Beko Basketbol Ligi | 9.Hafta | Galatasaray LH 72 - Fenerbahçe Ülker 62

Helal olsun size. Ülker gibi sayı potansiyeli yüksek bir takım karşısında alınan bu galibiyet ve onları 60 sayılarda tutmak inanılmaz mutlu etti beni. Yüreğinize sağlık Aslan Parçaları :)
 
Tebrikler hak ederek aldığımız maçtı tüm takımı mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum.Ayrıca Ender bu performansını devam ettirir ve bir istikrara ulaşırsa çok şey değişir sezonda.
 
Bu maç beni Türkiye ligi şampiyonluğu için ümitlendirdi.. Rakip kadro mühendisliğinde büyük hata yapmış.. 4-5 rotasyonunda şu an 3 oyuncuları var: Zoric veya Vidmar, Kleiza, Bjelica.. Kısalarda da Bo ile Bogdanovic'i aynı anda oynatamıyorlar haliyle.. Gelecek uzun oyuncular da Oğuz ile İlkan, ne kadar güvenilir? Futbolda yabancı sınırı kuralında biz nasıl rakibe göre hata yaptıysak (forvetlerinden Emenike, Kuyt, Sow, Webo 3'ü sahada, Baroni-Meireles-Holmen'den biri sahada, defansta Alves-Yobo-Kadlec'ten biri sahada, bizim futbol takımında ne olduğu belli değil.), basketbolda da aynı hatayı rakip yapmış.. Bizde de roller oturuyor, sadece Arroyo'ya çok bağlı olmamız sıkıntı olabilir, neyseki Ender ve Sinan nerede sorumluluk alacaklarının farkındalar.. Çok ribaundçu takım olmamız avantajımıza.. Karşıyaka deplasmanını da atlatırsak sürpriz mağlubiyetler almayıp zorlu deplasmanlardan çıkmalıyız.. TBL'de maç kaybetme lüksümüzü tamamladık diye düşünüyorum..
 
Tebrik ediyorum takımımı. Çok güzel bir galibiyet oldu. Bu galibiyetle umarım çok daha iyi bir ivme yakalarız. Ender'e ayrı bir parantez açmak lazım. Muhteşemdi, onun iyi oynadığı maçları kaybetmiyoruz, kaybetmeyeceğiz de inşallah
 
ender'e bir özür borçluyum bugun hem çok sevindirdi beni hem de umutsuz vaka olarak kendisine bakan benim yüzümü kara çıkarttı, ben razıyım valla hep böyle oynasın da :) malik hairston da belki gordon deliciliği yaratıcılığı yok marko kadar keskin de dğeil ama çok mücadeleci özverili , ikisi günün kahramanları idi ..
 
ultrAslan ve tribün emekçilerini kutluyorum. Salondaydık ve onların arasındaydık. Maça gelirsek önceki yazımda kazanacağız demiştim inanıyordum Aslanlar gerekeni yaptı bütün herkese Galatasarayın oynadığı hiç bir maçta rakibin favori olmayacağını gösterdiler. Teşekkürler ERGİN ATAMAN. Son olarak bir arkadaşım maça gitme sizi öpücez dedi fülkerli kendisi forumumuzuda takip ettiğini bildiğim için ÖPTÜK MÜ ;)
 
Evet müthiş bir mücadele ile maçı kazandık. Arroyo ya alternatif bir oyuncu çıktığında çok iyi oyun oynuyoruz. Takımda herkes işini iyi bir şekilde yaptı bence daha farklı yene bilirdik ama karşımızda euroleague de 7 galibiyet 1 yenilgisi olan bir takım vardı es geçmemek gerekir. Takım taraftar koç bugün formundaydı ve güzel bir galibiyet oldu bu galibiyetle euroleague biraz daha iddalı bakma şansımız oldu.

Bu takımı kötüleyen euroleague bizim neyimize diyen forumda bir arkadaş vardı umarım maçı izlemiştir.. Görmüştür bu takımın ne kadar kaliteli ve güçlü olduğunu . o yerlere göklere sığdıramadığı ülkeri yendiğimizde ne düşünmüştür acaba ?

bkz.

Öncelikle Ülker-Barça-Cska-Real'den 4'ünün aynı gruba düşme ihtimali yok.

