2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Büşra gençken Eda Erdem ile eş değer sayılabilecek gelecekte çok büyük oyuncu olması beklene bir oyuncuydu sonra yaklaşık 1 sene doğum arasına çıktı eczacı da as orta oyuncu iken 1 yıl oynamamış bir oyuncu olarak Sarıyer seviyesine düştü ama her geçen yıl daha da yükseliyor bana kalırsa transferi olursa eğer 2 sene güzel katkı alırız ama sonra düşüş başlar yaşından dolayı.
 
Son düzenleme:
Bu seneki takımın seviyesi bu kadar oynayacağı maksimum oyun da bu kadar ki Vakıfbank rolantide oynadığı bir günde oynanan oyun bu bir play off yarı finali değil.
Büyük çoğunluk Alexia ve Sarah'tan büyük beklenti içinde olsa da ben bizim maçta kendilerini çok uyumlu görmedim, Vakıfbank'ın yana yakıla pasör çaprazı aradığı ortamda Alexia'yı düşünmediği yerde bizim Alexia'yı alarak Vakıfbank ve diğer üç takıma kafa tutabileceğimizi düşünmek çok olası gelmiyor. Sarah'ı Hernandez'in parlattığı düşünüldüğünde bir performans artışı gözlenebilir ama bizi tepeye çıkaracak hamlenin bu iki hamle olmadığı kanaatindeyim. Tabii takım kurulmadan ve sahaya çıkmadan bir şey söylemek zor olsa da şimdilik görünen benim için bu.
 
Son düzenleme:
Bu seneki takımın seviyesi bu kadar oynayacağı maksimum oyun da bu kadar ki Vakıfbank rolantide oynadığı bir günde oynanan oyun bu bir play off yarı finali değil.
Büyük çoğunluk Alexia ve Sarah'tan büyük beklenti içinde olsa da ben bizim maçta kendilerini çok uyumlu görmedim, Vakıfbank'ın yana yakıla pasör çaprazı aradığı ortamda Alexia'yı düşünmediği yerde bizim Alexia'yı alarak Vakıfbank ve diğer üç takıma kafa tutabileceğimizi düşünmek çok olası gelmiyor. Sarah'ı Hernandez'in parlaattığı düşünüldüğünde bir performans artışı gözlenebilir ama bizi tepeye çıkaracak hamlenin bu iki hamle olmadığı kanaatindeyim. Tabii takım kurulmadan ve sahaya çıkmadan bir şey söylemek zor olsa da şimdilik görünen benim için bu.
Alexia tutmak istemiyorum gibi durum yok Vakıf tutmak istiyor halla ikna da edebilir ama Alexia Ebrar Tuğba Derya Gizem örge gibi bir çok oyuncu gibi oynatılmadığı kulüpte kalmak istemiyor ama halla ikna edilebilir Sarah önceki sene gösterdiği performansla geleceğin en büyük pasörlerinden biri olucam mesajını verdi zaten Vakıf taraftarları Cansu’nun düştüğü dönem Cansu gitsin Sarah gelsin diyordu ve bence Sarah transferi de bu yüzden yapıldı bana kalırsa bizim maçımızda ikisi de iyi performans sergiledi Alexia Zehra ile beraber sahanın en iyisiydi hatta bu bütçelere gelebilecek en iyi oyuncular ve daha çok genç olmaları bir artı Fenerbahçe genç oyuncuları zamanında toplamanın ekmeğini yiyor bir kaç senedir.
 
Oyuncuyu tutmak istemek farklı oyuncuyu birinci opsiyon olarak düşünmek farklıdır. Yerli statüsünde bulunan oyuncuyu her kulüp tutmak ister. Alexia gerek yerli olması gerekse yüksek tekniği ile istenen ve göstereceği gelişime bağlı olarak yıldız olabilecek bir isim fakat henüz oralardan çok uzakta. Bizim maçta da yüzdesi kırk bile değil ki söylediğimiz gibi bu bir play off maçı değildi.
Sarah konusunda da Cansu'yu ikame etmek istemek son derece tabiidir ama Cansu'nun gitmesini istiyorlardı gibi bir durum söz konusu değil kimse hele Vakıfbank mevcuttaki en iyi yerli pasörü bırakmaz. Cansu kendi ayrılmak istemezse tabii.
 
