenerden ayrılınca neden galatarsara düşünülmedi diyebilirim. ratgeber bu kadroyu çok daha iyi yönetirdi değil mi.
 
Daha önce de dediğim gibi tüm kupa ve final maçları bizim
diğer maçlar fenerin olsun

lakin
takımdaki düşüşün yani alınan 2 mağlubiyetin ardında sadece yerli rotasyonu eksikliğimi var
koçumuzunda -buna katkısı var mı?
 
bence bu kadar karalar bağlamaya gerek yok.fb tam kadro çıktığı maçta bile bizi zar zor yendi.maçın 14 fark olmasına bakıpda aldanmamak lazım.3..çeyrekdeki 3.lükler belirleyici oldu.hee birde alamadığımız ribauntlar..Birsel ve Nevriye bir daha ömürleri boyunca bu şekilde olumlu oynayamazlar.ki Nevriye zaten son demlerini yaşıyor o zaman bakalım ne yapacak bu fb..Takımımıza dönersek Alba ve Sylvia takımda olduğunda zaten yenilmez olduğumuzu onlara göstereceğiz.bırakın sevinsinler.kendi sahamızda oynayacagımız fb macında Tina-Sylvia-Dee-Alba yabancı dörtlüsüyle çıkarsak..biz bunlara 50 sayı attırmayız açık ve net.biz sayı bulmakda zorluk çekmiyoruz ama ribaunt konusunda çok gerideyiz.bu yüzden bir dahaki fb macına Tina-Sylvia ikilisi ile çıkarsak fb yi al aşağı ederiz.Prince çok kaliteli bir oyuncu yeri geldiğinde sorumluluk alabiliyor ama bir dahaki fb macında yabancı sınırlaması dolayısı ile dısarıda kalacakdır.

Tina-Sylvia-Dee-Alba dörtlüsü bizim Türk oyuncuların o zamanki verimine bile bakmadan maçı bize rahatca kazandıracakdır.Ben bu sene rahatca sampiyon olabileceğimizi düşünüyorum.
 
Yerli Fakatörü tabiki önemliydi FB yıllardır bu üstünlüğünü kullanıp maçları kazanıyor. Ancak yabancı faktörüde bu yıl bizden yana. Yerlileri geçelim ribauntlara bakalım bizi nerdeyse ikiye katlamışlar ribauntlarda. Bu durumda maç kazanmak imkansızdır. Şuna Eminimki Fowles-Tina oynadığında bu ribaunt sıkıntısı tamamen ortadan kalkacak ve biz avantajlı duruma geçeceğiz. 20 şer dakika oynayan Fowles ve Tina almadık top bırakmaz hem hücumda daha rahat sayı bulurlar hemde savunmada daha dinç olarak görevlerini yaparlar.
Ancak bu durumda da kim tribüne çıkacak sorusunu akla getiriyor. Dün gördükki Alba bizim için gerçekten çok önemli bir oyuncuymuş. Eksikliğini çok hissettik. Hem savunma yönü hemde hücum yönü önemli bir oyuncu.
Prince desen çok önemli bir isim. Onuda dışarıda bırakmak çok hatalı gibi görünüyor.
Ancak biz her olasılıkta kendi seyircimiz önünde bunları ezer geçeriz.
Özellikle Taurasi gibi bir oyuncuya sahip olmak çok farklı bir ayrıcalık.
 
Fowles ve Alba gelince ne farkedecek? Herkes gibi yine 3 yabancı + 2 yerli ile olacağız sahada. Defomuz aynen devam edecek. Özetle Fowles ve Alba gelince ezeceğiz, dağıtacağız falan fazla uçmasak iyi olur. Muhtemelen bütün maçlar ortada olacak. Kendimizi kandırmanın bir anlamı yok. Ki adamlara da Candace Parker gelecek.
 
bence de alba ve big sly gelse durum çok farklı olur.. onlar bu maça tam kadro çıktılar. üstelik bütün attıkları girdi hele o 3. çeyrek birsel bir tane kaçırsaydı bakalım eli titremezmiydi ama işte allahın işi 6 tane üçlük attılar hepsi girdi. big sly gelse onları pota altında ezeriz. nevriyede matoviçte çok hantal kalırlar bizimkilerin yanında. geçen seneyi hatırlayın big sly i tumak içi ikili sıkıştırma yapılarlardı. ayrıca alba da çok yönlü bi oyuncu. onun varlığıda hem savunma hem hucumda bizi rahatlatır..
 
