Wimbledon -2010

Erkeklerde kim şampiyon olur ?


  • Kullanılan toplam oy
    33
Tenis dünyasının en prestijli turnuvasının başlamasına 10 gün, fikstürün belli olmasına bir hafta var.. Çimde hazırlık turnuvaları devam ediyor.. Başlığı şimdiden açalım ki, hazırlık turnuvalarını, Marsel İlhan'ın durumunu ve diğer olayları şimdiden konuşmaya başlayalım..
 
İki senedir erkeklerde müthiş 5 setlik finallere sahne olan turnuva bu sene de aynı zevki vaadediyor.. Ntvspor bu seneki yayıncı.. Dspor- Cnn Türk makasından çıkmamız iyi oldu..

Erkeklerde bileiği kırık olan Del Potro sezonu kapattı.. Bayanlarda en önemli sakatsa Clijsters.. O'nun oynayıp oynamayacağı konusunda bende net bir bilgi yok..

Kız arkadaşı ile yeniden barışan, evine dönen Murray ve toprağı sevmediği için Roland Garros da hep eksik kalan Roddick bu sefer çok daha sert rakipler olacaklar.. Djokovic fikstürde terse düşme geleneiğini sürdürüp Federer tarafına düşecektir.. Federerin kötü bir Fransa yaşaması önemli değil.. Kimse onu hafife alamaz.. Nadal ise eskisinden de iyi..
 
evet, denis istomin , nadal'ı çok zorladı.. yalnız nadal maçtan sonra zeminin dizlerini çok zorladığını ve sakatlanma korkusu ile maça devam ettiğini söyledi.. zaten sağlık molası falan da aldı.. nadal'ın çeyrek finalist olduğu queens club turnuvasında roddick ve djokovic elendi..

en ilginci ise mardy fish - murray maçında yaşandı.. setler 1-1 iken mardy fish 3-0 öndeydi..sonra murray durumu 3-3 yapınca mardy fish , hakeme " topu göremiyorum " deyip maçı ertesi güne erteletti..sanırım iki tenisçiden biri topu göremediğini söyleyip, karanlıktan şikayet ediyorsa hakem maçı ertesi güne ertelemek zorunda oluyormuş.. murray çıldırdı tabi..tam maç kendisine dönmüşken rakibinin yaptığı hiç sportmence olmadı..
 
Nadal'ın wimbledon'da finale kalabileceğini sanmıyorum. Federer'in haliyle en büyük favori olacağı bir seri olacak. Murray zorlayabilir Federeri. Eğer Murray, Nadal ile karşılaşırsa eler Nadal'ı..
 
Queens Club çeyrek final mücadelesinde Rafael Nadal Feliciano Lopez'e elendi. Çarşambanın gelişi belliydi zaten bir önceki maçtan. Üst düzey bir performanstan sonra niye böyle bir turnuvaya katılırlar anlamam. Bir bakıma iyi oldu daha fazla dinlenir Wimbledon için.
 
nadal çime alışmak, çim oyununu hatırlamak için katıldı.. hatta sakatlanana kadar çiftlerde de oynadı bu turnuvada.. ama hafif sakatlığı nüksedince hiç zorlamadı.. mallorca'ya, evine gidecekmiş ve wimbledon'a kadar dinlenecekmiş..

queens club'da djokovic, nadal, roddick ve murray. dördü birden yarı finale gelemeden elendi..

bayanlarda birmingham'da turnuva var ve sharapova buldozer gibi gidiyor. artık wimbledon'da patla be masha.. yeter beklediğimiz..

federer ise halle'de bir turnuva oynuyor çoluk çocukla. wimbledon'da onu yenmek deveye hendek atlatmaktan zor. yine çok zor olacak.. orada sahaya raketini bıraksa finale kalıyor zaten.
 
Nadal'ın kralı olduğu Roland Garros'u geçtik şimdi sıra çime ve çimin kralının saltanat kurduğu yere geldik. Toprak kortun ne halde olursa olsun 1 numaralı favori ismi Nadal ise, çimin ve sert kortun 1 numaralı favorisi de o turnuvada yer olduğu sürece Federer'dir. Fedo ve Nadal dışında tabiki Murray'dan beklentiler var. Nadal'ın tarafına düşerse güzel olur. =) Nole Federer'in tarafına düşsede fark etmez, çünkü ilk üç turda elenir. Çimde hiç iddalı bir konumda değil. Geçen sene bir havuz dolusu ter akıtıp, Federer ile finalde 4-5 saat maç yapıp kaybeden Roddick bakalım geçen sene yaptığını yapabilecek mi? Son Amerika Açık şampiyonunun şampiyonluktan sonra bu turnuvalarda yer alamaması kötü gerçekten.

Bayanlarda Williamsları bir kenara koyalım. Henin, Roland Garros'ta hayal kırıklığı yaratsada buranın iddalı isimlerinden biri olacaktır.Bu üçlüden ikisini finalde görürüz gibi geliyor. Kardeşlerden birini kesin görürüzde karşısında kim olur ona bakacağız.
 
Gerry Weber'de Federer 2-1 le Hewitte yenildi. Favori isimler katıldıkları turnuvalarda beklentilerin aksine sonuçlar aldı. Bu formla gelmezler umarım ikisi de.
 
marsel, bugün tsi 13.00 de hırvat karanusic ile oynayacak..
kazanırsa ana tabloya yükselecek ve yarın çekilecek kuraya katılacak..
büyük ihtimalle de dünya sıralamasında ilk 100 e girecek..
kariyeri için önemli bir maç

rakibi daha önce bu turnuvada 2 kere 2. tura çıkmış, 28 yaşında tecrübeli bir tenisçi ama şu anda 290. sıralara falan gerilemiş.. marsel bir şekilde kazanır diye umuyoruz.
 
İlk yüze girmesi onun için en az Wimbledon'da ana tabloda yer alması kadar önemli bir adım olacak.
Yanlız şuan ilk sette servisini kırdırmış durumda.

http://www.wimbledon.org/en_GB/scores/index.html

.............

Dementieva Wimbledon'a katılamayacağını açıklamış.

Marsel'de rakibinin servisini kırdı ve şimdi ilk sette durum 4-4.
İlk set 7-5 ile Marsel'in
 

Üst