Oyuncuyu tutmak istemek farklı oyuncuyu birinci opsiyon olarak düşünmek farklıdır. Yerli statüsünde bulunan oyuncuyu her kulüp tutmak ister. Alexia gerek yerli olması gerekse yüksek tekniği ile istenen ve göstereceği gelişime bağlı olarak yıldız olabilecek bir isim fakat henüz oralardan çok uzakta. Bizim maçta da yüzdesi kırk bile değil ki söylediğimiz gibi bu bir play off maçı değildi.
Sarah konusunda da Cansu'yu ikame etmek istemek son derece tabiidir ama Cansu'nun gitmesini istiyorlardı gibi bir durum söz konusu değil kimse hele Vakıfbank mevcuttaki en iyi yerli pasörü bırakmaz. Cansu kendi ayrılmak istemezse tabii.
Cansu gitsin değildi olay zaten Egonu Cansu yüzünden istediği gibi oynayamıyor alın Sarahı yorumları vardı çünki o dönem Potsdam Sarah sayesinde Şampiyonlar liginde kimsenin beklemediği maçlar kazandı.Cansu zaten tartışmasız Wolozs ile dünyanın en iyisi ama Sarah şuanda 23 yaşında olmasına rağmen Elif ile geleceğin Cansu ve Wolozs ikilisi olacağını bir kaç sezondur gösteriyorlar.Fenerbahçe Ana Arina Vargas Buse gibi genç oyuncuları Vakıfta yedek liberoya düşen Örgeyi alarak bu seviyeye çıktı bizimde elimizde böyle bir fırsat var.Alexia daha çok genç ve bence şimdiden çok büyük yıldız bize geldiği sezon ligin en skorer ve en iyi servis yüzdesi olan oyuncuydu Yeşilyurt ile daha 17 yaşında Thy maçını tek başına alıp Avrupa rekoru kırdı ve Mvp seçildi zaten oynatıldığı zaman neler yapabildiğini bize gösterdi Ebrar Alexia dan bile az süre alan bir oyuncu iken Thy ye gitti ve Thy tarihinin en faydalı oyuncusuydu Vargas ilk ligimize geldiğinde çok hatta yapıyordu ve gönderin yorumları yapılan bir oyuncuydu Alexia ve Sarah zaten pişmiş oyuncular geldikleri gibi katkı verirler bir kaç sezon bu takımda tutulabilirler ve yanları doldurulursa bir kaç seneye bu takım şampiyonluk adayı olabilir.
 
Sarah Cansu yorumları taraftar arasında yapılmış olabilir ben rastlamadım fakat kulübün Cansu'yu göndermek 'gibi bir tasarrufu olmaz zaten, Sarah yetenekli bir oyuncu bizde ya da herhangi bir takımda yüksek performans gösterebilir. Ha keza Alexia da aynı şekilde fakat bizim söylemek istediğimiz şey biz bu iki oyuncuyu aldık tepedeki üçlü ile başa baş oynarız düşüncesi bence doğru değil daha önce de yazdığımız üzere vakıfbank'ın pasör çaprazı aradığı ortamda hiç adı geçmiyor bana göre kritik anlarda kritik topları geçmekte gelişmesi gerek.
Vakıfbank'tan ayrılan oyuncuların kendi kariyer planlamasıdır pek bir şey söylemek mümkün değil fakat Ebrar'a Vakıfbank'ta smaçör oynaması için teklif yapıldı ve hatta denendi sonrasında Ebrar kendi kararı ile vakıfbank'tan ayrılmıştır.
 
Alexia ile Vakıf uzatmak istiyor bunu zaten mackolik gibi bir kaç programda söylediler ama Alexia oynamak istediği bir kulübe gitmek istiyor Ebrar gibi oda kendi kararını vermek istiyor.Cansu’yu gönderecekler diye bir şey demedim zaten hiçbir zaman Sarah’ı çok istedi taraftar dedim Vakıfta bir şey görmüş ki almış İmoca da teklif yapmıştı zaten.Şu aşamada bende gelecekler hemen şampiyon olucaz demiyorum bir kaç seneye bu konuma getirecek seviyedeler diyorum dediğim gibi ortada bir Fenerbahçe örneği var alabilecekleri gençleri toplayıp güzel bir harman yaptılar elimize bir şans gelmişken biz neden bu şansı itip absürt oyuncular almaya devam edelim. Pç sorunu yaşanırken bu bütçeyle Alexia dan daha iyi kim alanabilir Wolozs Cansu Naz Elif Maja Orro gibi pasörler takımları ile önüzmüdeki sezon devam edecekken daha iyi kim alınabilir şuan alınıp bir sene pişirilmesi bu yönetimin şuan için yapabileceği en iyi transfer süreci olur.
 