Ben maçın sadece ilk çeyreğini seyredebildim. Çeyreğin sonunda Fenerbahçe geriden gelip öne geçti. Sezon başında Ceyhun Yıldızoğlu ve ekibi iyi para harcayarak bir sürü yeni transfer yaptı. Yapılan bu transferlerin çoğu da yıldız sıfatıyla geldi. Ben de bir Galatasaray taraftarı olarak bu kurulan mükemmel takımın böyle hedef bir maçta 20 sayı farktan 14 sayı farkla maç kaybetmesini açıkcası kabullenemiyorum.





Ceyhun Yıldızoğlu geçen seneden beri bir türlü oyuncularımızı bu atmosfere alıştıramadı veya oyun kötü giderken müdahale etmedi. Alınan mağlubiyetin hiç önemi yok neticede ligde bir maç kaybettik fakat harcanan bunca para emek bu maçı kazanmak için... Böylesine bir kadroyla 14 sayı farkla maç kaybetmek olmaz. Atmosfer ne olursa olsun. Cem Akdağ hocamıza olan vefa borcumuzu ödeme zamanı geldiğini düşünüyorum tabi kendi de kabul ederse.





Bunun dışında Caferağa Spor Salonu lig maçları oynamaya müsait bir salon değil. Zaten iki takımın bu salonda oynadığı son maçtı bu. Bu salonda geçen senede çok ağır küfür yememize rağmen yöneticilerimizin bu salona gelmesi son derece manidar. Bir Galatasaray'lı yöneticinin temsil ettiği kulübe 2 koltuk geriden maç boyu küfrediliyor ve sen orda oturuyorsun. İşte Ali Dürüst bu yüzden bu kulübe başkan olamadı olamayacak. Ya böyle bir rezillik olur mu? Hiç mi gururunuz yok ya...
 
bence de alba ve big sly gelse durum çok farklı olur.. onlar bu maça tam kadro çıktılar. üstelik bütün attıkları girdi hele o 3. çeyrek birsel bir tane kaçırsaydı bakalım eli titremezmiydi ama işte allahın işi 6 tane üçlük attılar hepsi girdi. big sly gelse onları pota altında ezeriz. nevriyede matoviçte çok hantal kalırlar bizimkilerin yanında. geçen seneyi hatırlayın big sly i tumak içi ikili sıkıştırma yapılarlardı. ayrıca alba da çok yönlü bi oyuncu. onun varlığıda hem savunma hem hucumda bizi rahatlatır..

Fenerbahçe'nin özelliği bu zaten. Yüzdeli atmak! Angel hariç tüm oyuncuları çok yüzdeli şutörler. Matovic, Nevriye, Penny, Birsel hatta Esmeral ve pota altı oyuncusu olduğu için Tamane. Eurolig'de takım istatistiklerine de yansımış bu durum. Sayı ortalamasında birinci, toplam şut isabeti oranında ikinci, 2 sayılık şut oranında ikinci, 3 sayılık şu oranında birinci, asist ortalamasında ikinci sıradalar. Ayrıca en az sayı yiyen takımlar sıralamasında da 5. sıradalar. Biz ise 15. sıradayız.

Asıl cumhurbaşkanlığı kupası maçında o kadar düşük yüzdeli oynamalarına ben çok şaşırmıştım. Bir daha öyle kötü yüzde ile oynarlar mı bilmem.
 
biri çıkar geçen sene finallerde bizim yaptığımız gibi ümüğünü sıkarsa atamazlar.. cumhurbaşkanlığı kupasında da aynısı oldu oynatmadık nefes alamadılar. bide kadro yönünden bizden korkuyorlar oyuncuları bile çok tedirgin dünde maç başında böyleydi farketmedinizmi? bizim sorunumuz yeterli savunmayı yapamamak, mücadele etmemek yani karakter koyamamak vede rebound lar tabii.. geçen sene finallerde perişan ettik ama hakemler iki kere steps olan pozusyonda basket faul verdiler her dokunuşa faul çaldılar.. biz onlardan üstünüz ama onlar kadar HERZAMAN hırslı ve mücadeleci olamıyoruz ama dediğim gibi HERZAMAN olamıyoruz..
 
Her kaybedilen maçtan sonra Işıl başta olmak üzere yerli oyuncularımıza tabiri caizse giydirmeye o kadar bayılıyoruz ki! Ki Işıl ve Bahar haricinde belli kapasitenin oyuncuları.
En yakın örnek Cumbaba maçında Işıl'ın yokluğunda yaptığı katkı ile maçı ketiren Bahar değilmiydi? Ummc maçında yine Işıl'ın yaptığı katkı. Biz işin basitine kaçıyoruz gibi geliyor.
Bizim tam anlamı ile takım olabildiğimiz söylenemez bu yüzden oyuncuların günlük performansları alacağımız sonuçları çok etkiliyor. Herkesin rolünün belli olduğu bir takım olabilirsek bu katkılardan çok fazla dem vurmayız. burada hoca devreye giriyor; o da şimdilik soru işareti
 
Maçın üstünden bir gün geçti biraz daha sakinleşip öyle yazmak istedim.