Ülker'in düşebileceği en zor grup

Ülker-CSKA-OLY-BAYERN-MACCABİ-PANA(B grubundan kim gelirse gelsin avaraj takımı olur)

Çok değil daha bundan 1 ay önce ne kadar zor gruba düştüklerinden dolayı seviniyorduk,balon sönecek diye espiri de yapıyorduk. Bizim kura içinse şeker gibi,1.lik hayalleri kuruyorduk,evimizde oly'i yener,iş ikili averaja bakar diyorduk,bundan 1 ay önce kendimizin rakibini 2 senenin şampiyonu oly'i görürken şimdi Gora'yı görüyoruz,ne büyük hayal kırıklığı değil mi.Bence tehlike burada başlıyor,biz basketbolu bilmiyoruz,onun için önümüze ne konursa yiyoruz,f4 denildi zannettik ki favorilerdeniz,yabancı forumları açtım,kimse f4 adayı olarak göstermiyor,ülkerden daha iyiyiz diyoruz ama herkes f4 adayı ülker olarak gösterirken bizi gösteren yok,herkes fenerden Bo'yu,Bogdanovic'i,Emir'i,Kleiza'yı,Bjelica'yı,Zoric'i alma hayalleri kurarken bizden kimse istenilmiyor,herkes bizde ergin ataman var onlarda yok derken,kimse ergin atamandan bahsetmiyor,başarı için öncelikle farkındalık şart.Malik Hairston geldi hoş geldi ama ona Bogdanovic yada Rudy Fernandes muamelesi yaparsak baştan kaybederiz.


Bu sene bizim için kayıp bir yıl olacak,yaşanan sakatlıkları bahane etmeyin,tesadüflere inanmam,hele de bu kadarına

Yapılanacak en doğru şey grubu 5. bitirerek Eurocup'a gitmek olur,belki orada bir şampiyonluk kovalayabiliriz ama olur da gruptan 4. bitirirsek Real ile eşleceğiz,adamlar malaga'dan daha +18 takılacak,f8'de hayal,hele euroleague'de devam edersek alınan o ağır yenilgiler lige de yansır ve tbl finalini imkanı yok göremeyiz,Eurocup alınan iyi sonuçlar bizi tbl finaline taşır,seneye de elemelerden tekrar katılabiliriz.
 
Tebrikler Aslanlar...Ergin Hocanın dediği gibi eze eze yendik... Fener'in çok defosu var... Messina gibi büyük yabancı koçlar Ergin Hoca'dan ders almıştır biraz Bogdanovic - Emir nasıl etkisiz hale getirilir falan....
 
Oyuncularımızı canı gönülden kutluyorum.Bugün derbi maçlarda Galatasarayın hangi branş olursa olsun oynaması gereken oyun budur deyip gösterdikleri ve bana galibiyetten çok savaşma arzusu ve hiç bir saniyede geri adım atmadan mücadele etmeleri daha bir haz verdi.Oyunun hiç bir anında rakibin kafasını kaldırma fırsatı vermedik yumruğu yapıştırdık.TEBRİKLER aslanlara.
 
güzel ve rahat bir galibiyet oldu. bu takımı seviyorum, eksildikçe çoğalıyorlar sanki :)
aslında maç öncesi yazacaktım, olmadı, yetişemedim. Ama devre arasında yazdığım için rahat rahat "ben demiştim" diyebilirim artık.
belki yeri değil ama şu anda en çok okunan sayfa burası olduğu için buraya yazmak durumunda kaldım hazır fırsat bulmuşken.

öncelikle, geçen seneden beri her gün takip ettiğim, sonlarında üye olabildiğim bu foruma transfer döneminde Muhammed Selçuk'a yazdığım özür yazısını yayınlamayan admin'e sinirlenip anlaşılamadığımla kalakaldığım günden beri ara vermiştim. tabii sadece yazma anlamında.
biraz soğutulduğum için, çok sık olmasa da, ara sıra okumayı ve göz gezdirmeyi ihmal etmiyordum yine de.

beni en çok dehşete düşüren yorumlar özellikle Bayern Münih maçı evveli "eurolig'e devam etmeyelim, eurocup'a kalalım" tarzı yorumlardı. teknik heyetin ve oyuncuların havlu atmadığı sakatlıklar döneminde, bazı taraftarda bu yorumları görmek üzücüydü. o maçtan sonra asıl onlara "koyduk mu" diye yazmayı çok istemiştim. tabii bütün bu yorumlar, aslında çoğu kişide olan fenerbahçe hayranlığının transfer sezonundan beri süregelen bir tezahürüydü. bu sitede bile obradoviç ve fener'in kadrosuna yönelik Murat Kosova-vâri hayranlık havasının geldiği noktaydı aslında bu yorumlar.