İfade etmiştik tekrar ifade edelim, Vakıfbank tutmak istiyor ister de zaten yerli statüsünde bulunan oyuncuyu bırakmaz burada önemli olan Vakıfbank şu ana kadar Alexia'ya gelecek sene birinci pasör çaprazım sensin dememiş olması tabii ki oyuncu düzenli oynayacağı kulübe gitmek ister. Galatasaray Alexia'yı alacak oynatacak daha fazla sorumluluk verecek bu noktada Alexia'nın göstereceği gelişim önemlidir. Sıradan bir lig maçı olan Vakıfbank Çukurova maçında oynamak ile Galatasaray Fenerbahçe maçında oynamak farklıdır, sezon boyu atılacak top adetleri topların kalitesi farklıdır. Alexia'nın her ne kadar iyi bir tekniği olsa da daha keskin bir hücumcuya dönüşmesi gerekmektedir. Alexia'nın performansını tam görebilmek için dört numarasından pasörüne kadar tüm takımı görmek gerekmektedir ve ayrıca bu kadroyu sezon içinde geliştirebilecek bir koça ihtiyaç vardır. Şube Hernandez'e bir yıl daha şans verecek gibi görünse de zamanında ya da gelecek yıl için Marco Gaspari'yi görmeyi tercih ederdim.
 
Halil/Muhammet tartışmasını keyifle okudum. Bu tür seviyeli tartışmaların, yeni ve başka isimlerin de katılımı ile daha sık ve sürekli olmasının, hem forum üyeleri, hem de yöneticiler dahil takipçiler açısından, fikir ve yön verici olacağını düşünüyorum. Düşüncelere veya fikirlere katılıp katılmamak, tamamen farklı bir konu. Bu, gündemi takip etmeniz veya bakış açınız ile ilgili bir konu...
1- Alexia, yetenekli olduğu kadar, zeki bir kız ve pek tabii ki, kendi çıkarlarını da gözetmek zorunda. Guidetti ne düşünüyor bilemiyorum ama, sezon sonu ayrılacak olan Jordan'ı bench'te tutup Alexia'yı oynatması, bir ikna çabası olarak görülebilir. Buna Vakıf'ın maddi imkanları da eklendiğinde, zor bir transfer ama kimse kusura bakmasın, babalar sözünü tutarmı göreceğiz... Alexia transferinin gerçekleşmesi, oyuncunun Türk Vatandaşı olması nedeniyle, genel transfer politikasını etkileyebilecek kadar da, kritik bir hamle olacak.
2- Alexia'nın, bizim maçta %40 altında kaldığı bilgisi (herhalde hücum kastediliyor) hatalı. Alexia, hücumda 9 sayı, %41 pozitif ve %36 etkinlikle oynadı ki, bu iyi bir yüzde.
3- Vakıfbank maçında biraz da biz kendi ipimizi çektik. Yani Vakıf rölantide oynamadı, Biz olmadık yerde basit hatalarla ve belli noktalardaki zaafiyetlerle kendi direncimizi kırdık. Burada psikolojik etkenler de rol oynamış olabilir.
4- Önceki paylaşımlarda, defalarca yazdığım gibi, Vakıfbank gibi hızlı oynayan takımlara karşı, blok savunmamıza henüz bir çare bulamadık. Ortalarımız kayıptı. Önceki maçlarda blokları ile umut veren Emine çok ağır kaldı, tek ayak hücumlarında da çok yetersizdi ve genel olarak hücumlarda da başarısız oldu. Fatma 1 hücum sayısı dışında neredeyse 0 katkı ile oynadı.
5- Ortalarınızın etkin olmadığı bir maçı veya turnuvayı, dünyanın en iyi çaprazı, pasörü veya smaçörleri ile oynasanız ne yazar? Sürekli yazıyor çiziyorum. Güçlü ve alternatifli, hem hücum hem de bloklarda etkin orta oyunculara sahip olmadan, voleybolun hiçbir kulvarında hedefe varamazsınız.
6- Şahsen Hernandez'in şu ana kadarki performansını, geçmişte eleştirsem bile, beğeniyorum. Oyuncularla iletişimi iyi. Oyuna müdahale zamanlamaları iyi. Şu an için kendi oluşturmadığı takımı yönettiğini düşünerek, seneye nasıl bir takım oluşturup nasıl yöneteceğini görmek için, bir yıl daha kredi tanınmış olması olumludur. İstenilen ve doğru transferler yapılırsa, seneye gerçekten her yönden farklı bir takım oluşacağına inanıyorum.
7- Cuttino konusundaki tasarrufumuzun ne olacağını merak ediyorum. Alexia ile birlikte, çok güçlü bir çapraz ikilisi olurlar.
8- Sezon sonunda takımdan ayrılacak Logan yerine, manşeti iyi, çok güçlü bir smaçör de şart.
9- Tek libero ile kesinlikle yol yürünemez.
10- Tashiro'dan çok daha iyisi bulunmadıkça, en az konuşılması gereken konu pasör pozisyonu transferidir.
Kendi beyanlarına göre, Babalar'ın sözünü tutması için, son haftaya girdik. Merakla bekliyoruz.
 
