2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Leş gibi ilk yarı oynadık. Tabi bunda Fatih hocanın çıkardığı kadro da büyük etken. Ömer - Nagatomo, Fernando - Donk, Sinan - Muğdat değişiklerinin yapılması lazım. Yoksa bu takım sabaha kadar oynasa gol atamaz duran toplar dışında.
 
Hoca bir kumara girdi tutturdu bu olay tebrik edilecek bir şey değil. Yapması gerekenleri maçın başında yapsa bu kadar sıkıntı çekmezdik. İkinci yarı sadece 2 tane pozisyona girdik 1 tanesi gol oldu zaten. Yine kötü bir futbol oynadık deplasmanda ama deplasman şanssızlığını kırmak önemliydi.

Şimdi milli takım arası var. İlaç gibi gelecek dar kadromuza. Ama sıkıntı maçlar başlıyor.

19 Ekim Bursa
24 Ekim Schalke
28 Ekim Malatya deplasmanı
2 Kasım fener derbisi
6 Kasım Schalke deplasmanı
10 Kasım Konya deplasmanı

6 maçta 3 deplasmana gideceğiz. Evimizde oynadığımız 3 maçtan biri derbi, diğeri ŞL maçı. Kadromuzun da dar olduğunu düşünürsek Allah yardımcımız olsun.
 
Zaten deplasmanlarda 3-4 yiyerek yuvarlandık dahası yok, inşallah. Neyse ki ligimiz de baya dengesiz bu sezon. Hatta Barcelona Madrid bile bizden fazla puan kaybettiler kendi liglerinde, bi ayarsızlık var bu sezon futbolda.
Ben şu forvet ve stoper işlerine ayar oldum yine. Bastıra bastıra bu mevkilere ihtiyaç var dendiği halde, hatta “alıcaz” dendiği halde takım kaderine terkedildi.
Neyse bu sene ligi oyundan ziyade puanlarla götürsek de yeter. Önemli olan şampiyonlar ligi, orda ne yapacağımız.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Zaten deplasmanlarda 3-4 yiyerek yuvarlandık dahası yok, inşallah. Neyse ki ligimiz de baya dengesiz bu sezon. Hatta Barcelona Madrid bile bizden fazla puan kaybettiler kendi liglerinde, bi ayarsızlık var bu sezon futbolda.
Ben şu forvet ve stoper işlerine ayar oldum yine. Bastıra bastıra bu mevkilere ihtiyaç var dendiği halde, hatta “alıcaz” dendiği halde takım kaderine terkedildi.
Neyse bu sene ligi oyundan ziyade puanlarla götürsek de yeter. Önemli olan şampiyonlar ligi, orda ne yapacağımız.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Deplasmanda zaten iyi oyun beklemenin anlamı yok, 1-0 olsun bizim olsun ama takım iç sahada da ışık vermiyor. 6 attığımız Alanyaspor maçında bile sahada futbola dair bir şey yoktu.
 
Antalya deplasmanında kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Yine bitiricilik noktasında eksik kaldık yoksa iyi pozisyonlar ürettik.

Milli takıma arasında moralli girmek ve deplasman sıkıntısını yenmek adına çok önemi bir galibiyet aldık. Bu arada deplasman sıkıntısı derken bu sadece bizim için geçerli değil, ligde her takım deplasmanda zorlanıyor.

Antalyasporlu Nazım Sangare: “Galatasaray’ın son dakikalarda yaptığı hamlelere anlam veremedik.”
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Fatih Terim neden bu maçta yaptığı hamleler sonrası övülüyor anlamadım. Takımda zaten forvet yok, Eren de sakatlanmış. Gole ihtiyaç var, Antalya'nın pili bitmiş orta sahayı geçemiyor. Ee böyle bir hamleyi aklı olan herkes yapar zaten. Dünyada bir ilk değil ki uzun boylu defansı forvete koymak. Bu neden abartıldı anlamış değilim halen. Ki Fatih hocanın övülmesi değil eleştirilmesi gerekir. Dün adam gibi kadro sürseydi sahaya 87. dakikaya kadar stres yaşamak zorunda kalmayacaktık.
 
