Beko Basketbol Ligi | 9.Hafta | Galatasaray LH 72 - Fenerbahçe Ülker 62

Hairston'a lisans çıkarılmış, bu iyi haber oldu, Domercant tribüne.. Karşıyakada da muhtemelen Zoric kenarda görünüyor. İçeriden çok maden bulacağız gibi geliyor bana.. Türk oyuncularımızın formda olması avantajımıza(Ender,Sinan,Furkan).. Rakipte Preldzic CSKA maçında 37 dk oynaması bu maçtaki etkinliğini azaltabilir..

Umarım rakip de CSKA maçından sonra biraz havaya girmiştir de vurduğumuzda kolay cevap veremezler.. Ben çok pozitif bakıyorum maç sonucuna..
 
Biletimizi ilk gün aldık,bekliyoruz.
Net bir galibiyet bekliyorum takımdan.
Rakipte Prezldic i kitlediğimiz an,ben fark bekliyorum Galatasaray'dan.
Tek endişem,Banvit maçındaki gibi,ilk periyotta sadece dış şut atarak hücum etmeye çalışmamız.Ne olursa olsun potaya gitmeliyiz.Pota dibinden perişan edicez onları.
Abdi İpekçi'de 12.000 taraftar önünde zaten hiçbir zaman çıkamadılar.Tüm maçları farklı kazandık bugüne dek.Hiç çıkamadılar oradan ve yine çıkamayacaklar.
 
Macvan karşısında bir Sırp gördü mü muazzam oynar. Bakınız Savanovic örneği. Onun Bjelica karşısında ki durumu maçın kaderini belirleyecek önemli noktalardan.

Hairston'un Bogdanovic'i,Sinan'ın Preldzic'i tutması gerektiğini düşünüyorum.

Ayrıca bu maç inşAllah Cenk ve Bonsu'nun maçı olacaktır...
 
Arkadaşlar önemli bir şey soracağım.Maça arkadaşlarla geliyoruz 5 kişi .İlk kez derbiye geliyorum Abdi İpekçiye.Acaba biletimizde yazan yere mi oturuyoruz yoksa rastgele bir yere mi?Ona göre erken gelip yer kapacağım. Malaga maçında erken gitmedik biletimizin olduğu yere oturamadık ama işte derbi de falan farklılık olur mu ona göre erken gidelim
 
Taraftarın YAPMAMASI GEREKENLER:
1. Kaçan her şutta aaaaauuuuuuuuuuuuuuvvvvvvvv diyerek moral bozmamalı.
2.Takım bazen ritim bulduğunda küfür veya sahaya bişey atarak ritmi bozmamalı.
3.Top rakipteyken iyi bir baskı kurulması gerekir Saaaallldıııırrrr galatasaray bestesi sölenmemeli.
 
Obradovic'in gelmesiyle gerçekten büyük değişim yaşıyorlar. Oyuncularının verimliliği ve mücadele gücü arttı. Derbide ilk defa bu kadar akıllı bir Fenerbahçe Ülker olacak bugün... Bu maç öncesi FB Ülker'in iki maçını baz alabiliriz. İlki Banvit deplasmanı, ikincisi ise CSKA deplasmanı. Banvit deplasmanında baştan sona geride götürüp, maçı 15 sayı farkla kaybettiler. CSKA maçını ise, kontrolleri altında tutup dengeli oynayarak kazandılar. Bu maçta Banvit' karşı olduklarından daha sert ve motive olacakları kesin. Ancak, CSKA maçı havası gibi yumuşak bir atmosferde oynamayacakları da kesin.

Diğer yandan Galatasaray'ın en büyük sorunu tempo ve hücumda akışkanlık... Euroleague'nin en düşük yüzdeyle şut kullanan takımı olması kesinlikle şaşırtıcı bir durum, zira Galatasaray kağıt üstünde iyi şutörlerden kurulu bir kadroya sahip. Ben, bu maçta derbi atmosferi ve adrenalinle takımın temposunun yukarı çıkacağını düşünüyorum; hücumda da akışkanlık artacaktır. Mücadele ve sertlik konusunda da en üst seviyede bir Galatasaray göreceğimize eminim. Dolayısıyla bence en kritik nokta şut yüzdesi olarak görünüyor. Özellikle FB Ülker'in içeriyi kapatmak için gömülü savunmayı sıkça deneyeceğini düşünürsek bugün üç sayı çizisinin gerisinden isabet yüzdesinin yüksek olması şart.
 