Muhammet’in görüşlerine bende katılıyorum. Çünkü Sultanlar ligi şu an dünyanın en iyi ligi ve bu ligde zirveye oynamak için iyi oyuncular değil, en iyi oyuncular gerekir. Maalesef ne şu an ki kadromuzdaki oyuncular, ne de ismi geçen oyuncular bu profilde değil.Basketbolda da sürekli dillendirilen “Adım adım,yıllar içinde gelişerek zirveye oynamak” söylemi içi boş taraftarı oyalamak,kandırmak için üretilmiş bir söylemdir. İsteyen inanıp kendini kandırabilir ama gerçeklikten kopuktur. Zirveye oynayan 3 takım da şu anki konumuna bu şekilde gelmemiştir. Dünyada ve Türkiye de bu şekilde zirveye çıkmış herhangi bir takım yoktur.

Bu ligde biz gerçekten zirveye oynamak istiyorsak talip olmamız gereken oyuncular Boskoviç ,Zehra gibi oyunculardır. Bunun başka yolu yok, çünkü dünyanın 1 numaralı ligi burası. Ama biz bırakın Zehra’yı Yasemin’i bile alamadık. Bu yüzden “Babaların sözünü tutması” ve ismi geçen oyuncuların gelmesi beni heyecanlandırmıyor. Bence hiçbir Galatasaraylıyı da heyecanlandırmamalı. Çünkü daha önce de söylediğim gibi Galatasaray’ın hedefi 4. olmak olamaz.
 
Adım adım ilerlemek zirveye çıkmak kulağa güzel gelse de voleybol gibi temasın olmadığı ve kaliteli oyuncuları olanın büyük oranda kazandığı bir sporda pek olası değil.
Bugün İtalya ligini domine eden Conegliano takımı 2012'de kurulmuştur. Yine İtalya liginde atılım içinde olan Scandicci de aynı şekilde 2012 yılında kurulmuş bir takım buna karşın Avrupa şampiyonu olmuş Bergamo ve Perugia takımları ise eski günlerinden uzaktalar.

Voleybolda başarılı olabilmek için iki yol var ya en iyileri alırsınız ki mevcut döviz kuru ile bu sadece Galatasaray için değil bütün Türk takımları için zor olacaktır ona rağmen voleybola gerçekten gönül vermiş Galatasaraylı iş adamları ile bu yapılabilir. Ya da potansiyeli yüksek geleceğin yıldızlarını alıp üzerine doğru eklemeler ile iyi bir takım kurarsınız. Arina, vargas, Ana Cristina, Akimova gibi oyuncular bilinmeyen isimler değildi fakat bizim şube hiçbir zaman bu oyuncuları almak vizyonunda olmadı. Şimdi ben de bu yarıştayım demek istiyorsa elimizde Ayçin, İlkin, Alexia ve Sarah ile iyi bir nüve var iyi bir smaçör örneğin Markova'yı ne olursa olsun bu takıma getirmeleri lazım ve file önünde caydırıcı olmak adına Danesi, Chirichella ayarında bir orta oyuncuyu alması gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Muhammet ve Hakan'ın görüşlerine önemli ölçüde katılıyorum. Transferde mutlaka atak olup, gerekli mevkilere üst düzey (genç/yeni veya tecrübeli) oyuncuları almak, hedef olmalı. Şanlı formaya, sıradanlık yakışmıyor. İşte tam da bu nedenle, babaların sözünü tutup tutmayacağını merak ediyoruz. Şu an sinyal veren ve en geç önümüzdeki sezon öncesi transferi bitirilmesi gereken üç mevki, Defansif/Hücumcu Orta, defans ve hücumda güçlü Smaçör ve üst düzey libero. Alexia, alınır veya alınmaz, çapraz üzerinde de çalışılması gerekir.
Ayrıldığım nokta, Hernandez'in kendi yaratmadığı ve kısıtlı imkanlara sahip takımla,şu ana kadar başarılı sayılabileceği ve en az 1 yıl daha devam etmesi gerektiğidir. Her yıl hoca değiştirmek de iyi sonuç vermeyebilir.
 
