Beko Basketbol Ligi | 9.Hafta | Galatasaray LH 72 - Fenerbahçe Ülker 62

Sevmediğim,daha ziyade anlamadığım noktalar halen var ama bu gece için takıma çok teşekkürler.İpekçi'deki normal sezon geleneğini bozmadık,değerli bir ek yaptık ve rakibe kimle gelirseniz gelin bu salonda karar anlarında omzunuz düşecek mesajını verdik.Siena deplasmanıyla birlikte sezonun en değerli galibiyeti oldu.İpekçi'de desibel daha ne kadar yükselebilir bilemiyorum,uğultu çok tatlı yine. :)
 
Serhat abi bazı kişiler sadece kötü günde gelip burada milleti galeyana getirmek istiyor ama böyle günlerde nedendir ki kendilerini göremiyoruz. Bu tarz takımı kötüleme ve bitirici yorumları yazan kişileri unutmamalıyız bende her seferinde bu isimleri veriyorum ki forumumuz da ülker fanatiği kalmasın.
 
Mahmuti döneminde CSKA maçı sonrası "Onur Yavuz´a rağmen, son topa kadar" demiştim. Dünkü maç özelinde ise son topu bir kenara bırakırsak düşünceler gerçekleşti. Ama ben hala oradayım... Sahi neden kullanmadık son topu? Neyse, umarım sezon sonu aramayız o son topu.

Maç öncesi hemfikirdik kardeşim ile; alınacak galibiyet 2 puandan çok daha fazlasıydı bizim adımıza. Çok büyük bir aksilik olmazsa play off finalinde karşılaşacağımız rakibimize vereceğimiz mesaj maçıydı dünkü 40 dakika. İyi bir dış şut yüzdesiyle başlamak bir yana takımın sahada savaştığını görünce takıma olan inancım pekişti. Sezon başı yerden yere vurduğumuz isimler gecenin kahramanı oldu; Ender Aslan ve Milan Macvan. Sıra Erceg´de diyerek umutlanmak istiyorum ama...

Hakemlerin verdiği tartışmalı bir karar sonrası tabiri caizse tribünün sahaya çökmesi ve çıkan uğultu... Sanırım İpekçi´yi farklı kılan bu. Hoş geldin bahar!..
 
butun oyuncuları yürekten kutlamak gerek (erceg hariç, yeter artık bir şekilde katkı verebileceğini göster yani). En çok da Macvan'ın performansına sevindim.
 
Maç öncesi kazanacağımız konusunda çoğumuz hemfikirdik. Maça gelirsek;
Güzel yaptıklarımız:
1-Arroyo ve özellikle Ender çok iyi katkı yaptılar, oyun sıkıştığında Enderin içeri penetreleri bizi çok rahatlattı.
2-Malik özellikle ribaunt konusunda ve delicilik konusunda iyi işler yaptı.
3-Cenk maçın başında skor anlamında gerekli katkıyı verdi.
4-Macvan iyi mücadele etti, hem savunmada hem hücumda.
5-Furkan tek başına pota altını kararttı.
Eksik yanlarımız;
1-Arroyo bazı hücumlarda takımı resmen sabote etti, 24 saniyelik hücumun 20 saniyesini topu bacağından geçirmeyi denedi, 3 tane çok çok gereksiz top kaybı yaptı.
2-Malik potaya gitmek konusunda çok iyi yalnız dış atışlarda çok isabetsiz oynadı.
3-Sinan ve Erceg dün az süre aldılar fakat özellikle Erceg hiç ışık vermiyor, bir oyuncu mental anlamda bu kadar zayıf olamaz, adam şut kaçırdımı bir daha potaya bakmıyor.
Not: Seyircimiz harikaydı. En önemlisi Fenerbahçeyi hiç bir dakika maça ortak etmedik, baştan sona biz nasıl istediysek oyun öyle devam etti. Obradoviçede güzel bir ders verdik.
 
