Unutamadığınız Yabancı Oyuncularımız

Rahmetli Aydan Siyavuş döneminde, playofflara 8. olarak girmiştik ve lider ülker ile eşleşmiştik. Ligde çok kötü gidiyorduk ve pota altına J. Crudap'ı transfer etmiştik. O transferden sonra çok farklı bir takım olmuştuk ve playofflara 8. olarak girmiştik. 3-1 veya 3-2 kaybetmiştik ancak hakemler her maçta çok kötü karalar vermişlerdi. Hatta basketbol otoriteleri, playofflara sekizinci giren bir takımın şampiyon olmaması için saçma sapan kararlarla Galatasaray'ın elenmesine neden oldular demişlerdi. O dönemde, Levent, Lütfü vardı ama en önemlisi pota altında J. Crudap vardı, inanılmaz savaşan, mücadele eden ben de onu unutamıyorum.
P.S. : Adını yanlış yazmış olabilirim.
 
Yasları 40 yada üzerinde olanlar hatirlayacaktir, Paul Dawkijs ve Michael Scearce (yanlis yazmış olabilirim). Üst üste şampiyonluklar kupalar aldığımız yıllardır. Michael maçtan once ayaklarından kendisini potaya ters asardi
 
Bu formayı iş ahlakı ile giyen herbir oyuncu değerli olmakla birlikte, bana yaşattıkları farklı hikayelerle benim sıralamam şu şekilde, Eric Meeck, Lloyd Daniels, Paul Dawkins, Mike Wilkinson, Josh Shipp.
 
2002-2003'ün Koch-Hairston-Mitchell-Kelley-Lyday-Geoffrey Owens (unuttuğum isim de olabilir :) ) şeklindeki uzun listesinin verdiği tat sadece geçtiğimiz 2 sezonda yakalanabildi.Bunun yanında Tolbert'ın gelmesi ve çiçeği burnunda uA'nın Ahmet Cömert'i sahiplenmesiyle düşme hattından uzaklaşıp play-off'u yakalayan takım da unutulmaz.Ülker'e karşı 2-1 öne geçip 4. maçı pisi pisine kaybedip son maça hiç tutunamamıştık.Yenal abinin yazdığı kadro son maçta acayip hakem kıyımına uğramıştı,hayal meyal hatırlıyorum o maçı.Çalınan fauller 36-4 gibi bir şey olmalı,uzun süre konuşulmuştu.Fenerbahçe Ülker nefreti öyle alelade bir nefret değil kısacası. :)
Gerald Fitch koyunun olmadığı yerde Abdurrahman Çelebi bile olamaz.Dixon kendisinden bekleneni verip 3 topun 2'sini kullanmıştı ve Efes galibiyetinin,sert bir ortamdaki Fenerbahçe galibiyetinin mimarı olmuştu.Yalnız 2006-2007'deki takım büyüyemediyse Fitch ve göremediğimiz karakteri en az Murat Özyer kadar sorumludur bence.
2008'e dair Gaines güzel adamdı ama ciddi bakınca Chris Owens der susarım.Çok özel oyuncuydu,hak ettiği değeri veremedik o takımda.Haliyle taban düzeyde katkı verdi ki o bile baya bir şeydi. :)
 
Brian Boddicker. O sene cidden düşüyorduk 2005 filandı; bugün gelse hayır demem.

Son yıllardaysa Chris Owens ve Mike Wilkinson ın takımdan ayrılışlarına çok üzülmüştüm.

Bir de faul atma özürlü olsa da dev adam Alexander Koul.
 
Gailon Nickerson, crudup ikilisi bize 1995 yılında Türkiye Kupasını getirmişlerdi ayrıca play off yarı finalinde Ülkere karşı kıyıma uğramış ve 5. maçta 36-2 gibi bir faul atışına rağmen Levent Topsakalın son saniyede dipten atamadığı şut ile 1 sayı fark ile finali kaçırmıştık. Şayet o sene Galatasaray ile Fb final oynasaydı Türk Basketbolu 5 sene daha ileride olabilirdi. O kadroda sadece yabancı değil, unutulmaz yerliler olan Levent Topsakal ve Ömer Büyükaycanda unutulmazlardı.

Ayrıca;
Dawkins
Erick Meek
Brian Tolbert
JR Koch
Lloyd Daniels
ve herkesin unuttuğu benide şaşırtan isim Anthony Bonner.

Bu isimler bence unutulmazlar
 
Dawkins ve Calvinin bulunduğu kadro bir Play Off maçında Feneri perişan etmişti. Ertesi gün gazetenin birisinde "Dün gece Galatasaray kükremiş bir aslan, Fenerbahçe ise yaralı bir kanarya gibiydi" yazıyordu. O maçta Calvin 40 sayı civarında atmıştı.
 
Geoffrey Owens'ı ironi niyetine yazdınız sanırım. O zamanlar ilkokuldaydım çok net hatırlayamayabilirim ama bazal basketbol yetenekleri dahi sınırlı biriydi.
Sezonu noktaladığımız Efes maçında arka arkaya kaldırıp atmıştı dediğiniz gibi sınırlı olduğu halde.Takımdaki her oyuncunun maksimumunu verdiğini,özgüvenle birlikte ekstra işler yaptığını görmek çok keyifliydi.Tribün geçirilen sarsıcı sezonun etkisiyle futbola kanalize olmasa efsane bir seri yaşayabilirdik.
Gözümde 10 tane Fitch eder kendisi. :)
 
Alexander Koul'un "unutulmazlar" arasında sayılması bana tuhaf geldi. Beceriksizlik ve 2,15 boyuna rağmen topu eline aldı mı kısalması beni fıtık ederdi.
 

Üst