Beko Basketbol Ligi | 9.Hafta | Galatasaray LH 72 - Fenerbahçe Ülker 62

Ligde aldığımız ekstra yenilgileri bu tarz sıralamaya etki edecek maçları kazanarak telafi etmemiz gerekiyor, yeniden ritm bulmaya başladık. Hem bir mesaj maçı olması açısından, hem de en önemli rakibimizle oynamamız açısından son derece önemli bir maç. Malaga maçında ortaya konan mücadele, Ergin Ataman'ın bu maça özel bir motivasyon ile çıkacak olması ve maçın Abdi İpekçi'de olması bizim adımıza değerli faktörler.

TBL 9. Hafta | Galatasaray Liv Hospital – Fenerbahçe Ülker

FENERBAHCE-ULKER-GALATASARAY-MEDICAL-PARK-MACI-IDDAA-TAHMIN-VE-ANALIZ-10.02_.2013-PAZAR_-640x330.jpg


Euroleague’de oynadığımız sıralamayı etkileyen Unicaja malaga maçının ardından, yeni uygulama(!) ile pazartesi günü lig sıralamasını önemli derecede etkileyecek bir maçta Fenerbahçe Ülker karşılaşıyoruz. Takımımız ligde 8 maç sonunda 5 galibiyet 3 mağlubiyet ile yedinci sırada iken, Fenerbahçe Ülker ise 6 galibiyet 2 mağlubiyet ile dördüncü sırada yer alıyor.

Sezon öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda karşılaştığımız rakibimize son saniyede Emir Preldzic’in sayıları ile 64-62 mağlup olarak, kupayı kaybetmiştik. Sezona yeni coach’u Zeljko Obradovic önderliğinde hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe Ülker, gerek Euroleague’de gerekse de TBL’de çizdiği yüksek performans ile dikkat çekse de son haftalarda gözle görülür bir düşüş yaşadıklarını söylemek de gerekli.

Zeljko Obradovic gibi bir ismi takımın başına getirdikten sonra Kleiza, Bjelica, Zoric gibi isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe Ülker’in en önemli iki parçası olarak Emir Preldzic ve Bojan Bogdanovic ön plana çıkıyor. Takımın yönlendirici ismi olan, sorumluluk alarak, yaratıcılık katan Preldzic; sezon başında Teodosic ve Calathes gibi isimleri kadrosuna katamayan Obradovic, kadro içinden bulduğu oyun lideri olmuştu. Oyunun her alanına katkı yapan Preldzic, McCalebb’in daha delici ve skorer bir guard olmasından doğan, oyunu yönlendirme boşluğunu dolduran isim olarak öne çıkıyor. TBL’de 27 dakika civarı bir ortalama ile sahada kalan Preldzic, 10.0 Sayı 3.1 Ribaund 6.6 Asist ortalamaları ile oynarken, Euroleague’de ise 29 dakika ortalama süre ile 12.1 Sayı 4.6 Ribaund 5.1 Asist istatistiklerini yakalamış durumda. Ayrıca Preldzic, Euroleague’in “ındex rating” kategorisinde sekizinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi bir sezon geçiren Preldzic’te, Obradovic etkisi öne çıkıyor. Yazın oldukça iyi bir EuroBasket geçiren ve en iyi 5′e seçilen Bojan Bogdanovic ise Fenerbahçe Ülker’in ana skor opsiyonu konumunda. EuroBasket’te gösterdiği olgun oyun ile değiştiğinin sinyallerin veren Bogdanovic, Euroleague ‘de 18.4 Sayı ortalaması ile sayı krallığında üçüncü sırada yer alırken, TBL’de ise 17.1 Sayı ortalaması ile yedinci sırada. Fenerbahçe Ülker’in bir diğer önemli ismi ise Nemanja Bjelica. Sezon başında transfer olduğunda Kleiza’nın gölgesinde kalan Bjelica verim olarak şu ana kadar daha ön plana çıkmış durumda. Gerek dış şutu, gerek pas yeteneği, gerek ribaund özelliği ile oyuna etki eden Bjelica, rakibin önemli isimlerinden biri. Bunun yanı sıra McCalebb’in deliciliği, Kleiza’nın skorerliği, Zoric’in orta mesafesi gibi hücum alternatiflerine de sahip bir takımlar.

