• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Yakup Sekizkök

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:00
galatasaray'da hiçbir başarısızlık ödülsüz kalmaz.

kendisiyle yeni sözleşme imzalanmış.
Abi iki akşam önce space odasında 2 hafta önce 2 senelik kontrat verildi infosunu vermişti biri ya sen ya diğer arkadaşlardan biri. bu kontratın üzerine farklı bir kontrat mı yoksa verilen o iki sene mi sadece? hocayla yollar ayrılacak da deniyordu aynı odada anlamadım baya heves kaçıracak bir gelişme olmuş.

Abi iki akşam önce space odasında 2 hafta önce 2 senelik kontrat verildi infosunu vermişti biri ya sen ya diğer arkadaşlardan biri. bu kontratın üzerine farklı bir kontrat mı yoksa verilen o iki sene mi sadece? hocayla yollar ayrılacak da deniyordu aynı odada anlamadım baya heves kaçıracak bir gelişme olmuş.

Benim konuştuğum birisi beşiktaş serisinin durumuna göre yollar ayrılacak demişti ona istinaden söylemiştim ama farklı birine sorduğumda henüz bir şey yok demişti. BCL'den sonra sözleşme imzalanmış dedi bugün.

Bcl sonrası kontrat mı yapılmış? Farklı bir boyutta biz namağlup bcl şampiyonu oldukta benim mi haberim yok, eğer öyle bir durum varsa beni de haberdar edin ben de o boyutta yaşamak istiyorum.

Beşiktaş serisine göre aksiyon alınacakmış, takım ocak ayından beri maç kazanamıyor maç maç. Tenerife ile 100 defa oynasak 95 maçı kaybederiz , kalan 5 maçtan biri denk geldi diye mi sözleşme uzatılmış, hele ki Beşiktaş serisi son yıllarda izlediğim en kötü üç performansımıza bile girebilir, adamlar iki maçta da çocuk yaş kategorisiyle maç yapar gibi bizi rahatça ezerek yendiler. Beşiktaş maçından sonra bir aksiyon alınacaksa bu ya tüm şubeyi baştan aşağı değiştirmek eğer bunu yapmıyorsanızda diğer çözüm erkek basketbol şubesinin kapısına kilit vurmaktır.

Sözleşmeyi uzatan şahıs tazminatı kendi cebinden ödesin. Galatasaray basketbol takımının Yakup sekizkök ile geçirecek bir saniyesi daha olmamalıdır

Sözleşmeyi uzatan şahıs tazminatı kendi cebinden ödesin. Galatasaray basketbol takımının Yakup sekizkök ile geçirecek bir saniyesi daha olmamalıdır
Bizler sustuğumuz müddetçe şubeyi çiftliğe çevirenler daha da kahredici kararlar alacak. Öncelikle yönetici konumuna bu şubeyi gerçekten dert edinecek birisini bulmaz lazım. O kişi gelmedi müddetçe çiftlikte herkes istediği gibi at koşturur.

Yakup Sekizkök ile sözleşme uzatan uyanıklar, BCL’yi futboldaki şampiyonlar ligi ile karıştırmış olabilirler.

Sözleşme uzatılıyor çünkü birilerinin planları başarısızlık üzerine kurulu.Bu başarısızlıktada ön plana atılacak birisi olmalı.Yakup Sekizkök neden peki kendisini sevmeyen,istemeyen taraftara rağmen sözleşme uzatmayı kabul ediyor ? Seni sevmeyen o kadar insan var bunu biliyorsun.