Dun takim o kadar yurekli, istekli oynadi ki yenilsek de uzulmezdim. Sahaya boyle yurek koysunlar yeter benim icin. Herkes cok yurekli oynadi ama ben ozellikle Hairston ve Macvan'i cok begendim.

Bir de galip oldugumuz icin cok dile gelmedi ama dun hakemler bizi resmen dogradi. Hele ki fulkere calinmayan bir steps ve bize calinmayan bir faul (ender'in pozisyonu ikinci yaridaki) var ki dillere destan..
 
Takımın gösterdiği üst düzey mücadeleyi çok beğendim. Ender ve Macvan gerçekten çok iyi oynadılar. Hairston ise 3 numarada müthiş savunma yaptı. Takıma ribautlarda yardım etti. Hücum gücünün ilerde oynadıkça daha çok artacağını düşünüyorum. Furkan'a gelince o da çok iyi savunma yaptı ribauntlarda yine müthişti. Cenk ise bildiğimiz gibiydi takımı rahatlatan üçlükleri soktu.
Arroyo, Ender ile oynayınca çok daha rahat oluyor.
Ergin hoca ise takımı iyi yönetti gerçekten. Tebrikler Aslan parçaları
 
Herkes güzelce maçı özetlemiş. Maçı televizyondan seyrettim ve tahminimi yanıltmadılar. Tebrikler.

Maç öncesi en büyük korkum seyirci idi. Maçta oyuncularımız ve koçumuzun sportif gayretleri ile maç içi gerilim dengeliydi, bunun da seyirciyi dizginlediğini düşünüyorum. FBÜ öne geçseydi bu kadar iyi olur muyduk?

Son maçlarda Furkan'ın hareketli oyununa ve Macvan'ın rayına oturmasına seviniyorum. Takım yeni yeni form bulmaya başladı. Daha iyisi gelecek. Gora maçını da kazanırsak rahatız artık.
 
:p :D

B_9b305ea48779964573264a7c1cc65fbe.jpg
 
Arkadaşlar güzelce maçı özetlemişler hepsinin eline sağlık.

Takımımızı gönülden tebrik ediyorum.Bekliyordum ama 10 fark daha güzel oldu :) Erceg hariç herkes iyi katkı verdi.Tekrardan tebrikler.
 
Ben dünkü maçta son topun kullanılması taraftarıyım.. Play-off ta saha avantajı, dolayısıyla ligdeki sıralama ve ikili averaj önemliydi.. Aynı durum onlara olsa onların aç gibi hücum edeceğinden adım gibi eminim.. Oradaki maçta umarım son hücumu yapmamamıza yanmayız..
 
Önemli galibiyet. Başta Ergin hoca olmak üzere, tüm teknik ekip ve aslanlara tebrikler. Dün İpekçi'de müthiş bir atmosfer vardı. O atmosfer devam ederse top 16'dan ilerisi için ümitlenebiliriz.
 
Şu bir gerçek ki dolu tribünler önünde bizi yenebilecek bir takım yok Avrupa'da .Dün onu gördük . Hele tam kadro olsak direnç bile koyamazlar bu kadar eminim.
 
İlk periyodun sonunda, topa en yakın oyuncu Kenan Sipahi'nin bile dışarı çıkacak diye bıraktığı, Hairston'un büyük bir azimle yakalayıp Macvan'a asist yaptığı pozisyonda anlamıştım ki bu maç sabaha kadar oynansa yine bizimdi.
 
Şu bir gerçek ki dolu tribünler önünde bizi yenebilecek bir takım yok Avrupa'da .Dün onu gördük . Hele tam kadro olsak direnç bile koyamazlar bu kadar eminim.[/QYalnış anlama ama Olimpiakos yenmişti... :)

Yok estafirullah ne yanlış anlaması :)
Doğru unutmuşum Oli bizi yenmişti ama o maç takım gerçekten kötü bir gündeydi ve Olimpiakos gerçekten çok ama çok özel bir ekip.Bir de bence taraftar desteği Olimpiakos maçında dünkü kadar itici güç olamadı
 

Üst