Sezona savunmada ve hücumda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker’in son haftalara doğru düşen bir form grafiği de mevcut. Savunma anlamında düşüşler yaşayan Fenerbahçe Ülker, hücum yönünü kullanarak “daha fazla atan kazanır” tarzı maçlar yaşasa da bu süreçte Barcelona, Tofaş ve Banvit gibi yenilgiler de aldı. Özellikle savunmada vidaları sıkan takımlara karşı, kendi savunmasında aynı sertliği göstermekte yer yer zorlanan rakibimizde; bu anda en çok zorlayan konulardan biri TBL’de mevcut olan yabancı sınırlaması zorluyor. Fenerbahçe Ülker’in pota altında sertlik sağlayan en önemli unsuru olan Gasper Vidmar, bu kurala takıldığında sıkıntılar başlıyor. Euroleague’de bu tarz sıkıntılar yaşamasa da TBL’de baş gösteren sıkıntılardan biri. Ayrıca Zoric’in savunmada yaşadığı ikili oyun zafiyeti, orayı değerlendirebilen takımlar için ciddi ekmek kapısı haline geliyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde Obradovic’in yabancı tercihleri de oldukça önemli olacak.

Takımların temel silahları;

arroyoandbonsu.jpg


bojanandemir111.jpg

"Yenilmez Armada”da ise aldığı cezadan dolayı Unicaja Malaga maçında oynayamayan Pops Mensah Bonsu, en büyük silahlarımızdan biri konumunda. Geldiğinden beri gerek ligde gerek Euroleague’de ciddi katkılar veren Bonsu, hem ribaund hem de skor anlamında bizi rahatlatan isimlerin başında geliyor. Fenerbahçe Ülker’de özellikle Zoric’in ikili oyunlarda yaşadığı zafiyetler göz önüne alındığında Bonsu’nun performansı galibiyetin anahtarlarından biri olacaktır. Bugüne kadar gördüğümüz Bonsu performanslarından bir benzerini görmek bizi ciddi anlamda rahatlatır. Bunun yanında büyük maçlarda devreye girmeyi seven, liderimiz, Carlos Arroyo’nun da nasıl bir performans göstereceği önemli. Kuşkusuz Obradovic’in en dikkat edeceği isim olacaktır. Zira oyunumuzu her anlamda akışkan hale getiren, bütün parçaları işler hale sokan ana dişli; Carlos Arroyo. Onun sadece skor anlamında değil, oyunu yönlendirme anlamında doğru işler yapması, kritik yerlerde dümene geçmesi galibiyete giden yolda çok önemli. Bunu yaptığını geçen sene defalarca görmüştük, bu sene hem yoğun tempo, hem sakatlıklar, hem formsuzluk onu etkilese de bu maçın önemi düşünüldüğünde Arroyo günlerinden biri olması muhtemel. Cenk, Ender ve Sinan gibi yerlilerimizin göstereceği performanslar belirleyici olacaktır. Özellikle Cenk’in işin skor tarafında devreye girmesi gerekli, zira yaşanan sakatlıkların ardından skor anlamında ekstra isimler çıkarmamız gerekiyor. Bu anlamda uzun forvetten bulacağımız sayılar da değerli. Erceg ve Macvan’dan en az birinin devreye girip, skora katkı yapması, destek olması galibiyet için yeterli sayıyı bulmamız adına önemli.

Tüm bunların yanında galibiyet için anahtar; savunma. Doğru ve iyi savunma yapılmasının ardından, elbet Arroyo, Bonsu gibi faktörler devreye girecektir. Bugüne kadar birçok meydan okumadan başarı ile çıkan Ergin Ataman için de Zeljko Obradovic bir meydana okuma olan bu maç derbi olmasının dışında da bir önem arz ediyor.

Koçumuza ve “Yenilmez Armada”ya başarılar diliyoruz…

“Yenilmez Armada”yı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda destekleyecek taraftarlarımızdan da Galatasaray’a yakışır şekilde davranmalarını, galibiyet adına takımımıza tam destek vermelerini bekliyoruz.