Bizi ve Fatih Terim'i bu ligde zorlayacak takım yok. Devre arasında hocanın istekleri doğrultusunda 2-3 nokta atışı transfer yapılırsa güle oynaya şampiyon oluruz. Yönetim de üstüne düşeni yapsın artık bir zahmet. Her şey hoca ve taraftardan beklenmez.
 
Bu sene 70 olan şampiyon olacak galiba. Başakşehir de ufak bi psikolojik buhranda gibi kaç maçtır. Erken sevinip saçma twitler atan BJK resmî hesabına da iyi oldu.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Pazartesi CAS'a başvuruyormuşuz UEFA'nın anlaşmayı gözden geçirme kararına itiraz olarak. CAS'ın bizi haklı bulacağını düşünüyorum. Çünkü biz zamanında bunlarla anlaşmamızı yapmışız, planımızı programımızı buna göre ayarlamışız. Altına da imzamızı atmışız, bu artık değiştirilemez anlamındadır. Var mı öyle şey ben anlaşma imzalayacağım birkaç ay sonra değiştirecekler e ben ne anladım bundan? Madem birkaç ay daha inceleyip öyle karar verseydiniz hatta men verecekseniz o zaman verseydiniz. Kararı yeniden gözden geçirmeleri aslında ilk anlaşmada hata yaptıklarını göstermez mi? Şimdi biz bu anlaşmaya güvenerek oyuncuları transfer ettik, gelecek sezonki planlarımızı buna göre yaptık. Çıkıp men verirlerse yaptığımız anlaşmalar ne olacak?
 
2 Temmuz 2018

Galatasaray Futbol Klubu Baskani Mustafa Cengiz aciklamalarda bulunmus, Eger Uefa bize ceza verecek olursa 100 milyon usdlik tazminat davasi acariz felan filan gibi soylemlerde bulunmus.

Simdi bundan benim anladigim ne yazik ki bir ceza olasi, 2. si ise Futbol takimimiza olasi bir ceza gelmesi durumunda, Sayin Cengizin Baskanliginin dusmesini teklif ediyorum. Kabul edenler ? Etmeyenler ? oy coklugu ile kabul edilmistir!

Uzun bir aciklamadan iki cümleyi alip yapistirip sonrada üzerine yorum yapman cok yanlis, tüm aciklamayi koy öyle yorum yapsan objektiv olurdu.

"Mustafa Cengiz: "Olumsuz bir duruma %1 ihtimal vermiyorum. Aksi bir kararda UEFA ayağına değil, beynine kurşun sıkıyor demektir. Devler Ligi katılım belgesi vereceksin, sonra kararını değiştireceksin. Bu UEFA'nın intiharı olur" (Habertürk)"

Boldladigim yerden ne anladiginiza bagli ? Madem % 1 lik bir ihtimalse ne diye boyle bir aciklama yapiyorsun ki ? Ayrica biz daha once gorduk bu filmi, Uefa catirdayacak, 150 milyon Euro odemek zorunda kalacaklar diyen bir akli evvel baskan vardi. Sanirim o filmi cok fazla izleyip ruzgarda kalmis Mustafa Cengiz Bey!

Allah etmesin ceza geldi diyelim, Ne yapabileceksiniz ? Uefa degil seni, senin aga babalarini bile dinlemez. Lafin kisasi boyle bir ihtimal dillendirilgine gore % 1 felan olamaz, en az % 30 veya 40 olmali ki, sen ihtimali sana gore neredeyse olmayan bir olayi gundem yapiyorsun.

Yazarken Yasin Beyin yazisini gorup ayni mesaj icinde cevaben yazmis olmak istedim. O belge sizin elinizde mi arkadaslar ? bu kadar emin konusmayin. o belge bir zamanlar rakip klubun baskaninin elimizdeki belge ile Uefa catirdayacak 150 milyon Euro odeyecekler demesinden cok farkli oldugunu dusunmuyorum. Emin olun Uefa gibi kurumlar, 1000 dusunup 1 yaparlar yapacaklarini!