Dünkü PTT maçını izleyebildinizmi bilmiyorum ama dikkatimi çeken iki konu oldu. İlk olarak, bazı acemice hatalara rağmen takımın son ana kadar oyundan kopmaması ve 3.sette maçı koparması, 2. olarak da maç sonuna doğru, İlkin'in psikolojik olarak düşüşü ve maç sonunda Hernandez ile, anlayabildiğim kadarı ile, gözyaşlarıyla birilerini şikayet edercesine konuşması. Sanırım asistan koç ile bir sıkıntı olmuş gibi bir izlenim edindim. Yanılıyor olabilirim...
Eğer yanılmıyorsam, konu ne olursa olsun, milli takım düzeyindeki bir oyuncunun, hele ki net bir skorla kazanılan maç sonunda, parkede böylesi bir görüntü vermesi hiç hoş değil. Konu her ne ise, soyunma odasında halledilir. Olmazsa ilk maç toplantısı veya antrenmanda konuşulur ve halledilir. Önceden de yazmıştım, belli konularda İlkin'in duygularını/psikolojisini mutlaka kontrol edebilmesi gerekir. Ona, hem takımımızda, hem de milli takımda ihtiyacımız var.
 
Hafta sonu, 18. hafta maçını THY ile oynadıktan sonra, Fener deplasmanında, sonrasında ise evimizde Aydın ile oynayacağız. Fenere karşı, gerçekçi olursak çok fazla şansımızın olmadığınıdüşünüyorum ama kaybetsek bile, hiç olmazsa iyi bir oyun ve set veya setler alarak kaybedelim. Yine de umut fakirin ekmeği diyelim.
Asıl önemli olan THY ve Aydın maçları... İkisi de zor ve iyi motive ve organize olursak, kazanabileceğimiz maçlar...
Özellikle THY maçına dikkat çekmek istiyorum. Dicle ve Kübra,, en iyi 10 blokör sıralamasında yer alan iki oyuncu. Bu nedenle, Vakıf maçındaki uyarılarımı yineliyorum. Hızlı ve güçlü hücumlarla bloklardan kaçmak ve en az THY kadar blok etkinliği kurmak şart. Yanısıra, Emine'ye çok büyük görev düşüyor. Yeterince hızlı olup ortayı kapatabilirse ve diğer oyuncular da buna eşlik ederse bu iş olur. Özellkle, eğer Ze Roberto Bergman'a şans verirse, Emine'nin Bergman üzerine oynamasını salık veririm. Tabii ki iyi ve etkili servis atmak da bir o kadar önemli. THY'nin iyi servis karşılayıcıları var ve onları zorlamak lazım.
Aydın maçını da alırsak, fikstür avantajı ile ilk 4'ü zorlama noktasına gelebiliriz.
 
Son düzenleme:
Voleybol için o kadar çok gelecek yıldan bahsediliyor ki takım da bu sene oynansın da bitsin der gibi. Hiçbir reaksiyon yok tamamen belli sekanslarda rakibin de oyununu kısması ile seri yakalanan bölümler son derece zayıf servis karşılama Logan dahil bu takımın tamamının değişmesi, takımın mentalitesinin değişmesi lazım. Kuzeyboru kaybetmiş, direkt rakibin olan bir takımla oynuyorsun bir isyan bir mücadele yok. Bu zamana kadar ki tüm büyük maçlardaki gibi rakip gaza basıyor öne geçiyor maçı seti alıyor, maçı alıyor. Seneye beklenen kadro kurulsa dahi o yarışmacı ruh da lazım bize.
 
Bu seneki gidişata ve ikinci yarıdaki toparlanmaya göre kaybadilmemesi gereken bir maçtı. Tepedeki üçlü sonrası için tüm takımlara mesaj anlamında bir maç olabilirdi, moral sağlanabilirdi. Çok yazık oldu.
 

Üst