Tarih: 09.12.2013 – Pazartesi – 20:30
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu

 
Bu maçta alınacak galibiyet psikoloijk olarak en az 3-4 ay bizi götürebilir. Çok önemli bir maç..

Rakip CSKA galibiyetinden dolayı rahtlamış olur umarım diyeceğim de Obra etkisi ile biraz zor görünüyor. Rakip analizinde guardlarında sıkıntılı olacağını düşünüyorum. Vurucu winner oyuncuları yok, şutlarıyla, savunmalarıyla götürüyorlar. Bizim kısalarımız Arroyo, Ender, Sinan formda..

Bonsu'dan özellikle bu maç çok ekstra katkı bekliyorum. Kendisine taraftara affettirmek için kendinden çok şey verecektir. Kısalarımız da formda, Macvan ve Furkan da Malaga maçındaki performansı verirse, seyirci desteğiyle 6 yıldır süren iç sahada FB'yi yenme geleneği devam edecek..

Size güveniyoruz aslanlar..
 
Kazanmamız gereken bir maç kazanırsak Lig de sıralama da Fenerbahçenin üstüne çıkacağız.Bizde Domercant yerine Hairston'un mutlaka oynaması lazım.Zaten diğer yabancılar belli Fenerbahçe de ise oynayacak 4 yabancı belli gibi tek sıkıntı Zoric mi yoksa Vidmar mı oynayacak.Ben Zoric oynamasını tercih ederim hücum olarak Vidmar dan iyi ama rezil savunma yapıyor ve neredeyse hiç ribaunt alamıyor.Onlar adına 2 tane kiritik oyuncu var Bogdanovic ve Emir bunlara nasıl önlem alacağımız maçın sonuna doğrudan etki eder.Fenerbahçe pota altında çok kötü durumda ama şunu söylemek lazım kazandıkları Cska maçında 12 kaybettikleri Barça maçında ise 13 tane üçlük atmışlar.Cska maçın da %46 ile barça maçında ise %53 ile atmışlar.Bunlar gerçekten inanılmaz yüzdeler.Eğer biz çok üçlük yemezsek ( en fazla 6-7 tane) ve yüzdelerini düşük tutarsak ( %33 gibi ) maçı pek zorlanmadan kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Takıma güvenim tam. Karşı tarafta yerli yok gibi. Pota altı berbat Ülker'in Furkan-Bonsu içeriyi göçertecek potansiyele fazlasıyla sahip. Onlar çok fazla temas almadan boş atışlarla oynamaya çalışacaklar ama sertliği bırakmazsak ona da izin vermeyiz. Bogdanoviç çok formda, Kleiza ellerinde patlamaya müsait oynuyor. Bo Mccaleb ve Emir'e önlem almak lazım, sıkıntı yaratabilirler.
Sinan, Macvan, Ender'den son haftalardaki performansını göstermesini istiyorum. Maç gelir.
 
5 kişi geleceğiz maça . İnşallah kazanırız. Eğer iyi savunma yaparsak kazanırız. Ülker çünkü savunmadan çok atarak kazanıyor genelde bu yıl. Öyle ahım şahım savunma yaptıklarını düşünmüyorum.
 
Ağabeyler kimse o durumdan bahsetmemis ama şu Ülker'e yapılan kıyak konuşulmali.

Yahu acaba biz cuma günü oynamış olsak bide maç Ülker Arenada oynanmış olsa bu kıyak bize yapılacak mıydı?

Bu adaletsizlikle ilgili bakıyorum da hocadan başka konuşan yok. Konuşması gereken Sayın Özyer Sayın Arıboğan ve Sayın Aysal bu durumla ilgili konuşmazken bunu dile getiren koç oluyor.

Kurumsallaşma bu mu yahu ?
Her adaletsizlik bizi mi bulacak ?
Buna dur diyen bir başkan ne zaman çıkacak ?
Hep ezilen taraf biz mi olacağız ?