Bundan 1.5 sene önce Yakup Sekizkök bize gelmeden gelmesini en çok isteyenlerden biri bendim. Bunun birinci sebebi o dönem takımın başında bulunan adını anmak istemediğim koçtu. İkincisi de Yakup Hoca o dönem bence Darüşşafaka'da göze hoş gelen ve oyuncularına değer katan bir basketbol oynatıyordu. Beşiktaş'ta sadece pota dibinden top bitirebilen ve faul çizgisinde sorun yaşayan Mccormack orta mesafeden ve çizgiden iyi yüzdelere çıkmıştı mesela. Burada öyle veya bir oyuncu gelişimi olduğu görülüyordu. 3 tane top yönlendirici ile günün sonunda kazanması daha muhtemel bir yapı kurmuştu orada. Bir diğer şey de Avrupa basketbolunda kalite düşüp rekabet iyice arttıktan sonra maçların büyük bir kısmı 2-3 top farkla bitmeye başladı. Burada kazanma şansını arttıran en önemli unsurlardan biri kenar ve dip oyunları. Yakup Hoca'nın Darüşşafakası o kenar veya dip oyunlarından o dönem fark yaratıp maçları da o sayede kazanmışlardı. Özellikle ilk kadro dağıldıktan sonra Türk Telekom maçını son saniye kenar oyunu sonucu basketle kazanmışlardı. O dönem bizim gibi maç koparmakta veya maçı kapatmakta zorlanan bir takım için bu faktörlerin kazanma şansımızı ciddi şekilde arttıracağını düşünmüştüm ki hakkını verelim takim bu sene dip oyunlarından vs bir suru kurguyla sayı buldu. Geçen sene iyi kötu gittikten sonra bir şekilde Sinan Erdem'de Karşıyaka serisini kapatamadığı an Yakup Sekizkök dönemi benim kafamda bitmişti çünkü iyi koç olmak isteyen biri seriyi 3 yabanciyla oynayan bir takıma kaybetmemeliydi. Tabi yönetim kendisiyle devam edecekti ve nolursa olsun her koç kendi takımını kurmayi hak eder. Yazın kurulan vasat kadro benim koç hakkındakı düşüncelerimi iyice negatife çevirdi. Uzunlarimiz ribaund alsın kısalarımız sayı atsın felsefesini bugün Avrupadaki çoğu takım kullanıyor ama günün sonunda en önemlisi kısaların o şut pozisyonunu nasıl bulacağı. Bu sene bizim bu pozisyonları bulmada çok becerikli olduğumuzu söyleyemem. İyi perde yapan uzunlarla fiziken küçük kısalar üzerinden oynanan pick and roller dışında hücumda çok bir numara göremedik. Zaten bu da durdurulması çok kolay bir takım yapti bizi çünkü rakip uzun orta sahaya kadar show up yapınca bizim fiziken küçük kisalarimiz epey ezildi ve "show up"ta risk alan rakipleri cezalandıramayarak genelde top kaybı vs ile geri döndük. 83 doğumlu bir koçtan daha modern bi oyun bekler herkes ama biz hep tek planla oynayan demode oyunla vasat bir takım olmayi seçtik.
Günün sonunda bu şubeyle ilgilenen on insandan dokuzu Yakup Sekizkök'ün ayrılmasını istiyor haklı gerekçelerle ama Yakup Sekizkök gitse örneğin Ufuk Sarıca gelse onun da bu seneki gibi Jerry Boutsiele'ye 500 bin Dolar vermeyeceğinin garantisi yok dolayısıyla problem koçun üstündeki insanlarla. Koç her oyuncuyu ister önemli olan ona üstlerinin dur demesi. Ömer Yalçınkaya'nın etkisiz eleman olduğu ve görevinden asla ama asla istifa etmeyecek bir adam olduğundan burada sorun Can Natan. Bize bu vasatlığı kendine dert edinecek gece gündüz Galatasaray basketbolunu nasıl bir adım ileriye götürürüm diye düşünen bir yönetici lazım. Geçen sene insanlar Beşiktaş yöneticisi Umut Tahir Güneş ile dalga geçiyordu ama Galatasaray'a yönetici olması gereken profil tam olarak bu. Adam basketboldan anlamıyor belki ama basketboldan anlayanı anlıyor. Geçen sene tüm iyi yerli oyuncularla bir şekilde irtibat kurdu hatta Ercan Osmani'yi de almaya çok yaklaşmıştı yani burada ciddi emek görüyoruz. Pistiolis gittiğinde de Pistiolis gider başka birisi gelir zihniyet değişmedikçe kırılan hep insanların bu şubeye olan umutları olur diyordum. Bugün de aynı şekilde Yakup Sekizkök gider Ali gelir Veli gelir önemli olan yöneticilerin zihniyeti. Onların zihniyeti değişmedikçe ciddi manada bir şeylerin değişmeyeceğini düşünüyorum.

BCL de ne abartıldı anlamıyorum Beşiktaş bu kupayı çok rahat alırdı. Biz şanslı bir günümüzde finale çıktık ki AEK ile eşleşsek onu da yapamazdık. Galatasaray, Dursun Özbek yönetiminden kurtulmadığı sürece yan branşlarda nal toplar. Ayda yılda bir maça gelen adam bana göre başkanlığı hak etmiyor. Galatasaray başkanı elinden geldiğince iç sahadaki tüm branşların maçlarına gitmelidir. Voleybolu zaten geçtim de basketbolu bile boşluyor. Yılda toplam 2-3 kere maça gelmesi kepazelik bana göre.