Buradan illa ki ceza gelecek demiyorum. Madem ki ihtimali bu kadar dusuk birseyi ne diye belirtiyorsun ki ? Elinde belge mi var ? e daha guzel ya insan o belgeye guvenip % 1 lik ihtimalden bahsetmez. Ha elinde belge mi yok ? insan neyine guvenip Uefa ayagina beynine sıkmaz ins diyorsun !


Bugun
Galatasaray, CAS'a gidiyor! | NTVSpor.net

O gunun % 1 lik ihtimali olmus % 50 ihtimal. Tabi ki o gun bana cevap veren genc arkadaslarim buyuk ihtimal baskanin % 1 lik ihtimali bile yok lafina guvenmislerdir. Siz siz olun babaniza bile guvenmeyin.

Umarim hicbir ceza felan almayiz. Ama sunu da yazmazsam catlarim. Onune gelen Baskan oluyor sevdigimin ulkesinde!
 
Ceza mı geldi de bizim mi haberimiz yok? Biz Cas'a başvuruyoruz çünkü o yeniden incelemenin de yapılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Velev ki kabul edilmedi ve yeniden incelendi (evrakta usulsüzlük dışında) yine bir ceza çıkacağını düşünmüyorum. Mevcut şartlar biraz daha ağırlaştırılır o kadar.
 
O zaman Beşiktaş ve Fener’in de alması lazım hatta onların 5 yıl alması lazım. Malum bizim başkan(!) sürekli diyor ya “Galatasaray’ın durumu diğer iki kulübe nazaran SÜPER durumda” diye.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bursa ile 1-1 berabere kaldık buna rağmen haftayı lider kapamayı garantiledik.

Bugünkü maç özelinde yorumlanacak çok bir şey yok. İlk yarıda 3 oyuncumuzu birden değiştirdik. Zaten maç öncesi birçok oyuncumuz sakatlıktan dolayı kadroda değildi. Nagatomo yol yorgunu olduğu için dinlendirildi. Muslera yol yorgunu olarak çıktı. Yani bugün 3-4 as oyuncumuz yoksun sahaya çıktık bir de üstüne 3 tane önemli ismin daha ilk yarı bitmeden sakatlanmasıyla maçın çok sıkıntılı geçeceği barizdi.

Ozan'ı genel olarak beğendim. Ama hata yapınca da çok kritik yerde hata yapıyor. 2 kere penaltı yaptırdı ikisi de kendi sahamızda. Akhisar maçında da kötüydü. Elbette daha gencecik bir oyuncu hata yapacaktır. Umarım bu hataları tecrübe ederek bir daha yapmaz.

Sezon sonunda Maicon, Mariano gibi kafaca ve fizik olarak bitmiş oyuncuları göndermemiz gerek. Hele hele Mariano. Bu adam böyle değildi Sabri gelse şu haliyle daha iyi oynar en azından mücadele eder. Orta açamıyor, defans yapmıyor, koşamıyor bitik bir Mariano izledik. Linnes oynamalı Schalke maçında.

Ben bu şartlar altında kaybetmediğimize sevindim. En azından bu kadar olumsuz faktöre ve geriye düşmemize rağmen maçın içinde kalmamız ve haftayı lider kapamamız önemliydi.

Schalke maçı Bursa maçından daha kritik düzeyde. O maçta berabere bile kalsak gruptan çıkmamız zorlaşacak. Umarım Onyekuru, Donk ve bugünkü maçta sakatlananlar o maça yetiştirilirler.
 
En cok sinir oldugun sey su. Televizyon yorumculari yapiyor. Sadece berabere kaldik ve lideriz ama oyle bir yerden yere vuruyorlar ki, sanirsiniz 10 mactir kaybediyoruz. 15. sirada olan biziz.
 
Son düzenleme:

Üst