Bu maçı kazanmışiz kaybetmişiz ne olacak ki ?
Böyle bir federasyon 2 senesi kupasız geçen Ülker'i bu sene şampiyon yapmak için herşeyi yapacaktır.
Asıl buna dur demek gerekiyor.

Unutulmamalı ki haksızlığa karşı çıkamayanin haksızlık yapandan farkı yoktur.

Vesselam...
 
2006 yılından beri kendi sahamızda Fenerbahçe'ye yenilmiyoruz, inşallah bu maçta da devam eder bu seri.

2007-2008 : Galatasaray 88-77 Fenerbahçe
2008-2009 : Galatasaray 78-62 Fenerbahçe
2009-2010 : Galatasaray 74-72 Fenerbahçe / (Hayatımda gittiğim ilk basketbol maçıydı, 2 uzatmaya gitmişti. Ama Cemal Nalga olayı yüzünden hükmen 20-0 mağlup sayıldık)
2010-2011 : Galatasaray 67-56 Fenerbahçe
2011-2012 : Galatasaray 84-72 Fenerbahçe
2012-2013 : Galatasaray 66-53 Fenerbahçe
 
Ağabeyler kimse o durumdan bahsetmemis ama şu Ülker'e yapılan kıyak konuşulmali.

Yahu acaba biz cuma günü oynamış olsak bide maç Ülker Arenada oynanmış olsa bu kıyak bize yapılacak mıydı?

Bu adaletsizlikle ilgili bakıyorum da hocadan başka konuşan yok. Konuşması gereken Sayın Özyer Sayın Arıboğan ve Sayın Aysal bu durumla ilgili konuşmazken bunu dile getiren koç oluyor.

Kurumsallaşma bu mu yahu ?
Her adaletsizlik bizi mi bulacak ?
Buna dur diyen bir başkan ne zaman çıkacak ?
Hep ezilen taraf biz mi olacağız ?

Bu maçı kazanmışiz kaybetmişiz ne olacak ki ?
Böyle bir federasyon 2 senesi kupasız geçen Ülker'i bu sene şampiyon yapmak için herşeyi yapacaktır.
Asıl buna dur demek gerekiyor.

Unutulmamalı ki haksızlığa karşı çıkamayanin haksızlık yapandan farkı yoktur.

Vesselam...

Ya kardeşim, büyütmeyin şu konuyu bu kadar. Ezilmek falan kimmiş bizi ezen onu bi anlatsana bana? Bizim için iyi tarafı oyuncular 1 gün fazladan dinlenecek Şu maçın pazar olması kimseye bir şey kazandırmazdı. Evet Ülker Arena'da oynansaydı ertelenmezdi çünkü Fenerbahçe deplasmanda sayılmayacaktı. Pazar oynanacaktı.Yoğun tempo bir tek bizim işimize gelmez. Fenerbahçe'de 30 dakikanın üstüne çıkan oyuncu sayısı az. Sürekli diri kalıyorlar. Biz ne kadar dinlenirsek, kar.

Neyse maç hakkında söyleyeceğim saf küfür etmeye gelen adamlar olursa, biz bir şey yapamayız. 2010-2011'de Spahija'yı teknik faule zorladığımız ve maçı kopardığımız tribün olmalı bu maçta. Pops Antep maçında fazla süre almadı, Malaga maçında da oynamadı. Biraz daha diri olacaktır. Fenerbahçe'nin uzun savunması ve ribaundlardaki sıkıntılarını da düşünürsek, Pops&Furkan'ın maçı olabilir.
 
Arroyo malaga maçı ile iyice tempo yakaladı bu maçta da gösterecektir kendisini. Furkan ve Bonsu ikilisi ülkerin pota altını dağıtmasıyla maçı kazanmamız kolaylaşır. Türk oyuncularımızdan da malaga maçı gibi alacağımız katkılar çok ama çok önemli.

Onlarda sadece emiri tutsak yeter çünkü adam bizim maçlara öyle bir hazırlanıyor ki sanki ölüm kalım maçı , farklı oynuyor bizim maçlarda dikkat.!

Taraftar olarak ona koyalım buna koyalım tarzı tezahüratlar yapmayalım artık baskı kuralım rahat maç çıkartamasınlar , üzerlerinde baskı hissetsinler BASKETBOL TARAFTARI olalım yeter.
 