ama işte, münih, malaga, siena derken fener'i de yendik. hem de Badem'in de hayranlıkla vurguladığı gibi, 4 tane ilk beş oyuncumuzdan yoksun olarak.

tekrar transfer dönemi tartışmalarına döndüğümüzde; Jawai'nin yerine Zoriç, Erceg yerine Kleiza, ekstradan bir Kenan önerilerini çok okuduğumu hatırlıyorum. ne yalan söyleyeyim Avrupa basketbolunu pek takip edemediğimden Zoriç ve Kleiza'yı bilmiyordum ama Jawai'nin kötü bir transfer olmadığını, hatta o şartlarda en iyisi olduğunu, Erceg'in de bildiğimiz Erceg olması halinde iyi bir transfer olduğunu, yerli rotasyonunda ise bariz üstün olduğumuzu ifade etmiştim. üstüne bir de Kleiza'nın fener'e gitmesi şok yaratmıştı bazılarında.

bütün bu ahval ve şerait içinde, bu yorumlar ve kıyaslar ışığında başladım sezonu seyretmeye. özellikle fener'i de seyrediyordum, Zoriç ve Kleiza'ya daha bir dikkat kesilerek tabii.

kesinlikle maç evveli hatta çok daha önce yazmayı düşündüğüm, galip gelmemizle alâkası olmayan yorumlarımı sıralamak istiyorum şimdi de.

1. Bu fener'i barcelona ve cska maçlarında seyrederken dahi yenebileceğimizi düşünüyordum. zira ben ne oynadıklarını anlayabilmiş değilim. evet yüksek skorlarda geziniyorlar ama gözle görülür bir oyun planları yok. birebirde özellikle avrupa'da iyi savunma yapıyorlar ve asıl önemlisi yüksek bir yüzde ile oynuyorlar. asistleri çok az. ekstra pas dışındaki 3 sayılık atışların pasını verene de asist yazılıyorken, benim kastettiğim o değil tabii ki. ve karşılarındaki takımların da rezil bir yüzde ile oynadıklarını, çok kolay atışları bile kaçırabildiklerini gördüm.
2. evet Erceg bir hayal kırıklığı yarattı, kabul (inşallah en kısa zamanda kendine gelir), ama bu Kleiza'nın da çok iyi olduğunu söyleyemem. sadece Erceg'daha yakışıklı, tek farkı bu. belki daha çok katkı veriyor ama öyle aman aman bir oyuncu gibi gelmedi bana, tabii şu anki haliyle. Zoriç ise tamamen tırt. Furkan'ın yarısı etmez.
3. çok beğenilen yerlileri ise hepten tırt. Kenan'dan başka öne çıkan yerlisi yok. o da zaten şimdilik bu kadar.
4. Ender, Sinan, Cenk, Furkan ve iyileştiğinde Engin ayarında oyuncuları yok.
UMARIM BU FENER KADROSU HAYRANLIĞI BİTER ARTIK BU FORUMDA. iyi işler yapmaları, iyi bir takım olduklarını göstermiyor.
5. Bir sözüm de, yine bu forumda 2 senedir yerlileri beğenmeyen ve özellikle Ender'e haddinden fazla sallayanlara. en azından son iki maç da size kapak olmamıştır umarım. arasıra saçmalıyor ama, yerli kadrosunda daha iyisi yok. buna Furkan da dahil.
6. Bütün aksiliklere rağmen iyi ve mücadeleci bir kadromuz var gerçekten. (tekrar yazacağım, affınıza sığınıyorum) eksildikçe çoğalıyoruz
sanki
, büyüyor, taşıyor, kalıbımıza sığmıyoruz ve coşuyoruz...
7. son olarak... şu Emir'i coşturmadık ya... bu maçın en güzel taraflarından biri de buydu. adam kalitesinin ve kalibresinin üstüne çıkıyordu bizim maçlarda resmen. ki ben oyununu da hiç beğenememişimdir yıllardır.

uzun oldu, özür dilerim... sabrınıza teşekkür, iyi geceler.