Son düzenleme:
Koray Mincinozlu'nun ilk döneminde oyunculara maaş ödenmemiş, rahmetli Yalçın Granit hiç bir yetkisi yokken bu sorunu kendi imkanı ile çözmeye çalışmıştı. O takıma Tolbert takviyesi yapılınca yarı finalde Ülkerspor a 2-1 elenmistik. Rotasyon bir iki kişi daha geniş olsa seriyi kazanırdık. O döküntü takımın bile mücadelesi mükemmeldi, en azından savunma yapabiliyordu. Bu stajyer koçta biraz haysiyet varsa kendisi bırakmalı, her maç 90 ,100 sayı yiyen bir takımdan bir halt olmaz.

Evet hocayla +1 yıl uzatmışız.
Haberi düştü.
Yazıklar olsun..

Galatasaray erkek basketbol takımı
2025-2026 sezonu bugün başlamadan bilmiştir.
Emeği geçenler de gün yüzü görmezler inşallah

Maksimum Ekim ayında kovulup tazminatını alır gider. Bu birliktelik dikiş tutmaz ama olan gene galatasaray'in paralarına olur.

Yazıklar olsun yakup hoca ile sözleşme uzatanlara. Bu kadar başarısız tabloda hala devam kararı alıyorsunuz. Ne kattı Galatasaray baskete ? Kümede kalmak başarı mıdır?

Yakup Hoca ileride bu kulüpte tekrar çalışmak istiyorsa bence kendisi istifasını vermeli. Çünkü iş bilmez ya da aciz olduklarından değil, bugün kovulursa ihale bize kalır diye kalkan olur mantığıyla takımın başında kaldı. Bu saatten sonra yorumlanacak çok bir şey yok, mayıs ayında hala lig içi oyuncuya gidip reddediliyorsa kimse ders almamış demektir. Ders almaya da niyetleri yok belli ki.

Yakup Hoca ileride bu kulüpte tekrar çalışmak istiyorsa bence kendisi istifasını vermeli. Çünkü iş bilmez ya da aciz olduklarından değil, bugün kovulursa ihale bize kalır diye kalkan olur mantığıyla takımın başında kaldı. Bu saatten sonra yorumlanacak çok bir şey yok, mayıs ayında hala lig içi oyuncuya gidip reddediliyorsa kimse ders almamış demektir. Ders almaya da niyetleri yok belli ki.
✍️

Hep klişe şeyler dönüyor işte galatasarayın salonu yok vizyonu yok falan filan. Efes'in Ataman öncesi vizyonu mu vardı ya da bugün ortalama bir euroleague play off takımı olmak için bir vizyona mı ihtiyaç var? Çıkın diyoruz Basketbol Süper Ligi'nden adam gelip bize buranın prestiji artacak diyor. Şu adamı almayın diyoruz, yok şöyle savunma yapıyor ben izledim diyorsun. Yani bir şey 100 kere söylenir. Başka yerden parayla alamayacağın scout hizmetini burda gönüllü yapıyor insanlar, taraftarla iletişim kopmuş diyorsunuz. E düzeltin. Onu da mı biz yapalım

Taraftarlar neden kulübün başarısızlığını istiyor diye kızıyorsunuz ya işte bazen bu yüzden isteniyor. Mesela o BCL finali olmasa bu adamla devam edilmezdi muhtemelen o günden sonra sözleşme imzalandı. Beşiktaş serisinden sonra olduğunu düşünmüyorum. Yan branşlarda vizyonu olmayan, taraftarın nabzını ölçemeyen şube yöneticileri varken bazen taraftar günlük başarıdan ziyade uzun vadeli sistemli, planlı hedefi daha çok seviyor. Özellikle bizim kulüpte geçerli bu durum. Keşke finale çıkmasaydık hem daha az üzülürdük hem de 1 senemiz daha boşa gitmezdi.

Belli ki yönetimin doğru karar verecek, aksiyon alacak çapı yok. Peki Yakup Hoca sezon boyu süren mağlubiyetlerden ve özellikle yüz kızartıcı son bjk maçlarından sonra nasıl o koltukta oturmayı içine sindirebiliyor? Herkesin formsuz, başarısız dönemleri olabilir ama ya karakter, iş ahlâkı? Bu kadar zor mu koltuğu bırakmak?

Hocam Unicaja Malaga ile de oynadın ordan da oyuncu isteseydin ya..

Geri