2023-2024 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Alt neslin ilgisi bu düzeydeyken mevcut güneşe kar dayanmaz. Resmi açıklamalara dek itidalli yaklaşsam da duyumlar yapıcı bir başlangıcı işaret ediyor en azından.

CEV Cup'a katılabilmek umuyorum ki zorlanır. Kulübün hem tarihi hem de İstanbul üzerinden isteyip de katılamayacağı bir organizasyon Dünya üzerinde bulunmuyor.
 
Bu seneki kadro umarım ilk 6 yapabilir.Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne kadar kalite farkı olursa olsun en azından ruhla çekişmeli geçer bu gün o çekişme yoktu oyunun her alanında ezildik.Ataman hocayı aradık bu maç ne kadar kötü kadrosu olursa olsun hiçbir sayıyı kolay verdirmiyordu Ataman hocanın takımı derbiler de bugün yerli oyuncular hırslıydı ama yabancılar normal bir maç havasında gibiydi.
 
Temiz bir şekilde yenildik gücümüz nispetinde şunu net şekilde ifade edelim Logan bu takımın oyuncusu değil, gelecek yıl için orta oyuncu, pasör çaprazı ve pasör için isimler belli gibi ama takımın iskeletini oluşturacak, iddialı olup olmayacağımızı ortaya koyacak transfer smaçör transferi olacak. Eğer kaliteli bir isim gelmezse yine sıradan bir takım olur en azından 5. sırayı rahat elde ederiz o kadar.
 
Transfer ihtimalini 0 olarak görüyorum ama Naz bariz bir şekilde Ferhat hoca ile anlaşamıyor. Elif de seneye as pasör olucak gibi Vakıf ve Fener as pasörlerini buldu şuan alabileceğimiz ve takımın seviyesini bir anda farklı boyuta taşıyacak bir oyuncu Naz ama Challenge cup ta oynayan bir takıma yeterli bütçe ayrılmadığı sürece geleceğini düşünmüyorum. Bu sezon ilk 4 yapabilse bu takım güzel bir proje ile Naz bu takıma çekilebilirdi.
 
Ben hayatımda bu Cibara kadar vizyonu dar bir yönetici görmedim. Adamın ağzından herhangi bir şampiyonluk veya kupa hedefi hiç duymuyorsunuz. Varsa yoksa ilk 4 veya daha altı hedefler. Bu vizyonsuz yöneticiler ile voleybolda en az 10 sene daha şampiyonluk felan görmeyiz herhalde.
 
Mehmet Cibara kendisi ve yönetim için olması gerekeni söylüyor, şampiyon olacağız dese Egonu'yu, Gabi'yi, Santarelli'yi getirmesi lazım. O ise Alexia, Lazoviç, Hernandez ile idare edin diyor. Şu ahir ömrümüzde Galatasaray'ın voleybol takımının şampiyonluğuna kafayı takmış bir yönetici görürüz umarım.
 
Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımımız, 1999 doğumlu Sırp smaçör Katarina Lazović ile sezon sonuna dek geçerli sözleşme imzaladı.

Galatasaray Daikin, sezonun ilk yarısında Çin’in Beijing BAIC Motor takımında forma giyen 182 cm boyundaki Sırbistan Milli Takımı oyuncusu Katarina Lazović’i kadrosuna kattı.

Lazović’e hoş geldin diyor, Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz.
 
Bu sezonun en iyi maçlarındandı iki tarafda sonuna kadar maçı bırakmadı helal olsun.Son sete Emine’nin muazzam blok kurgusu bize maçı getirdi.
Aslında iki duyguyu birlikte yaşattı. Hem saçma hataları ve başarısız tek ayak hücumu ile delirtti, hem de karar setinin sonundaki ard arda yaptığı müthiş bloklarla, seti ve maçı çevirdi. Herşeye rağmen, tebrikler kızlar.
 
İlkin, sezon içinde, servis karşılamada müthiş bir grafik yakalarken, son dönemde hücum hattında büyük düşüş yaşamaya başladı. Bu iyi değil ve mutlaka dengeyi sağlaması gerekiyor. Son maçtaki başarılı hücum yüzdesi endişe verici. Aydın maçındaki %25 başarılı hücum ve %10 etkinlik hayal kırıklığı yarattı. Bunula birlikte Logan, Aydın maçında hem hücum hem de servis karşılamada, üst düzey bir performans sergiledi.
Bu arada TVF'nin tablolamalarında bazı hatalar, sıkça tekrarlamaya devam ediyor. Emine'nin hanesinde blok sayısı 0 görünürken toplam W/L 4 olarak görünüyor ki, bu da en az 4 blok sayısının eklenmesi ile açıklanabilir.
 
Bihter de kendini özellikle oyun içi digler de çok geliştirdi.İlkin ve Ayçin bir video da takımın en çalışkanı sorusuna kesinlikle Bihter antremandan sonra özel olarak çalışmaya devam ediyor demişlerdi.Kesinlikle seneye yedek libero olarak takımda tutulmalı yedek oynarken daha çok katkı veriyor zaten.As libero olmayı bu sene kaldıramadı ama son zamanlarda biraz toplarlamaya başladı.
 

Üst