Öncelikle yerli oyuncularla ilgili temcit pilavı olayı kaybettiğimiz her maçtan sonra olacaktır dün olduğu gibi. Alıştık artık milletin ağzına sakız oldu. Bu konuda yapacak birşey yok. Hadi diyelim Nevriye ile Meral birkaç sene içinde bıraktı ama altyapıdaki en gelecek vaat eden oyuncularda onda, bunun değişmesi zor. Biz ne yapabiliriz bu konuda, elimizde Işıl, Bahar, Gülşah hatta Melek gibi hala genç olan oyuncuların daha iyi olmasını sağlayabiliriz. Bu nasıl olur açıkcası çok ta bilemiyorum benim işim olmadığı için. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamam. Tek söyleyebileceğim kötü oynasa bile Gülşah'ta ısrar etmemiz lazım. Işıl ile Bahar zaten sürekli oynuyor.

Bugün yerlilerin skor katkısı olmamasına bağlamıyorum mağlubiyeti. 82 sayı attığın maçı kazanamıyorsan sorun savunmadadır. 30 yediğimiz Casares maçında bile 70 küsür sayı yedik. Savunmada çok yanlış tercihler yaptık. Ayrıca Tina ile Piph gerçekten hiç savunma yapmıyor. 45 e 24 ribaunt inanılır bir rakam değil. Sylvia hem ribaunt hem de savunma düzeyi konusunda takıma level atlatacaktır. Bir de Alba' nın çabuk ayakları ve uzun kollarını düşünürsek bir daha herhalde bu kadar sayı yemeyiz onlarla beraber.

Belki de bugüne kadar oynadığımız en önemsiz Fener maçlarından biriydi. Kendi sahamızda bunları ezer geçeriz ve lig için avantajı cebimize koyarız. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı kupasından beri bu maç için gaz yapıyorlar ve aldılar. Belki final serisinde rakip sahada yine kaybederiz ama bunlara kendi sahamızda maç vereceğimizi ve bu kadar kötü oynayacağımızı düşünmüyorum. Son oynadığımız Casares ve bu maçtan gerekli dersleri çıkartalım yeterki.

Salonda edilen küfürler, atılan çakmaklar, otobüsün camlarının yumruklanması gibi konular için diyecek birşey yok artık. Biz Ankarada yaptığımız gibi alkışlarız, onların ne halt olduğunu cümle alem biliyor zaten.
 
biri çıkar geçen sene finallerde bizim yaptığımız gibi ümüğünü sıkarsa atamazlar.. cumhurbaşkanlığı kupasında da aynısı oldu oynatmadık nefes alamadılar. bide kadro yönünden bizden korkuyorlar oyuncuları bile çok tedirgin dünde maç başında böyleydi farketmedinizmi? bizim sorunumuz yeterli savunmayı yapamamak, mücadele etmemek yani karakter koyamamak vede rebound lar tabii.. geçen sene finallerde perişan ettik ama hakemler iki kere steps olan pozusyonda basket faul verdiler her dokunuşa faul çaldılar.. biz onlardan üstünüz ama onlar kadar HERZAMAN hırslı ve mücadeleci olamıyoruz ama dediğim gibi HERZAMAN olamıyoruz..

Zaten yerlilerimiz savunma anlamında ortaya direnç koydukları her maçta Fenerbahçe'yi yeneriz. Çünkü hücumda Ros Casares maçı hariç 2-3 kişi ile de olsa problem yaşamadık hiç. Problem savunmamızda. Diana ve Prince iyi savunmacı değiller zaten. Tina ve Alba iyiler savunma konusunda. Işıl ve Bahar savunmaya katkı yaparlar ise her maçta favoriyiz. Ancak son Fenerbahçe maçındaki veya ilk Vici Aistes maçındaki gibi savunma yaparsak kalbur üstü takımlara karşı bu tür yenilgiler almamız kaçınılmaz.
 
Bu maçtan ve Ros Casares maçından sonra çıkardığım ders: Alba Torrens ve Fowles geldikten sonra ligde kesik yiyecek yabancı kesinlikle Prince olmalı. Alan sauvnması yapamıyoru geçtim öyle bir istek de yok,hem bilmiyor hem de istekli değil o konuda, adama adama savunmada da eski halini göremiyoruz. Pota altında ikiz kuleler kesinlikle oynayacak, bunlara Taurasi eklenecek ve 4.yabancı olarak da tercihim tartışmasız Alba Torrens olur. Yorgunluk vs etkenler sebebiyle seri içinde belki 1 maç Prince oynar onun dışında gerek yok. Zaten maçlar da çok hızlı geçiyor, Alba'nın oynaması orada bile büyük avantaj yaratır, savunmada kapadığı açıkları, kattığı enerji çok büyük artı. Oraya yerli guard mı alınmalı artık bilemiyorum Işıl'ın backupı olarak (Sariye'yi hiç kullanmayacaksak mesela Gizem Yavuz) ya da Taurasi'den mi yararlanırız bu konuda ama 4.yabancı Torrens olmalı ona eminim.
 