Rakip ivme yakalarsa sahaya bir şeyler atmalı. Ne de olsa cezası yok. En azından Karşıyaka taraftarı geçen sezon öyle yaptı ve federasyon 3 kuruşluk ceza bile vermedi. Bu işin şakası.

Kazanacağımıza eminim. Karara hangi yabancıları esame listesine yazacaklarını düşünüyorlar.
 
Antep maçına, Malaga maçına gelmeyen adamlar artık nasıl saldırdıysa biletlere, herkes bilet arıyor.. İlgi gözlerimi yaşartacak..
 
Hairston oynayacak mı bugün arkadaşlar kesin bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Hairston oynarsa bana göre kilit oyuncu olur. Emir ve Bogdanoviç'i savunacak, hücumda onları zorlayacak sert bir oyuncuya gereksinimimiz var çünkü.
 
Bu akşam kazanırsak iyi bir ivme yakalarız. Savunmada özellike Bogdanovic ve Emire dikkat etmeliyiz. Bogdanovicin savunmasında Sinana çok iş düşüyor, kağıt üzerinde Fenerbahçenin tek güvenilir dış oyuncusu Bogdanovic. Emir ise Fenerbahçe sıkıştığında kiliti açan tek isim. Emirin savunmasında da Malike çok iş düşüyor. Diğer bölgelerde çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Fenerbahçe şu an kağıt üzerinde euroligin en başarılı takımlarından birisi gibi gözüksede bence bu birazda Obradovicin gazıyla oluyor. Çünkü yerli oyuncu kalitesinde bizim altımızdalar. Bu maça bizim açımızdan da bakarsak; Son zamanlardaki yerli oyuncularımızın formu inşallah devam eder. Cenk+Ender+Sinan üçlüsünden yeterli katkıyı alırsak maçıda kazanırız, çünkü Furkan ve Göksenin savunmada üzerlerine düşen görevleri yapacaklardır. Pota altına gelirsek dinlenmiş ve bilenmiş Bonsunun bu akşam fark yaratacağını düşünüyorum. Furkanda savunmayı toplar. Tek tereddütüm 4 numarada Erceg+Macvan katkısı. Onlardan da gerekli katkı gelirse maç bitimi galibiyeti kutlarız.....Son topa kadar.....
 
Kombinemin oldğuna en çok sevindiğim maç. Biletti biletix'di gişeydi karaborsaydı uğraşmıyorsun.
Büyük maçlar (efes, banvit, bjk, fb, ksk) + Eurolig yapsan katmer katmer kombine parasını çıkartıyorsun zaten.
 
Ne yazık ki arkadaşlar ultrAslanın bu maça bilendiği son basket ve futbol maçlarında edilen küfürlerden belli. Voleybol maçında da aynı şeyler yapıldı ve maç yarıda kaldı. Bu maçta da ilk 3'lü den itibaren malum küfür gelecektir. Hakemlerin tavrı önemli. Baştan anons istenirse tribün gerilecektir daha çok. Buda bizim işimize gelmez. Maç kötü giderse maçın yarıda kalabileceğini bile düşünüyorum ya tatil olur ya da salon boşaltılır.

Bunu son maçlarda ki taraftarın tavrına ve izlenimlerine bağlayarak söylüyorum. İnşallah aksi olur düzgün bir şekilde takım desteklenir.

Maça gelirsek bizim dış yüzdemiz onların yerlilerden alacağı katkı maçın galibini belirleyecek diye düşünüyorum.
 
Galatasaray'da şok. Malik Hairston dün belinden sakatlandı. Gündüz idmana çıkmadı. Maç öncesi ısınmada kendini deneyecek. Durumu belirsiz.

ismailsenol

Ne diyceğimizi şaşırdık artık !
 

Üst