 
Mustafa Yalçın kardeşim de ben yazarken, benimle aynı şeyleri düşünmüş sanırım. yazı uzun sürünce bitirince gördüm. kalp kalbe karşıymış. :)
 
Bugün kazanacağımız konusunda güvenim yüksekti çünkü sakatlarımıza rağmen hala 3+2 kuralı sebebiyle içerde Fener'e karşı içerde oynuyorsak favoriyizdir.Full tribünler önünde bizi yenmek zor.Ama euroleague'de yerli sınırlamasının olmadığı ortamda karşılaşırsak o zaman kafa kafaya olabilir.Fener'de yerli olarak sadece Emir , Melih , Kenan ve Metecan süre aldı.Adamlar yerli eksikliğinden Metecan'ı bile derbide 6 dk da olsa kullanmak zorunda kaldı.Melih , Metecan falan böyle bi deplasmanda hiç bir şey yapamayacakları için rahat geçti bizim adımıza.Biz o kadar sakatlık yaşayıp bi şekilde altından kalkıyoruz ama yerli statüsündeki Emir bi sakatlansa Fener'in işi biter.Kenan yine vasat sayılsa da az çok idare eder ama Melih , Metecan falan derbide ne yapabilir ki.Euroleague'de karşılaşırsak işte o zaman kafa kafaya olur çünkü o zaman 3+2 kuralı falan olmuyor.Hep diyorum Ender+Arroyo ile oynadığımızda skorda daha akıcı oluyoruz ve bu çok fayda sağlıyor bu ikili beraber oyundayken hem içeriye Ma4-5 numaralara daha iyi pozisyon hazırlıyoruz hem de dış şut tehditimiz daha iyi oluyor.Göksenin'in hiç süre almaması çok iyiydi adamın oynamadığı her maç lehimize.Malik savunma , mücadele ve atletizm konularında iyi sadece şut konusunda sıkıntısı var ısınırken de takip ettim şutları sıkıntılı sadece , yoksa iyi.

Herşey iyiydi güzeldi de benim anlamadığım şey maçın son 24 saniyesinde top bizdeydi ve şampiyonlukta bana göre tek rakibimiz olan ve %90 eşleşeceğimiz en dişli rakibimiz olan Fenerbahçe'ye karşı ne diye son hücumu kullanmıyoruz ? Daha 5-10 saniye kala Ergin Ataman Obra'nın yanına gitti el sıkışmak için.Yahu ikili averajı kimse düşünmüyor mu adamlar bize içerde 11 fark atıp ev sahibi avantajını ele geçirirse ne olacak ? Bunu hem oyuncularımızın hem koçun nasıl es geçtiğini anlamadım.
 
Burası ne Partizan nede CSK deplasmanı.Burası Galatasaray,karşındada Galatasaray taraftarı. Obradoviç'in de havasını aldık.

Maçtan öncede yazmıştım,net bir şekilde fark bekliyordum,yine fark attık.

Üstüne basa basa sezon başından beri söylüyorum,Biz her hattımızla Fenerbahçe'den çok daha iyi takımız.Buna inanalım.Basının yanlış yönlendirmelerine kimse aldanmasın.

Bu maçın kilidi preldzic i kilitlemek demiştim.Rakibin bütün oyun planı Preldzic üzerine kurulu dikkatli analiz edilirse ve bize göre çok yumuşak bir takım FBÜLKER.Bugün salondada gördük net bir biçimde oda rakibin yabancı oyuncuları kız gibi,mücadeleye gelebilen oyuncular değil.Felaket bir 2. çeyrek oynamasa idik bu maç benim tahminiminde üzerinde 25 sayı ile biterdi.

Başta yazdığımı tekrar ediyorum,bugün salonda daha maçın ilk dakikası kendi kendime bunlar buradan çıkamaz dedim.Muazzam bir atmosferimiz var tek kelimeyle.Partizan yada Maccabi yada Pana'nın bu atmosferi oluşturabildiğini sanmıyorum.Maçın 3.dakikası Obradovic Kenan'a fırça atıyordu neden etkileniyorsun bu kadar diye.
 
Akşam salondaydım, beklediğim(iz) bir galibiyet oldu. Bu takımda çok büyük potansiyel var. Güzel bir galibiyet oldu, F.B. Ülker balonunu patlattık. Emeği geçen herkese teşekkürler. Cuma görüşmek üzere :)
 
Maçtan önce yorumcular F.ülkeri favori gösteriyordu ama Şampiyon medyaya bu maçın gerçek favorisinin kim olduğunu gösterdi .
 

Üst