1 gün geç olmasını millet eleştirmiş ama ben iyi yönden bakacağım seyahat etmeden fazladan 1 gün dinlendik bu tempoda iyi oldu bu.

Yerli rotasyonumuz rakipten daha iyi bu bizim için avantaj bunu iyi kullanmak lazım.

Rakibimizin zaafı belli ribaundlar ve Vidmar yokken pota altı savunması.Net ribauns elde ettirmemek lazım bu sayede rakibimizin hızlı hücumlarına da önlem almış oluruz.

Hairston umarım kadroya dahil edilir.

Ve tribün olarak da küfür kıyametten ziyade hakemi ve rakibi baskı altina almalıyız cehennem yaşatmalıyız.
 
Yonetim futbolcu taraftar, dört sene üst üste vb futbol marşları salon hoparlörlerinden bangır bangır çalarken, taraftara futbol seyircisi diye kızmak ;) Hafta içi hafta sonu bu maçın özelinde fark etmez biletler günler öncesinden tükendi. Obradoviç birde bizim tayfayı görsün bakalım. Ergin hocaya, takıma, son altı sezonun iç saha istatisliklerine güveniyorum. Üç kişi geliyoruz. Olmamız gereken yerde olacağız ve KAZANACAĞIZ.
 
Haftalar öncesinden bilendiğim bir karşılaşma.Bilen bilmeyen herkesi abi Obradovic yia demesi falan yeteri kadar motive etti beni ki galiba ilk bilet alanlardanım.Kendimler yetinmedim bir çok kişiye de biletler çıktı alın vs.diyerek maçı önerdim.Yıldız'dan yaklaşık 15 kişi oradayız pazartesi.Malaga maçında da yanındaydım aslanların.O maçta uzun sıkıntısı yaşadık dışarıdan bitirdik bu maçta da içeriden bitireceğiz ülkersporu inşallah.İnanıyorum ve güveniyorum takıma.Öyle bir atmosfer oluşturalım ki çıkması normal düdükleri bile çalamasınlar,Abdi İpekçi konuşsun.Bir de ricam olacak aslında.Lütfen Bjk futbol maçındaki bjk taraftar rezilliği yaşanmasın.Yenilsek bile bunlara,taraftarlarına sizi bu hale getirdik diyemesinler.Ben böyle demiştim futbol maçında doğrusu.

İnandık biz sizlereeeeee!Güveniyoruz sana koç al bu maçı.
 
Ergin Hoca form tutmaya başlayınca bizde bambaşka seviyeye çıkıyoruz.İlk olarak Malaga maçıyla bunu gösterdi.Bu maça da aynı ciddiyetle hazırlanıyordur.Benim inancım tam takıma.Hayırlısıyla sıkı mücadeleyle,güzel oyunla güzel sonuç alacağız pazartesi.
En büyük iş biz taraftar düşecek.Takıma destek olup rakip ve hakeme baskı uygulamalıyız.Başka işlere kalkışacak insan o gün salona gelmesin lütfen.
 
12 bin kişi olacağız ve oldukça gergin bir atmosferde oynanacak maç. Karşı tarafta Kenan, Vidmar, Melih, Zoric bu baskıyı ve sinir harbini kaldıracak oyuncular değil bana kalırsa. O yüzden ev sahibi avantajını çok iyi kullanmalıyız.

Obradovic maç her zora girdiğinde hakemlere el kol yapıp teknik faul almadan yırtıyor (Euroleague dahil). Uyanık olmak, tepki vermek lazım. Abdi İpekçi şikecilere mezar olmalı.

Fazladan bileti olan varsa lütfen DM atsın, şehir dışında olacağım diye bilet almadım ama işimi hallettim Pazartesi İstanbul'dayım.
 
Zoric Bonsu karşısında pek bişey yapamaz diye düşünüyorum. Bizim için önemli olan 4 numaradan Kleiza'yı, bir de Emir ile Bjelica'yı kilitlersek, dış şutlarda da iyi bi oran yakalarsak kazanırız.
 

Üst