Bu maçtan ve Ros Casares maçından sonra çıkardığım ders: Alba Torrens ve Fowles geldikten sonra ligde kesik yiyecek yabancı kesinlikle Prince olmalı. Alan sauvnması yapamıyoru geçtim öyle bir istek de yok,hem bilmiyor hem de istekli değil o konuda, adama adama savunmada da eski halini göremiyoruz. Pota altında ikiz kuleler kesinlikle oynayacak, bunlara Taurasi eklenecek ve 4.yabancı olarak da tercihim tartışmasız Alba Torrens olur. Yorgunluk vs etkenler sebebiyle seri içinde belki 1 maç Prince oynar onun dışında gerek yok. Zaten maçlar da çok hızlı geçiyor, Alba'nın oynaması orada bile büyük avantaj yaratır, savunmada kapadığı açıkları, kattığı enerji çok büyük artı. Oraya yerli guard mı alınmalı artık bilemiyorum Işıl'ın backupı olarak (Sariye'yi hiç kullanmayacaksak mesela Gizem Yavuz) ya da Taurasi'den mi yararlanırız bu konuda ama 4.yabancı Torrens olmalı ona eminim.

Torrens yedek kalmayı sorun yapabilir. Bence Tina ve Fowles birbirlerini yedekleyecekler. 20 şer dakika oynayacaklar. Dee ve Alba sahada sürekli olacak. Alba dış adam savunmamız konusunda en iyi oyuncumuz. O'nun 25 dakikadan az süre almaması gerekir bence.
 
Rakip hoca teknik faul aldığında ışılın attığı üçlük girdi ve basket verilmedi. Düdük çalındığında top havadaydı ve basket verilmesi gerekiyordu. Kimse itiraz etmedimi benchten buna?
 
Yediğimiz sayı gerçekten de çok fazla hücumda takımın çok önemli bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ancak savunmada büyük sorunlar oldu. Ancak kim ne derse desin Tina ikinci yarı çok yoruldu. İlk yarı o kadar kolay sayı bulamıyorlardı. Tina yorulup savunma yapmayı iyice bırakınca ona yardım için takım içeri gömüldü dışarda rakip oyuncular bomboş üçlükler buldular. Tina makina değil böyle sert bir maçta rakip takımın 4 uzunu ile nasıl mücadele edeceksin. İlk yarı ancak dayandı. Fowles olsaydı 20 şer dakika müthiş oynardı bu ikili. Zaten aynı anda oynasın demiyorum rotasyon diyorum. 20 şer dakika. Böyle dinç olurlarsa hem savunma hem hücumda inanılmaz işler yaparlar. Benim de görüşüm Fowles gelince kim çıkacak diye bir soruyu şimdilik sormaya gerek yok sırayla her hafta birisi dışarda kalır. Ancak fb maçında Prince dışarda kalır. İçerde sert savunma oldukça kısa oyuncular içeri çok yardıma gitmeyeceği için dış savunma da rahatlar.
Kimsenin şüphesi olmasın bunlardan çok daha iyiyiz. Ribaunt sorunu çözüldüğünde +15 le yeneriz.
 
Kızlar ne kadar etkilenmediklerini söyleselerde özellilke yerli oyuncularımız bence etkileniyorlar çünki onlar Bayan ve İnsan, o çöplükteki kudurmuş insan bile denmeyecek mahluklar bilmediğimiz ne kadar küfür varsa hem maç öncesi hem maç içinde ağızlarından salyalar aka aka ve bir o kadarda rahat küfür edebiliyorlar. Salon zaten salonluktan çıkmış hakkaten çöplük ve fenerasyon bunca kepazeliğe rağmen feneve 1 maç dahi saha kapatma cezası veremiyor, bu kadar adiliğe izin veriyorlar. Abdiipekçide cevabımız muhteşem olacak ama onlar gibi hayvanlaşarak değil barca maçında navarroya söylettiğimiz gibi... Bu sene istediklerini yapsınlar hakemler, fenerasyon, medya yolun sonunda cümle aleme göstereceğiz en büyük kim. Birde renktaşlar mağlubiyetten sonra baya yorum yazıyorlar. Diğer zamanlar dişi aslanların forumu bomboş enteresan.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst